Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Η ποιότητα φωνάζει στη wiha, έναντι της πιο "πρωτοποριακης" wera. Από την άλλη στο συνάχι των μηχανικών , η wera δεν πολύ παίζει. Η ακρίβεια και η solid κατασκευή, είναι το σήμα κατατεθέν της wiha.

Από κατσαβίδια έχω Facom Wiha Wera και Wurth
Αν έπρεπε να κρατήσω μόνο δύο μάρκες θα κρατούσα Wera και Wurth.

Έχω μερικά κατσαβίδι βιρτ αλλά είναι της wiha ποιότητα σοβαρή αλλά ήταν πανακριβα

Ίσως αδικώ τα Facom βέβαια που τα χρησιμοποιώ 35 χρόνια, ενώ τα υπόλοιοα σχεδόν ούτε πέντε.
Ίσως να ειλμαι εγώ οεριλεργος αλλά τα Wiha δεν μου "έκατσαν" στο χέρι καλά και δεν τα προτιμώ.

Εγώ πάλι έχω κάτι wera κατσαβίδια, τα οποία τα πουλούσαν στη Γερμανία με το κιλό. Τα αλλάζω με παουερφιξ!! Από την άλλη πήρα κάτι κατσαβιδολαμες για παλμικο, πανάκριβες wera, αλλά δεν με πείθουν. Κάποιος με μικρομετρο, θα ήταν ωραίο να μετρήσει άλλεν της wera. Κάποτε το κάναμε αυτό με facom, wiha, και hazet, και τα πιο ακριβή ήταν της wiha κ της facom, ενώ τα άλλα ακολουθούσαν. Περιτο να πω για κάποια no name, που έχαναν σχεδον 2/10 mm!!

Δεν ξέρω τι είδους Wera πήρες κι αν κυκλοφορούν διάφορες ποιότητες κατασκευής, εγώ μιλάω για τα συγκεκριμένα που έχω και χρησιμοποιώ.
Διευκρινίζω επίσης οτι πολύ ζόρι δεν έχουν φάει, δεν μου έτυχε κάτι πολύ δύσκολο από τότε που τα πήρα. Μιλάω καθαρά για αίσθηση στο χέρι και σε σχετικά μικρή καταπόνηση.

TL13363-40.jpg

71utjHnJ60L._SL1500_.jpg

Παιδιά ας μην ψαχνόμαστε και τόσο πολύ για ένα κατσαβίδι, όλοι θέλουμε ένα καλό-αξιόπιστο και ποιοτικό, αλλά εντάξει δεν είναι και ηλεκ. εργαλείο κιόλας.

Καλή και η wiha και η wera και η facom όπως και άλλοι κατασκευαστές. Πιστεύω ότι οι όποιες διαφορές είναι ελάχιστες και δεν αξίζει να ασχολούμαστε τόσο πολύ. Βέβαια το καλό εργαλείο στο ζόρισμα φαίνεται !!

Είναι και πως θα σου ''κάτσει'' στο μάτι ή στο χέρι για όσους έχουν δυνατότητα να τα βλέπουν και να τα πιάνουν από κοντά.

και όπως προ-είπα, ε να μην τα πληρώσουμε και σαν χρυσάφι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχω ακούσει πολύ καλά σχόλια για αυτά:
http://www.toolnet.gr/pegasus/products01/show00.php?code=5995&pcode=SHOW_PROD5995

Η λαβή τους είναι παλιάς σχεδίασης, αλλά είναι πολύ γερά και οικονομικά (γύρω στο 20αρικο).
Και γω εχω ακουσει καλα λογια. Μαλιστα ενα διαστημα οι γκαραζιερηδες τα κυνηγουσαν να τα αγορασουν, τουλαχιστον εδω.

Και γω εχω ακουσει καλα λογια. Μαλιστα ενα διαστημα οι γκαραζιερηδες τα κυνηγουσαν να τα αγορασουν, τουλαχιστον εδω.

