Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Και μετα το εκανες κρεμασταρι για παλτο :fahne90:
.

Πάρε αυτό μωρε να τελειώνεις... Το σπάς αλλά ξαναεπανέρχεται... :flipout:

467fjp10-500x500.jpg

Πάρε αυτό μωρε να τελειώνεις... Το σπάς αλλά ξαναεπανέρχεται... :flipout:

467fjp10-500x500.jpg

Κατσε να δω ποσο τιματε...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Νομιζω ειχαμε ενα τοπικο με βιντεο αλλα δεν το βρηκα.

Οποτε βαζω ακομη ενα εδω να δειτε πως κατασκευαζονται τα καλα γερμανοπολυγωνα, της beta στο βιντεο.

https://m.youtube.com/watch?v=azDUFQ-e0EM&time_continue=583

Και έσπασε η βίδα που συγκρατεί τα εξαρτήματα, Μ6 με συνέπεια να μείνει μέσα στο εργαλείο ένα κομμάτι.
Εκτός από τα νεύρα μου, διαπιστώνω συχνά πυκνά ότι απο τη μια η φτήνια τρώει το παρα και από την άλλη πολύ κακό να μένεις πανω στη δουλειά.

Πως τη βγάζουμε τωρα?
Έχετε να προτείνετε το καλύτερο ανάποδο κολαούζο εξολκεα κλπ για τέτοιες δουλειές?

Aν βγαλεις μια καθαρη φωτο απο τη σπασμενη βιδα ισως υπαρχει και αλλος τροπος να βγει εκτος του εξωλκεα.

Δεν ήξερα ότι ξεβιδωνουν οι βίδες με μια καλή φωτογραφία...

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν ήξερα ότι ξεβιδωνουν οι βίδες με μια καλή φωτογραφία...

Εγώ θα δοκίμαζα να κάνω μια μικρή τρύπα στο σπασμένο κομμάτι με 3αρακι. Μετά να βάλω μια βιδα με locktight για να κολλήσει καλά. Μετά από κάποια ώρα θα προσπαθήσω να το βγάλω με εργαλείο χειρός.

Sent from my LG-H815 using Tapatalk

Γιά να κόψει, θα πεί πως είχε στραβιβιδώσει.
Έκοψε στο ξεβίδωμα προφανώς εε?
Το loctite, ακόμα και το πιό δυνατό δεν νομίζω ότι θα κολλήσει τόσο που να καταφέρει να πάρει η από μέσα βίδα.
Με ανάποδο εξωλκέα, ίσως.
Μιά άλλη ενναλακτική ίσως θα ήταν να χρησιμοποιηθεί τρυπάνι βαθμιδωτά και να ανοιχτεί τρύπα στη μέση μέχρι να μπορείς να τη χαλάσεις.
Ένας φίλος μηχανουργός βέβαια θα τη γέμιζε με tig και μετά θα την ξεβίδωνε. Βέβαια δεν ξέρω αν η θερμοκρασία της ηλεκτροκόλησης προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο εργαλείο.

Νεκ αν έχεις τέτοια μύτη

http://ergaliothiki.gr/image/cache/data/11995-0-600x600.jpg

Νομίζω ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να το βγάλεις :)

Δύο τρυπες, το κατσαβίδι μέσα και γύρνα το :)
Αν ήταν πιο πάνω και φαινόταν έστω και λίγο θα πήγαινες προς το ίσιο και το κλασικό χάραγμα στη ντίζα

Αν δεν εχεις κολαουζα (το καλυτερο στην περιπτωση σου), μπορεις να κανεις διαδοχικες τρυπουλες με 1.5μμ τρυπανι/φρεζακι (~1-1.5μμ βαθος) ωστε να δημιουργησεις μια γραμμη/εσοχη και να μπορεσεις να βαλεις ενα κατσαβιδακι.
Αν δεν μπορεσεις, κανεις αυτο που λεει ο φιλος παραπανω προσεκτικα με κολλα δυο συστατικων, μια βιδα και 3μμ τρυπανακι.

Νεκ αν έχεις τέτοια μύτη

http://ergaliothiki.gr/image/cache/data/11995-0-600x600.jpg

Νομίζω ξέρεις τι πρέπει να κάνεις για να το βγάλεις :)

Δύο τρυπες, το κατσαβίδι μέσα και γύρνα το :)
Αν ήταν πιο πάνω και φαινόταν έστω και λίγο θα πήγαινες προς το ίσιο και το κλασικό χάραγμα στη ντίζα
Αυτο

Αν δεν εχεις κολαουζα (το καλυτερο στην περιπτωση σου), μπορεις να κανεις διαδοχικες τρυπουλες με 1.5μμ τρυπανι/φρεζακι (~1-1.5μμ βαθος) ωστε να δημιουργησεις μια γραμμη/εσοχη και να μπορεσεις να βαλεις ενα κατσαβιδακι.
Αν δεν μπορεσεις, κανεις αυτο που λεει ο φιλος παραπανω προσεκτικα με κολλα δυο συστατικων, μια βιδα και 3μμ τρυπανακι.

Ή αυτο...

Και βιδα που βρισκουμε μετα?

Βιδα 3μμ που βρισκεις εννοεις? Κανε τρυπα 4μμ, δεν μπορει να μην εχεις λεπτες λαμαρινοβιδες.
Η βαλε μεσα καρφι και το γυρνας με πενσα. Η κολλα δυο συστατικων θα το κανει ενα σωμα με την σπασμενη βιδα.

Δοκίμασε μήπως μπορέσεις να λύσεις περισσότερο το εργαλείο να δεις από μέσα τι γίνεται..... τόσα έχεις λύσει για service .... :ernaehrung004:

Την έβγαλα!

Έκανα δυο υποτυπώδεις τρύπες με 3αρι τρυπάνι και τη ξεβιδωσα με ισιο κατσαβίδι. Δεν ήταν σφιχτή.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Την έβγαλα!

Έκανα δυο υποτυπώδεις τρύπες με 3αρι τρυπάνι και τη ξεβιδωσα με ισιο κατσαβίδι. Δεν ήταν σφιχτή.

Mπραβο!

Ειδες λοιπον που με μια καλη φωτογραφια, οι βιδες ξεβιδωνουν? :))

Σήμερα όλο το πρωί απολάμβανα το καφεδάκι μου παρακολουθώντας έναν μάστορα πραγματικό καλλιτέχνη. :worshippy:
Ο καλλίτερος σιδεράς που έχω δεί, σε μια εξαιρετικά απαιτητική κατασκευή, λόγω ανοίγματος, κρέμασης και κλίσης εδάφους.
Επι πέντε σχεδόν μήνες είχαν οαρελάσει απο κει ένα σωρό εταιρίες και μαστόρια αλλά κανένας δεν την αναλάμβανε.
Ο σωστός μάστορας βέβαια χρησημοποιεί και τα σωστά εργαλεία.. Γνωστό αυτό... :silly::silly:

Βλέπωντας λοιπόν όλα τα εργαλεία να είναι Makita μου έκανε εντύπωση όταν είδα οτι σαν κρουστικό δράπανο χρησιμοποιούσε το μπλέ Bosch.
- Γιατί το έκανες αυτό, του λέω. Γιατί δεν πήρες Makita, αυτό είναι προδοσία.
- Αυτό είναι καλλίτερο, μου λέει... Κόκκαλο ο καμπούρης...
- Πλάκα κάνεις... Γιατί ειναι καλλιλτερο, τι το καλλιλτερο έχει;
- Έχει πιο σκληρή καστάνια, μου λέει, η καστάνια του Makita "σκάει" πολύ οερισσότερες φορές με αποτέλεσμα να τρυπάει πιο αργά.
- Δηλαδή; Σε κρουστικό δεν προτιμάμε Makita αλλά μπλέ Bosch;
- Εξαρτάτε. Εγώ δεν έχω μόνο το Bosch, έχω και Makita.
- Κάτσε ρε Νικόλα γιατί θα την τρελάνουμε τη μαϊμού. Αφού είναι κακλλίτερο το Bosch τι το θες και το Makita; Κι αν, σαν επαγγελματίας, ήθελες να έχεις δύο γιατί δέν έπαιρνες δύο Bosch αλλά πήρες ένα κι ένα;
- Το Bosch το χρησιμοποιώ εδώ, που ειλναι έδαφος και το ελέγχω καλύτερα. Όταν τρυπάω πχ ταβάνι χρησιμοποιώ το Makita που έχει πιο μαλακή καδτάνια για να μην μου μαγκώσει πουθενά και πάθω καμιά ζημιά στο καρπό.
- Αααα.... Μάλιστα....

Αυτά μου είπε κι αυτά σας μεταφέρω...

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    217.3 KB · Views: 243
  • image.jpg
    image.jpg
    173.4 KB · Views: 245
  • image.jpg
    image.jpg
    196.4 KB · Views: 244
  • image.jpg
    image.jpg
    243.5 KB · Views: 247
Σας έχω κι ένα tip που έμαθα απ´ το Νικόλα.
Παρατηρείτε τίποτε περίεργο σ´ αυτό το τροχό; Σας φαίνεται οτι η μπαταρία "κάθεται" λίγο στραβά;
Αν δεν σας βολεύει η εργοστασιακή τοποθέτηση της μπαταρίας που είναι κάθετα στον τροχό, ή δεν σας αρέσει το start/stop να είναι απο πάνω αλλά στο πλάϊ, μπορείτε να ξεβιδώσετε την αλουμινένια κεφαλή του εργαλείου και να την περιστρέψετε όπως σας βολεύει.
Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νικόλα, θα έχετε πολύ καλύτερη πρόσβαση σε σύσκολα σημεία.

Attachments

• image.jpg
    image.jpg
    177.5 KB · Views: 231
Σας έχω κι ένα tip που έμαθα απ´ το Νικόλα.
Παρατηρείτε τίποτε περίεργο σ´ αυτό το τροχό; Σας φαίνεται οτι η μπαταρία "κάθεται" λίγο στραβά;
Αν δεν σας βολεύει η εργοστασιακή τοποθέτηση της μπαταρίας που είναι κάθετα στον τροχό μπορείτε να ξεβιδώσετε την αλουμινένια κεφαλή του εργαλείου και να την περιστρέψετε κατα 90".
Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νικόλα, θα έχετε πολύ καλύτερη πρόσβαση σε σύσκολα σημεία.

Κόκκινη κάρτα στο μάστορα. Τροχός κοπής χωρίς προφυλακτήρα. Εγκληματικό.

Παππούς Κ.

Τρομερή δουλειά ο άνθρωπος.

Νικόλα, αν δείς πόσο ζυγισμένο είναι αυτό το τέρας και πόσο εύκολα ανοιγοκλείνει, με το μικρό σου δαχτυλάκι σε περίπτωςη διακοπής ρεύματος, θα πάθεις πλάκα, κυριολεκτικά.

Κόκκινη κάρτα στο μάστορα. Τροχός κοπής χωρίς προφυλακτήρα. Εγκληματικό.

Παππούς Κ.

Έπρεπε να κάνει κοπή σε σχισμή μικρότερη του ενός πόντου Κώστα, δεν γινόταν διαφορετικά.