Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ήμουν ανάμεσα σε πριονοκορδέλα, δισκοπρίονο χειρός, και παγκοπρίονο.

Επίσης ας αναφέρουμε για άλλη μια φορά πως τα εν λόγω εργαλεία είναι για διαφορετική χρήση το καθένα. Αν το τρίλλημά σου (sic) έχει να κάνει αποκλειστικά με το κόστος, πρέπει να το πάρεις από την αρχή και να σκεφτείς πρώτα τι εργασίες θα κάνεις συχνότερα, και βάσει αυτού να επιλέξεις. Από τα τρία (γνώμη μου, ίσως κάποιοι διαφωνήσουν) το πιο ευέλικτο είναι το δισκοπρίονο χειρός, γιατί με έναν οδηγό κόβεις μεγάλα κομμάτια εύκολα, ή με μια κατασκευή σε πάγκο (εάν έχει riving knife) γίνεται και παγκοπρίονο. Από την άλλη αν έχεις ανάγκη από καμπύλες ή μη ευθείες κοπές η κορδέλα είναι καλύτερη (αλλά και με μια σέγα κάνεις τη δουλειά σου).

Και εγω ειμαι κατα των δυο συγκεκριμενων ισχυρων κοπτικων εργαλειων σε ενα. No good.
Αναλογα με τις αναγκες για κοπες αγοραζεις ξεχωριστα εργαλεια. Καλυτερα σιγα σιγα και τα καταλληλα εργαλεια.
Το αναποδο δισκοπριονο σε παγκο (ιδιοκατασκευη) το θεωρω αβολο (ρυθμισεις υψους, τοποθετηση κλπ) εως και επικινδυνο αν δεν ξερεις ακριβως τι κανεις, πως το κανεις και πως το φτιαχνεις.

Δεν μπορώ, παρά να λάβω σοβαρά υπόψη τα λεγόμενα σας. Πόσω μάλλον όταν είπε και ελάλησε ο Χιώτης!...χεχεχε..
Ωστόσο έχω τις ενστάσεις μου. Και πρέπει να εξηγηθώ.
Το μηχάνημα το χρειάζομαι γιά γενικά κοψίματα μικρών - ως επεί το πλείστον - ξύλων, έως σανίδες (150x20), τόσο σε κανονική κοπή, όσο και φαλτσοκόψιμο. Κοπές που θα γίνονται με χρήση αυτού ως παγκοπρίονο (σταθερός δίσκος και κινούμενο ξύλο).
Η ύπαρξη της δυνατότητας χειρισμού και ως δισκοπρίονο από την άλλη, επιτρέπει κοπές με σταθερό ξύλο και κινούμενο δίσκο - πχ. Καδρόνια.
Θα ήθελα την τοποθέτηση σας, ευρύτερα στο θέμα, περισσότερο γιά να καταλάβω αν διαφωνείτε, λόγω παραγόντων, ποιότητας κοπής, ευκολίας κοπής, ή λάθους στην κοπή.
Το σημαντικό γιά´μένα, από τα παραπάνω, είναι ο παράγοντας λάθους στην κοπή (ο οποίος μπορεί να οφείλεται στην εκ των πραγμάτων υβριδική χρήση του μηχανήματος και δεν επιδέχεται διόρθωση). Αν δηλαδή αυτό είναι πιθανό, τότε ναί, θα κοιτάξω και γιά απλό - κλασσικό φαλτσοπρίονο.

Διαφωνώ κάθετα ορίζοντα και διαγώνια με την άποψη του πατριώτη μου για το δισκοπριονο πάγκου.

Είναι το απόλυτο εργαλείο για ευθείες κοπες για εμένα και όπως όλα τα εργαλεία θέλει σεβασμό και προσοχή.

Διαφωνώ κάθετα ορίζοντα και διαγώνια με την άποψη του πατριώτη μου για το δισκοπριονο πάγκου.

Είναι το απόλυτο εργαλείο για ευθείες κοπες για εμένα και όπως όλα τα εργαλεία θέλει σεβασμό και προσοχή.

Βρε διαφωνισε και πλαγιως, αλλα διαβασε πρωτα προσεκτικα τι γραφω :))
Παραπανω μιλαω ξεκαθαρα για ιδιοκατασκευη δισκοπριονου παγκου και οχι για ετοιμο αγορασμενο δισκοπριονο παγκου, οπου δεν υπαρχει καμμια διαφωνια ως προς την χρησιμοτητα του!

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Συμφωνώ με τον Χρήστο. Όχι σε τέτοιο μηχάνημα. Χοντρικά δες το σαν την γοργόνα, ούτε μισή γυναίκα, μισό ψάρι.
Ψαξ' το και σκέψου το λίγο παραπάνω.

