Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν μπορεις να συγκρίνεις πριονοκορδελα με επιτραπέζια σεγα... Η επιτραπέζια σεγα δεν ειναι για να κόβεις ευθείες , χοντρά κομμάτια και γενικά, δεν ειναι εργαλείο κοπής γενικής χρησης. Ειναι για λεπτομερή εργασια , περίτεχνα σχέδια που άλλη λάμα δεν χωράει και καμπύλες και στροφες.

Η moto saw ειναι εφάμιλλη της μικρής proxxon .

Δεν υπαρχει καμμια επιτραπεζια σεγα που να μπορει να συγκριθει με μια πριονοκορδελα, συμπεριλαμβανομενης και της proxxon.
Η διαφορα στο μεγεθος (παχος/πλατος) μιας λαμας σεγας και μιας λαμας πριονοκορδελας αρκει να καταλαβει κανεις, με τι ευκολια και τι μπορει να κοψει η μεν και η δε.

Η μοτο σο της ντρεμελ μπορει να συγκριθει με την μικρη προξον (των εκατο κατι ευρω). Μεταξυ των δυο προτιμω την ντρεμελ λογω ευκολιας αλλαγης λαμας. Η προξον παιρνει μονο ακεφαλες λαμες με πολυ δυσκολη διαδικασια αλλαγης.

Για να σε βοηθησω θα σου πω το εξης.
Εαν σημερα (που εχω στην κατοχη μου 3 επιτραπεζιες σεγες και μια πριονοκορδελα) με ρωτουσαν να επιλεξω ενα και μονο εργαλειο για μικροξυλοκατασκευες, θα προτιμουσα την πριονοκορδελα.
Ο λογος ειναι απλος. Με την παχια λαμα κοβω οτι ξυλο δεν μπορω να κοψω με τις σεγες. Με την λεπτη λαμα κανω σχεδον οτι κανει η επιτραπεζια σεγα με λιγο περισσοτερες κινησεις.
Το προβλημα ειναι οι εσωτερικες κοπες οι οποιες πρεπει να γινουν με ειδικο φτηνο πριονακι μοντελισμου. Αυτο παιρνει ακεφαλες λαμες ειδικο για λεπτοδουλεια. Οχι ομως ευκολο για παχυ ξυλο >1εκ.

Μιχαλη, αλλαζει ευκολα η κορδελα απο τη πριονοκορδελα?
Το καταλαβαινω πως καθε δουλεια θελει το εργαλειο της.
Αλλη δουλεια η κορδελα, αλλη η μικροσεγα αλλη και το ...τριβειο!

Δεν το εχω δοκιμασει ποτε γιατι οποτε θελω κατι μκρο, το κανω στην σεγα παγκου. Εχω παρει και στενη λαμα αλλα βαριεμαι να την αλλαζω να δω τι πουλια πιανει. Ομως με την λογικη καταλαβαινω οτι θα κοβει καμπυλες αρκετα ευκολα.
Ομως αυτες τις μερες θα την ανοιξω να την καθαρισω και θα δω τι γινεται.

Λογικά χαλαρώνεις την πάνω πεταλούδα, βγάζεις την παλιά κορδέλα, βάζεις την καινούρια και σφίγγεις...

Μπου περναει απο το μυαλο να παρω η motosaw και την προχονοκορδελα. Να φησω τη metabo για το Νικολι...
Ετσι θα καλυψω τις απαιτησεις μου με δυο εργαλεια, με μια υποχωρηση στο μεγιστο της κορδελας.
Και συμμαζεμενα και ολες οι μικροκοπες θα γινονται ευκολα και σωστα, πιστευω.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπου περναει απο το μυαλο να παρω η motosaw και την προχονοκορδελα. Να φησω τη metabo για το Νικολι...
Ετσι θα καλυψω τις απαιτησεις μου με δυο εργαλεια, με μια υποχωρηση στο μεγιστο της κορδελας.

Αχ τι γλυκός είσαι που με σκέφτεσαι!!!

