Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Eνισχυμενα (impact) καρυδακια αντοχης 500Νm να ξερεις οτι βγαζει και η proxxon/industrial.
Exει ενα σετακι των 3 (17,19,21μμ) με ~30 ευρω. Το 17αρι μονο του κανει περιπου 12-13 ευρω και αποστελλονται Ελλαδα.

Ωραιο το σετακι, καλοριζικο!!

Ναι τα είδα κι αυτά. Απλά πήρα την απόφαση με βάση ότι τα proxxon σε κάποιους έχουν σπάσει. Για τα συγκεκριμένα sealay δεν βρήκα ούτε μια τέτοια αναφορά.

Σήμερα έτυχε να δουλέψω αρκετα το παγκοπριονο Scheppach HS105 ( https://m.ebay.com/itm/240v-SCHEPPA...DING-SLID-EXTENSION-/142010262016?_mwBanner=1 )
Εμεινα εντυπωσιασμένος στην σταθερότητα του φράχτη και της δύναμης του σε σχέση με το πολυ ακριβότερο DELTA μου . Το δοκίμασα σε πολλαπλές και διάφορες επαναλαμβανόμενες κοπές και είχε μια απίστευτη σταθερότητα για την τιμη του !

Για παγκοπριονο γύρω στα 250 (καπου εκει το ειχε παρει ο κάτοχος) συστήνεται .

Πολύ χρήσιμη πληροφορία Ηλία για όποιον ενδιαφέρεται.
205 το έχει ο Lefeld από Γερμανία και χρεώνει 15 μεταφορικά.
Απλά βλέπω πως δεν το έχει διαθέσιμο οπότε επικοινωνήστε μαζί του.

Πολύ χρήσιμο το παγκοπρίονο... αλλά δεν έχω καθόλου χώρο... :(

Αν κοβεις ξυλα παχους μεχρι 2.2 εκατοστα (και μεχρι 2.5εκ με το 85μμ δισκακι) δες το proxxon FET :))
Πιανει επιφανεια μολις 30χ30 εκατοστα!

https://www.proxxon.com/en/micromot/27070.php

Last edited:
Αν κοβεις ξυλα παχους μεχρι 2.2 εκατοστα (και μεχρι 2.5εκ με το 85μμ δισκακι) δες το proxxon FET :))
Πιανει επιφανεια μολις 30χ30 εκατοστα!

https://www.proxxon.com/en/micromot/27070.php

+1 :a0210:
Γιά εμάς πού δέν έχουμε περίσσιο χώρο έιναι τό ιδανικό.

Καλησπέρα.

Σήμερα παρέλαβα τον οδηγό κοπής της bosch, FSN1100. Πολύ καλός. Με απασχολεί όμως το λαστιχάκι που βρίσκεται κατα μήκος του οδηγού. Χρησιμοποιώ τον οδηγό με το GKS 12v και νιώθω ότι το πριονάκι μπορεί να βλάψει το λάστιχο. Το πιέζει κάπως και αν το βάλω σε λειτουργία, σίγουρα θα "φάει" μέρος από το λάστιχο. Χρησιμοποιεί κανείς τον fsn με το GKS 12v? Φαντάζομαι σε άλλα δισκοπρίονα της bosch (πχ GKS 90) που ο προσαρμογέας ράγας κοπής είναι fix, δε θα υπάρχει θέμα.

Επίσης βγάζει η bosch λαστιχάκι του FSN για αντικατάσταση σε περίπτωση φθοράς?

Μην το φοβάσαι , το λαστιχακι ειναι για να κοπει στην πρώτη κοπη και για να έχεις μετα παντα ακριβη οδηγο για τις επόμενες κοπές .

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σήμερα έτυχε να δουλέψω αρκετα το παγκοπριονο Scheppach HS105 ( https://m.ebay.com/itm/240v-SCHEPPA...DING-SLID-EXTENSION-/142010262016?_mwBanner=1 )
Εμεινα εντυπωσιασμένος στην σταθερότητα του φράχτη και της δύναμης του σε σχέση με το πολυ ακριβότερο DELTA μου . Το δοκίμασα σε πολλαπλές και διάφορες επαναλαμβανόμενες κοπές και είχε μια απίστευτη σταθερότητα για την τιμη του !

Για παγκοπριονο γύρω στα 250 (καπου εκει το ειχε παρει ο κάτοχος) συστήνεται .

Τωρα αυτο γιατι μας το ειπες...
Πολύ χρήσιμη πληροφορία Ηλία για όποιον ενδιαφέρεται.
205 το έχει ο Lefeld από Γερμανία και χρεώνει 15 μεταφορικά.
Απλά βλέπω πως δεν το έχει διαθέσιμο οπότε επικοινωνήστε μαζί του.
Ετσι!

Ευχαριστούμε Ηλία.Στη Wish list.

Πολύ χρήσιμο το παγκοπρίονο... αλλά δεν έχω καθόλου χώρο... :(

Μια απο τα ιδια!

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μην το φοβάσαι , το λαστιχακι ειναι για να κοπει στην πρώτη κοπη και για να έχεις μετα παντα ακριβη οδηγο για τις επόμενες κοπές .

Οκ ευχαριστώ. Λέω μη το διαλύσω ακόμη δεν το πήρα :)

Μήπως έχει κάποιος άποψη για το Ryobi rtms 1800g, μου φαίνεται ύποπτα οικονομικό στα 270 euro για τέτοιας μάρκας εργαλείο...

Στάλθηκε από το SM-G800H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν μας λες όμως κ δύο λόγια για το δέλτα;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τι να γράψω για το DELTA ; απο τα εργαλεια που κρατάς μια ζωη..
Ειναι το 36-655C με Τ-square φράχτη έξτρα , 1,5ιππους μοτέρ .
Απίστευτη δύναμη , απίστευτη σταθερότητα , πολυ καλη αναροφηση , το ρυθμιζεις μια φορα και δεν ξανασχολησε...
Απο τα καλύτερα επαγγελματικά που έχω δουλέψει , το βρήκα και το πήρα μεταχειρισμενο 700 μαζι με την προίκα του (δίσκοι-ροδελες για μισοχαρακτες και 1 τρόλεϊ για κοπές στις 45 μοίρες) .

700 μονο;; Δυστυχώς είναι εργαλείο που σπάνια βλέπουμε στην Ελλάδα!

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk