Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εννοώ χειρός και όσο το δυνατόν ελαφρύτερο.

Αναλογα τι διαμετρους τρυπες θες να κανεις. Αν θες μεχρι 6μμ, τοτε το Μακιτα ειναι μια χαρα εχει και ρυθμιζομενες στροφες.

Διαφορετικα, οποιο επωνυμο τρυπανι κανει αρκει να εχει ρυθμιζομενες στροφες που στα μεγαλα διαμετρηματα θες λιγες στροφες. Υπαρχουν πινακες για στροφες.

Απο και και περα τον πιο σημαντικο ρολο τον παιζει το bit. Το τρυπανι πρεπει να ειναι ειδικα για μεταλλο (ΗSS κοβαλτιου κλπ.) και να χρησιμοποιειται λιπανση για την θερμοκρασια που ανεβαζει το τρυπημα.

Αναλογα τι διαμετρους τρυπες θες να κανεις. Αν θες μεχρι 6μμ, τοτε το Μακιτα ειναι μια χαρα εχει και ρυθμιζομενες στροφες.

Διαφορετικα, οποιο επωνυμο τρυπανι κανει αρκει να εχει ρυθμιζομενες στροφες που στα μεγαλα διαμετρηματα θες λιγες στροφες. Υπαρχουν πινακες για στροφες.

Απο και και περα τον πιο σημαντικο ρολο τον παιζει το bit. Το τρυπανι πρεπει να ειναι ειδικα για μεταλλο (ΗSS κοβαλτιου κλπ.) και να χρησιμοποιειται λιπανση για την θερμοκρασια που ανεβαζει το τρυπημα.

Ευχαριστώ.

Από ότι κατάλαβα το μυστικό είναι ρύθμιση στροφών - λίπανση - τρυπάνια HSS .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ευχαριστώ.

Άριστα κατάλαβες....
80% της επιτυχίας είναι το σωστό τρυπάνι. Για λίπανση υπάρχουν ειδικά λάδια αλλά κι ένα WD40 είναι τέλειο. Αν δεν υπάρχει εκείνη τη στιγμή ούτε αυτό εξυπηρετείσαι και με απλό σαπουνόνερο.
Εργαλείο σχεδόν οποιοδήποτε αρκεί να έχει ρυθμιζόμενες στροφές και - κυρίως - να μην δουλεύει παράκεντρα ούτε στο ελάχιστο.
(Άρα πάρε κι ένα καλό εργαλείο :flipout:)

Ευχαριστώ.

Tρυπανια ΗSS (σκληρημενος χαλυβας) οχι σκετα, αλλα με προσμιξη κοβαλτιου (λεγονται τρυπανια κοβαλτιου) που τα κανει ακομα σκληροτερα και ιδανικοτερα για σκληρα μεταλλα.

Aπο κει και περα λιπανση και σωστες στροφες https://www.fnal.gov/pub/takefive/pdfs/Drill_Press_Speed_Chart.pdf

Το εργαλειο ερχεται σε δευτερη μοιρα. Καλο θα ηταν να ειναι επωνυμο για λογους αξιοπιστιας.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλέμια μήκους 250μμ για sds είναι χρηστικά ή να πάω σε 400 μμ?

25αρι καλα ειναι. Τα 40αρια σε sds plus δεν ξερω που τα βρηκες, αλλα θα ειναι τεραστια!

Καλησπερες. Μετα απο αρκετες αποτυχιες, μεζοβεζικες λυσεις και χαμενα ξυλα λογω κακων κοπων, εχω ξαναρχισει να σκεφτομαι την αγορα ενος παγκοπριονου.
Το προβλημα μου ειναι ο χωρος. Δεν εχω δυνατοτητα να το στησω καπου μονιμα και η αποθηκευση μπορει να γινει μονο σε ραφι ντεξιον μαζι με ολα τα αλλα εργαλεια. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω προχωρησει ως τωρα σε αγορα.
Απο την αλλη προκειται για εργαλειο που "πρεπει" να εχει εναν ογκο και κυριως εμβαδον. Επισης ειναι βασικο να εχει καλη επιφανεια και ακομα καλυτερο φρακτη, απολυτως παραλληλο με τον δισκο. Ολα αυτα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να συνδυαστουν. Εστω μια μικρη αλλα σωστη επιφανεια και ενας σωστος φρακτης... Εχετε καμια ιδεα;
Κατι sheepah και einhell μικρα που εχουν ο ντετσικας και τα πρακτικερ τα εχει δοκιμασει κανεις; Δε μου γεμιζουν το ματι, αλλα αμα χωρανε στο ραφι και δουλευουν σωστα, μηπως τελικα ειναι λυση;

