Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα σε όλους.
Θα ήθελα να αγοράσω Πλάνη-Ξεχονδριστήρα για ερασιτεχνικές ξυλουργικές εργασίες (τραπέζι, καρέκλες και παιδικό κρεβάτι) για το σπίτι μου.

Για την ιστορία: έφτιαξα ένα παιδικό κρεββάτι για τον γιό από έλατο (θα ανεβάσω λεπτομέρειες στο κατάλληλο νήμα μέσα στον Ιούλιο) και ο ξυλέμπορος ζήτησε 75 ευρώ για να πλανήσει τα ξύλα (χωρίς κόψιμο εννοείται) τρία 4μετρα*25εκ*5εκ (μήκος*πλάτος*πάχος) και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Τελικά βρήκα σε άλλον ξυλέμπορα όλα τα ξύλα περασμένα από ξεχνοδριστήρα στα 4,4εκ πάχος (κατά μήκος περασμένα και άρα "πλανίστηκαν" σε όλο το πλάτος, οι λεπτές πλευρές έμειναν με ακίδες) με κόστος (ξύλα και ξεχόνδρισμα) 60 . Ωστόσο έκανα το αμάξι φορτηγάκι και 40χλμ πήγαινε-έλα στο χωριό που είχε ο τύπος την εταιρία.
Επειδή λοιπόν ή θα τα σκάω στον ξυλέμπορα της γειτονιάς ή θα γράφω χλμ + αναμονή να πάρω σειρά (οπότε πάει ένα πρωινό), σκέφτομαι σοβαρά την αγορά του μηχανήματος Πλάνη Ξεχονδριστήρας 1500 Watt BOSTON - PJ-200S.
Το έχει κάποιος; Προτείνεται κάποιο άλλο (έως 350-400 );
Ευχαριστώ παίδες!

Eνα μέλος ο Nίκος diabolic έχει αγοράσει αυτόν τόν ξεχονδριστήρα από ότι βλέπω σχεδόν ίδια κόπια μέ τήν Βoston είναι.
Καί σέ αυτό μύνημα κάνει unboxing καί αναφέρει λεπτομέρειες
Καί εδώ ένα άλλο μέλος ο Παναγιώτης panava έχει αγοράσει τόν ίδιο.

Last edited:
Νίκο, κι όμως έχει ενδιαφέρον η μετροταινία.
Δες το βίντεο και θα καταλάβεις.

Απλά αν πέσει κάτω...πιστεύω θα την κλαις!!!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μια μετροταινια διαφορετικη απο τις αλλες. Συντομα κοντα μας :))

Bagel-Tape-Measure.jpg

https://www.kickstarter.com/projects/bagel-labs/bagel-the-worlds-smartest-tape-measure

Αναμένουμε review από εσένα μιας και στα γκατζετάκια .... δεν μπορείς να αντισταθείς. :silly: :firstprize:

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αναμένουμε review από εσένα μιας και στα γκατζετάκια .... δεν μπορείς να αντισταθείς. :silly: :firstprize:

Του χρονου τετοιο καιρο που η τιμη του θα ειναι γυρω στα 30-40 ευρουδακια δεν νομιζω να αντισταθω, ειναι ωραιο γκατζετ!

Πρωτη κυκλοφορια ειναι τον Νοεμβριο, και αν μαζευτουμε 4 ατομα η τιμη θα ειναι 52 ευρω, αν μαζευτουμε 10 θα ειναι 48 ευρω και 50 ατομα 40 ευρω.. :))

Tα ταχυδρομικα για 4 ατομα (συμπεριλαμβανονται στην τιμη παραπανω) ειναι 50 ευρω και για τα 10 ατομα ειναι 100 ευρω!! Επειδη λεει εχει μεσα μπαταρια λιθιου και υπαρχει θεματακι με νορμαλ μεταφορα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Του χρονου τετοιο καιρο που η τιμη του θα ειναι γυρω στα 30-40 ευρουδακια δεν νομιζω να αντισταθω, ειναι ωραιο γκατζετ!

Πρωτη κυκλοφορια ειναι τον Νοεμβριο, και αν μαζευτουμε 4 ατομα η τιμη θα ειναι 52 ευρω, αν μαζευτουμε 10 θα ειναι 48 ευρω και 50 ατομα 40 ευρω.. :))

Tα ταχυδρομικα για 4 ατομα (συμπεριλαμβανονται στην τιμη παραπανω) ειναι 50 ευρω και για τα 10 ατομα ειναι 100 ευρω!! Επειδη λεει εχει μεσα μπαταρια λιθιου και υπαρχει θεματακι με νορμαλ μεταφορα.

Αν μαζευτούμε 50 άτομα κάνουμε και κόμμα .... άμα λάχει ναούμε... Κάτι σε πολιτική κίνηση εργαλειομανών-εργαλειοσυλλεκτών ένα πράγμα .... :flipout: :flipout: :flipout:

Aν δεν ειχατε κανενα μετρο και σας χαριζανε ειτε ενα ξυλινο μετρο ειτε το γκατζετακι μετρο, να υποθεσω οτι θα προτιμουσατε το πρωτο, ετσι? :)))

Aν δεν ειχατε κανενα μετρο και σας χαριζανε ειτε ενα ξυλινο μετρο ειτε το γκατζετακι μετρο, να υποθεσω οτι θα προτιμουσατε το πρωτο, ετσι? :)))

Άλλο πράγμα η δωρέα & άλλο πράγμα η καθημερινή χρήση ! ! !

Δηλαδη στην καθημερινη χρηση ειναι καλυτερο ενα ξυλινο μετρο απο μια μικρη μετροταινια? Πως?

Επειδη στην ουσια το γκατζετ αυτο δεν ειναι τιποτε αλλο παρα μια εξελιγμενη μικρη μετροταινια με εντυπωσιακα χαρακτηριστικα και δυνατοτητες.
Διαβαζεται και ευκολοτερα, δεν ψαχνεις τα δεκαδικα :))

Δηλαδη στην καθημερινη χρηση ειναι καλυτερο ενα ξυλινο μετρο απο μια μικρη μετροταινια? Πως?

Επειδη στην ουσια το γκατζετ αυτο δεν ειναι τιποτε αλλο παρα μια εξελιγμενη μικρη μετροταινια με εντυπωσιακα χαρακτηριστικα και δυνατοτητες.

για αρχή αλλη χρηση εχει για εναν μαστορα η μετροταινια και αλλη χρήση το ξύλινο μετρο.
όσο για το εξελιγμένο μέτρο εχει 2 μεγάλα μειονεκτήματα...
1 μετράει απο την άκρη τησ μπετονιασ-μέχρι την αρχη του πλαστικού
2 δεν στέκεται χωρίς να κοιλιαζει (μέτρημα χωρίς ακριβεια-υποχρεωτική η χρήση δεύτερου ανθρώπου σε αποστάσεις μεγαλύτερε του 1.5μετρου) .
πολύ σημαντικά για καποιον που γνωρίζει από μέτρημα.
από την αλλη ειναι ωραια η προσθήκη του αισθητηρα που μετράει όταν το περπατάς πάνω στο αντικείμενο αλλα φυσικά χωρίς ακριβεια...

Μιχάλη

Είμαστε (είμαι) ερασιτέχνες (-χνης) μην το ξεχνάμε.

Και με την μεταλλική μετροταινία (αυτή & εγώ χρησιμοποιώ κατά κόρον καθημερινά) αλλά & με το ξύλινο μέτρο κάνεις μια χαρά την ερασιτεχνική δουλειά σου.

Φυσικά & με το γκατζετάκι που αναφέρεις, αλλά εγώ προσωπικά θα κάλυπτα πρώτα άλλες ανάγκες μου για να καλύψω τα όποια κενά στο χόμπυ μου & μετά θα έφτανα στην γκατζετιά αυτή.