Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παρε από ένα χρωματοπωλειο δύο μαύρα τρυπανια hss ένα μικρό και ένα το νούμερο που θες να τρυπησεις.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χιωτης η έφταιγε ότι έβλεπα από κινητό ή η γκαβομαρα μου.... Μέχρι και το βίντεο στο YouTube είδα για να το βρω. 60 είναι ωραίο νούμερο για 18volt.

Ότι σου είπε ο deathlok αλλά κάνε στην αρχή Ένα σημάδι μια ποντα για να μην σου "τρέχει" το τρυπάνι πάνω στην σωλήνα.

Και λίγο λαδάκι στο τρυπάνι για να μην σου καεί και σπάσει.

πολλές καλημέρες ! θελω να τρυπήσω ενα σωλήνα τέντας ,
σκεπτόμουν να πάρω αυτο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6171 ή κάποιο σετάκι με τρυπάνια για μέταλλο

εχετε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο ?

Τα τρυπανάκια αυτά τα πήρα πριν λίγες μέρες από Ντέτσικα, για πέτρα-μπετόν είναι περισσότερο, για μέταλλο πάρε τιτανίου-κοβαλτίου πάλι bosch ή άλλη μάρκα.
Υπάρχει σε σετ αλλά και χύμα http://toolshouse.gr/εργαλεια/εξαρτ...ου-13τεμ-hss-co-robust-line-bosch-2607019926/

https://www.kentrovidas.gr/prodcat.php?cat=1253

Και όπως επισήμανε ο amsen να βάζεις στη μύτη του τρυπανιού λίγο λαδάκι για την ψύξη του τρυπανιού ιδιαιτέρως σε χοντρά μέταλλα.

Αυτό έχω εγώ, http://www.stereotiki.gr/store4/morris-cut-and-drill-oil-400ml.html φτηνό και κάνει τη δουλειά του μια χαρά, τώρα άμα δεν έχεις, και το ελαιόλαδο καλό είναι.

700 ευρω ! ΝΎ :slapface:

Βρε παιδια δεν γινεται τωρα ιδιοκατασκευηΝΎ Περνας απο σιδερα η CNC ισως, αλλα η αρχη φαινεται απλη, ουτε νομιζω οτι χρειαζεται κανεις μας ΟΛΕΣ τις πιθανες λειτουργιες και αξεσουαρ... Εαν φτιαχναμε ενα πατρον σε αυτοκαντ, δεν θα μπορουσαμε να φτιαξουμε 10 κομματια σε μια ομαδικη να εξυπηρετησουμε τις αναγκες του φορουμ...Σε μηχανες φτιαχνονται για μοτοκλαμπ ολοκληρα εξαρτηματα σε ογκους των 15 κομματιων...Ειναι τσουχτερο ακομη αλλα στο 30 % των αναφερομενων τιμων...βεβαια μπορει να κανω λαθος, μια ιδεα ειναι...

Συν οτι ψαχνοντας ολιγων βρισκω αυτο

!BSdp7JgBmk~$(KGrHgoH-DIEjlLlvv6nBKDU-W7Kjg~~_1.JPG

Σε τιμη 250 ευρω με τα μεταφορικα
μαλλον φτηνοτερα απο τα 700 ευρω....:award:

http://www.cafr.ebay.ca/itm/ZYLISS-...d=100013&rk=2&rkt=20&mehot=pp&sd=370201712940

Δειτε το και εδω....

http://www.ebay.fr/itm/SWISSREX-Super-Vise-DEMO-Portable-Bench-Vise-/371268277714

SWISSREXb400.jpg

εχω χρησοπληρωσει την ιδια της bosch την εχω αρκετα χρονια όμως αν δεν φροντισεις το ξυλο που θα βαλεις πανω της απο πριν να το γλυκανεις θα σου τρανταζει και θα κουραζει το δραπανο οπως ειπαν και οι υπολοιποι,καλυτερα καποιος ετοιμος ξυλοτορνος, εχουν πεσει οι τιμες τους ποια ενδεικτικα ενας της einhell ξεκιναει απο τα 150 και σε καποια προσφωρα ισως και λιγοτερα

Εχει δουλεψει κανεις αυτο το σεταπ δραπανου/ τριβειου?

image hosting 30 mb
Αν ναι, πως του φανηκε?

Εγω εχω αρκετους κραδασμους που προερχονται απο το κιβωτιο γραναζιων του δραπανου εξαιτιας, μαλλον, της δυνατοτητας για κρουση. Εχει μεσα-εξω δηλαδη κενο.
Ακομη λογω μικρης διαμετρου ειναι δυσκολο να τριψω με ακριβεια, ισως φταινε και οι στροφες, αν καιντο εχω στις ελαχιστες δυνατες
Επισης ακομη και με το μικροτερο grid, 320, η αφαιρεση υλικου ειναι γρηγορη και αρκετη.

Οι αντιστοιχοι επιτραπεζιοι δισκοι λειανσης πως συμπεριφερονται?

