Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Ωραία πράγματα Μιχάλη γιά να μαστορεύουμε ακατάπαυστα,ένα λάθος 6 Αh καί όχι 6μΑω η χωρητικότητα. :ernaehrung004:

Nαι σωστα Δημητρη, 6Aω.
Η συγκινηση και η χαρα απο την ειδηση με οδηγησε στο τυπογραφικο λαθος :))

Για πείτε γνώμες για αγορά ταινιολιαντήρα χειρός που να παίρνει και βάση στήριξης.
Δεν θέλω να τα σκάσω σε μπλέ σειρά Bosch ή κάποιο άλλο ακριβό. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.
Παναγιώτη είμαι στο ίδιο δίλημμα, έχω ανοιχτά καμιά βδομάδα τα tab και όλο τα βλέπω...αυτό το μπλε πάντως μαζί με τον φράχτη και την βάση στήριξης είναι η καλύτερη επιλογή όλων.
https://www.amazon.de/Bosch-Profess...ewebeschleifband-Winkelanschlag/dp/B0001D1DKC
270 σπίτι σου την πρωτοχρονιά....
screenshot_57.png

παίρνει και τις ίδιες ταινίες με του Lidl, οπότε τυχόν στοκ δεν πάει χαμένο

279 έχει στην Ελλάδα σκέτο....60 κάνουν τα δυο έξτρα....

ε? ε? πως σου φαίνεται μπάρμπα-στρουμφ :grandpa:, κάνει για το στρουμφοχωριό?:BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για πείτε γνώμες για αγορά ταινιολιαντήρα χειρός που να παίρνει και βάση στήριξης.
Δεν θέλω να τα σκάσω σε μπλέ σειρά Bosch ή κάποιο άλλο ακριβό. Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω.

Mαρκες που πρεπει να δεις ειναι η black and decker και η skil, εφοσον το parkside ακουμε οτι ειναι λιγο προβληματικο. Σημαντικο προσον να μπαινει αναποδα σε βαση.
B&D νομιζω οτι εχει ο Δημητρης weatherman. Παντως εαν δεν ειχα, θα δοκιμαζα parkside καθως δεν εχω πεσει ποτε σε προβληματικο εργαλειο απο το lidl.

Mαρκες που πρεπει να δεις ειναι η black and decker και η skil, εφοσον το parkside ακουμε οτι ειναι λιγο προβληματικο. Σημαντικο προσον να μπαινει αναποδα σε βαση.
B&D νομιζω οτι εχει ο Δημητρης weatherman. Παντως εαν δεν ειχα, θα δοκιμαζα parkside καθως δεν εχω πεσει ποτε σε προβληματικο εργαλειο απο το lidl.

Ευχαριστώ Μιχάλη και εγω προς B&D και Skil το βλέπω. Αν βγάλει το Lidl θα το πάρω και αν είναι προβληματικό το επιστρέφω.
Μάλλον θα περιμένω.

Παναγιώτη είμαι στο ίδιο δίλημμα, έχω ανοιχτά καμιά βδομάδα τα tab και όλο τα βλέπω...αυτό το μπλε πάντως μαζί με τον φράχτη και την βάση στήριξης είναι η καλύτερη επιλογή όλων.
https://www.amazon.de/Bosch-Profess...ewebeschleifband-Winkelanschlag/dp/B0001D1DKC
270 σπίτι σου την πρωτοχρονιά....

παίρνει και τις ίδιες ταινίες με του Lidl, οπότε τυχόν στοκ δεν πάει χαμένο

279 έχει στην Ελλάδα σκέτο....60 κάνουν τα δυο έξτρα....

