Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Nεο (σχετικα) ειδος εργαλειου στον οριζοντα...:)
Tριβειο περιστροφικο τυπου τανκ αλλα με κυλινδρο. Θα βγαλει το ιδιο μαλλον και η black and decker.

Restorer-Images-01.jpg

http://www.wellingtontool.com/rolabrader/

Παρομοια φιλοσοφια εχουν τα περιστροφικα που εχει βγαλει η bosch και η metabo, αλλα φαινεται οτι δεν εχουν μεγαλη περαση.

Καθολου νέο Μιχάλη ,υπάρχει εδώ και χρόνια.

Έχει ένας φίλος μου ένα makita καμιά 10αριά χρονών και του έχει πιει το αίμα καθώς το δουλεύει επαγγελματικά.
Σατινιέρα λέγεται αν δεν κάνω λάθος.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Κιομως σαν το τανκ δεν εχει.

Αυτο το βλεπω εξαιρετικο για καμπυλες επιφανειες.
Ειδικα με τις βουρτσες γυαλισματος θα ειναι σουπερ.

Παίρνει και συρμάτινη βούρτσα για δημιουργία εφέ!

Ή αφαίρεση υλικού είναι ένα μόνο από τα πολλά που μπορεί να κάνει όσον αφορά την επεξεργασία επιφανειών.
Με διαδοχική χρήση τυμπάνων με διάφορα βουρτσακια (συρμάτινα και συνθετικά) καθώς και με σφουγγάρια, μπορεί να πετύχουμε πολύ ωραία εφέ.
Έχει ή festool ένα πιο μεγάλο εργαλείο για επεξεργασία ρουστικ επίπλων που λειτουργεί με παρόμοια φιλοσοφία, αλλά μιλάμε για απολύτως εξειδικευμένη και πανάκριβη συσκευή.
Αν βγει και σε b&d ή σε dewalt και το φέρουν, μπαίνει στις σοβαρές υποψηφιότητες.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ένα domino πρέπει να πάρουμε...
5 κατοσταρικάκια το μικρό Γερμανία!!!!

Νόμιζα ότι έχει πολύ παραπάνω απο 5 Νικ... Είναι από τα εργαλεία που πολύ θα ήθελα, αλλά δε με βλέπω. Σκέφτομαι μήπως με ένα λεπτό bit σε ρούτερ θα μπορούσε κανείς να κάνει τα σωστά ανοίγματα για να χρησιμοποιηθούν τα τουβλάκια του, αλλά και πάλι ή ευκολία που παρέχει το domino δεν υπάρχει.

Bαζεις καμμια φωτο/λινκ Νικο? Καθως τετοιο εργαλειο δεν εχω ξαναδει.
Δεν λεμε για τον τυπο που εβαλε ο Κυριακος, η τα αλλα (bosch/metabo) με το μακρυ σωμα που ειναι σαν γωνιακοι τροχοι, λεμε για το σχεδιο και εργονομια σαν το porter cable που εβαλα παραπανω.

Νόμιζα ότι έχει πολύ παραπάνω απο 5 Νικ... Είναι από τα εργαλεία που πολύ θα ήθελα, αλλά δε με βλέπω. Σκέφτομαι μήπως με ένα λεπτό bit σε ρούτερ θα μπορούσε κανείς να κάνει τα σωστά ανοίγματα για να χρησιμοποιηθούν τα τουβλάκια του, αλλά και πάλι ή ευκολία που παρέχει το domino δεν υπάρχει.

Το μικρό κάπου εκεί έβγαινε θυμάμαι.
Ίσως να είχα υπολογίσει τιμή χωρίς φπα...

Bαζεις καμμια φωτο/λινκ Νικο? Καθως τετοιο εργαλειο δεν εχω ξαναδει.
Δεν λεμε για τον τυπο που εβαλε ο Κυριακος, η τα αλλα (bosch/metabo) με το μακρυ σωμα που ειναι σαν γωνιακοι τροχοι, λεμε για το σχεδιο και εργονομια σαν το porter cable που εβαλα παραπανω.

4283_1.jpg

Αυτο ειναι τριβειο τυπου γωνιακου τροχου, χαιρω πολυ. Τετοια εχουμε δει.

Σαν το εργαλειο της porter εχεις δει? Εγω παντως οχι.

Τι τύπου γωνιακου τροχού καλέ?

Αυτή σατινιέρα είναι και μαλιστα πλεονεκτεί έναντι αυτής που πόσταρες γιατί το ραουλο πατάει σε 2 σημεία αντί για ένα...

Το συγκεκριμένο είναι και πανάκριβο κοντά στα 600-700 ...

Το βρηκα αυτο που ελεγες, εχεις δικιο δεν ειναι εργονομιας γωνιακου τροχου, δεν το ειχα ξαναδει, γομαρι πραμα, αυτο δεν ειναι τριβειο ειναι πυραυλος!!

Εκτος συναγωνισμου φιλε ειναι αυτο ομως, δεν παιρνει ταπεινα γυαλοχαρτα, μονο ακριβες βουρτσες:))

makita-9741-wheel-sander-02.jpg

Εγώ λέω να μαζέψω λεφτά και να το "χτυπήσω" για να καθαρίζω τα πεζούλια. :flipout:

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Απο μικρό και απο τρελό μαθαίνεις την αλήθεια!!! :p Αυτοί που παίρνουν την σατινιέρα πιο πολύ την δουλεύουν για βούρτσισμα αλλά με την κατάλληλη βούρτσα μπορείς να τρίψεις κιόλας (εχει κυλινδρικές που είναι όμοιες με τα γυαλοχαρτα τυπου συρματοβουρτσας).

