Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπέρα
Να χρησιμοποιής αυτά
Τα μικρά τά καφέ σπάνε πανεύκολα,θέλουν έμπειρο χρήστη,καί σταθερό χέρι.

Ενα καλό σέτ μέ εύκολη αλλαγή δίσκου

https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=5579

Kαί τά Proxxon είναι πολύ καλά.

https://www.toolstore.gr/proxxon-28818-diskakia-okseidio-aloyminioy-p-6249.html#.Wwwtwoq-nhk

Πωωω αυτα τα dremel με ευκολη αλαγή αυτα θα παρω... κοβεις τα παντα σχεδον εκτος απο σιδερο σωστα?

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πωωω αυτα τα dremel με ευκολη αλαγή αυτα θα παρω... κοβεις τα παντα σχεδον εκτος απο σιδερο σωστα?

Και σίδερο κόβεις...
Να τα πάρεις, κάνουν καταπληκτική δουλειά.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα παντα και αντεχουν για πολυ

Nα τα παρεις, αν και ακριβουτσικα ειναι η καλυτερη επιλογη και αξιζουν τα λεφτα τους.
Κοβουν ολων των ειδων τα μεταλλα και σιδερο.

Δες ποσο εχει φαγωθει το δισκακι και ακομα κοβει μια χαρα. Παντα δουλευουμε το dremel με γυαλια προστασιας.
27543998157_c32fc318db_c.jpg

Tα παράγγειλα ηδη... Στην περιγραφη λεει 2 ειδικούς λεπτούς δίσκους κοπής και 2 μοναδικούς δίσκους κοπής πλαστικού, οταν λεει ειδικους λεπτους δίσκους δλδ για που προορίζονται?
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις σας. Αν επρεπε να επιλέξω μονο ενα εργαλειο και να πεταξω τα υπόλοιπα αυτο θα ηταν το dremel.

Last edited:
Ειναι οι ιδιοι δισκοι κοπης μεταλλων σαν τους αλλους μονο που ειναι πιο λεπτοι σε παχος απο τους κανονικους. Για πιο ντελικατες κοπες σε μικρο συνηθως παχος μεταλλου.
Καλοριζικοι :)

Ναι σου δινει 2 τετοιους στην αρχη για να καταλαβεις τι εργαλειο - εξαρτηματα αγορασες
μετα απο παρα πολλες κοπες θα αγορασεις αλλους

Με τα δισκάκια για μέταλλο της Dremel κόβουμε μεταλλικά "λαμάκια" κύριοι.
Μην ξανοιγόμαστε σε μεγάλα πάχη & μήκη γιατί θα μπλέξουμε.......................

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μην ξανοιγόμαστε σε μεγάλα πάχη & μήκη γιατί θα μπλέξουμε.......................

ένα βράδυ που δεν είχα τροχό έκοψα και μπετόβεργες <1εκ.
υπομονή θέλει και λεφτά για πέταμα :)

Με τα δισκακια αυτα κοβεις οτιδηποτε σου επιτρεπει το μεγεθος του τροχου, αυτος ειναι στην ουσια ο περιορισμος και οχι μονο τα λαμακια.
Εχω κοψει και εγω ατσαλινες βεργες και ντιζες μεγαλυτερες του ενος εκατοστου διαμετρο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με τα δισκακια αυτα κοβεις οτιδηποτε σου επιτρεπει το μεγεθος του τροχου, αυτος ειναι στην ουσια ο περιορισμος και οχι μονο τα λαμακια.
Εχω κοψει και εγω ατσαλινες βεργες και ντιζες μεγαλυτερες του ενος εκατοστου διαμετρο.
Εγώ δεν θα το έκανα αυτό για λόγους ασφαλείας.
Με τόσο λεπτό πάχος δίσκου κ τόσες πολλές στροφές εγώ φυλάω τα ρούχα μου κ πάω στον μεγαλύτερο τροχό.

