Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εσύ το έχεις δοκιμάσει το LUX Νίκο ???? Έτσι από περιέργεια ρωτάω....
Γιατί ο Κυριάκος ότι περιγράφει το λέει γιατί το έχει υπερδοκιμάσει.
Διάβασα ότι κάποιοι που ξέρουν από εργαλεία και έχουν και αρκετά ...το περιεργάστηκαν από κοντά το Lux και δεν τους άφησε καλές εντυπώσεις.

Εσύ το έχεις δοκιμάσει το LUX Νίκο ???? Έτσι από περιέργεια ρωτάω....
Γιατί ο Κυριάκος ότι περιγράφει το λέει γιατί το έχει υπερδοκιμάσει.
Διάβασα ότι κάποιοι που ξέρουν από εργαλεία και έχουν και αρκετά ...το περιεργάστηκαν από κοντά το Lux και δεν τους άφησε καλές εντυπώσεις.

Το έχω δει από κοντά, είχα και το parkside οπότε μπορώ να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα.
Επιπλέον βλέπω ότι η γενικότερη εικόνα των προιόντων Lux (από μηχανές γκαζόν, εργαλεία κήπου, ηλεκτρικά εργαλεία κ.λπ.) αποπνέουν μία ικανοποιητική αίσθηση ποιότητας (καλύτερη από Einhell κ.λπ.) σε σχέση με παρόμοιας φιλοσοφίας είδη (vfm).
Επιπλέον και το parkside κατασκευάζεται από 3η εταιρεία που δεν αποκλείεται να ανήκει και αυτή στο OBI Group που ανήκει και η Lux (κάποτε πχ το έβγαζε η Scheppach).

Τέλος δεν νομίζω ο Κυρ να το είδε από κοντά το Lux αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να μας το πει και ο ίδιος (η αλήθεια είναι ότι αν πιάσεις ένα καλό μετά ένα άλλο με το 1/4 της τιμής σίγουρα δεν θα σου γεμίσει το μάτι).

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Morfeas πολυ καλη δουλεια εκανες! Στα 16 V δουλευε το BOSH με τις NiCd ? για πες εντυπωσεις απο τη χρηση.
Εχω κανει κι εγω τρεις τετοιες μετατροπες με επιτυχια, εχω χρησιμοποιησει BMS 4S αλλά στα 15Α .

Θενκς.

Οχι, 14.4V. Με 4 18650 έχει max16.8V και nominal 14.4V.

Είχα πάρει κι ένα 30Α αλλά μια αστοχία το έστειλε. Το 20Α έχει κόψει ξυλόβιδα 4Χ50 χωρίς να κλείσει την παροχή. Το δοκίμασα και δουλεύει άψογα (overvoltage, undervoltage). Τον φορτιστή φοβάμαι γιατί ζεσταίνεται πολύ.

το ζητημα ειναι ποσες μπαταριες νικελιου βγηκαν. Η αναλογια με τις λιθιου ειναι 1-3. Οι νικελοιου ειναι 1,2/1,4 βολτ.
Συνηθιως οταν λεει 14,4βολτ σημαινει 12 κομματια αμεσα. Αρα παλι 16,8βολτ σε πληρη φορτιση

Παραγγειλα το συγκεκριμενο εργαλειο https://www.amazon.co.uk/d/aur/WORX-WX423-85mm-400W-Compact-Circular-Worxsaw/B01AI44PSK/ref=sr_1_1?s=diy&ie=UTF8&qid=1493904405&sr=1-1&keywords=WORX+WX423 για να κοβω κομματια απο κοντραπλακε και μικρα κομματια ξυλου ευθεια.
Εχω μεγαλο δισκοπριονο χεριου αλλα δεν βολευει λογο ογκου .
Εχει καποιος κατι παρομοιο και αν ναι θα βοηθησει στον να κοβω κοντρα πλακε ευθεια ?

Παραγγειλα το συγκεκριμενο εργαλειο https://www.amazon.co.uk/d/aur/WORX...TF8&qid=1493904405&sr=1-1&keywords=WORX+WX423 για να κοβω κομματια απο κοντραπλακε και μικρα κομματια ξυλου ευθεια.
Εχω μεγαλο δισκοπριονο χεριου αλλα δεν βολευει λογο ογκου .
Εχει καποιος κατι παρομοιο και αν ναι θα βοηθησει στον να κοβω κοντρα πλακε ευθεια ?

Αν δέν έχεις ράγα-οδηγό μέ δισκοπρίονα χειρός δέν μπορείς να κόψεις απόλυτη ευθεία μέ τίποτα.

Με οδηγο θα το χρησιμοποιησω απλα ηθελα να δω αν καποιος εχει χρησιμοποιησει κατι παρομοιο και να κανει δουλεια.

Έχω κόψει, με το αντίστοιχο Parkside (προηγούμενο μοντέλο), μελαμίνη έως 18mm και Κ/Π έως 20mm. Για ερασιτεχνικές δουλειές είναι μια χαρά, αρκεί να μην βιάζεσαι.
Στο Κ/Π κάνει καθαρές κοπές, αλλά στην μελαμίνη σπάει το σόκορο της πάνω πλευράς. Ίσως με καλύτερο δίσκο να έχει καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά για την δουλειά που το θέλω δεν έχω θέμα.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα Lux δεν τα έχω δει παιδιά.
Πάντως σε αυτά τα χρήματα 254 δίσκος είναι ευκαιρία!

Πήγα για να πραγματοποιήσω την αγορά και υπήρχε μονο το δήγμα και τους ζήτησα να το παραγγείλουν. Πληροφορία του πωλητή είναι ότι γίνονται στην κίνα με προδιαγραφές Γερμανίας.

Εχετε βρει πουθενα βιδες με διπλο κεφαλι σαν τις παρακατω?

Hangman-Bear-Claw-Hangers.jpg

Συναδελφοι, κανω εκτεταμενες εργασιες στο σπιτι και τον κηπο τον τελευταιο καιρο και χρησιμοποιω αποκλειστικα εργαλεια μπαταριας.

Αυτο που διαπιστωσα και στην πραξη ειναι οτι τα brushless εργαλεια μπαταριας διαρκουν σημαντικα περισσοτερο απο τα αντιστοιχα εργαλεια μπαταριας με καρβουνακια. Για την ακριβεια πολυ περισσοτερο απο οσο νομιζα και περιπου 30% παραπανω σε χρονο λειτουργιας!!

Αυτο σημαινει τα εξης απλα πραγματα αναφορικα με τα brushless battery tools.
-Mε την ιδια μπαταρια, ενα brushless εργαλειο διαρκει πολυ περισσοτερο απο ενα αντιστοιχο συμβατικο εργαλειο. Πανω απο 25% σιγουρα.
-Το μοτερ ειναι ισχυροτερο ενος συμβατικου. Εχει περισσοτερη δυναμη/ροπη. Το μοτερ επισης εχει πολυ μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.
-Επειδη οι μπαταριες διαρκουν παραπανω σημαινει οτι στη ζωη της μπαταριας θα γινουν λιγοτερες φορτισεις, αρα θα ζησουν παραπανω.

Αυτα ολα ειναι σημαντικα κυριως για εναν επαγγελματια.
Για τον ερασιτεχνη σημαντικο ειναι το γεγονος οτι με μια φορτιση θα απολαμβανει εμφανως μεγαλυτερη διαρκεια εργασιας.

Για αυτο τον λογο παρηγγειλα ενα γενικης χρησης brushless 18βολτο κρουστικο Ryobi, καθως τις τρυπες σε μπετον τις εκανα με το 18βολτο σκαπτικο. Ευτυχως που το βρηκα 82 λιρες στο amazon warehouse deals (like new) μιας και τα καινουρια ειναι πολυ ακριβοτερα και δεν παραδιδονται Ελλαδα:))
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B014089DHS/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Συναδελφοι, κανω εκτεταμενες εργασιες στο σπιτι και τον κηπο τον τελευταιο καιρο και χρησιμοποιω αποκλειστικα εργαλεια μπαταριας.

Αυτο που διαπιστωσα και στην πραξη ειναι οτι τα brushless εργαλεια μπαταριας διαρκουν σημαντικα περισσοτερο απο τα αντιστοιχα εργαλεια μπαταριας με καρβουνακια. Για την ακριβεια πολυ περισσοτερο απο οσο νομιζα και περιπου 30% παραπανω σε χρονο λειτουργιας!!

-Mε την ιδια μπαταρια, ενα brushless εργαλειο διαρκει πολυ περισσοτερο απο ενα αντιστοιχο συμβατικο εργαλειο. Πανω απο 25% σιγουρα.
-Το μοτερ ειναι ισχυροτερο ενος συμβατικου. Εχει περισσοτερη δυναμη/ροπη. Το μοτερ επισης εχει πολυ μεγαλυτερη διαρκεια ζωης.
-Επειδη οι μπαταριες διαρκουν παραπανω σημαινει οτι στη ζωη της μπαταριας θα γινουν λιγοτερες φορτισεις, αρα θα ζησουν παραπανω.

Για τον ερασιτεχνη σημαντικο ειναι το γεγονος οτι με μια φορτιση θα απολαμβανει εμφανως μεγαλυτερη διαρκεια εργασιας.

Για αυτο τον λογο παρηγγειλα ενα γενικης χρησης brushless 18βολτο κρουστικο Ryobi, καθως τις τρυπες σε μπετον τις εκανα με το 18βολτο σκαπτικο. Ευτυχως που το βρηκα 82 λιρες στο amazon warehouse deals (like new) μιας και τα καινουρια ειναι πολυ ακριβοτερα και δεν παραδιδονται Ελλαδα:))
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B014089DHS/ref=oh_aui_detailpage_o00_s00?ie=UTF8&psc=1

Έλα έλα, αφορμή έψαχνες πάλι!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αρχησαμε τους προλογους πριν τις αγορες. .:grinning-smiley-043

Τα μοτερ αντεχουν, αυτο που με βαζει σε σκεψεις ειναι ομως η πλακετα που κανει τη "δουλεια" ποσο αξιοπιστη και αντοχης θα βγει?

χαχαχα, δεν εχετε κι αδικο, αλλα μου ελειπε ενα κρουστικο 18βολτο :))

Νεκταριε δεν καταλαβαινω γιατι να μην ειναι αξιοπιστη η πλακετα? Πλακετα εχουν και τα νορμαλ.