Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλημερα,καλο μηνα!Aγορασα σημερα την σεγα της einhell την TC-SS 405 E,απο internetικο μαγαζι,γυριζω σπιτι να την δοκιμασω,ξεπακεταρω,συνδεω ρευμα,τσιμπαω μια σανιδα να δω πως κοβει,παταω το Ι και ξεκιναει ωραια λεω δεν κανει πολυ θορυβο,δνε εχει πολλους κραδασμους (δεν την εχω βιδωσει ακομα,ουτε εχω βαλει τα λαστιχακια απο κατω),παω να γυρισω τις στροφες,και παιρνω τον ρυθμιστη στο χερι...σπασμενος!!Με αποτελεσμα μετα απο τηλεφωνα να το παω αυριο στην εταιρια να μου το κρατησουν μεχρι την Παρασκευη για να το φτιαξουν!!Αμα δεν σε θελει...

Καλημερα,καλο μηνα!Aγορασα σημερα την σεγα της einhell την TC-SS 405 E,απο internetικο μαγαζι,γυριζω σπιτι να την δοκιμασω,ξεπακεταρω,συνδεω ρευμα,τσιμπαω μια σανιδα να δω πως κοβει,παταω το Ι και ξεκιναει ωραια λεω δεν κανει πολυ θορυβο,δνε εχει πολλους κραδασμους (δεν την εχω βιδωσει ακομα,ουτε εχω βαλει τα λαστιχακια απο κατω),παω να γυρισω τις στροφες,και παιρνω τον ρυθμιστη στο χερι...σπασμενος!!Με αποτελεσμα μετα απο τηλεφωνα να το παω αυριο στην εταιρια να μου το κρατησουν μεχρι την Παρασκευη για να το φτιαξουν!!Αμα δεν σε θελει...

Νομίζω ότι με βάση την νομοθεσία, ο,τιδήποτε βλάβη/ζημιά/ελάττωμα βγάλει ένα προϊόν μέσα στις πρώτες 7 ημέρες χρήσης η εταιρεία οφείλει να το αντικαταστήσει και όχι να το επισκευάσει.

Νομίζω ότι με βάση την νομοθεσία, ο,τιδήποτε βλάβη/ζημιά/ελάττωμα βγάλει ένα προϊόν μέσα στις πρώτες 7 ημέρες χρήσης η εταιρεία οφείλει να το αντικαταστήσει και όχι να το επισκευάσει.

Bασικα αυτο σκεφτηκα και εγω,να μην το παω στην εταιρια αλλα στο μαγαζι που το πηρα και να απαιτησω να μου το αλλαξουν!

Bασικα αυτο σκεφτηκα και εγω,να μην το παω στην εταιρια αλλα στο μαγαζι που το πηρα και να απαιτησω να μου το αλλαξουν!

Ο νόμος είναι ο 2251/94 (περί προστασίας καταναλωτή) και μια γνωστή μου που είχε πάρει τηλεόραση από γνωστή αλυσίδα ηλεκτιρκών, της βγήκε ελαττωματική και αφού την παίδεψαν μερικές ημέρες, μόλις τους ανέφερε το νόμο και επέμεινε, της είπαν απλά να πάει σε ένα από τα μαγαζιά τους και να πάρει μια καινούρια (τζάμπα). Δες εδώ: http://www.capital.gr/story/1436966 και εδώ: http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm

Ο νόμος είναι ο 2251/94 (περί προστασίας καταναλωτή) και μια γνωστή μου που είχε πάρει τηλεόραση από γνωστή αλυσίδα ηλεκτιρκών, της βγήκε ελαττωματική και αφού την παίδεψαν μερικές ημέρες, μόλις τους ανέφερε το νόμο και επέμεινε, της είπαν απλά να πάει σε ένα από τα μαγαζιά τους και να πάρει μια καινούρια (τζάμπα). Δες εδώ: http://www.capital.gr/story/1436966 και εδώ: http://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_el.htm

Xρησιμο πολυ,ευχαριστω!

0eae6f61afbef5c9d476e639d84af4f6.jpg

Για να γλυτωσω το τρεξιμο στον νικολαου.. γνωριζει κανεις πως φρεναρει ο δισκος για να τον αλλαξω; Ειναι το ιδιο με το parkside

Το βρηκα ηταν απο πισω στο λειζερ

6ed869c229df1f61dee524776f3b1e62.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βαγγελη αν δε μου το λεγες δεν θα τον επερνα γτ μου φαινοταν πολυ χαμηλη η τιμη του. Να σαι καλα φιλε!

Τον εβαλα πανω τελικα.. Οι διαφορες στην κοπη ειναι τοσο τρανταχτες που τις βλεπει ακομα κι ο ανεστης ο βλαχος με το πορσελανινο το ματι

από τους δύο δίσκους που έβαλες ο δεύτερος, ο πιο ακριβώς, είναι ΗΜ δηλαδή hard metal, που αυτό σημαίνει ότι κάνει ελάχιστα πιο "βρώμικες" κοπές αλλά με το πλεονέκτημα ότι κρατάει 5 φορές περισσότερο από τον πρώτο.....αλλά αφού καλύφτηκες από τον φτηνό όλα καλά !

