σε προϋπάρχον τζάκι η καλύτερη λύση είναι αυτή της κασέτας, με ελάχιστα έως καθόλου μερεμέτια, σε μία μέρα έτοιμο, η φούσκα διατηρείται απλά ανοίγονται τρύπες για γρίλιες.Σωτο
Γράψε σε κάποιο νήμα εντυπώσεις για το ενεργειακό σου τζάκι. Σκέφτομαι για το πατρικό.
σε νέα κατασκευή ή εάν δεν σε ενδιαφέρει η μανούρα η καλύτερη λύση είναι αυτή του νέου τζακιού με νέα φούσκα από πάνω για να μπορέσεις σίγουρα να κάνεις θερμοθάλαμο εκεί μέσα και να εκμεταλλευτείς ακόμη περισσότερο την καύση.
η διαφορά στην τιμή ανάμεσα στις δύο λύσεις, τεράστια.....
επίσης πρέπει να αποφασίσεις εάν θα πας σε πέλλετ ή σε ξύλο, προσωπικά θα σε συμβούλευα να πας σε ξύλο, ελάχιστες έως καθόλου ζημιές σε σχέση με το πέλλετ που έχει διάφορα θέματα στα ηλεκτρονικά της και στο σετάρισμά της και στην απορρύθμισή της σε σχέση με την ποιότητα του πέλλετ.
οπωσδήποτε το τζάκι θα έχει ανεμιστήρες (1 'η 2).
οπωσδήποτε θα μπει νέα καμινάδα μέσα από την παλιά, ανοξείδωτη με μόνωση ή χωρίς αναλόγως της παλιάς καμινάδας και του ανοίγματός της.
η κατανάλωση σε ξύλα, σε μένα που το έχω σαν κύρια θέρμανση, είναι περίπου η μισή σε σχέση με το παραδοσιακό τζάκι
η απόδοση (με τα μισά ξύλα όπως είπα) του είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το ανοιχτό τζάκι, και στα θετικά έχει ότι μπορείς να οδηγήσεις και ένα εύκαμπτο σωλήνα μερικά μέτρα για να θερμάνεις και ένα δωμάτιο ακόμη.
με δύο λόγια είμαι απόλυτα ικανοποιημένος συγκριτικά τόσο με το ανοιχτό παλαιού τύπου που είχα πριν, όσο και με ένα μαντεμένιο ανοιχτού τύπου που είχα σε ένα σπίτι όταν έμενα στην
Αχαγιά.