Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλημέρα Νεκτάριε.
Ο Νίκος θα ξυπνήσει το απόγευμα (για πρωί) για να σου απαντήσει.
Λάμα σιδήρου με γρέζι, εννοεί τα δοντάκια (ρίκνωση λέγεται) που φέρει επάνω της η κάθε λίμα.

Η ίδια ρίκνωση της πλατειάς επιφάνειας ακολουθεί την μία μικρή επιφάνεια της λίμας, ενώ η απέναντι μικρή επιφάνεια είναι λεία.
Α εντάξει. Κατάλαβα. Είπα μήπως ειναι κάποιο άλλο ιδιαίτερο εργαλείο της περιοχής...

Τακτιχ με 25
http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasias-tactix-anadiploymenos-rythmypsoys-100kg-330001-p-TLS.150066
Blackdecker με 33
http://www.e-shop.gr/pagkos-ergasias-black-decker-760mm-anad-nos-wm301-p-TLS.020089
Wolfcraft με 83 ;
http://www.etools.gr/index.php?opti...BA%B5%C3-%C0%C1%BF%B4%B9%B1%B3%C1%B1%C6%B5%C3

Βασικα τωρα θα το δουλεψω για τις κολλησεις. Δεν μου εχει χρειαστει αλλη φορα, δεν εχω σκεφτει αλλη φορα πως μου λειπει. Ισως στο μελλον να του βρω και αλλη χρηση.

Αν είναι να δώσεις 83 για τον Wolfcraft, είπα αω, θα σου πρότεινα να πάρεις αυτόν στα 80,90 . Πολύ πιο στιβαρός.

https://www.youtube.com/watch?v=Mn61Ft8UIJU

Νεκ... καλά δεν γράφει καλά αυτό το κινητό που έχεις ...δεν διαβάζει και καλά .... λίμα γράφω όχι λάμα...:flipout::flipout:-bye-

To κριτηριο ειναι απολυτως σωστο. Αλλα το οτι ξερυθμιζεται καθε φορα δεν σημαιανει οτι συμβαινει επειδη ειναι φτηνο. Μπορει να συμβει και σε ακριβοτερα. Αλλα γιατι δεν εχεις βρει πιο ακριβως ειναι το προβλημα? Γιατι αν το ξυλο ειναι σταθερο και η βαση κλειδωμενη τοτε μια περιστοφικη κινηση γινεται απο πανω προς τα κατω μεσω ενος πειρου. Για να χανει απο κοπη σε κοπη κατι λασκαρει. Νομιζω οτι ευκολα διορθωνεται αν το ψαξεις.
Παντως οι προτασεις στα ιδια λεφτα για μεγαλυτερο απο εξω ειναι πολυ καλυτερες επιλογες.

Καλημέρα, επειδή σωστά τα λές όσον αφορά τη διαδικασία κοπής εχτές ξεκίνησα την εξής πατέντα. Επειδή νομίζω πω το πρόβλημα είναι στην πλαστική βάση του φαλτσοπρίονου η οπόια μάλλον έχει σκευρώσει, έβαλα πάνω της, δεξια και αριστερά από 1 κομμάτι λαμαρίνας που βρήκα, οπότε ξεκίνησα να μετράω και να κάνω τρύπες από την αρχή για να ρυθμίσω στο 0.

Αν και μετά από αυτο δε δω προκοπή, τότε μάλλον ο ίδιος ο δίσκος θα είναι στραβός (αν και με το μάτι τοποθετημένο πάνω σε επίπεδη επιφάνεια δε βλέπβ τίποτα).

Το βράδυ λοιπόν ή αύριο θα ξέρω αν θα μπω σε νέα έξοδα ή όχι!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νεκ... καλά δεν γράφει καλά αυτό το κινητό που έχεις ...δεν διαβάζει και καλά .... λίμα γράφω όχι λάμα...:flipout::flipout:-bye-

Καλημέρα. Πρωί πρωί σήμερα μάστορα μου. Έχεις pc μαστορέματα ή κάνα δρομολόγιο?

Δεν ειχε βγει ο ηλιος ακομη οταν το διαβασα, οποτε ηταν λιγο σκοτεινα να διακρινω τα γραμματα. Δεν ειχα πιει και καφε....

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν είναι να δώσεις 83 για τον Wolfcraft, είπα αω, θα σου πρότεινα να πάρεις αυτόν στα 80,90 . Πολύ πιο στιβαρός.

https://www.youtube.com/watch?v=Mn61Ft8UIJU

Να τα δωσω ομως?
Αυτο σκεφτομαι, ή να μεινω με ενα βλακ & δεκερ. Δεν ξερω αν μου αρεσει και βρει εφαρμογη περαιτερω, αυτο σκεφτομαι.

Νεκτάριε εάν δεν βρεις άλλη εφαρμογή για τον πάγκο αυτό της κετερ...μπορείς κάλλιστα και χωρίς κανένα φόβο να ανέβεις πάνω με την γυναίκα σου για τσιφτετέλι...σας αντέχει και τους δύο άνετα.

Το παραχες@ νομιζω με το θεμα παγκου, αλλα αν και στιβαρος και με μεγαλη επιφανεια ο κετερ δεν μου καθεται καλα στο ματι. Σκεφτομαι απο τη μια οτι σιγουρα θα εχει σημεια που θα ποναει ως πλαστικο καιναπο την αλλη για τη κολληση των ταινιων στα σοκορα θα εχω θεμα με το υψος εργασιας. Στα b&d βυθιζεις το υπο επεξεργασια κομματι κατω μεχρι το πατωμα και εχεις το σοκορο σχεδον μπροςστα σου, οσο μεγαλο τεμαχιο και να ειναι.
Απο την αλλη στο κετερ, βαζεις μεχρι και πλυντηριο πανω για σερβις...

