Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φτιάξτα μόνος μου μωρέ να το ευχαριστηθείς κιόλας.
Σωστόοοος!!!

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλά τα λες αλλά τώρα με τα 2 πιτσιρίκια θα μου πάρει κάνα 3μηνο να τα φτιάξω...
Ασε που τα υπολόγιζα να τα πάρω για να φτιάξω πρόχειρο / προσωρινό τραπέζι για το πάρτυ του μικρού (ανταποδοτικό όφελος δαπάνης / δικαιολογία αγοράς στη σύζυγο)...

Και εγώ τα βλέπω πολύ καλά τα specs αλλά στο Amazon που είδα τα reviews γράφουν ότι τα specs που δίνει η Stanley δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δηλαδή αντι για 450 κιλά που λέει η Stanley, λένε ότι αντέχουν 45 κιλά...
Γι αυτό και ρωτάω.

Aυτοι που εγραψαν, εαν εγραψαν, τετοιο πραγμα στο αμαζον περι 45 κιλων, πρεπει να ειναι εντελως ηλιθιοι η τουλαχιστον κακοβουλοι.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Έχει κανείς να μου προτείνει κάτι φθηνό σε καβαλέτο?
Έχω βρεί αυτό

http://www.xristoueshop.gr/index.php?route=product/product&product_id=14952

αλλά απο τις φωτογραφίες δεν μου πολυγεμίζει το μάτι.
Εχει κανείς καμμιά ιδέα?

Κοίτα φτηνά καβαλετα για να κάνεις την δουλειά σου δώσε 10 ευρώ και πάρε 2 από πρακτικερ.απλα και ξύλινα.
https://www.praktiker.gr/m/p/kavaleto-standard-75x73-5cm-25605
Έχει και πιο καλο,με 10 ευρώ το 1.
https://www.praktiker.gr/m/p/kavaleto-professional-77x73-5cm-31803
Τώρα αν θες κάτι καλό,πιο φτηνό από stanley σαν αυτά που είδες και καλύτερα,δεν ξέρω τι μπορείς να βρεις.

Στάλθηκε από το SM-N910F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Έχω αυτό με τα 10 ευρώ απο praktiker , εχω βιδώσει πανω ένα ορθογώνιο κομμάτι κόντρα πλακέ και έχω έχω βάλει τον τόρνο , είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος !

Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ!
Αγαπητε...
θα σου προτεινα με τα ιδια χρηματα ενος μεσου καβαλέτου να παρεις δυο φθηνους πτυσομμενους παγκους απο liroy τους χρησιμοποιω συχνα πυκνά για καβαλετα και ολο και κατι περισσοτερο σαν χρηση θα μπορουν να σου δωσουν...

Αγαπητε...
θα σου προτεινα με τα ιδια χρηματα ενος μεσου καβαλέτου να παρεις δυο φθηνους πτυσομμενους παγκους απο liroy τους χρησιμοποιω συχνα πυκνά για καβαλετα και ολο και κατι περισσοτερο σαν χρηση θα μπορουν να σου δωσουν...

Έχεις κανένα link?

Έχεις κανένα link?
https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...rgasias/ptussomenos-pagkos-ergasias-61915826/
Αυτους εχω παρει εγω (2) και ειναι μια χαρα...για καποιον που δεν εχει χωρο και δεν θελει πολλα πολλα...
Εμενα ολο και καπου μου χρησιμευουν κατα καιρους...
ΑΝ ειχα χωρο για κανονικό παγκο δεν θα ασχολουμουν με τα συγκεκριμένα αλλα λογω ελλειψης ειναι οκ...

https://www.leroymerlin.gr/gr/ergal...rgasias/ptussomenos-pagkos-ergasias-61915826/
Αυτους εχω παρει εγω (2) και ειναι μια χαρα...για καποιον που δεν εχει χωρο και δεν θελει πολλα πολλα...
Εμενα ολο και καπου μου χρησιμευουν κατα καιρους...
ΑΝ ειχα χωρο για κανονικό παγκο δεν θα ασχολουμουν με τα συγκεκριμένα αλλα λογω ελλειψης ειναι οκ...

Σ ευχαριστώ πολύ!

Γεια σας παιδια, τωρα βρηκα αυτο το θεμα με τα εργαλεια και ειναι πραγματικά αρρώστια, θα ηθελα να μου πειτε την πιο ισχυρή κολλα που
ξερετε για κολληση 2 διαφορετικων υλικών, πχ γυαλι με πλαστικο, αλουμινιο με πλαστικο κτλπ, λενε για κολλες 2 συστατικών οντων αυτες ειναι
η πιο ισχυρές σωστα?? Δεν θελω τωρα κατι συγκεκριμενο να κολλήσω αλλα θελω αν εχω καμια βλαβη σε κανένα εξάρτημα που ασκείτε
πιεση η οτιδήποτε να εχω ετοιμη την κολλα, γενικα μια κολλα παντα χρειαζεται.
Ευχαριστω