Με πλυστικό γίνεται πιο εύκολα και ταχυτερα. Ειδικά αν ειναι κοντά στα λεφτα της σατινιέρας γινεται και σε ελάχιστο χρόνο!!!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με πλυστικό γίνεται πιο εύκολα και ταχυτερα. Ειδικά αν ειναι κοντά στα λεφτα της σατινιέρας γινεται και σε ελάχιστο χρόνο!!!

Πιο εύκολα και ταχύτερα; Δεν νομίζω...
Άσε που είναι και πολύ πιο επικίνδυνο για ζημιά, να είναι κάπου λίγο πιο σαθρό το τσιμέντο και να τα τινάξει όλα.
Μιλάμε πάντα για σχετικά λεία επιφάνεια, σαν αυτή που βλέπουμε. Σε ανώμαλες επιφάνειες το πιεστικό είναι μονόδρομος.

Επίσης τα αμερικανακια έχουν σε πολλές περιπτώσεις τρελούς περιορισμούς στην χρήση νερού οπότε εκεί ίσως είναι μονόδρομος.

Θελω να βαλω μια μπαταρια νεροχυτη και χρειαζομαι ενα σωληνωτο κλειδι Νο12. Μπορω να παω να παρω ενα απο το τοπικο καταστημα και να δωσω 3-5 .
Μπορω να το παραγγειλω απο το ιντερνετ με τα ιδια λεφτα -μεταφορικα περιλαμβανονται-μονο του, ή να παρω και κατι αλλο και να μου ερθουν τζαμπα τα μεταφορικα.
Μπορω να παραγγειλω μια συλλογη σωληνωτα, μεχρι στιγμης τα θεωρουσα αχρηστα γιατι ειχα ενα παλια απο σκαληστικο και τη δουλεια του την εκανα με καστανια.
Αλλη λυση ειναι να παρω ενα σετ σωληνωτα να υπαρχουν, να παρω και ενα σπαστο κλειδι υδραυλικου να βαλω και κατι αλλο να γεμισει το ματι...

Που αλλου χρησιμοποιουνται τα σωληνωτα κλειδια? καρυδακια τοσο μεγαλα, ~10εκ δεν υπαρχουν φανταζομαι.

Δεν εχεις κανα σετακι καστανιες με κατσαβιδι η/και επεκταση μεσα? Ισως κανει και κανα μπουζοκλειδο αν τυχαινει να εχεις 12αρι.
TLS.220077.jpg

Δεν εχεις κανα σετακι καστανιες με κατσαβιδι η/και επεκταση μεσα? Ισως κανει και κανα μπουζοκλειδο αν τυχαινει να εχεις 12αρι.
TLS.220077.jpg
Το παξιμαδι μπαινει τοσο βαθεια που η ντιζα περισσευει πανω απο 10 ποντους, οποτε το καρυδι πρεπει να ειναι υπερβολικα μεγαλο.

Πουθενά....Είναι χάλια ή ποιότητά τους για οτιδήποτε αλλο.

Πάρε μόνο αυτό που χρειαζεσαι.

Αυτη την εντυπωση εχω και γω και μαλλον αυτο θα κανω.

Για ριξτε μια ματια...
http://www.pbswisstools.com/en/quality/material-information/the-parallel-tip.html

https://m.youtube.com/watch?time_continue=74&v=UV07YwUK3xk

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Το παξιμαδι μπαινει τοσο βαθεια που η ντιζα περισσευει πανω απο 10 ποντους, οποτε το καρυδι πρεπει να ειναι υπερβολικα μεγαλο.

Αυτη την εντυπωση εχω και γω και μαλλον αυτο θα κανω.

Για ριξτε μια ματια...
http://www.pbswisstools.com/en/quality/material-information/the-parallel-tip.html

https://m.youtube.com/watch?time_continue=74&v=UV07YwUK3xk

To lidl είχε σε μια φάση καστάνια για τετοια χρήση που θες..

Νεκ πάρε ένα και κάνε δουλειά σου και όταν πας να το ξαναβάλεις κόψε τη μακρυά ντίζα και άσε λίγο. ετσι επόμενη φορά δε θα θες τα άχρηστα σωληνωτά
Η μόνη εναλλακτική αν έχεις λίγο χώρο είναι η διαμπερής καστάνια ή τα γερμανικά τύπου καστάνιας

edit: Εννοείται αν έχεις κάτι τέτοιο ή dremel και χωράς κόβεις τη ντίζα και ξεβιδώνεις με καρυδάκι

Νεκ πάρε ένα και κάνε δουλειά σου και όταν πας να το ξαναβάλεις κόψε τη μακρυά ντίζα και άσε λίγο. ετσι επόμενη φορά δε θα θες τα άχρηστα σωληνωτά
Η μόνη εναλλακτική αν έχεις λίγο χώρο είναι η διαμπερής καστάνια ή τα γερμανικά τύπου καστάνιας

:worshippy:

Τι ειπες τωρα!
Ουτε ενα χρειαζομαι. Μπορω να κοψω απλα τη ντιζα και το ακρο για το κλειδι θα ειναι ακριβως στο χερι μου!

ΥΣ ειδατε που χρειαζεται καπου καπου και η αποψη της γυναικας?
:BDBDG54: