Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μιχάλη και λοιποί συνάδελφοι, επειδή μίλησα με συνεργάτη ο οποίος με προμηθεύει μπαταρίες γιά φωτοβολταϊκά συστήματα και υποστηρίζει και αναγόμωση παλιών στοιχείων λιθίου (όπου αυτό είναι εφικτό), μου είπε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στις μπαταρίες των εργαλείων είναι 10C. Αυτό έχει να κάνει με τα μεγάλα ρεύματα αποφόρτισης.
Ειδ´άλλως τα στοιχεία είναι 2C. Όπότε χρειάζεται προσοχή και σ´αυτό το κομμάτι.
Όπως και να'χει θα πάρω τηλέφωνο στο service να δω πόσο έχουν την καινούρια, αλλιώς θα πάμε γιά ανανέωση εργαλείου αλα lidl.

Last edited:
Τελικά μετα τις συμβουλές σας αγόρασα το Bosch GSB 10,8 και σήμερα το παρέλαβα, όπου ανακάλυψα ότι πρέπει να παραγγείλω κατσαβίδια έξτρα αφού δεν περιείχε κάτι η συσκευασία. Τι έχετε να μου προτείνετε; θα με βόλευε αν υπήρχε κάποια λύση ως σετ.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τελικά μετα τις συμβουλές σας αγόρασα το Bosch GSB 10,8 και σήμερα το παρέλαβα, όπου ανακάλυψα ότι πρέπει να παραγγείλω κατσαβίδια έξτρα αφού δεν περιείχε κάτι η συσκευασία. Τι έχετε να μου προτείνετε; θα με βόλευε αν υπήρχε κάποια λύση ως σετ.

Να φανταστουμε κατι αναλογο της ποιοτητας καιντου κυρους του.

Αυτο εδω ειναι ενα ωραιο σετακι της ιδιας μαρκας με καπου 20 ευρω
1381402406-44489700.jpg

Αλλιως πεταγεσαι σε ενα ΚΑΦΚΑ και παιρνεις αυτο με 15 ευρω.
set-mytes-katsavidion-45tem.me-magnitiko-huge.jpg

http://static.kafkas.gr/uploads/res...-huge.jpg?lm=AF9756A01591789CA74A29BA7283F372

Επειδή έχω χάσει την προέκταση από ένα αντίστοιχο σετ με μύτες της Bosch, έχετε να προτείνετε κάποια αξιόλογη προέκταση για αναπλήρωση;

Είναι του πατέρα μου. Έχει αγοραστεί πριν τουλάχιστον 2 χρόνια. Η χρήση του απ´όσο μπορώ να ξέρω ή και να φανταστώ είναι αρκετή, αλλά μάλλον και η φόρτιση είναι σε στυλ, ξεχνιέται αρκετό καιρό αφόρτιστο (με τελειωμένη μπαταρία).
Αυτό που κάνει τώρα είναι, βάζοντας την μπαταρία στον φορτιστή σε μισό λεπτό ανάβει πράσινο, ότι δηλαδή είναι φορτισμένη, κάτι που φυσικά δεν ισχύει, αφού είναι άδεια!

αυτο που λες ειναι η κλασσικη περιπτωση αυτοαποφοτισης της μπαατριας σε μακρυ διαστημα. Οι λιθιου εχουν ενα οριο βολταζ κατω απο το οποιο δεν θα πρεπει να φορτιζονται γιαιτ ακοαμ και το ΜΠΑΜ ειναι πιθανον. Απο αυτη την αποψη ο φορτιστης κανει σωστα την δουελια του.
Για βαλε ενα πολυμετρο και πες μας βολτ (σιγουρα θα ειναι κατω απο 8-9)

μου είπε ότι τα στοιχεία που υπάρχουν στις μπαταρίες των εργαλείων είναι 10C. Αυτό έχει να κάνει με τα μεγάλα ρεύματα αποφόρτισης.
Ειδ´άλλως τα στοιχεία είναι 2C. Όπότε χρειάζεται προσοχή και σ´αυτό το κομμάτι.
.

ενταξει, τωρα πια τα πραγματα ειναι ευοκλα απο θεμα διαθεσιμοτητας (γεματα τα βαπεραδικα)
Samsung INR 2500 25R
LG 2500 HE2
Sony VTC4 & VTC5
κτλ κτλ

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

μια ερωτηση για 2 τεχνολογιες μυτων

WIHA ΜΥΤΗ ΙΝKRA
http://toolsforlife.gr/component/vi...ατοσ/μυτεσ/μυτη-ινkra-wiha-περιγραφη?Itemid=0

ΜΥΤΕΣ ΤΙΤΑΝΙΟΥ
http://toolsforlife.gr/component/vi...υτεσ-τιτανιου-ph-38-pz-απο-περιγραφη?Itemid=0

τι πλεονεκτηματα και αδυναμιες εχουν?

H wiha ειναι για να βιδωνεις υπο γωνια. Η μυτη inkra ειναι σχεδιασμενη ετσι ωστε να υπαρχει μινιμουμ απωλεια επαφης απο τη βιδα με συνεπεια λιγοτερα γλυστρηματα και καλυτερο βιδωμα.
db4ef3ff-99ee-4977-a914-d6ba3b535a8b.png

Το αλλο ειναι bit τιτανιου, φανταζομαι οτι η επικαλυψη με τιτανιο τα κανει πιο ανθεκτικα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Επειδή έχω χάσει την προέκταση από ένα αντίστοιχο σετ με μύτες της Bosch, έχετε να προτείνετε κάποια αξιόλογη προέκταση για αναπλήρωση;

Εγω εχω παραγγειλει αυτη σε σετακι, αλλα πουλιεται και ξεχωριστα. Ειναι ενισχυμενη για χρηση και με impact drivers.
http://karagewrgiou.gr/product/proektasi-mytis-milwaukee-shockwave?ref=bestprice.gr

Μήπως δουλεύει κάποιος από το φόρουμ αυτό το εργαλείο https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=7182?
Να μας πει τη γνώμη του . Η χρήση του θα είναι για 20αρες τάβλες και δοκαράκια μικρού διαμετρήματος.
Thx guys

Τό έχω Βαγγέλη όπως πολλοί άλλοι συνάδελφοι από τό φόρουμ,πολύ καλό εργαλείο γιά κοπές μέχρι 26 mm,επειδή ο δίσκος γυρνάει πιό αργά απο τά ηλεκτρικά δισκοπρίονα σαφώς κόβει πιό αργά,αλλά δέν γεμίζει τό τόπο πριονίδια όπως τά ηλεκτρικά,ότι πέφτει πέφτει κάτω καί όχι 1-2 μέτρα μακρυά όπως τά ηλεκτρικά δισκοπρίονα χειρός.

Ευχαριστώ Δημήτρη για την άμεση απάντηση , ενόψει ..........αυτοδώρων των Χριστουγέννων .

Ευχαριστώ Δημήτρη για την άμεση απάντηση , ενόψει ..........αυτοδώρων των Χριστουγέννων .

Καλώς νά τό δεχτείς Βαγγέλη από τά καλύτερα αυτοδώρα,έχει καί παράλληλο οδηγό μέσα στό L-boxx -bye-
Εμένα πού δέν θέλω νά κόβω τίποτα μέσα στό εργαστήριο καί κόβω έξω μέ γλύτωσε απο μπαλαντέζες κάθε φορά.

Συμφωνω με τον δημητρη και τον νεκκαθως το εχω και γω.διαβολακι το μικρο 10βολτο .με εξυπηρετη αριστα σε κοπες μεγαλων επιφανειων πριν τις βαλω στο παγκοπριονο καθως στο παγκοπριονο ειναι δυσκολο να δουλεψεις π.χ ενα ολοκληρο φυλλο κ.π.

Για οικονομικό και σχετικά καλό κοιτάς τα αντίστοιχα της Einhel και της Bulle.