ε? ε? πως σου φαίνεται μπάρμπα-στρουμφ :grandpa:, κάνει για το στρουμφοχωριό?:BDGBGDB55:

XAXAXA γέλασα πολύ Σωτήρη όχι με την πρότασή σου αλλά με τον τρόπο που την διατυπώνεις...270 σπίτι σου την πρωτοχρονιά....:flipout::flipout::flipout::flipout:
Το ξέρω, πάρα πολύ καλό αλλά αυτά τα 270 έχουν μαγκώσει και όσο και να τα τραβάω δεν βγαίνουν τα ρημάδια.
Πάντως για κοίτα και προς το αντίστοιχο πράσινο.
Ευχαριστώ

Last edited:
η διαφορά Παναγιώτη του μπλε με το πλήρες σετ, είναι η δυνατότητα να έχεις τον φράχτη παράλληλα, κάθετα στην ταινία (που είναι και φαρδιά και αντικαθιστά εργαλεία η όλη φάση), να βγαίνει το μπροστά χερούλι για να τρίβεις μέχρι το όριο, τα μεταλλικά εντόσθια που έχει.κλπ.....ειδικά αυτό το μπλέ το βλέπω σαν πολύ καλύτερο από οτιδήποτε άλλο κυκλοφορεί σήμερα...

Έχω και εγώ τον B&D και είναι το λιγότερο εξαιρετική επιλογή.
Και μετά λεφτά που περισσεύουν σε σχέση με τον bosch αγοράζεις και επιτραπέζιο ταινιολειαντηρα με βάσεις κλπ κλπ κλπ.

εμένα καλός μου φαίνεται αυτός του λιντλ. βέβαια δεν το εχω ζορίσει τον έχω μόνιμα ανάποδα γυρισμένο και τρίβω κανένα ξύλο. αλλά προβλήματα να πετάει την ταινία και τέτοια δεν είχα....

Παντως εαν δεν ειχα, θα δοκιμαζα parkside καθως δεν εχω πεσει ποτε σε προβληματικο εργαλειο απο το lidl.

Παρομοίως εγώ τον έχω ...και έχω πάρει και όσα σετ γυαλόχαρτα είχε στο καλάθι τότε :flipout:

Παναγιώτη να περιμένεις ...αν βιάζεσαι να σου στείλω τον δικό μου εγώ με τόσα που κάνω βολεύομαι και με άλλα μέσα.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Και μην μιλάς πολύ με τον Σωτήρη ...αυτός τελευταία μου φαίνεται είναι "μολυσμένος" :flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παρομοίως εγώ τον έχω ...και έχω πάρει και όσα σετ γυαλόχαρτα είχε στο καλάθι τότε :flipout:

Παναγιώτη να περιμένεις ...αν βιάζεσαι να σου στείλω τον δικό μου εγώ με τόσα που κάνω βολεύομαι και με άλλα μέσα.

Και μην μιλάς πολύ με τον Σωτήρη ...αυτός τελευταία μου φαίνεται είναι "μολυσμένος" :flipout:

Όντως τον έχουν μολύνει, δεν πρόσεχε καθόλου :flipout::flipout::flipout:

B&D νομιζω οτι εχει ο Δημητρης weatherman.

Παναγιώτη καί Μιχάλη εγώ έχω τό μικρότερο μοντέλο B&D πού δέν έχει βάση γιά ανάποδα,αλλά γίνεται μέ μικρή πατέντα,όπως όλα.
Επειδή τό είχα ψάξει τό μεγαλύτερο μοντέλο ταινιολειαντήρα Β&D δέν έρχεται πλέον Ελλάδα καί όσα καταστήματα τό έχουν είναι από στόκ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παναγιώτη καί Μιχάλη εγώ έχω τό μικρότερο μοντέλο B&D πού δέν έχει βάση γιά ανάποδα,αλλά γίνεται μέ μικρή πατέντα,όπως όλα.
Επειδή τό είχα ψάξει τό μεγαλύτερο μοντέλο ταινιολειαντήρα Β&D δέν έρχεται πλέον Ελλάδα καί όσα καταστήματα τό έχουν είναι από στόκ.

και το βαράνε βλέπω, έχεις κάνει την πατέντα;
Θα περιμένω το Lidl...έτσι Νικόλα. (osatosa)

Έχω και τους δύο, και τον ταινιολειαντήρα του Lidl και τον μπλέ της Bosch.
Αν τον ταινιολειαντήρα τον θές για περιστασιακό τρίψιμο καμιάς ταύλας κι έχεις και υπομονή ο Parkside θα σε βολέψει (αρκεί να σου βγεί καλός).
Σύγκριση με τον μπλέ βεβαίως δεν μπορεί να γίνει, μιλάμε για άλλα πράγματα, για δύο διαφορετικούς κόσμους.