Ίσως "φταίει" κ η τόσα χρόνια ενασχόληση μου στο άθλημα με χρήση πιο μεγάλων μηχανημάτων.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλ

Εγώ δεν θα το έκανα αυτό για λόγους ασφαλείας.
Με τόσο λεπτό πάχος δίσκου κ τόσες πολλές στροφές εγώ φυλάω τα ρούχα μου κ πάω στον μεγαλύτερο τροχό.

Ίσως "φταίει" κ η τόσα χρόνια ενασχόληση μου στο άθλημα με χρήση πιο μεγάλων μηχανημάτων.

εγώ προτιμώ να μου σπάσει ο μικρός τροχός απο τον μεγάλο
βέβαια πάντα φοράω γυαλιά, γάντια και φροντίζω να μήν είμαι στην ευθεία της τροχειάς του δίσκου

Πίστεψε με να μην προτιμάς να σου σπάσει κανένας δίσκος.

Αυτό που λέω είναι ότι σε μία δύσκολη κατάσταση, ζόρισμα ή μαγκωμα πολύ πιο εύκολα θα σου σπάσει ένας δισκάκι μικρό κ τόσο λεπτό από έναν μεγαλύτερο κ πιο "χοντρό" δίσκο.

Από κει και πέρα ο καθένας κάνει την τελική επιλογή του.

Ολοι οι τροχοι ειναι εν δυναμει επικινδυνα εργαλεια αυτο ομως δεν σημαινει οτι δεν πρεπει να εκμεταλλευομαστε τις δυνατοτητες τους.
Αυτο που αναφερθηκε ειναι οτι το dremel μπορει σιγουρα να κοψει κατι παραπανω απο λαμακια.

Προφανως και ειναι στην κριση του καθενος, με γνωμονα την ασφαλεια του, να το χρησιμοποιει οπως θελει.

Πίστεψε με να μην προτιμάς να σου σπάσει κανένας δίσκος.

Αυτό που λέω είναι ότι σε μία δύσκολη κατάσταση, ζόρισμα ή μαγκωμα πολύ πιο εύκολα θα σου σπάσει ένας δισκάκι μικρό κ τόσο λεπτό από έναν μεγαλύτερο κ πιο "χοντρό" δίσκο.

Από κει και πέρα ο καθένας κάνει την τελική επιλογή του.

εννοείται!

αλλά η ορμή του μικρού δίσκου (δε χρειάζεται να δουλεύει με τέρμα στροφές) συν ο όγκος του κάνουν πολύ λιγότερη ζημιά απο τον μεγάλο νομίζω
συν ότι στον μεγάλο έχεις και ένα μοτέρ >μισού κιλού που μπορεί να σου φύγει στο σπάσιμο

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

εννοείται!

αλλά η ορμή του μικρού δίσκου (δε χρειάζεται να δουλεύει με τέρμα στροφές) συν ο όγκος του κάνουν πολύ λιγότερη ζημιά απο τον μεγάλο νομίζω
συν ότι στον μεγάλο έχεις και ένα μοτέρ >μισού κιλού που μπορεί να σου φύγει στο σπάσιμο

:grandpa:

Πληροφοριακα να πω οτι το δισκακι κοπης μεταλλων του μπλε επαγγελματικου 12βολτου μινι γωνιακου τροχου της Bosch εχει παχος 1μμ.

Το αναφερω για να μην ανησυχει ο φιλος, μετα την κουβεντα που εγινε, που πηρε τα δισκακια κοπης μεταλλων της dremel που εχουν παχος 1.2μμ.

Νομίζω οποιοδήποτε σχεδόν εργαλείο μπορεί να σου κάνει ζημιά αν δεν προσέχεις όσο πρέπει.
Το χειροτερο απ όλα για εμένα είναι το ρεύμα το οποίο δεν σε προειδοποιεί.
Από κει και πέρα γυαλάκια γαντακια όπως είπε ο Χιώτης και άγιος ο θεός...