Καλημέρα παιδια μια ερώτηση εχω την dsh και τωρα φτιάχνω τις ξύλινες μπομπονιέρες για την βαπτιση,το ξυλο που χρησιμοποιώ ειναι έλατο 2 εκατοστών το προβλημα που εχω παρατηρήσει ειναι οτι οταν βαλω αυτην την λαμα Normal toothed (18 TPI per 25mm)
For cutting thin materials, soft and hard wood as well as plastics.
NO 28 743*****127 x 1.86 x 0.24mm*****12 pieces κλωτσάει το ξύλο δεν κανει καθαρες κοπες και σαν να ζορίζεται η σεγα και ζεσταίνετε αρκετά ενω όταν εβαλα αυτην Coarse-toothed blades (No. 9: 14 teeth per 25mm)
NO 28 116*****130 x 1.50 x 0.48mm*****12 pieces ειδα μεγάλη διαφορά το μοτερ δεν ζεσταίνετε και κόβει πολυ καθαρα και σωστα λετε να φταιει οτι οταν εβαζα τις πρώτες με pin δεν έσφιξα τις βιδες ειχει που μπαίνουν και οι ακεφαλες;ευχαριστω

Στάλθηκε από το SM-J710F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γεια σας παιδια, τωρα βρηκα αυτο το θεμα με τα εργαλεια και ειναι πραγματικά αρρώστια, θα ηθελα να μου πειτε την πιο ισχυρή κολλα που
ξερετε για κολληση 2 διαφορετικων υλικών, πχ γυαλι με πλαστικο, αλουμινιο με πλαστικο κτλπ, λενε για κολλες 2 συστατικών οντων αυτες ειναι
η πιο ισχυρές σωστα?? Δεν θελω τωρα κατι συγκεκριμενο να κολλήσω αλλα θελω αν εχω καμια βλαβη σε κανένα εξάρτημα που ασκείτε
πιεση η οτιδήποτε να εχω ετοιμη την κολλα, γενικα μια κολλα παντα χρειαζεται.
Ευχαριστω

Κοιτα, το σωστο ειναι να παιρνεις καθε φορα την κολλα που αντιστοιχει στα υλικα και τους στοχους που εχεις. Δεν υπαρχει μια μοναδικη απαντηση. Κολλες υπαρχουν πρακτικα απειρες, οσο και χρησεις. Οι εποξικες κολλες λ.χ. 2 συστατικων που αναμιγνυονται προ της χρησης θεωρουνται πολυ ισχυρες, αλλα δεν ειναι παντα οτι πιο προσήκων.
Για ξυλο, παιρνεις ξυλοκολλα για να κανεις σωστη δουλεια και να μπορεις να επανατοποθετησεις τα κομματια σου.
Για κεραμικα, καλο ειναι να παρεις την σχετικη κολλα και για να μην φαινεται πολυ (βαζο λ.χ.) αλλα και για να ειναι π.χ. αδρανες υλικο μετα (τροφιμα) η να αντεχει στο πλυντηριο πιατων...
Δεν υπαρχει νομιζω μια μονο λυση. Προτεινω να χαραμισεις χρονο με βιντεο και οδηγους εργασιων, οπως και με δικες σου δοκιμες για να εκτιμησεις τι χρειαζειται ανα περισταση.

Παιδιά ξέρει κανείς τι πλεονέκτημα έχει ενα χοντρό σπείρωμα από ένα ψιλό σπείρωμα και το αντίθετο; Ξέρω μια βίδα με ψιλό σπείρωμα εαν τη σφίξεις πολύ κλωτσάει, οπότε γιατί δε χρησιμοποιούμε βίδες μόνο με χοντρά σπειρώματα;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Παιδιά ξέρει κανείς τι πλεονέκτημα έχει ενα χοντρό σπείρωμα από ένα ψιλό σπείρωμα και το αντίθετο; Ξέρω μια βίδα με ψιλό σπείρωμα εαν τη σφίξεις πολύ κλωτσάει, οπότε γιατί δε χρησιμοποιούμε βίδες μόνο με χοντρά σπειρώματα;

Σου απαντώ όσον το δυνατό πιο επιγραμματικά για να έχεις μια γενική εικόνα χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες... Όσο πιο μαλακό το υλικό το οποίο έχει το σπείρωμα (π.χ. αλουμίνιο ή πλαστικό) τότε προτιμούμε περισσότερες σπείρες, (κοντύτερο βήμα) όσο πιο σκληρό το υλικό το οποίο έχει το σπείρωμα (π.χ. σίδερο ή ατσάλι) τότε προτιμούμε λιγότερες σπείρες (μακρύτερο βήμα).

Re: Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Σου απαντώ όσον το δυνατό πιο επιγραμματικά για να έχεις μια γενική εικόνα χωρίς να μπούμε σε λεπτομέρειες... Όσο πιο μαλακό το υλικό το οποίο έχει το σπείρωμα (π.χ. αλουμίνιο ή πλαστικό) τότε προτιμούμε περισσότερες σπείρες, (κοντύτερο βήμα) όσο πιο σκληρό το υλικό το οποίο έχει το σπείρωμα (π.χ. σίδερο ή ατσάλι) τότε προτιμούμε λιγότερες σπείρες (μακρύτερο βήμα).