Εσεις που εχετε διαφορους ταινιολειαντηρες, ειστε ευχαριστημενοι απο το τροπο αποκομιδης των πριονιδιων και της σκονης?
Εγω απο το σκιλ εν μερη δεν ειμαι. Σκονη δεν πεταει εδω και κει, αλλα οταν τον δουλευω αναποδα, δεν απορροφονται ολα. Στο σημειο, που τελειωνει η ταινεια και μπαινειναπο κατω για να κανει το κυκλο γεμιζει πριονιδι σκονη.

Επισης, υπαρχει ηλεκτρικη σεγα χειρος με φρενο? δηλαδη να αφηνω διακοπτη και να σταματαει η παλινδρομηση?

Επισης, υπαρχει ηλεκτρικη σεγα χειρος με φρενο? δηλαδη να αφηνω διακοπτη και να σταματαει η παλινδρομηση?

Γιατί όταν αφήνεις την σκανδάλη δεν σταματάει η παλινδρόμηση ??? Εκτός και αν έχεις καμιά σέγα με βαρύ στρόφαλο !!!

Γιατί όταν αφήνεις την σκανδάλη δεν σταματάει η παλινδρόμηση ??? Εκτός και αν έχεις καμιά σέγα με βαρύ στρόφαλο !!!

Σταματαει αλλα οχι αμεσως. Εννοω οπως εχουν τα κατσαβιδια μπαταριας τα νεοτερα που μολις αφησεις σκανδαλη σταματανε τη περιστροφη μεσω ηλεκτρικου φρενου.

Δεν είπαμε "επιστροφή στην ποιότητα" γιατί αγόρασες σέγα χωρίς φρένο ???:flipout::flipout:
Δεν ξέρω ρε Νεκ μην σε κουράζω άδικα ...εγώ έχω μια Kress μάλλον από το Πράκτικερ από τότε που άνοιξε ... το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το έχω σκεφτεί.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν είπαμε "επιστροφή στην ποιότητα" γιατί αγόρασες σέγα χωρίς φρένο ???:flipout::flipout:
Δεν ξέρω ρε Νεκ μην σε κουράζω άδικα ...εγώ έχω μια Kress μάλλον από το Πράκτικερ από τότε που άνοιξε ... το συγκεκριμένο πρόβλημα δεν το έχω σκεφτεί.

Την εχω 4-5 χρονια,μπρον επιστρεψω στη ποιοτητα. Μια 500αρα πρασινη bosch. Καλη ειναι και δυνατη, αλλα πολλες φορες μου ξεφευγει και ενω εχω αφησει διακοπτη την ακουμπαω κατα λαθος και χτυπαει η λαμα που κινηται ακομη. Εκτος απο το θεμα ζημιας στο ξυλο ειναι και το σπαστικο τρανταγμα στο χερι που μου τι δινει.

Παναγιώτη μετα τον Bosch η επόμενη καλύτερη λύση ειναι αυτός της B&D .ερχεται σε μια υπεροχη βαλίτσα με βαση για ανάποδη χρήση και ενα περιμετρικό μεταλλικό στέλεχος για τον πάτο του . Σε αυτο το μεταλλικό στέλεχος μπορείς να προσαρμόσεις έναν φράχτη σαν τον χαρτονενιο που έχω βάλει και θέλω να φτιάξω (όλο το αμελώ) για κάθετα τριψιματα . Μπορει να βιδωθει η μαυρη βαση του οριζοντια ή κάθετα ή απλα να την μαγκωνεις με σφιγκτηρες σε πάγκους .

photos upload

Παίρνει τις ίδιες ταινίες με τον μπος και τον παρκσαιντ αλλα με μεγαλυτερη επιφάνεια τριψιματος λόγο του μικρού μπροστινου ραουλου .