Πολλες φορες το εχω δουλεψει στο παρελθον, σε απλοικη μορφη (μεγγενη/δραπανο). Πολυ περιοριστικο ιδιαιτερα με μικρα αντικειμενα που στα πεταει στον αερα.

Ολα τα λεφτα Νεκταριε στον επιτραπεζιο δισκο ειναι το καθετο τραπεζακι στον δισκο λειανσης. Εχεις σταθερο πεδιο αναφορας ως προς το τριψιμο και μπορεις να τριψεις το αντικειμενο με ακριβεια.
Το τριψιμο στον αερα με το δραπανο δεν λεει.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πολλες φορες το εχω δουλεψει στο παρελθον, σε απλοικη μορφη (μεγγενη/δραπανο). Πολυ περιοριστικο ιδιαιτερα με μικρα αντικειμενα που στα πεταει στον αερα.

Ολα τα λεφτα Νεκταριε στον επιτραπεζιο δισκο ειναι το καθετο τραπεζακι στον δισκο λειανσης. Εχεις σταθερο πεδιο αναφορας ως προς το τριψιμο και μπορεις να τριψεις το αντικειμενο με ακριβεια.
Το τριψιμο στον αερα με το δραπανο δεν λεει.

Δηλαδη λες οτι οι στροφες και το μεγεθος δεν παιζουν τοσο ρολο, παρα μονο το σημειο αναφορας και "ακουμπισματος"?
Δηλαδη αν του φτιαξω ενα τραπεζακι, θα γουσταρω?
Και για την αφαιρεση υλικου, τι εχεις να πεις?

Φτιάξε. Εγώ με το βάση της Neutechnik εγώ βρει τη χαρά μου. "Τραπεζάκι " είναι όλος ο παγκος μου.

Το δραπανο σου παει μεσα εξω οταν πιεζεις τομπρος τριβη ξυλο?

δοκίμασες με άλλο δράπανο και δεν έχεις κραδασμούς? το πιθανότερο είναι να προκαλούνται από την βάση του δράπανου και κυρίως εκεί που σφίγγει το τσοκ 'η πισω εκεί που έβαλες το ξύλο-σφήνα.

εγώ χρησιμοποιώ μία τέτοια λύση, με ένα δράπανο του κώλου με ρυθμιζόμενες στροφές και την βάση για πάγκο του lidl με το εξάρτημα για σωλήνες και μπορώ να πω πως δεν έχω σχεδόν καθόλου κραδασμούς, ούτε σε min ούτε σε max στροφές.
δοκίμασα και με ένα makita και πάλι δεν είχα κραδασμούς.

να προτείνω κάτι:
φτιάξε και για το πίσω μέρος του δράπανου μία μισή θήκη όπως έχεις μπροστά για το τσοκ και να το σφίγγεις με κάποιο στυλ τσέρκι.
για μπροστά νομίζω δεν είναι σωστή η σύσφιξη έτσι όπως είναι, απλή τρύπα σε ξύλο, κάνε 2 μισά με ημικύκλια, βάλε μία μούφα στο κάτω και πέρασε μία ντίζα στο πάνω ώστε να μπορείς να το σφίγγεις δυνατά...ή όποιο τρόπο σκεφτείς εσύ, το σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ δυνατό σφίξιμο μπροστά.
τέλος εάν το σηκώσεις όλο σε ύψος θα μπορείς να κάνεις ένα πάτημα μπροστά από το δίσκο για πολύ ευκολότερη και σωστότερη χρήση.

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το δραπανο σου παει μεσα εξω οταν πιεζεις τομπρος τριβη ξυλο?
Όχι αισθητά. 2 χιλιοστά αν πιεσω δυνατά λόγο κρουστικης κεφαλής. Αλλά συνήθως αφήνω το γυαλοχαρτο να κάνει τη δουλειά. Θα δεις ότι αν φτιάξεις τραπεζάκι μπροστά δεν θα χρειαστεί να πιεζεις το κομμάτι.

δοκίμασες με άλλο δράπανο και δεν έχεις κραδασμούς? το πιθανότερο είναι να προκαλούνται από την βάση του δράπανου και κυρίως εκεί που σφίγγει το τσοκ 'η πισω εκεί που έβαλες το ξύλο-σφήνα.

εγώ χρησιμοποιώ μία τέτοια λύση, με ένα δράπανο του κώλου με ρυθμιζόμενες στροφές και την βάση για πάγκο του lidl με το εξάρτημα για σωλήνες και μπορώ να πω πως δεν έχω σχεδόν καθόλου κραδασμούς, ούτε σε min ούτε σε max στροφές.
δοκίμασα και με ένα makita και πάλι δεν είχα κραδασμούς.