Τώρα ρε Παναγιώτη με προκαλείς να σπαμάρω.....
Γοργόνα:ούτε να την φας μπορείς,ούτε να την γ&$$(#@ς!
(sorry δεν κρατήθηκα!)

Βρε διαφωνισε και πλαγιως, αλλα διαβασε πρωτα προσεκτικα τι γραφω :))
Παραπανω μιλαω ξεκαθαρα για ιδιοκατασκευη δισκοπριονου παγκου και οχι για ετοιμο αγορασμενο δισκοπριονο παγκου, οπου δεν υπαρχει καμμια διαφωνια ως προς την χρησιμοτητα του!

Για ιδιοκατασκευη λέω και εγώ που να σέβεται τον εαυτό της όμως.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τώρα ρε Παναγιώτη με προκαλείς να σπαμάρω.....
Γοργόνα:ούτε να την φας μπορείς,ούτε να την γ&$$(#@ς!
(sorry δεν κρατήθηκα!)

Δεν σπαμάρεις, ακριβώς αυτό... αλλά είπα να κρατήσω επίπεδο... χαχαχα
-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Πήρα κι εγώ λίγο θάρρος επειδή λείπει κι η μαστόρισσα στα ξένα.(Ελπίζω να μην διαβάσει τα πάντα μόλις γυρίσει και με αρχίσει στα "Γαλλικά",μιας και θα `χει πάρει και το κολάι!)

Για ιδιοκατασκευη λέω και εγώ που να σέβεται τον εαυτό της όμως.

Καλομελέτα και έρχεται.......
Είναι έτοιμος ο σκελετός του πάγκου ...στρατζαριστό ακλόνητο και ήδη περάστηκε με ψυχρό γαλβάνισμα.
Ξεκίνησε η υλοποίηση ....στην πορεία θα γνωματεύσετε όλοι μαζί για ΤΗΝ κατασκευή !!!!! Παγκοπρίονο και δίπλα ρούτερ.
Εντάξει υπάρχουν και τα έτοιμα ..... αλλά άλλη χάρη έχει το σπιτικό. :ernaehrung004:

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σε Dewalt δεν ξέρω,αλλά έχω δεί παρόμοια σετ της Milwakee σε παραπλήσια τιμή.Γύρω στα 24 αν δεν απατώμαι.
Για παλμικό να είναι...
Σε ποιο ηλεκτρονικό κατάστημα;

Συνέχεια του Test drive...

Σήμερα η προξονίτσα μπήκε στα δύσκολα. Νομίζω οτι την έφτασα και στα όριά της.
Έκανα αρκετές κοπές με τη μαμίσια κορδέλα κι όλες σχετικά χοντρές, απο 4 έως 5,5 πόντους. Το ξύλο ήταν ακακία που σε καμία περίπτωση δεν το λες μαλακό ξύλο.
Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, δεν περίμενα κάτι παραπάνω, μάλλον είναι και λίγο καλύτερη απ´ ότι την περίμενα.

Βέβαια οι κοπές από 4 πόντους και πάνω θα πρέπει να γίνονται όπως κάνουν έρωτα οι σκατζόχοιροι. :smile:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    156.8 KB · Views: 429
Last edited:

Ok, σε Milwaukee βρήκα αρκετές επιλογές.

Καλησπέρα. Ενδιαφέρομαι κι εγώ για τέτοιο σετ. Θα μοιραστείτε πληροφορίες;
Ευχαριστώ

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έκανα αρκετές κοπές με τη μαμίσια κορδέλα κι όλες σχετικά χοντρές, απο 4 έως 5,5 πόντους. Το ξύλο ήταν ακακία που σε καμία περίπτωση δεν το λες μαλακό ξύλο.
Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος, δεν περίμενα κάτι παραπάνω, μάλλον είναι και λίγο καλύτερη απ´ ότι την περίμενα.

Βέβαια οι κοπές από 4 πόντους και πάνω θα πρέπει να γίνονται όπως κάνουν έρωτα οι σκατζόχοιροι. :smile:

Έχει τόσο ωραία νερά η ακακία ρε φίλε?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχει τόσο ωραία νερά η ακακία ρε φίλε?

Ναί, έχει. :a0210:

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    164.3 KB · Views: 214
Last edited:

Ωραίος ο Μπάμπης για μια ακόμα φορά. πάντα επιτυχίες στις εργασίες σου με την προξονίτσα !

Καλά όλα αυτά, τα σκαντζοχοίρια που τα έχεις πάρει μάτι ; για πες, άντε να μορφωθούμε λιγάκι :flipout::flipout: