Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα παιδιά οι αγορές με ups από Γερμανία συνήθως πόσες μέρες κανουν να ερθουν;

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

4-5 μέρες ως συνήθως, βάλε και καμιά ακόμη αν μένεις σε νησί ή κανένα απομακρυσμένο χωριό!

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

4-5 μέρες ως συνήθως, βάλε και καμιά ακόμη αν μένεις σε νησί ή κανένα απομακρυσμένο χωριό!

Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Κυριάκο καλησπέρα, αν τον θέλεις για αυτοκίνητα δεν πολυκάνει..... Ειναι αρκετά ογκώδης και βαρύς, με παραπάνω ροπή από τους αντίστοιχους που είναι καθαρά για αυτοκίνητο. Αυτός ο αλοιφαδόρος όπως και ο αντίστοιχος της Dewalt που έχω κάνει για γυάλισμα μαρμάρων, πολυεστερικών σκαφών, κτλ για μεγάλες επιφάνειες δηλαδή. Σε χρήση αυτοκινήτου θέλει αρκετή προσοχή ειδικά στις γωνίες γιατί μπορεί να σου σηκώσει το χρώμα. Για χρήση αυτοκινήτου κοίτα προς rupes μεριά, αλλά οι τιμές στο λέω από τώρα τσούζουν....

Δυστυχως ξεπερνανε τα 450 ευρω γμτ.
Αλλα ειναι & orbit.
Για να δουμε.

Ελιτ αλλα και ακριβουτσικα.
Αυτον πως τον βλεπετε?
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B0169PTTXI/ref=ox_sc_act_title_1?smid=A2OAJ7377F756P&psc=1

Σούζη τσούζει:flipout: είναι και αυτός και στις ίδιες διαστάσεις από όσο βλέπω με τον Bosch... Βέβαια η meguiar's είναι εξειδικευμένη στα προϊόντα στον χώρο του αυτοκινήτου, όποτε ο αλοιφαδόρος πρέπει να είναι σχετικός αλλά και πάλι τα λεφτά είναι κάμποσα, δεδομένου ότι θα πρέπει να υπολογίσεις να προμηθευτείς και γυαλιστικά σφουγγάρια αλοιφές κτλ που ανεβάζουν το κόστος..... Βασικά ανάμεσα στους δύο δεν βλέπω και καμιά μεγάλη και ουσιαστική διαφορά (...δεν ξέρω αν αυτός έχει όπως και ο bosch υποδοχή Μ14 ή έτοιμη αναμονή για σφουγγάρι). Οπότε εαν έχει και αυτός αναμονή Μ14 και όχι αναμονή για σφουγγάρι τύπου σχράτς ποιος ο λόγος να μην πάρεις τον Bosch που είναι και ποιο φτηνός;

Εγώ λέω για κάτι τέτοιο: http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=48&Sid=05_02&sub1=1&sub2=&group_key=05&sc=ps&proid=10485 ή τέτοιο http://www.wurth.gr/gr/products/?MG=2&Cid=48&Sid=05_02&sub1=1&sub2=&group_key=05&sc=ps&proid=10484 αλλά και πάλι το κόσοτς ανεβένει πολύ, δεδομένου ότι φτάνεις σε τιμές επιπέδου rupes ή και παραπάνω...

Οπότε εγώ η λύση που σου προτείνω είναι: Ή να κάνεις υπομονή μήπως πετύχεις κάποιον σε ευνοϊκή τιμή σε κανένα bazaar της wurth, που συχνά πυκνά κάνουν ή να πας σε αυτόν της Bosch ή τον αντίστοιχο της Dewalt (https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5962#sxetizomena, αφού και οι δύο μας τα γουστάρουμε τα κιτρινάκια τώρα μην κοροιδευόμαστε, ούτε και να κρυβόμαστε :2thumb22sup:), με την παραχώρηση της προσοχής σου όταν τον δουλεύεις, μην γίνει καμιά στραβή, και φυσικά αν τον παραγγείλεις μέχρι να σου έρθει να κάνεις μια βόλτα από το τοπικό γυμναστήριο, εστιάζοντας την προσοχή σου στις ασκήσεις για ..... μπράτσα... :flipout: :flipout: :flipout:

Τέλος έχε υπόψη σου και αυτόν https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=6852, σαν οικονομική και προσιτή επιλογή, δεν είναι και άσχημος.... :a0210:

Ιδιες διαστασεις ειναι Κωστα αλλα αυτος ειναι dual action, rotating & orbital.

• Digital torque management, electronically adjusts torque to maintain speed.
  • New billet counter weight ensures smooth, precision and balance.
  • The dual action orbit and rotation mean that you never have to worry about damaging paint.

Τον Skill τον ειχα δει και εγω αλλα ειναι και αυτος οπως μπλε κιτρινος μονο περιστροφικοι.