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλησπερες. Μετα απο αρκετες αποτυχιες, μεζοβεζικες λυσεις και χαμενα ξυλα λογω κακων κοπων, εχω ξαναρχισει να σκεφτομαι την αγορα ενος παγκοπριονου.
Το προβλημα μου ειναι ο χωρος. Δεν εχω δυνατοτητα να το στησω καπου μονιμα και η αποθηκευση μπορει να γινει μονο σε ραφι ντεξιον μαζι με ολα τα αλλα εργαλεια. Αυτος ειναι και ο λογος που δεν εχω προχωρησει ως τωρα σε αγορα.
Απο την αλλη προκειται για εργαλειο που "πρεπει" να εχει εναν ογκο και κυριως εμβαδον. Επισης ειναι βασικο να εχει καλη επιφανεια και ακομα καλυτερο φρακτη, απολυτως παραλληλο με τον δισκο. Ολα αυτα δεν ξερω κατα ποσο μπορουν να συνδυαστουν. Εστω μια μικρη αλλα σωστη επιφανεια και ενας σωστος φρακτης... Εχετε καμια ιδεα;
Κατι sheepah και einhell μικρα που εχουν ο ντετσικας και τα πρακτικερ τα εχει δοκιμασει κανεις; Δε μου γεμιζουν το ματι, αλλα αμα χωρανε στο ραφι και δουλευουν σωστα, μηπως τελικα ειναι λυση;

Κωνσταντίνε για σωστή δουλειά πρέπει να ισχύουν όσα σωστά αναφέρεις πιο πανω. Κι αυτα ΙΣΩΣ τα εχει η μόνη επιλογή στη χώρα μας, το PTS-10 σε λογικά για ερασιτέχνη επίπεδα τιμής.
Κι αυτο δεν παει στο ράφι.
Άρα ξεχνάς σωστό παγκοπριονο, προσωρινα ή κατα βουληση εγκατεστημενο

Sent from my iPad using Tapatalk

Κάτι σαν αυτό θα σε βόλευε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αυτο φαινεται να ειναι η μονη λυση, μιας και ειναι το μονο που διπλωνει και εχει αξιοπρεπη επιφανεια.

Δεν ξερω μεχρι τι παχος ξυλα κοβεις, αλλα μια βαση για αναποδη σεγα (και καλη λαμα) ειναι η πιο συρρικνωμενη εκδοχη σταθερης κοπης.

Tην αλλη βδομαδα θα εχω επιτελους (στα τρεμαμενα απο την συγκινηση χερια μου:)) το πρωτο εργαλειο μπαταριας που εβγαλε η proxxon που κυκλοφορησε μολις πριν λιγο καιρο!

Proxxon-Akku-Industrie-Bohrschleifer-IBS-A-29800.jpg

Aμεσα θα γινει η συγκριση -σε ολα τα επιπεδα- με τα υπαρχοντα ηλεκτρικα proxxon/dremel και με τα μπαταριας dremel.

Κυκλοφόρησε πριν λίγο καιρό !!!!! Και εσύ που ήσουν ??? από τα πρώτα σειριακά νούμερα έπρεπε να έχεις!!!!:ernaehrung004:

Noμιζω Nικο οτι ημουν απο τους πρωτους που το παρηγγειλαν απο το αμαζον αλλα ο πωλητης καθυστερησε να το αποστειλει (τον καθυστερησαν απο την προξον) και δεν ηταν κανεις να το παραλαβει Αθηνα.
Ετσι ακυρωσα την πρωτη παραγγελια και εχασα το serial 0000001 :))

Παιδιά θέλω ένα τα τσοκ μετατροπής για sds plus μαζί με τον αντάπτορα του .
Έχουμε κάτι δοκιμασμένο ?

Παιδιά,ερώτηση:
Αυτός http://toolshouse.gr/εργαλεια/ερασιτεχνικά-εργαλεία/ερασιτεχνικά-ηλεκτρικά-εργαλεία/black-decker-ka89ek-ταινιολειαντήρας-750w/

Από αυτόν
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8255
τι διαφορά έχουν;
Επίσης,ποιό το νόημα να πουλάει κάποιος ένα εργαλείο για το οποίο δεν διαθέτει αναλώσιμα;Από όσο είδα ούτε ο ένας ούτε ο άλλος έχουν ταινίες λείανσης για το μηχανάκι..

Μπορεί να μην τα έχουν περασμένα στο site, αλλά αν πάρεις τηλέφωνο και ρωτήσεις σίγουρα θα έχουν κάτι να σου προτείνουν.