Ευχαριστώ KTM950. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει πιο αναλυτικά αυτά που έγραψε ο KTM950 ή εάν υπάρχει κάποιο link από κάποιο site που να τα εξηγεί πιο αναλυτικά ας το βάλει σε ένα post.

Ευχαριστώ KTM950. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να εξηγήσει πιο αναλυτικά αυτά που έγραψε ο KTM950 ή εάν υπάρχει κάποιο link από κάποιο site που να τα εξηγεί πιο αναλυτικά ας το βάλει σε ένα post.

Δε ξέρω αν το παρακάτω θα σε βοηθήσει...
πχ αναφέρει:
Τα σπειρώματα σωληνώσεων είναι ιδιαίτερα λεπτά και με μικρό βήμα:
  • Προκειμένου να επιτυγχάνεται στεγανότητα
  • Για να μην προκαλείται πρόβλημα στο, συνήθως, λεπτό τοίχωμα των σωλήνων

http://docplayer.gr/45957620-Eisagogi-sti-mihanologia-7-o-examino.html

To κανονικο σπειρωμα (coarse) χρησιμοποιειται σε ολες τις περιπτωσεις που μπορει να χρισιμοποιηθει γιατι εχει μεγαλυτερη αντοχη.
Το fine χρησιμοποιειται οπου υπαρχει κινδυνος να ξεβιδωσει λογω κραδασμων, δηλαδη σε συστηματα που βρισκονται σε συνεχη συντονισμο απο κατασκευης. Και εκει ομως οπου χρειαζεται αντοχη ή θα μπει μεγαλυτερη βιδα ή θα μπει παλι coarse με ενα εξτρα επιπεδο ασφαλειας χαλαρωματος.
Το fine προτιμαται:
στα λεπτα τοιχωματα αφου εχει μικροτερο βαθος και στα μικρα παχη για να πιανει ο απαιτουμενος αριθμος σπειρων.
στα μαλακα γιατι ειναι πιο ευκολο να κατασκευαστει αφου δεν δημιουργειται το φαινομενο "τσιχλας" κατα την κατασκευη (να μασαει δηλαδη ο σπειροτομος αντι να κοβει)
στα δυσκολα σημεια αφου η αφαιρεση υλικου για την κατασκευη απαιτει μικροτερες δυναμεις
σε περιπτωσεις που ο κοχλιας χρησιμοποιειται ως ρυθμιστικο.

Κοιτα, το σωστο ειναι να παιρνεις καθε φορα την κολλα που αντιστοιχει στα υλικα και τους στοχους που εχεις. Δεν υπαρχει μια μοναδικη απαντηση. Κολλες υπαρχουν πρακτικα απειρες, οσο και χρησεις. Οι εποξικες κολλες λ.χ. 2 συστατικων που αναμιγνυονται προ της χρησης θεωρουνται πολυ ισχυρες, αλλα δεν ειναι παντα οτι πιο προσήκων.
Για ξυλο, παιρνεις ξυλοκολλα για να κανεις σωστη δουλεια και να μπορεις να επανατοποθετησεις τα κομματια σου.
Για κεραμικα, καλο ειναι να παρεις την σχετικη κολλα και για να μην φαινεται πολυ (βαζο λ.χ.) αλλα και για να ειναι π.χ. αδρανες υλικο μετα (τροφιμα) η να αντεχει στο πλυντηριο πιατων...
Δεν υπαρχει νομιζω μια μονο λυση. Προτεινω να χαραμισεις χρονο με βιντεο και οδηγους εργασιων, οπως και με δικες σου δοκιμες για να εκτιμησεις τι χρειαζειται ανα περισταση.

Εγινε σε ευχαριστω. Αλλη μια ερώτηση εχω ενα dremel Einhell TH-MG 135 E αυτο εχει απειρα δισκακια αλλα πραγματικα ειναι ολα αχρηστα...
Σπάνε με το παραμικρο, υπαρχει κανενα πλήρες σετ απο πολυ καλα δισκάκια ? εγω βάζω τα ιδια δισκάκια με το γνησιο dremel σωστα?

Εγινε σε ευχαριστω. Αλλη μια ερώτηση εχω ενα dremel Einhell TH-MG 135 E αυτο εχει απειρα δισκακια αλλα πραγματικα ειναι ολα αχρηστα...
Σπάνε με το παραμικρο, υπαρχει κανενα πλήρες σετ απο πολυ καλα δισκάκια ? εγω βάζω τα ιδια δισκάκια με το γνησιο dremel σωστα?

Καλησπέρα
Να χρησιμοποιής αυτά
Τα μικρά τά καφέ σπάνε πανεύκολα,θέλουν έμπειρο χρήστη,καί σταθερό χέρι.

Ενα καλό σέτ μέ εύκολη αλλαγή δίσκου

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5579

Kαί τά Proxxon είναι πολύ καλά.

https://www.toolstore.gr/proxxon-28818-diskakia-okseidio-aloyminioy-p-6249.html#.Wwwtwoq-nhk