αλήθεια, πως καταλαβαίνουμε ότι ένας δίσκος σε οποιοδήποτε δισκοπρίονο σταθερό ή μη, χρειάζεται αλλαγή?
πως χαλάει ένας δίσκος δηλαδή?
και εάν είναι θέμα του πόσο καλά κόβουν τα δόντια του, αυτά δεν τροχίζονται?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

από τους δύο δίσκους που έβαλες ο δεύτερος, ο πιο ακριβώς, είναι ΗΜ δηλαδή hard metal, που αυτό σημαίνει ότι κάνει ελάχιστα πιο "βρώμικες" κοπές αλλά με το πλεονέκτημα ότι κρατάει 5 φορές περισσότερο από τον πρώτο.....αλλά αφού καλύφτηκες από τον φτηνό όλα καλά !

αλήθεια, πως καταλαβαίνουμε ότι ένας δίσκος σε οποιοδήποτε δισκοπρίονο σταθερό ή μη, χρειάζεται αλλαγή?
πως χαλάει ένας δίσκος δηλαδή?
και εάν είναι θέμα του πόσο καλά κόβουν τα δόντια του, αυτά δεν τροχίζονται?

Θα το καταλάβεις από την κοπή.
Συνήθως δεν χαλάει, απλά στομώνει από τις ρητίνες.
Δοκίμασε πρώτα ένα καθάρισμα με κάποιο ειδικό καθαριστικό και μετά πας για τρόχισμα.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φίλε Δημήτρη πλάκα πλάκα δεν βάζεις στην υπογραφή σου "Μπλακερντεράκιας" ή το logo της B&D όπως ο Κυριάκος την Dewalt.... xaxaxa!

Φίλε Παναγιώτη εσύ τό logo τής Skil καί εγώ της B&D,γιά νά ισορροπούν τά εργαλεία :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Φίλε Παναγιώτη εσύ τό logo τής Skil καί εγώ της B&D,γιά νά ισορροπούν τά εργαλεία :ernaehrung004:

:ernaehrung004:

Για τον εκκινητη της B&D που λεγατε,τον βρηκα εδω στο χωριο στα 132 ..Μολις μπορω θα τον χτυπησω.

Παιδια εχω την εξης ερωτηση:Ποιοι ειναι οι ουσιαστικοι λογοι για να προτιμησει καποιος το dremel 4000 εναντι του 3000 περα απο τον ευκαμπτο αξονα;

Για τον εκκινητη της B&D που λεγατε,τον βρηκα εδω στο χωριο στα 132 ..Μολις μπορω θα τον χτυπησω.

Παιδια εχω την εξης ερωτηση:Ποιοι ειναι οι ουσιαστικοι λογοι για να προτιμησει καποιος το dremel 4000 εναντι του 3000 περα απο τον ευκαμπτο αξονα;

Eγω Νικο το προτιμησα επειδη ερχοταν με την αψογη αλουμινενια βαλιτσα που χωραει απειρα πραγματα μεσα, και οχι για τον αξονα η καποια αλλα αξεσουαρ που πιθανως να παιρνει εναντι του 3000.
Στην πορεια ομως καταλαβα οτι η πιο σημαντικη διαφορα με το 3000 ειναι αυτο που λεγεται electronic speed control. Tι σημαινει αυτο στην πραξη?
Οταν κοβεις με λιγες στροφες (5-10-15-20κ, σπανια κοβω με μαξιμουμ στροφες) και οταν ζοριζεται το εργαλειο, η ροπη παραμενει ισχυρη. Στα αλλα πολυεργαλεια, οταν τα ζορισεις σε λιγες στροφες, απλα σταματανε.

Μιχαλη κατατοπιστικοτατος οπως παντα,τα σεβη μου.Δηλαδη αξιζει τη διπλασια τιμη;Εχω ενα βαλιτσακι με εξαρτηματα του dremelοειδους μπαταριας της parkside (μακραν το πιο αποτυχημενο εργαλειο του λιντλ κατ'εμε) τα οποια νομιζω ταιριαζουν,και εχω μπει σε σκεψεις..

Φιλε Νικο αξιζει το 4000. Αυτο το ειδος εργαλειου ειναι πανχρησιμο και ειναι καλο να εχεις το ...καλυτερο που να μπορει να δεχεται και ΟΛΑ τα αξεσουαρ της εταιρειας.

Ομως θα σου πω το εξης. Εχω το Dremel 4000 και το 8200 (μπαταριας). Το 8200 ειναι το εργαλειο που χρησιμοποιω σχεδον παντα, για τα παντα !! :))

Τα αναλωσιμα του parkside κανουν σε ολα τα rotary dremel αλλα η ποιοτητα τους συγκρινομενη με την ποιοτητα των αναλωσιμων της dremel ειναι σχεδον μερα με τη νυχτα.