Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Last edited by a moderator:
Nαι και τα δυο ειναι πολυ καλα τρυπανια για μπετον/τοιχο/πετρα.
Το ενα θυμαμαι οτι εχει καρβιδιο μεσα για μεγαλυτερη διαρκεια ζωης καθως και μικρη ακιδα για ακριβες τρυπημα (οχι το blue granite, το αλλο)

Ο ιδιος κωδικος μπορει να εχει μπει λαθος απο καποιον απο τους πωλητες. Τα τρυπανακια ειναι πολυ παρομοια.

Εγω βλεπω οτι οι συσκευασιες ειναι διαφορετικες και δινουν διαφορετικα χαρακτηριστικα στα τρυπανια αν προσεξεις τα εικονιδια που εχουν επανω οι συσκευασιες.

εγω εχω αυτο...κατασκευη παλιας κοπης. να φανταστεις οτι το τζαμακι ειναι γυαλι!
το κουμπακι στο μανομετρο κανει αυτο που ζητας. η μετρηση μενει παντα κλειδωμενη και με πιεση τοτε την απελευθερωνει

https://www.ebay.com.au/itm/1323485...il&pgrp=main:email&e=op&mchn=em&s=ci&mail=sys

και αυτο παιδια? Παιζει ρολο οι εγκοπες που εχει στη βαση στο στελεχος?

https://protool.gr/loipes-katigorie...ypani-blue-granite-8-x-50-x-100-mm-2608588151

και αυτο θα κανει για μπετο, πετρα, τοιχο. Σωστα?

Ναι ειναι το ιδιο ειδος με τα παραπανω και κανει για αυτα που λες.
Οι εγκοπες (εξεχουν για την ακριβεια) ειναι πολυ καλο που υπαρχουν γιατι εχουν πολυ πιο γερο κρατημα στο τσοκ απο οτι τα απλα τρυπανια με το στρογγυλο στελεχος.

Ευχαριστω! Για κοπες σε ευθεια τι δισκοπριονο προτεινετε? Χρειαζεται και ραγα λογικα ε?

Aν δεν εισαι πολυ εξοικιωμενος με τα δισκοπριονα χειρος καλυτερα να δεις μηπως εξυπηρετει τις αναγκες σου μια σεγα χειρος που και για αυτην θα χρειαστεις καποιο ειδος οδηγου/ραγας.
Δεν χρειαζεται ομως απαραιτητα ραγα αυτη καθ´αυτη, μπορεις να χρησιμοποιησεις και κατι αλλο για να κρατησεις στην ευθεια το εργαλειο (μια σανιδα πχ).

Έχω σεγά. Και βάζω ξύλο στο πλάι. Απλά σε μακριες κοπές, κάπου χάνεται η ευθεία. Για αυτό είπα για δισκοπριονο

Έχω σεγά. Και βάζω ξύλο στο πλάι. Απλά σε μακριες κοπές, κάπου χάνεται η ευθεία. Για αυτό είπα για δισκοπριονο
Άποψη μου, πάρε ένα μικρό να είναι και ελαφρύ και ή φτιάχνεις ένα jig (ψάξε YouTube diy track saw) ή βάζεις ένα ευθύ ξύλο για οδηγο.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Ευχαριστω! Για κοπες σε ευθεια τι δισκοπριονο προτεινετε? Χρειαζεται και ραγα λογικα ε?

Πηρα το καλοκαιρι το δισκοπριονο του lidl και αμεσως εκανα 1 και μοναδικη κοπη. Ενα τραπεζι μελαμινη παχιας, περιπου 20mm και σε καποια σημεια το διπλο.
Τραβηξα γραμμη με μολυβι και μετα, σιγα και προσεκτικα, χωρις οδηγο, απλως ακολουθωντας τη γραμμη με το laser, το εκοψα κατα μηκος, περιπου 2 μετρα.
Στο τελος μετρησα διαφορα 1mm απο τη μια ακρη στην αλλη, που για εμενα ειναι μια χαρα, για τη συγκεκριμενη κοπη τουλαχιστον.
Πιστευω οτι για τα λεφτα του ειναι μια χαρα.

Υπαρχουν τα μινι δισκοπριονα με 85μμ δισκο που κοβουν εως και 26μμ παχος ξυλου. Ειναι πιο μανιτζεβελα και ελαφρυτερα απο τα κανονικα. Βγαζει και η Parkside του Λιντλ.
best-mini-circular-saw.jpg

Kαι για τους μερακληδες τoυ Dremel υπαρχει το εξαρτημα 670 που κοβει ξυλο παχους εως 6,4μμ!
546.png

Παιδια αυτα που κοβουν μεχρι 26χιλ, νομιζω δεν αξιζουν. Αν χρειαστει κατι πιο παχυ, δεν μπορουν.

Να σου πω την αληθεια πανω απο 25 χιλιοστα σπανια κοβω μεγαλες επιφανειες και τα περισσοτερα κοψιματα επιφανειων τα κανω με ενα μινι δισκοπριονακι μπαταριας με μεγαλη ευκολια και πολυ ανετα.

Βεβαια παντα εξαρταται απο τις αναγκες του καθενος. Εαν κοβεις συνηθως 3 και πανω εκατοστα παχος, τοτε σιγουρα το μικρο δεν σου κανει.

Ναι, αυτο ακριβως το μοντελο δουλευω επειδη εχω την 12βολτη σειρα της Bosch.
Ομως υπαρχουν και αλλα εξισου ικανα δισκοπριονακια, ρευματος η μπαταριας, που κανουν μια χαρα δουλεια.