να προτείνω κάτι:
φτιάξε και για το πίσω μέρος του δράπανου μία μισή θήκη όπως έχεις μπροστά για το τσοκ και να το σφίγγεις με κάποιο στυλ τσέρκι.
για μπροστά νομίζω δεν είναι σωστή η σύσφιξη έτσι όπως είναι, απλή τρύπα σε ξύλο, κάνε 2 μισά με ημικύκλια, βάλε μία μούφα στο κάτω και πέρασε μία ντίζα στο πάνω ώστε να μπορείς να το σφίγγεις δυνατά...ή όποιο τρόπο σκεφτείς εσύ, το σίγουρο είναι ότι θέλει πολύ δυνατό σφίξιμο μπροστά.
τέλος εάν το σηκώσεις όλο σε ύψος θα μπορείς να κάνεις ένα πάτημα μπροστά από το δίσκο για πολύ ευκολότερη και σωστότερη χρήση.

Κραδασμους το εξηγησα αλλα μαλλον οχι καλα. Δεν ειναι κραδασμοι με την καθεαυτου εννοια. Τα εμπρος υμικυκλια, αν και με σφικτηρα κρατανε την ολη κατασκευη σταθερα. Το δραπανο δεν κουνιεται ουτε τριζει. Απλα η κεφαλη παει μπρος πισω εξαιτιας κατασκευης και λογω περιστροφης και τυχον σμπρωξιματαςο του ξυλου εχω αυτη την "κραδασμικη" κινηση.
Θα το φτιαξω με πεταλουδα ωστε να ανοιγει και να σφιγγει. Θα κανω και ενα τραπεζι. Εχω εμπειρια σε αυτα, εχω φτιαξει μπολικες πατεντες..:flipout:

Κούκλε δεν απενεργοποιείται η κρούση στο δράπανο?
Αν όχι τότε δεν κάνει για την χρήση που θες.

Βάλε ένα δράπανο χωρίς κρούση και θα δεις ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου κραδασμοί ακόμα κια χωρίς τραπεζάκι.

Ακομη και με απενεργοποιημενη την κρουση υπαρχει "τζογος" μπρος πισω σε αυτα τα δραπανα.

+1
Ειναι το κενο που δημιουργει τη κρουση οταν εμπλακει το γραναζι κρουσης.

Κούκλε δεν απενεργοποιείται η κρούση στο δράπανο?
Αν όχι τότε δεν κάνει για την χρήση που θες.

Βάλε ένα δράπανο χωρίς κρούση και θα δεις ότι δεν θα υπάρχουν καθόλου κραδασμοί ακόμα κια χωρίς τραπεζάκι.
Δεν εχω καποιο χωρις κρουση.

Νεκ ...τι ρωτάς και δεν τελειώνεις την πατέντα να μας κουφάνεις ?? :ernaehrung004:

Από εσένα θα περίμενα να δω και κανέναν γωνιακό με ντίζα προέκτασης ή μακρυά και με ιμάντα κάτι τέλος πάντων πιο κουφό.:flipout:

Κραδασμους το εξηγησα αλλα μαλλον οχι καλα. Δεν ειναι κραδασμοι με την καθεαυτου εννοια. Τα εμπρος υμικυκλια, αν και με σφικτηρα κρατανε την ολη κατασκευη σταθερα. Το δραπανο δεν κουνιεται ουτε τριζει. Απλα η κεφαλη παει μπρος πισω εξαιτιας κατασκευης και λογω περιστροφης και τυχον σμπρωξιματαςο του ξυλου εχω αυτη την "κραδασμικη" κινηση.
Θα το φτιαξω με πεταλουδα ωστε να ανοιγει και να σφιγγει. Θα κανω και ενα τραπεζι. Εχω εμπειρια σε αυτα, εχω φτιαξει μπολικες πατεντες..:flipout:
αυτό είναι φυσιολογικό, είχα καταλάβει άλλου είδους κραδασμό.
αυτόν τον τζόγο, μπορείς να τον παίρνεις αρχικά εάν σπρώχνεις προς τα μέσα την κεφαλή, πριν ξεκινήσεις, στο δικό μου δράπανο που χρησιμοποιώ των 20 η κίνηση αυτή είναι πολύ μεγαλύτερη αλλά βάζω την κεφαλή με το χέρι όσο πιο μέσα πάει, και μετά δεν έχω αυτούς τους κραδασμούς που λες.

κάνε λοιπόν την πατέντα πιο στέρεη γενικότερα, και φυσικά το τραπέζι μπροστά....και η διαφορά που θα δεις, θα είναι τεράστια....εγώ στην αρχή το είχα στον αέρα όπως και εσύ και σε κάτι μικρά κομμάτια...ίσιωσα λίγο την επιδερμίδα στο δάκτυλο χε χε....μετά έφτιαξα ένα Π μπροστά και όλα έφτιαξαν.....ακουμπάω και τρίβω, απλά και εύκολα...

Ακομη και με απενεργοποιημενη την κρουση υπαρχει "τζογος" μπρος πισω σε αυτα τα δραπανα.
συμφωνώ
+1
Ειναι το κενο που δημιουργει τη κρουση οταν εμπλακει το γραναζι κρουσης.

Δεν εχω καποιο χωρις κρουση.
δυστυχώς έτσι είναι