Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Να επιλεγεται μαυρα για τον ηλιο. Τα ασπρα ειναι συνηθως που δεν αντςχουν και φυσικα τα φθηνιαρικα προελευσεως καδου.

Mηπως ισχυει το αντιθετο Νεκταριε? Συνηθως το μαυρο απορροφα περισσοτερο και δεν αντανακλα το φως οπως τα πιο ανοιχτα χρωματα.

Να επιλεγεται μαυρα για τον ηλιο. Τα ασπρα ειναι συνηθως που δεν αντςχουν και φυσικα τα φθηνιαρικα προελευσεως καδου.

Νεκτάριε κ εμείς στην δουλειά μόνο μαύρα χρησιμοποιούμε για βαριά επαγγελματική χρήση χρόνια τώρα κ μάλιστα τα λέμε Legrand όλοι μας κ όχι δεματικά ή τάιρ απ, γιατί προμηθευόμαστε χρόνια τώρα μόνο από εκεί (= εγγύηση) κ οι περισσότεροι νομίζαμε για χρόνια ότι αυτή είναι η κανονική ονομασία τους.

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα δεματικα της Legrand. Τα εχω σε εγκατασταση κεραιας στο χωριο τουλαχιστον 10 χρονια.
Ολα τα αλλα αντεχουν στον ηλιο και στις καιρικες συνθηκες με το ζορι ενα χρονο αντε λιγο παραπανω η λιγο λιγοτερο, πχ αυτα απο το πρακτικερ το jumbo και γενικα ολα τα φτηνα.

Εχω δοκιμασει πολλα αλλα της Legrand οχι.....μενει να τα δοκιμασω...τα περισσοτερα οπως αναφερουν και οι υπολοιποι ειναι για πεταμα εποιτα απο 1-2 χρονια....

Συγουρα ασπρα για τον ηλιο...δεν ζεστενονται τοσο γρηγορα...

Έχει δίκιο ο Νεκταριος , τα μαύρα αντέχουν περισσότερο . Όχι λόγο χρώματος στον ήλιο αλλά λόγο ποιότητας πλαστικού , αν παρατηρήσετε τα μαύρα είναι πιο μαλακά από την αρχή από τα άσπρα .

Καλησπέρα σας διαβάζω πολύ καιρό... πολύ χρήσιμοι! Από δεματικα 3m μαύρα και από πάνω 2-3 στρώσεις άσπρη μονωτική... Στην πρώην δουλειά μου, καμερες, κεραίες κλπ αυτό έκανα. Αλλά και σκέτα μια χαρά κρατούσαν.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Καλησπέρα σας διαβάζω πολύ καιρό... πολύ χρήσιμοι! Από δεματικα 3m μαύρα και από πάνω 2-3 στρώσεις άσπρη μονωτική... Στην πρώην δουλειά μου, καμερες, κεραίες κλπ αυτό έκανα. Αλλά και σκέτα μια χαρά κρατούσαν.

Sent from my Redmi 4X using Tapatalk

Άριστα!!!

Πρεπει να προμηθευτουμε μια τετοια λαμα σεγας για μεταλλα που εχει βγαλει η Milwaukee!!
maxresdefault.jpg

https://www.milwaukeetool.com/Produ...SAWZALL-Blades/SAWZALL® TORCH™ Carbide Blades

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Φαίνεται να κάνει καλή δουλειά. συναγωνίζεται άραγε τις λάμες της Bosch ; βλέπω πάλι εσύ να μας λύνεις τις απορίες. !!

Πάντως εγώ προσωπικά δεν δίνω και πολύ σημασία σ' αυτά τα βιντεάκια που η κάθε εταιρία παρουσιάζει τα προϊόντα της. τα φτιάχνουν τόσο επιδέξεια που σε κάνουν να πιστεύεις ότι όντως είναι τόσο καλά και αξιόπιστα και ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου.
Μπορεί να ισχύουν αλλά εν μέρη. έτσι πιστεύω εγώ.

Εαν προκειται για αξιοπιστο ονομα οπως η Milwaukee, ναι Γιωργο, δινω βαση στους ισχυρισμους της.

Εαν λεει οτι η συγκεκριμενη λαμα ενισχυμενου καρβιδιου αντεχει 50 φορες περισσοτερο απο τις bi-metal λαμες(!!), δεν το αρνουμαι.

Φυσικα και θα αγορασω μια τετοια λαμα για να την δοκιμασω. Koλλαω λιγο στην τιμη, για μια λαμα τοσα λεφτα.., αλλα η αγορα της ειναι θεμα χρονου, οπως παντα :))
https://www.stereotiki.gr/store4/mi...a-spathosegas-150hil-me-dontia-karvidiou.html

Αξιόπιστη ναι δεν είπα το αντίθετο, αλλά και το Marketing marketing. όχι ότι δεν θα το αγόραζα αν το ήθελα, απλά λέω..
Πάντως αυτά τα 30Χ, 50Χ Life μου φαίνονται λιγάκι υπερβολικά.