Απο την αλλη κοιταω και αυτον που λογικα ειναι καποιος κλωνος.
http://www.cleanyourcar.co.uk/polis...s-21e-dual-action-polisher-v2-/prod_1391.html

Last edited:
Κυριάκο ξέρεις να γυαλίζεις;

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κυριάκο ξέρεις να γυαλίζεις;

Το γυάλισμα του αυτοκινήτου ή της μηχανής με τις ψιλές ή συντηρητικές - γυαλιστικές αλοιφές δεν απαιτεί κάποια ιδιαίτερη γνώση ή προσοχή, και συνεπώς κάποια ιδιαίτερη τέχνη. Βασικά δεν θα πρέπει να επιμένεις πολύ σε ένα σημείο και "ανάψει" το χρώμα, θα πρέπει να απλώνεις ομοιόμορφα την αλοιφή και να μην το παρακάνεις με την ποσότητάς της, όπως και να προσέχεις να μην σου μένει χωρίς αλοιφή του σφουγγάρι του αλοιφαδόρου. Αυτές είναι οι βασικές αρχές χοντρικά που θα πρέπει να έχεις ως μπούσουλα, για να έχεις ένα καλό - ικανοποιητικό αποτέλεσμά... Αντιθέτως τα πράγματα περιπλέκονται αρκετά όταν χρησιμοποιείς την μεσαία και χοντρή αλοιφή σε περίπτωση που έχεις βαθείς γρατζουνίες στο χρώμα, όπου θα πρέπει να ξέρεις ποια που πόσο και με τι συνδυασμό θα τις χρησιμοποιήσεις ή ποια τυχόν βήματα θα χρειαστεί να επαναλάβεις ώστε να φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα....

Ο λογος που οι καλοι αλοιφαδοροι γυαλισματος αυτοκινητων ειναι orbit ειναι για να αποτρεπουν πιιθανα ζεστα σημεια στο χρωμα οποτε και να αποφευγονται ζημιες στα χρωματα...καθως και περιοριζουν πολυ την εμφανιση αραχνης...

προσωπικά σαν παλιος ιδιοκτητης πολυ δυσκολου κοκκινου χρωματος opel για να μην μιλησω τον καιρο που ειχα παλια Alfa Romeo (που την κοιταζες και θαμπωνε το χρωμα)...flame red (ισως απο τα δυσκολοτερα χρωματα σε κοκκινο λογω αποχρωσης καθως και ευαισθησιας για συγχρονο αυτοκινητο) μπορω να πω οτι εκανα αριστη δουλεια με το χερι και μονο 2 φορες τον χρονο...ειχα και καλα αποτελεσματα σε επιπεδο γραμμωσης των χεριων μου αλλα τι να κανεις...το χρωμα διατηρουνταν αριστα...

Τα σκούρα χρώματα είναι από τα πιο δύσκολα καθώς δημιουργείται καθρέπτης και φαίνεται το παραμικρό.

Ευγενιε έχω 4 αυτοκίνητα να φροντίσω οπότε δε το βλέπω εφικτό να το κάνω με το χερι.
Επίσης δεν γίνεται να πάρω τον rupes του φίλου μου φανοποιου να τον πάρω στην Χίο οπότε θέλω κάτι δικό μου.

Στάλθηκε από το D6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο λόγος που ρώτησα είναι επειδή είχα ασχοληθεί παλιότερα αρκετά με γυαλίσματα και ειχα καταλήξει πως οι αρχάριοι και περιστασιακοι χρήστες πρέπει να αποφύγουν rotary μηχανήματα μόνο orbit.

Για όποιον ενδιαφέρεται να εμβαθύνει έχω και ένα φόρουμ www.cardetailing.gr

Σωστοοοοοοος!!!
Δημήτρη δε νου ανοίγει το λινκ.

Πριν από 2 εβδομάδες αγόρασα Clay bar της Meguiars και Cutting Compound 3M και μάλλον το επόμενο Σ/Κ θα κάνω το 1st attempt to detail το παλιό μου focus-ακι... :D

Να το κάνεις!!!!
Εγώ έχω να περιποιηθω το i10 της συζύγου που έκανε όλο πιτσιλιες ο πεθερος μου βαφοντας τα κάγκελα!!!!!
Πήρα την πλαστελινη της 3Μ.

Πριν από 2-3 μήνες με λίγο γυάλισμα.
14495247_10211049457856830_7264156752309556072_n.jpg
14563330_10211049457536822_8090569016030846537_n.jpg
14484815_10211049458216839_990494041893061132_n.jpg

14 ετών αμάξι, μόνο εκεί στους καθρέπτες το έφαγε ο ήλιος, μετά από μια θερινή σεζόν που έλειπα σε νησί. Γενικά με 1 φορά το χρόνο μόνο κερί.