Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Tο Καφενείο των Μαστόρων.

Καλημέρα
Ποιος ειπε οτι τα dewalt ειναι μονο κιτρινα

Χρωματικά τουλάχιστον κατά μία έννοια λες ότι αποτελούν και πρόγονο των................ PARKSIDE. :flipout::flipout::flipout::flipout: Πέραν της πλάκας τώρα η Dewalt είχε εξαγοράσει πριν από αρκετά χρόνια το εργοστάσιο της ELU στην Ιταλία, η οποία έβγαζε πολύ καλά και επαγγελματικά εργαλεία.

Αυτα τα μπιτς για το ρουτερ που το δουλευουνε με ελευθερο χεριοως τα λενε? Αυτα που ειναι σαν τρυπανι και «κοβουν» γραμματα στο ξυλο απλα ακολουθοντας τις γραμμες?

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Χρωματικά τουλάχιστον κατά μία έννοια λες ότι αποτελούν και πρόγονο των................ PARKSIDE. :flipout::flipout::flipout::flipout: Πέραν της πλάκας τώρα η Dewalt είχε εξαγοράσει πριν από αρκετά χρόνια το εργοστάσιο της ELU στην Ιταλία, η οποία έβγαζε πολύ καλά και επαγγελματικά εργαλεία.

Βασικά η Elu ήταν Γερμανική εταιρεία που αγοράστηκε το 1984 από την Black & Decker.
Θεωρώ εαυτόν τυχερό που βρήκα πριν από 2 χρόνια τα πολύ καλά κοπτικά της για ρούτερ σε τιμή χώμα.

Αυτα τα μπιτς για το ρουτερ που το δουλευουνε με ελευθερο χεριοως τα λενε? Αυτα που ειναι σαν τρυπανι και «κοβουν» γραμματα στο ξυλο απλα ακολουθοντας τις γραμμες?

Κονδύλι
Πρεπει να εισαι πολυ αρχαιος εσυ...:grandpa:

https://www.toolstore.gr/wolfcraft-2512000-freza-6x90mm-p-6349.html#.WuCZ0Yq_yhA
Αυτο ειναι?

Πρεπει να εισαι πολυ αρχαιος εσυ...:grandpa:

https://www.toolstore.gr/wolfcraft-2512000-freza-6x90mm-p-6349.html#.WuCZ0Yq_yhA
Αυτο ειναι?
Όχι δεν κάνουν αυτά.
Τέτοια όπως στην φωτογραφία χρησιμοποιούν στα cnc. Και το bangood είναι γεμάτο και σε τιμές χώμα.
7058161ccd9676509bc29330f1b3084b.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Δεν ξέρω τι ποιότητα είναι αυτά του bangood, εγώ προχθές πήρα δύο κονδύλια, ένα 6,25 κι ένα 3 χιλιοστά και τα πλήρωσα 20 το ένα.

Δεν ξέρω τι ποιότητα είναι αυτά του bangood, εγώ προχθές πήρα δύο κονδύλια, ένα 6,25 κι ένα 3 χιλιοστά και τα πλήρωσα 20 το ένα.
Τα καλά είναι ακριβά. Με bangood κόψαμε τα αλουμίνια στο cnc.

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Βασικά η Elu ήταν Γερμανική εταιρεία που αγοράστηκε το 1984 από την Black & Decker.
Θεωρώ εαυτόν τυχερό που βρήκα πριν από 2 χρόνια τα πολύ καλά κοπτικά της για ρούτερ σε τιμή χώμα.

Και εσύ έχεις δίκιο (περισσότερο) και εγώ (κατά μία έννοια).... :ernaehrung004: Σίγουρα είναι λάθος ο τρόπος που το γράφω!!! Εγώ αναφέρω επιγραμματικά στο μήνυμα μου αυτό που αναφέρει στην περίοδο January 2016 στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.elumatec.com/the-company/history.html. Καλή συνέχεια.

Καλησπέρα,
θέλω να αγοράσω μία μέγγενη HEUER και σκέφτομαι να την πάρω με περιστροφική βάση. Η μέγγενη θα μπει σε σιδερένιο πάγκο. Η περιστροφική βάση όμως, μήπως δεν είναι σταθερή π.χ. όταν χτυπάς για να βγάλεις ένα ρουλεμάν από έναν άξονα η μέγγενη αρχίζει να περιστρέφεται;

Παιδιά, όσοι έχουμε το grey skin δεν μπορούμε να διαβάσουμε τι γράφετε όταν χρησιμοποιείτε λευκά γράμματα.

Καλησπέρα,
θέλω να αγοράσω μία μέγγενη HEUER και σκέφτομαι να την πάρω με περιστροφική βάση. Η μέγγενη θα μπει σε σιδερένιο πάγκο. Η περιστροφική βάση όμως, μήπως δεν είναι σταθερή π.χ. όταν χτυπάς για να βγάλεις ένα ρουλεμάν από έναν άξονα η μέγγενη αρχίζει να περιστρέφεται;

Nαι, νομιζω οτι υπαρχει αυτη η περιπτωση αλλα λογω ποιοτητας της μαρκας ισως να πεφτω και εξω.
Η περιστρεφομενη βαση ομως ειναι μεγαλο αβανταζ και το καλο ειναι οτι ερχεται σαν προσαρτημα και δεν ειναι ενσωματωμενη στην μεγγενη, ετσι δεν ειναι?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα,

Heuer & Matador είναι δύο από τις κορυφαίες μάρκες μεγγενών που κυκλοφορούν στην (.... ευρωπαϊκή κυρίως) αγορά. Μου φαίνεται αδιανόητο να συμβαίνει το παραπάνω που λες, και να μην το έχουν προβλέψει. Εμένα προσωπικά δεν μου έχει συμβεί αυτό ούτε με μια οικονομική και πολύ κατώτερη ποιοτικά μέγγενη της Stanley, όταν κάποτε χρειάστηκε να μεταχειριστώ. Εννοείται πως δεν πρέπει να ξεπερνάς κατά πολύ τα όρια και της όποιες προδιαγραφές τς μέγγενης.....

Το θεμα ειναι ακριβως αυτο, τα ορια της βασης και αν ξεπερνιωνται απο το σφυροκοπημα.

Aυτη ειναι η βαση και ο μηχανισμος συσφιξης.
csm_Heuer_Drehteller_4010898300157_db171ebf3a.jpg

Mια προταση για κρουστικο δραπανοκατσαβιδο σετ με μυτες, τρυπανια κλπ για εντελως οικιακη, περιστασιακή και light χρηση (τρυπηματα μπετον, βιδωματα σε ξυλο και αλλα ταπεινα tasks);

Ψαχνω για επωνυμο σετ μεχρι 140 - 150 ευρω.

Ο λογος που ψαχνω σετ ειναι οτι θα προτιμουσα να το παρω και να εχει ολα τα απαραιτητα, δεν εχω κατσαβιδι ή τρυπανι μπαταριας ή ηλεκτρικα αυτη τη στιγμη αρα οτι εξτρα εχει θα μου ειναι χρησιμο.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Αυτό στα 149
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=8198#
Και με ένα σετάκι για τοίχο - μπετό σαν αυτό
https://www.kentrovidas.gr/m/showprod.php?id=5191
Καλύπτεις αξιόπιστα και επώνυμα το 90% των απλών οικιακών εργασιών (και όχι μόνο) σε τρυπηματα και βιδωματα οπουδήποτε με συνολικά 156

To 12βολτο GSB της bosch ειναι μια πολυ καλη και αξιοπιστη λυση, αν οχι η καλυτερη σε αυτη την κατηγορια εργαλειων.

Εχοντας τις 2 μπαταριες και τον φορτιστη, αργοτερα μπορει να παρει και καποιο αλλο εργαλειο -απο την πληθωρα καλων εργαλειων- που διαθετει η 12βολτη σειρα της Bosch.