Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νικόλα, αν δείς πόσο ζυγισμένο είναι αυτό το τέρας και πόσο εύκολα ανοιγοκλείνει, με το μικρό σου δαχτυλάκι σε περίπτωςη διακοπής ρεύματος, θα πάθεις πλάκα, κυριολεκτικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Έπρεπε να κάνει κοπή σε σχισμή μικρότερη του ενός πόντου Κώστα, δεν γινόταν διαφορετικά.

Μικρή συσκευή οξυγόνου/ασετυλίνης κ όλα γίνονται.

Μία φορά γίνεται το κακό. Τα μαστόρια έξω στην πιάτσα δεν τον χρησιμοποιούν τον προφυλακτήρα δυστυχώς.
-bye-

Σας έχω κι ένα tip που έμαθα απ´ το Νικόλα.
Παρατηρείτε τίποτε περίεργο σ´ αυτό το τροχό; Σας φαίνεται οτι η μπαταρία "κάθεται" λίγο στραβά;
Αν δεν σας βολεύει η εργοστασιακή τοποθέτηση της μπαταρίας που είναι κάθετα στον τροχό, ή δεν σας αρέσει το start/stop να είναι απο πάνω αλλά στο πλάϊ, μπορείτε να ξεβιδώσετε την αλουμινένια κεφαλή του εργαλείου και να την περιστρέψετε όπως σας βολεύει.
Έτσι, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Νικόλα, θα έχετε πολύ καλύτερη πρόσβαση σε σύσκολα σημεία.

Αυτο γινετε σε ολους τους τροχους που δξερω και δεν εχουν καποια ιδιαιτερη κατασκευη!

Αυτο γινετε σε ολους τους τροχους που δξερω και δεν εχουν καποια ιδιαιτερη κατασκευη!

Μπορεί να ακούγεται απλό και συνηθισμένο αλλά εγώ δεν το ήξερα.
Δεν έτυχε να το ακούσω ποτέ αλλά ούτε και να δώ τροχό "γυρισμένο".

Άσχημο πολύ να δουλεύει χωρίς προφυλακτηρα έστω και για λίγο.
Ειδικά σε στενά σημεία χωρίς έλεγχο σπάει για πλάκα ο λεπτός δίσκος.

Σήμερα πρέπει να ευχαριστήσω τον φίλο Tzoutzis που με κάλεσε στην παρουσίαση της αντιπροσωπίας της Dewalt του νέου συστήματος flexvolt στο γήπεδο του taekwondo.
Ξέροντας λοιπόν το πάθος μου για τα Dewalt και έχοντας την ευχέρεια να καλέσει έναν επισκέπτη πήγα μαζί!!!

Εξαιρετικά εργαλεία μου άνοιξαν την όρεξη και μου έτρεχαν τα σάλια....
Ποοοολλλααααα κίτρινα εργαλεία ήταν εκεί!!!

DSC_3518.jpg

Και το παγκοπριονο του Παναγιώτη ήταν εκεί!!!
Και πίσω του ένα συρόμενο δύο εργασιών παρακαλώ!

DSC_3515.jpg

Το φορητό 54βολτ παγκοπριονο το οποίο δε μασησε ακόμη και σε πίεση του ξύλου στο δίσκο!!!
DSC_3516.jpg

Το radial φαλτσοπριονο 54 volt.

DSC_3517.jpg

Εκεί επίσης ήταν και οι άλλες εταιρίες του ομίλου όπως
FACOM, STANLEY B&D
Εδώ αεροσυμπιεστες κόμπακτ για να πάρει ιδέες ο Μπάμπης!

DSC_3519.jpg

Ένα ονειρεμένο φορτηγό....
DSC_3520.jpg

Last edited:
Σήμερα όλο το πρωί απολάμβανα το καφεδάκι μου παρακολουθώντας έναν μάστορα πραγματικό καλλιτέχνη. :worshippy:
Ο καλλίτερος σιδεράς που έχω δεί, σε μια εξαιρετικά απαιτητική κατασκευή, λόγω ανοίγματος, κρέμασης και κλίσης εδάφους.
Επι πέντε σχεδόν μήνες είχαν οαρελάσει απο κει ένα σωρό εταιρίες και μαστόρια αλλά κανένας δεν την αναλάμβανε.
Ο σωστός μάστορας βέβαια χρησημοποιεί και τα σωστά εργαλεία.. Γνωστό αυτό... :silly::silly:

Βλέπωντας λοιπόν όλα τα εργαλεία να είναι Makita μου έκανε εντύπωση όταν είδα οτι σαν κρουστικό δράπανο χρησιμοποιούσε το μπλέ Bosch.
- Γιατί το έκανες αυτό, του λέω. Γιατί δεν πήρες Makita, αυτό είναι προδοσία.
- Αυτό είναι καλλίτερο, μου λέει... Κόκκαλο ο καμπούρης...
- Πλάκα κάνεις... Γιατί ειναι καλλιλτερο, τι το καλλιλτερο έχει;
- Έχει πιο σκληρή καστάνια, μου λέει, η καστάνια του Makita "σκάει" πολύ οερισσότερες φορές με αποτέλεσμα να τρυπάει πιο αργά.
- Δηλαδή; Σε κρουστικό δεν προτιμάμε Makita αλλά μπλέ Bosch;
- Εξαρτάτε. Εγώ δεν έχω μόνο το Bosch, έχω και Makita.
- Κάτσε ρε Νικόλα γιατί θα την τρελάνουμε τη μαϊμού. Αφού είναι κακλλίτερο το Bosch τι το θες και το Makita; Κι αν, σαν επαγγελματίας, ήθελες να έχεις δύο γιατί δέν έπαιρνες δύο Bosch αλλά πήρες ένα κι ένα;
- Το Bosch το χρησιμοποιώ εδώ, που ειλναι έδαφος και το ελέγχω καλύτερα. Όταν τρυπάω πχ ταβάνι χρησιμοποιώ το Makita που έχει πιο μαλακή καδτάνια για να μην μου μαγκώσει πουθενά και πάθω καμιά ζημιά στο καρπό.
- Αααα.... Μάλιστα....

Αυτά μου είπε κι αυτά σας μεταφέρω...

Ενημέρωσε τον Μάστορα ότι εδώ και δύο χρόνια η Bosch έχει βάλει το λεγόμενο "Bosch Electronic Rotation Control ERC Drill Kick Back Stop" στα Δραπανοκατσάβιδά της και σταματάει την λειτουργία και δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά ο καρπός αμα μαγκώσει το εργαλείο ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ενημέρωσε τον Μάστορα ότι εδώ και δύο χρόνια η Bosch έχει βάλει το λεγόμενο "Bosch Electronic Rotation Control ERC Drill Kick Back Stop" στα Δραπανοκατσάβιδά της και σταματάει την λειτουργία και δεν υπάρχει περίπτωση να πάθει ζημιά ο καρπός αμα μαγκώσει το εργαλείο ...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ο μαστορας αναφερεται σε πνευματικα δραπανα που εχει δικιο μιας και εγω εχω τοσο bosch αλλα και makita και καταλαβαινω τη διαφορα. Ισως να μην ειναι τα πραγματα τοσο δραματικα οπως τα περιγραφει, αλλα υπαρχει διαφορα αναμεσα τους, σε αυτη τη κατηγορια τουλαχιστον εργαλειων.

Το νεο μαραφετακι της bosch ειναι στα μπαταριας απο οτι καταλαβαινω.

Ο άνθρωπος μίλαγε για συγκεκριμένα εργαλεία, αυτά που ήδη έχει και χρησιμοποιεί.
Κι αυτά είναι επαγγελματικά εργαλεία πρώτης γραμμής για να κάνει για πολλά πολλά χρόνια τη δουλειά του κι όχι να τα αλλάζει κάθε εξάμηνο.
Κι ούτε τα είπε δραματικά. Είπε πολύ απλά οτι η καστάνια του ενός ειλναι πιο σκληρή με αποτέλεσμα να σκάβει πιο γρήγορα αλλά να "κλωτσάει" περισσότερο και η καστάνια του άλλου είναι πιο μαλακή με αποτέλεσμα να σκάβει πιο αργά αλλά να "κλωτσάει" λιγότερο. Που είναι το δραματικό;
Είναι σαν να πω οτι το αυτοκίνητο το δικό μου έχει πολύ σκληρά αμορτισέρ και κρατάει καλύτερα απ της γυναίκας μου αλλά της γυναίκας μου είναι πιό άνετο.
Τα πράγματα είναι απλά νομίζω.

Ο άνθρωπος μίλαγε για συγκεκριμένα εργαλεία, αυτά που ήδη έχει και χρησιμοποιεί.
Κι αυτά είναι επαγγελματικά εργαλεία πρώτης γραμμής για να κάνει για πολλά πολλά χρόνια τη δουλειά του κι όχι να τα αλλάζει κάθε εξάμηνο.
Κι ούτε τα είπε δραματικά. Είπε πολύ απλά οτι η καστάνια του ενός ειλναι πιο σκληρή με αποτέλεσμα να σκάβει πιο γρήγορα αλλά να "κλωτσάει" περισσότερο και η καστάνια του άλλου είναι πιο μαλακή με αποτέλεσμα να σκάβει πιο αργά αλλά να "κλωτσάει" λιγότερο. Που είναι το δραματικό;
Είναι σαν να πω οτι το αυτοκίνητο το δικό μου έχει πολύ σκληρά αμορτισέρ και κρατάει καλύτερα απ της γυναίκας μου αλλά της γυναίκας μου είναι πιό άνετο.
Τα πράγματα είναι απλά νομίζω.
:ernaehrung004:
Νταξει κ. Μπαμπη, εγω απλα επιασα ετσι το νοημα. Δεν ειχα απωτερο σκοπο τη κοντρα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Α ρε και νάμουνα φορτηγατζής.... :worshippy:

Αν σας πω οτι το ειδα στον υπνο μου αποψε, θα με πιστεψετε? :drool1:

Κυριάκο , εκπληκτικά τα Dewalt . Προσωπικά μαζεύω λ7 για ένα συρόμενο φαλτσοπρίονο της Dewalt , καθότι στα συρόμενα μόνο Dewalt εμπιστεύομαι λόγω τεχνογνωσίας από την Elu . Και στο είχα πει πάρε dewalt συρόμενο , αλλά έμπλεξες με Bosch.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κόκκινη κάρτα στο μάστορα. Τροχός κοπής χωρίς προφυλακτήρα. Εγκληματικό.

Παππούς Κ.

Κατι ειπες τωρα Κωστα. Το 90% αυτων που δουλευουν "σβουρακι" το κανουν χωρις προφυλακτηρα. Ακομα και εγω χτες που ηταν να κοψω 2 σκρινετα και ημουν σε φαση νυχτωσε-πανω κατω σκαλα-την πουτ...α μου δεν βρισκω καλο 8αρι διαμαντοτρυπανο-, δεν εκατσα να βαλω τον προφυλακτηρα επανω. Μεγγενη και κοψιμο, (και σσσσσσσσσ ελαφρο τροχισμα στο πλαι του δισκου κοπης για ανοξειδωτα).
Καπως ετσι γινονται οι μακακιες θα μου πεις.

Ο μαστορας αναφερεται σε πνευματικα δραπανα που εχει δικιο μιας και εγω εχω τοσο bosch αλλα και makita και καταλαβαινω τη διαφορα. Ισως να μην ειναι τα πραγματα τοσο δραματικα οπως τα περιγραφει, αλλα υπαρχει διαφορα αναμεσα τους, σε αυτη τη κατηγορια τουλαχιστον εργαλειων.

Το νεο μαραφετακι της bosch ειναι στα μπαταριας απο οτι καταλαβαινω.

Και στα ρεύματος και στα SDS υπάρχει αντίστοιχο σύστημα με την ονομασία "Kick Back Control".

Ήταν κι αυτός εκεί...
95586381dd39e2832739428891718332.jpg

795a45840ac64ce73472289447065b2f.jpg

eac9492865e31a8dd7ad2fb4acab1be2.jpg

Τα πήρε όλα κι εφυγε.

Σκέτη παιδική ΧΑΡΑ
Sent from my C6833 using Tapatalk

:ernaehrung004:
Νταξει κ. Μπαμπη, εγω απλα επιασα ετσι το νοημα. Δεν ειχα απωτερο σκοπο τη κοντρα.

Νεκ, καμία κόντρα, και συγνώμη αν αυτό φάνηκε απ´ τα γραφόμενά μου...
Αυτό που ήθελα να πω είναι οτι ο άνθρωπος απλά μου εξήγησε κάποιες τεχνικές διαφορές μεταξύ των εργαλείων που χρησιμοποιούσε και γιατί έκανε τις συγκεκριμένες επιλογές.
Εγώ δεν το ήξερα, το θεώρησα ενδιαφέρον, κι απλά το ανέφερα.
Ίσως σήμερα, που όλα τα καινούρια μοντέλα των εταιριών είναι εφοδιασμένα με συμπλέκτη ασφαλείας, αυτά να είναι αλνευ σημασίας.

Πάντως Μπάμπη βλέπω και ξαναβλέπω το κτήνος που έφτιαξε ο μάστορας και το θαυμάζω..Πρέπει να είναι "φορτωμένος" ο ιδιοκτήτης,πανάκριβη κατασκευή!Και μια ερώτηση:Οι τάβλες είναι ξύλο ή συνθετικές;

Πολύ ωραία κατασκευή ο συνονόματος μάστορας! Μπάμπη επειδή κάποια στιγμή θα χρειαστώ σιδερά, μπορεί να σε ενοχλήσω να μου δώσεις τα στοιχεία του (ελπίζω να τα κράτησες)!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πάντως Μπάμπη βλέπω και ξαναβλέπω το κτήνος που έφτιαξε ο μάστορας και το θαυμάζω..Πρέπει να είναι "φορτωμένος" ο ιδιοκτήτης,πανάκριβη κατασκευή!Και μια ερώτηση:Οι τάβλες είναι ξύλο ή συνθετικές;

Συνθετικές είναι Νικόλα.
Και είναι όντως πανάκριβη, να μη σου πω και λίγο παραπάνω. Ένα μικρό αυτοκίνητο αγόραζες.
Νικόλα, δεν είναι ανεξάρτητος, δουλεύει σε εταιρία και δεν θα στο συνιστούσα να αοευθυνθείς εκεί. Εκτός αν θες κάτι το εξειδικευμένο. Τα στοιχεία πάντως τα έχω αφού συμπτωματικά βρεθήκαμα κοντοχωριανοί και με πάρο πολλούς κοινούς γνωστούς.