Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Νομιζω οτι στην σκαλα βολευει περισσοτερο η ζωνη με καποιες θηκες περιμετρικα, ιδιως αν μιλαμε για μονη σκαλα οπου το υψος ειναι μεγαλυτερο και τα περιθωρεια ελιγμων λιγοτερα.
Βεβαια ολα ειναι θεμα προσωπικων προτιμησεων, δεν υπαρχει σωστο λαθος, υπαρχει οτι σε βολευει.

Καλο ειναι να υπαρχουν ολων των ειδων οι θηκες/γιλεκα για να εχεις επιλογη :))

Όπως το λες είναι Μιχάλη...Απλώς όσο πιο κοντά είναι τα εργαλεία τόσο πιο άνετα κάι γρήγορα κάνεις την δουλεια σου..
Άλλοι απλώς περνούν κουβα με τσιγκελι και βαζουν εκεί τα εργαλεία στο προτελευταιο σκαλοπατι η και πιο κατω για να κάνουν δουλεια τους...
Φυσικά η ζώνη η το γιλέκο είναι πιο χρήσιμα...αμα νομίζεις ότι μια περιμετρική ζώνη θα σε βολέψει καλύτερα,αφού ήδη κατέχεις μια μικρή θήκη,πάρε αυτήν....

Aπ'ολα εχω παραγγειλει παιδες, και θηκες και γιλεκα και ανοιχτες τσαντες γιατι αυτα τα διλληματα δεν αντιμετωπιζονται αλλιως παρα να μονο αν εχεις τα παντα ολα, για ολες τις περιπτωσεις :))

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Φαίνεται να κάνει . Ευχαριστώ. Αλλά το βιάζομαι για νωρίτερα από μήνα . Αν ξέρει κάποιος που μπορώ να βρω από Ελλάδα την βάση ως ανταλλακτικό θα ήταν καλύτερα .

Έκανες καμιά ερώτηση στον Ελευθεριάδη για κόστος-διαθεσιμότητα; Από αυτόν παρήγγειλα και το τσοκ για 1/4 της ίντσας για το ίδιο τριμερ. Σε 2 μέρες το είχα!

Κυριάκο όταν λέω βαρύ βίδωμα εννοώ στριφώνια σε ξύλο με προτρύπημα.Φίλε τα μπαταρίας αποκλείονται,πολλά λεφτά χωρίς κανένα λόγο για μέσα στο εργαστήριο.Γιατί δε γίνεται βαρύ βίδωμα με δράπανο 220v?

Επειδη οπως θα δεις και στα χαρακτηριστικα του δραπανου του Κωστα αναγραφει
Ροπή στρέψης (απαλό βίδωμα): 10,8 Nm
Ονομαστική ροπή στρέψης: 1,8 Nm

Μιλαμε για αστεια νουμερα.

Σε 220ν θελεις 2 ξεχωριστά εργαλεια.
Ενα για τρύπημα και ενα σε στυλ μπουλονοκλεδου για βαρυ βιδωμα.

Όντως αστεία νούμερα..Μου φαίνεται ακατανόητο πάντως να μην υπάρχει εργαλείο ρεύματος με μεγάλη ροπή για βίδωμα που να τρυπάει κιόλας,και μάλιστα κυρίως ξύλο.

Ποιος ειπε πως δεν υπαρχει, πχ
https://www.metabohellas.gr/metabo-.../metabo-drapana/metabo-750-watt-be-75-16.html
Με κατι τετοια τρυπανε τις κωλωνες τις ΔΕΗ.
Τα δινεις τα λεφτα του?

Κυριάκο όταν λέω βαρύ βίδωμα εννοώ στριφώνια σε ξύλο με προτρύπημα.Φίλε τα μπαταρίας αποκλείονται,πολλά λεφτά χωρίς κανένα λόγο για μέσα στο εργαστήριο.Γιατί δε γίνεται βαρύ βίδωμα με δράπανο 220v?

Νικο μονο παλμικο θα σου κανει δουλεια, πχ το Makita που εχει 100Nm και ειναι ελαφρυ /μικρο, το αντιστοιχο μπουλονοκλειδο ειναι πολυ βαρυ για πολυωρη χρηση

.. Οντως κοιτάζοντας γενικότερα τις ροπές από πολλά ηλεκτρικά δραπανα αυτά μέχρι 100-150 ευρω δεν έχουν ιδιαίτερη δύναμη...

Το κυρίως πρόβλημα είναι και παραμένει ότι ζορίζονται πολύ να σφίξουν μέχρι τελους...το πρόβλημα όντως ειναι η ροπή που βρίσκεις μόνο σε παλμικα..
Για αυτό και επιμένουν τα παιδιά Νίκο ότι με 2 εργαλεία θα κάνεις δουλειά.
Γιατί αναφέρεις ότι βαρέθηκες τα εργαλεία μπαταρίας...;

Προσωπικά δεν έχω παλμικό και ίσως πρέπει να αποκτήσω...μιλαω για αυτο..
https://www.skroutz.gr/s/9438324/Stanley-FMC645B.html

..να κάνει παρέα στο εταίρο κρουστικο δραπανοκατσαβιδο της Stanley ...
Τι λέτε.. ;...Η ροπή του είναι αρκετή.. ;

Λοιπόν,χτες έπρεπε να ανοίξω 5 γ@μημένες τρύπες με τρυπάνι φτερού 12mm σε ένα θαλασσόξυλο με πάχος περίπου 10cm.Ναι,σκληρό ξύλο,δε λέω,αλλά για μιάμιση τρύπα να ρουφήξει το dewalt δύο XR 18V 2.0 Ah δεν το καταπίνω με τίποτα.Ρεύμα και πάλι ρεύμα,οι μπαταρίες εκτός εργαστηρίου για ψιλολόγια.Α,και όποιος επενδύει σε 2 Ah μπαταρίες κάνει τραγικό λάθος κατ'εμέ...

Το ηλεκτρικό παλμικό makita που αναφέρθηκε πιο πάνω δεν σε καλύπτει;
100αρα ροπή έχει, και κάνει τρυπήματα είτε με τρυπάνια εξαγώνου στελέχους είτε με τσοκ τρυπανιών για παλμικό που κάνει 5-10
Προσωπικά έχω κάνει καμία 15αρια τρυπήματα με το 12βολτο παλμικό της bosch και με 10αρι φτερού σε μαδερι οικοδομής 7χ12 και η 2ah μπαταρία ούτε που την άκουσε.
Μήπως έχει κάποιος θέμα η μπαταρία του dewalt; Δεν νομιζω ότι δικαιολογείται να ξεστελειωνει με 5 τρυπηματα

Και οι δύο μπαταρίες να έχουν θέμα δύσκολο.Το δραπανάκι τράβηξε ζόρι,φαινόταν..Όσο για τα παλμικά,δε θα ήθελα να περιοριστώ σε τρυπάνια hex,και εδώ που είμαι δε βρίσκω κιόλας ότι θέλω..Ας είναι,η παραγγελία έπεσε
https://www.metabohellas.gr/metabo-xeirokinita-ergaleia/metabo-ergaleia-revmatos/metabo-kroustika-drapana/metabo-780-watt-2-sbe-780-2.html
Μένει να δούμε στην πράξη τι ψάρια πιάνει..