Νεκτάριε νά σού κάνω μιά ερώτηση,εφόσον έχεις παγκοπρίονο που τά κάνει όλα καί γρήγορα πού λένε,ποιός ο λόγος καί τί κάνει παραπάνω από το παγκοπρίονο η πριονοκορδέλα ?
Και εγώ λόγο χώρου δέν μπορώ νά έχω παγκοπρίονο καί εψαχνα γιά πριονοκορδέλα,αλλά τίς απέριψα, τήν Einhell λόγο Einhell,τήν proxxon λόγο πού δέν έχει παραλληλο οδηγό καί γιά τά watt της είναι υπερκοστολογημένη,τήν Metabo λόγο βάρους 30 κιλά (γιατί θά κόβω έξω καί θά τήν ξαναβάζω πάλι μέσα στό εργαστήριο),καί κοιτάζω πλέον γιά επιτραπέζια σέγα σάν τήν worx,η κάτι παρεμφερές πού νά έχει καί παράλληλο οδηγό η τήν Neutechnik

Γιατί η moto saw τής dremel καί οι γνωστές επιτραπέζιες σέγες (Εinhell-Boston-sheppach κ.τ.λ) δέν είναι γιά ευθείες ούτε γιά χοντρό ξύλο,είναι γιά μοντελισμό

Το εχω γραψει καπου. Η απαιτηση μου ηταν να μπορω να κοβω μικρα κομματια ξυλου, σε καμπυλες ή ευθειες και να αντικατασταση τη πατεντα σεγας που εφτιαξα.
Ξεκινησα με μια σεγα να βλεπω, μετα "γνωρισα" τη πριονοκορδελα της proxxon και χωρις να το καταλαβω, αλλαξα σχεδον προσανατολισμο με αυξηση δυνατοτητων κοπης αλλα μειωση ευελιξιας και ειδα τη metabo.
Αντε βγαλε ακρη...:flipout:

Το εχω γραψει καπου. Η απαιτηση μου ηταν να μπορω να κοβω μικρα κομματια ξυλου, σε καμπυλες ή ευθειες και να αντικατασταση τη πατεντα σεγας που εφτιαξα.
Ξεκινησα με μια σεγα να βλεπω, μετα "γνωρισα" τη πριονοκορδελα της proxxon και χωρις να το καταλαβω, αλλαξα σχεδον προσανατολισμο με αυξηση δυνατοτητων κοπης αλλα μειωση ευελιξιας και ειδα τη metabo.
Αντε βγαλε ακρη...:flipout:

χαχαχα κατάλαβα,εγώ πάλι κατέληξα γρήγορα χωρίς νά έχω δεί από κοντά σχεδόν τίποτα (εκτός μονο τήν πριονοκορδέλα Einhell στό praktiker)
Αρα γιά worx η Neutechnik σέ βλέπω καί σένα :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

χαχαχα κατάλαβα,εγώ πάλι κατέληξα γρήγορα χωρίς νά έχω δεί από κοντά σχεδόν τίποτα (εκτός μονο τήν πριονοκορδέλα Einhell στό praktiker)
Αρα γιά worx η Neutechnik σέ βλέπω καί σένα :ernaehrung004:

Δεν μου αρςσει η worx, παρομοιος δεν θελω να δωσω 100 για μια βαση και να βαλω τη σεγα μου πανω. Βαση θελω να ξεφυγω απο το πανω κατω με χοντρολαμες τυπου σεγας χειρος.
Επιτραπεζια παει και ερχεται, λογω εξιδικευσης. Πριονοκορδελα μου αρεσει λογω smoothness κοπης.
Βρησκω τη proxxonκορδελα σε πολυ καλη τιμη λιγομπαραπανω απο 210 ...

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Βρησκω τη proxxonκορδελα σε πολυ καλη τιμη λιγομπαραπανω απο 210 ...