Νεκτάριε εάν δεν βρεις άλλη εφαρμογή για τον πάγκο αυτό της κετερ...μπορείς κάλλιστα και χωρίς κανένα φόβο να ανέβεις πάνω με την γυναίκα σου για τσιφτετέλι...σας αντέχει και τους δύο άνετα.

Σήμερα ανακάλυψα στον τοπικό προμηθευτή μου αναλωσιμων ότι η εταιρία Morris με τα πολυ καλα σπρέι βαψιματος αντισκουριακα κλπ σπρέι και αναλώσιμα για βάψιμο εχει βγάλει και τα γνωστά ρολά γυαλοχαρτα και φύλλα (που όλοι έχουμε πάρει με το μετρο ή τεμάχια) με βελκρο και σε τιμη χώμα .
Τα δοκίμασα και ειναι πολυ καλα ! Κόβονται σε ότι σχήμα θελουμε και δεν σχιζονται . Μια οικονομικη λύση για ολα τα τριβεια με βελκρο .
http://www.profi-eshop.gr/index.php...mart_product_id=841&virtuemart_category_id=62

Σήμερα ανακάλυψα στον τοπικό προμηθευτή μου αναλωσιμων ότι η εταιρία Morris με τα πολυ καλα σπρέι βαψιματος αντισκουριακα κλπ σπρέι και αναλώσιμα για βάψιμο εχει βγάλει και τα γνωστά ρολά γυαλοχαρτα και φύλλα (που όλοι έχουμε πάρει με το μετρο ή τεμάχια) με βελκρο και σε τιμη χώμα .
Τα δοκίμασα και ειναι πολυ καλα ! Κόβονται σε ότι σχήμα θελουμε και δεν σχιζονται . Μια οικονομικη λύση για ολα τα τριβεια με βελκρο .
http://www.profi-eshop.gr/index.php...mart_product_id=841&virtuemart_category_id=62

Ίσως να πήγαινε κ στα χρήσιμα link για να το βρίσκουμε όλο κ περισσότεροι.

Σίγουρα θα με βόλευε το 305mm.

Tα χρήματα είναι πολλά, ο μόνος λόγος που επιλέγω κάτι επώνυμο είναι ότι στις κοπές που θέλω να κάνω, δε θέλω να αφιερώνω καθόλου χρόνου να "ισώνω" το ξύλο μετα από την κοπή. Τι εννοώ, έχω ενα φαλτσοπρίονο της πλάκας, στην αρχή που το πήρα έκοβε μια χαρά, τώρα (μετά από 4 χρόνια) ενώ κάθε φορά το ρυθμίζω, μπορώ να πω είναι παντελώς αναξιόπιστο.

Θέλω κάτι που όπως θα κόβει την πρώτη μέρα να κόβει και τις επόμενες, αυτό είναι και ο λόγος που θα ήθελα να επιλέξω ένα οικονομικό επώνυμο.

Πιστευεις ότι είναι λάθος το κριτήριο που έχω; τα λεφτά είναι πράγματι πολλά, καθώς με τα μισά, αγοράζεις πχ ένα Einhell.

Παιδιά το μαστόρεψα το εργαλέιο!! τελικά δεν έφταιγε ο δίσκος ούτε έκανα εγώ κάτι λάθος με τις ρυθμίσεις! Από τον καιρο ή ίσως από κάποιο χτύπημα είχε σκευρώσει το πλαστικό του δισκοπρίονου, το σασί του.

Έβαλα δεξιά αριστερά στη βάση λαμαρίνα, βιδωμένη και κολλημένη με εποξική κόλλα και έκανα νέες τρύπες για να ευθυγραμμίσω τον οδηγό. Μετά από πολλές δοκιμές με κάτι ρετάλια που είχα είναι σωστές στο χιλιοστό!

Τα γλίτωσα τα έξοδα μάστοροι, θα με καλύψει για πολύ καιρό ακόμη!

Εχει πολυ καλές κριτικές και πολυ καλή τιμη. Μάλλον δεν χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις.

Sent from my iPad using Tapatalk

Εγω θα κοιτουσα αν εχει συμβατοτητα το σπειρωμα εξαρτηματων του με τα dremel. Ειναι πολυ περιοριστικο ενα διαφορετικο σπειρωμα (βλεπε parkside).

αυτο πως μπορω να το δω;

αυτο πως μπορω να το δω;
Δεν βρηκα καμια πληροφορια. Παντως το parkside δεν ειναι συμβατο ουτε προς το collet εξαρτηματων ουτε προς το τσοκ και αυτο το ανακαλυψα μετα την αγορα... Και ενα B&D που ειδα , παλι δεν ηταν συμβατο. Αλλα εχω δει "κινεζια" που ηταν... Λαχειο;

υπαρχουν 2 διαμετροι στελεχους collet. Και συλλογες ανα 0,2mm στο ebay και για τα δυο.

για τον σφικτηρα ειναι αδιαφορη η διαφορα εκτος και ααν τον χασεις...

Για ανυσηχους ξυλοφαγους.
71ILNSnsG1L._SL1500_.jpg

71KKW7Qlz6L._SL1289_.jpg

KRESS 1400 DS Duo-SΓ ge ECO Duo Saw