Επιβεβαιώνω, είναι πολύ καλή ποιότητα, δέχονται και χτύπημα με σφυρί. Προσοχή όμως στις απομιμήσεις που κυκλοφορούν, και τα πωλούν την εξάδα 5 ευρώ. Σχετικά δυσεύρετα πλέον και από πολύ συγκεκριμένους εισαγωγείς, αν δεν έχουν σταματήσει να τα φέρνουν οριστικά.....Πιθανόν να κινούν το στοκ που έχουν μέχρις εξάντλησις των αποθεμάτων.

http://www.amazon.de/Bitmagazin-Lif...2&sr=8-1-fkmr0&keywords=Wiha+bit+holder+26one

Τιμή φαρμακείο !
Έχω την εντύπωση πως με λίγο σφίξιμο του εργαλείου όπως το πιάνουμε θα πετάγεται έξω η θήκη με τις μύτες.
Πάντως είναι πανέμορφο, πρακτικότατο και είναι wiha, αυτό φτάνει. (μην το πληρώσουμε και σαν πολύτιμο όμως..)

Yπαρχει καλυτερο και πιο λειτουργικο...στο 1/3 της τιμης. Το αντιστοιχο WERA

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ασχέτως τιμής και τα δύο είναι ακατάλληλα σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω

Screwdriver_slim_standard.jpg

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Επιβεβαιώνω, είναι πολύ καλή ποιότητα, δέχονται και χτύπημα με σφυρί. Προσοχή όμως στις απομιμήσεις που κυκλοφορούν, και τα πωλούν την εξάδα 5 ευρώ. Σχετικά δυσεύρετα πλέον και από πολύ συγκεκριμένους εισαγωγείς, αν δεν έχουν σταματήσει να τα φέρνουν οριστικά.....Πιθανόν να κινούν το στοκ που έχουν μέχρις εξάντλησις των αποθεμάτων.

εχω δει δυο γεννιες των αυθεντικων. η πιο παλια γραφει μade in japan, η αλλη γραφει chrome-vanadium στο στελεχος..θα πρεπει να δω τι γραφει στις λαβες..δεν μασανε, το πιο παλιο στα χερια της οικεγενειας εχει χρησιμοποιηθει και σαν σκαρπελο...

Ασχέτως τιμής και τα δύο είναι ακατάλληλα σε περιπτώσεις όπως η παρακάτω

View attachment 125634

Καλά Γιάννη, αυτές οι περιπτώσεις σπάνίζουν, αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί κάποια στιγμή, υπάρχει και γι αυτή την περίπτωση το κατάλληλο εργαλείο

Καλά Γιάννη, αυτές οι περιπτώσεις σπάνίζουν, αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί κάποια στιγμή, υπάρχει και γι αυτή την περίπτωση το κατάλληλο εργαλείο

Μπα μην το λες αυτό, ειδικά σε ηλεκτρονικές συσκευές είναι πολύ συχνές αυτές οι περιπτώσεις.

Θα ηθελα τα φωτα σας. Σκέφτομαι να προχωρησω στην αγορά ενός εκκεντρου τριβειου με μπάτζετ γύρω στα 60 . Βρήκα αυτό http://www.toolmasters.gr/ΕΡΓΑΛΕΙΑ-ΡΕΥΜΑΤΟΣ/Τριβεία/Έκκεντρα-τριβεία/ΤΡΙΒΕΙΟ-SKIL-7460AA-430W-125mm-ΒΑΛΙΤΣΑ-F0157460AA που μάλιστα σ'αυτο το μαγαζί έχει και τη χαμηλότερη τιμη (51,5 ). Τι λέτε, αξίζει; Κάπου είχα διαβάσει ότι το είχε αγοράσει κάποιος συναδελφος αλλά δε βρίσκω το ποστ με την κριτικη.
Σε αυτό το μπάτζετ υπάρχει κάποια άλλη πρόταση σε έκκεντρο τριβειο;

Χάρη είναι δυνατό, αλλά όχι ρυθμιζόμενο πράγμα αρνητικό για εμένα.
Έχοντας δουλέψει ένα 125 πράσινο bosch με λιγότερα βατ χωρίς ρύθμιση δεν θα αγόραζα ένα αντίστοιχο και μάλιστα πιο δυνατό χωρίς ρύθμιση.