Πού τήν βρίσκεις σέ αυτήν τήν τιμή ?
Επίσης η proxxonκορδέλα δέν έχει παράλληλο οδηγό,καί είχες αναφέρει ότι θέλεις νά κόβεις ευθείες.

Aliakmon!

Δεν ξερω τι θελω.
Μου αρεσει η proxxon, αλλα ποτε διαβαζω οτι ειναι για 1-2 ποντους μαχ ξυλο,απο την αλλη διαβαζω οτι κοβει και παραπανω.
Δεν μπορω να αποφασισω...

πήρα αυτή τη βδομάδα ένα σετ από τα κατσαβίδια Champion που αναφέρθηκαν κάποια στιγμή νωρίτερα σ' αυτό το νήμα

Dr377P8.jpg

έχω ωστόσο κάποιες αμφιβολίες αν είναι αυτο που λένε (τα αυθεντικά made in Japan, κλπ)

Κατ' αρχήν δεν βλέπω να πουλιούνται σε κάνενα site του εξωτερικού. Λίγο δύσκολο να παράγονται μόνο για την Ελλάδα :coool: ή να υπάρχει μόνο εδώ παλιό stock.

Και εκείνο το garanteed βγάζει μάτι, συνήθως τα χοντρά ορθογραφικά παραπέμπουν σε μαιμούδες. Δύσκολο για γνήσια μετά από δεκαετίες να μην τους το έχει επισημάνει κάποιος.

Παρεπιμπτόντως δεν έχω κάποια αμφιβολία για το κατάστημα που τα πήρα, τό θέμα είναι κατά πόσο και αυτοί ξέρουν την πραγματική τους προέλευση

εχω και κανονικα και μαιμουδες...
τα κανονικα εχουν αναγλυφο champion στην λαβη και made in japan και σοτ στελεχος γραφουν fully hardened.
εγω στοιχηματιζω παλιο στοκ

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

εχω και κανονικα και μαιμουδες...
τα κανονικα εχουν αναγλυφο champion στην λαβη και made in japan και σοτ στελεχος γραφουν fully hardened.
εγω στοιχηματιζω παλιο στοκ

Εγώ έχω μερικά που γράφουν στην λαβή PRISMA και τα έχω περίπου 35 χρόνια με κόστος τότε 1000+- δρχ το ένα. Ένα PH3 μόνο μου έχει χαλάσει και αυτό από κακομεταχείριση όταν το είχα δώσει δανεικό.

Θελω ενα αερομετρο ακριβειας, αναλογικο ή ψηφιακο για φουσκωμα ελαστικων.
Δινω μεχρι 30 μαλλον. Εχετε υποψην καποιο που να ειναι αξιοπιστο?

http://www.banggood.com/0-200PSI-Me...-Gauge-Tester-PSI-BAR-KPA-KGFcm-p-996070.html

Σε κάποια άλλη ζωή, κάποτε, έκανα μερικές αναβάσεις, ο βουλκανιζατεράς μου και ο λαστιχάς μου (και οι 2 δεκαετίες στους αγώνες), μου έκαναν κάποια στιγμή δώρο για το ΙΧ μου το απλό, αυτό
%CE%91%CE%95%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%A1%CE%9F_MICHELIN_VIGIL.jpg

το οποίο κάποια στιγμή μετά από χρόνια συνάντησα τους ανθρώπους της MICHELIN στα Μέγαρα σε μία παρουσίαση, και με διαβεβαίωσαν ότι είναι ακριβείας, απλό και το κυριότερο αντοχής στο χρόνο, με σταθερά σωστές επαναλαμβανόμενες μετρήσεις.
έχω αλλάξει 5 αυτοκίνητα και 1 τζίπ και το όργανο αυτό με συντροφεύει ακόμη.

θέλει λίγη εξοικείωση την ώρα που το βάζεις στην βαλβίδα ή το βγάζεις από αυτή, αλλά μόλις το κάνεις σωστά είναι τέλειο.
το μεταλλικό μικρό καρφάκι που φαίνεται στην φώτο είναι για τον μηδενισμό.