Μου φαίνεται πάντως αυτή του βίντεο είναι λίγο κοντή σε μήκος. ή μήπως βγάζει και σε περισσότερα εκατοστά ;

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Εαν προκειται για αξιοπιστο ονομα οπως η Milwaukee, ναι Γιωργο, δινω βαση στους ισχυρισμους της.

Εαν λεει οτι η συγκεκριμενη λαμα ενισχυμενου καρβιδιου αντεχει 50 φορες περισσοτερο απο τις bi-metal λαμες(!!), δεν το αρνουμαι.

Φυσικα και θα αγορασω μια τετοια λαμα για να την δοκιμασω. Koλλαω λιγο στην τιμη, για μια λαμα τοσα λεφτα.., αλλα η αγορα της ειναι θεμα χρονου, οπως παντα :))
https://www.stereotiki.gr/store4/mi...a-spathosegas-150hil-me-dontia-karvidiou.html
Οταν οι αλλοι πηγαιναν...
https://www.amazon.de/Makita-B-5557...152+88t&qid=1555157452&s=gateway&sr=8-2-fkmr0

Πολλες λαμες/τρυπανια μοιαζουν Νεκταριε αλλα καμμια φορα απο προιον σε προιον η διαφορα μπορει να ειναι τεραστια ακομα και αναμεσα σε επωνυμα.
Καλο φαινεται και το λαμακι της Μακιτα, ειναι και καρβιδιου, αλλα στην ιδια περιπου τιμη προτιμω το Μilwaukee επειδη εχει καλυτερο μαρκετινγκ που παραπεμπει σε καλυτερο προιον :)

Ναι Γιωργο νομιζω οτι βγαινει και σε μεγαλυτερο μεγεθος σε ακομα μεγαλυτερη τιμη.

Εγώ βλέπω μια πολυ ισχυρή λαμά απο ολες τις πλευρες για σίδερο.. .
Προσωπικά μιας και θα κάνω ερασιτεχνική χρήση στην σπαθοσεγα θεωρώ υπερβολή την αγορά της από μενα..αφού βρίσκεις με 15-20 ευρώ πολύ καλό ζευγαρι,και εκει προσανατολιζομαι εγω,της Bosch......
Όμως όταν θες βέλτιστη αποτέλεσμα με γρήγορη μέθοδο και εργασία τότε ένας επαγγελματίας θα την πάρει...αξιζει ισως τα λεφτά της...

Πολλες λαμες/τρυπανια μοιαζουν Νεκταριε αλλα καμμια φορα απο προιον σε προιον η διαφορα μπορει να ειναι τεραστια ακομα και αναμεσα σε επωνυμα.
Καλο φαινεται και το λαμακι της Μακιτα, ειναι και καρβιδιου, αλλα στην ιδια περιπου τιμη προτιμω το Μilwaukee επειδη εχει καλυτερο μαρκετινγκ που παραπεμπει σε καλυτερο προιον :)

Ναι Γιωργο νομιζω οτι βγαινει και σε μεγαλυτερο μεγεθος σε ακομα μεγαλυτερη τιμη.
:flipout::grinning-smiley-043:music-smiley-005:

Προσωπικά μιας και θα κάνω ερασιτεχνική χρήση στην σπαθοσεγα θεωρώ υπερβολή την αγορά της από μενα..αφού βρίσκεις με 15-20 ευρώ πολύ καλό ζευγαρι,και εκει προσανατολιζομαι εγω,της Bosch......
Όμως όταν θες βέλτιστη αποτέλεσμα με γρήγορη μέθοδο και εργασία τότε ένας επαγγελματίας θα την πάρει...αξιζει ισως τα λεφτά της...
Εμενα τζαμπα ηταν μαζι με το εργαλειο.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Για εναν επαγγελματια ερασιτεχνη ομως (με μπλε, πρασινα και κιτρινα εργαλεια) τιποτα δεν θεωρειται υπερβολη :))

Πλακα πλακα εαν μια λαμα σιδηρου διαρκει 50 φορες οσο μια καλη bimetal, νομιζω οτι αξιζει η αγορα της και με το παραπανω.

Εσύ συγουρα να το "κτυπησεις"...!!!...Έτσι και αλλιώς εσύ δοκιμάζεις τα πάντα...!!!
Εγώ μιλάω για τον γενικότερο μέσο ορο...