Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μήπως να έπαιρνες καθαριστικό χωρίς λάδι?
Δεν κάνουν όλα για ηλεκτρονικά!
ετσι γνωριζω και γω.
το συγκεριμενο αναφερουν οτι κανει για ολα. Συγκεκριμενα εχω δει βιντεο που ψεκαζει τα ηλεκτρικα μερη εργαλειου με αυτο και μετα το βαζει μεσα σε ενα κουβα με νερο και λειτουργει.
Επισης καπου διαβασα οτι το wd40 δεν ειναι τοσο θεικο οπως αναφερουν οι χρηστες του και πως υπαρχουν και καλυτερα.
Το συγκεριμενο ειναι νοτιοαφρικανικης προελευσης και μετραει 50+ χρονια παρουσιας.
Στην Ελλαδα συσκευαζεται απο ελληνικη εταιρια κα τιμαται, σε καταστημα της γειτονιας μου, στα 8,5Ε!!

Για καθάρισμα ηλεκτρονικών εξαρτημάτων και γενικά μόνο καθάρισμα χρειάζεται καθαριστικό χωρίς λάδι.
Πολλά λέγονται καθαριστικά επαφών αλλά πριν το πάρεις ψεκάζεις λίγο στο χέρι σου και το απλώνεις να δεις αν αφήνει λάδι... αν ναι δεν κάνει.
εγώ χρησιμοποιώ για την δουλειά αυτή το
S1002.JPG

Με αυτό καθαρίζεις σημεία τα οποία δεν χρειάζονται λάδωμα - πλακέτες -ρότορες καρβουνάκια - ανεμιστηράκια κλπ

Για λαδωτήρι πολύ καλό είναι και το
CRC_666.JPG

Για επαφές με λάδωμα
schirmfoto_2015-04-01_114952.jpg

Και για γρασάρισμα

84823.jpg

Νεκτάριε είναι πανάκριβο! Με 8,5€ παίρνεις ένα wd 40 και ένα σπρέι καθαρισμού επαφών της Philips,και έχεις το κάθε ένα για τη δουλειά που προορίζεται να κάνει...

Νεκτάριε είναι πανάκριβο! Με 8,5 παίρνεις ένα wd 40 και ένα σπρέι καθαρισμού επαφών της Philips,και έχεις το κάθε ένα για τη δουλειά που προορίζεται να κάνει...

Το ξερω οτι ειναι πανακριβο...
Δεν ειπα οτι θα το παρω κιολλας.

Και γω οπου χρειαστει να καθαρισω επαφες και ηλεκτρικ-ηλεκτρονικα χρησιμοποιω ανευ λαδιου.
Αλλα δεν εχω καταλαβει που μπορει να χρησιμοποιηθει σπρευ επαφων με λαδι.

Η σωστή σειρά ειμαι:
1. Αντισκωριακο αν υπάρχει υποψία οξείδωσης στις επαφές. " Δούλεμα" της επαφής μερικές φορές αν πρόκειται για φυσα η ρελε. Καθάρισμα.
2. Σπρέι επαφών χωρίς λάδι. Καθάρισμα. Έτσι απομακρύνονται βρωμιές, κατάλοιπα οξείδωσης κ.τ.λ.
3. Σπρέι επαφών με λάδι. Δημιουργείται ένα προστατευτικό αλλά αγώγιμο στρώμα στις επαφές.

Η σωστή σειρά ειμαι:
1. Αντισκωριακο αν υπάρχει υποψία οξείδωσης στις επαφές. " Δούλεμα" της επαφής μερικές φορές αν πρόκειται για φυσα η ρελε. Καθάρισμα.
2. Σπρέι επαφών χωρίς λάδι. Καθάρισμα. Έτσι απομακρύνονται βρωμιές, κατάλοιπα οξείδωσης κ.τ.λ.
3. Σπρέι επαφών με λάδι. Δημιουργείται ένα προστατευτικό αλλά αγώγιμο στρώμα στις επαφές.
Φιλε Θαναση,το 3. καντο με διηλεκτρικο γρασο αντι για λαδι.

το λάδι/γράσσο στις επαφές χρειάζεται και για να δίνει ομαλή κίνηση στους διακόπτες. Το all in one σπρέυ της philips έχει και αυτό μέσα, αλλά από την εμπειρία μου είναι και πάλι λίγο, τα ποτενσιόμετρα και οι διακόπτες γίνονται πολύ πιο "ελαφριοί" με αυτό απ'ότι αρχικά. Οπότε ναι το (σωστό!) γράσσο πρέπει να είναι η πιο σωστή λύση.

Υπαρχει καποιο καταστημα, ηλεκτρονικο κατα προτιμηση που να μπορουμε να προμηθευτουμε ολα αυτα τα καλουδια?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Υπαρχει καποιο καταστημα, ηλεκτρονικο κατα προτιμηση που να μπορουμε να προμηθευτουμε ολα αυτα τα καλουδια?

Υπάρχουν πολλά ψάξε να δεις ποιο σε συμφέρει περισσότερο στα μεταφορικά.

Μαστόρια, πως θα το φέρουμε αυτό?...από πλευράς μου υπάρχει ενδιαφέρον γιά δύο τεμάχια.

http://www.ebay.co.uk/itm/UNIBURR-D...749699?hash=item2a61d18dc3:g:DUwAAOSw3xJVb4GI

63,45 ευρώ από Amazon.de => http://www.amazon.de/gp/product/B00...rue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=AVM7XBQ5LJPW2

Εγω θα ελεγα να του παρεις ενα καλο felco, αν θες να δωσεις τοσα λεφτα. Τσαμπα θα τον μπλεξεις με μπαταριες και ρευματα.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εγω θα ελεγα να του παρεις ενα καλο felco, αν θες να δωσεις τοσα λεφτα. Τσαμπα θα τον μπλεξεις με μπαταριες και ρευματα.

Επειδη ο καπετανιος ειναι και γκατζετακιας και tool maniac, θα εκτιμησει κατι διαφορετικο.
Απο κανονικα εργαλεια κηπου -και οχι μονο- ειναι (υπερβολικα) γεματος..:))