Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

μαστροχαλαστη,γιατι δεν το πας πισω αφου ειναι προβληματικο? η εγγυηση εφ ορου ζωης δεν καλυπτει το σκουριασμα? ή δεν δινει πια η facom τετοια εγγυηση?
οπως καταλαβαινεις ειμαι λιγο ασχετος...

Δεν εχω ιδεα. Και, μεταξυ μας, δεν το θεωρω και τοοοοσο σοβαρο.
Ειναι παλιο το κατσαβιδακι, ετσι κι αλλιως. Απλως, μου εκανε εντυπωση που σκουριασε.
Περασε κατι δυσκολιες, ειναι αληθεια, αλλα μαζι με αυτο και αλλα 6-7 κατσαβιδια. Και αυτο ειχε μαλλον το χειροτερο αποτελεσμα.

Που να σας δειξω πενσα vde της facom που σκουριασε απλα απο την εργασια του αυτοκινητου. Απευθηνθηκα στην εταιρια αγορας και μου ειπαν να το στειλω να το εξετασω. Δεν ασχοληθηκαμε αλλο μιας και ειχε και ενα δαγκωμα απο 230V οποτε ειπα θα μπλεξουμε...

Σήμερα το πρωί ήμουν Αθήνα για δουλειές. Πέρασα κι από πολύ γνωστό μαγαζί του χώρου με Facom για ερώτηση για τα σκουριασμένα εργαλεία. (Επίτηδες δε λέω όνομα μη θεωρηθεί δε διαφήμιση) Νταξ.... τέτοιο επαγγελματισμό και ΗΘΟΣ δεν έχω ξαναδεί. Όταν χρειαστεί να ξαναγοράσω Facom θα ξαναπροτιμήσω τον κύριο.

Σήμερα το πρωί ήμουν Αθήνα για δουλειές. Πέρασα κι από πολύ γνωστό μαγαζί του χώρου με Facom για ερώτηση για τα σκουριασμένα εργαλεία. (Επίτηδες δε λέω όνομα μη θεωρηθεί δε διαφήμιση) Νταξ.... τέτοιο επαγγελματισμό και ΗΘΟΣ δεν έχω ξαναδεί. Όταν χρειαστεί να ξαναγοράσω Facom θα ξαναπροτιμήσω τον κύριο.

Δεν πολυ-πιστευω οτι θα το παω ποτε πισω, αλλα ετσι απο περιεργεια, τι σου ειπε;

Δηλαδη σου το αλλαξε...;..η κανω λαθος...
Eαν ναι μονο και μονο για αυτο αξιζει η αναφορα του,....

Δεν τα άλλαξε αλλά έκατσε και τα καθάρισε σε τροχό με συρματόβουρτσα. Τελικά τα εργαλεία δεν είχαν ουσιαστικά σκουριασμένα αλλά είχαν αποκτήσει ένα κιτρινωπό χρώμα λόγω υψηλής θερμοκρασίαςΑφιέρωσε χρόνο και πραγματικό ενδιαφέρον. Για μένα αυτό μετράει. Τα εργαλεία έγιναν σα καινούρια.

δεν ξερω αν συμφωνουν οι διαχειριστες, αλλά αξιζει να μας πεις το ποιος ειναι.
οπως αναφερουμε αυτους που κανουν τζιβιτζουλιές :) ετσι νομιζω πρεπει να αναφερουμε και τους σωστους επαγγελματιες για να τους στηριζουμε,γιατι στην ουσια στηριζουμε το χομπυ μας ετσι...
ενα μπραβο για τον κυριο αυτο απο μενα!

Αυτό το πολύμετρο το έχει κανείς???

Σχεδόν ίδιες ενδείξεις συγκριτικά με 3 άλλα φτηνά πολύμετρα που έχω (όλα έχουν πολύ μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους), λεπτό και περισσότερο μοιάζει με gadget. To χρησιμοποιώ συχνά τώρα τελευταία και λειτουργεί και σαν ανέπαφο δοκιμαστικό (λειτουργία V-Alert) αλλά το πιο βολικό είναι που βρίσκεις την φάση με το ένα μόνο Probe (λειτουργία Live Wire). Ενώ ενα VUμετρο που έχει κάτω από την μεγάλη οθόνη σου δείχνει άμεσα την τάση από 12-230V (μόνο η έκδοση PRO).

ααα....έχει και ένα Φακό στο πίσω μέρος του :violent-smiley-030:

MUSTOOL-MT99PRO-Dual-Mode-Voltage-Detection-Intelligent-True-RMS-Multimeter-Voltage-Detect-Indicator-Fully-Auto-Range.jpg_q50.jpg

Δεν εχω καλη εμπειρια με τετοιου ειδους κινεζικα πολυμετρα, αν και αυτο φαινεται πιο ποιοτικο.

Εγω παντως περιμενω την XiaoMi να βγαλει καποιο περιποιημενο πολυμετρακι σε συνεργασια με καποια αλλη εταιρεια και μαλλον θα το αγορασω καθως οτι προιον εχει το ονομα XiaoMi επανω, ειναι VFM, ποιοτικοτατο, λειτουργικοτατο, ντιζαϊνάτο και φτηνο.

Μεχρι τοτε λεω να παρω το μικρο πολυμετρο που θα βγαλει το Lidl τη Δευτερα.

Δεν εχω καλη εμπειρια με τετοιου ειδους κινεζικα πολυμετρα, αν και αυτο φαινεται πιο ποιοτικο.

Εγω παντως περιμενω την XiaoMi να βγαλει καποιο περιποιημενο πολυμετρακι σε συνεργασια με καποια αλλη εταιρεια και μαλλον θα το αγορασω καθως οτι προιον εχει το ονομα XiaoMi επανω, ειναι VFM, ποιοτικοτατο, λειτουργικοτατο, ντιζαϊνάτο και φτηνο.

Μεχρι τοτε λεω να παρω το μικρο πολυμετρο που θα βγαλει το Lidl τη Δευτερα.

χαχααα...και εγώ έχω κόλλημα με την Xiaomi. Έχει ακριβώς το "εμφανισιακό" της Xiaomi και αυτό σκεφτόμουν και εγώ....πότε θα βγάλει ένα....

Φαινεται οτι το Group της Βlack and Decker αγορασε μια νεα εταιρια επενδυοντας 1.5 δις δολλαρια!
Αυτη η νεα εταιρια ειναι η Consolidated Aerospace Manufacturing LLC (CAM). Φτιαχνει εξαρτηματα κυριως για την αεροπορικη βιομηχανια και θεωρειται πολλα υποσχομενη.

Εδω οι μεχρι προτινος μαρκες κατω απο την ομπρελλα της Stanley Β&D
Stanley-Black-Decker-Full-List-of-Tool-Brands-2019.jpg

Το αρθρο https://toolguyd.com/stanley-black-decker-cam-aerospace-fasteners-acquisition-032020/

Αυτό το πολύμετρο το έχει κανείς???

Σχεδόν ίδιες ενδείξεις συγκριτικά με 3 άλλα φτηνά πολύμετρα που έχω (όλα έχουν πολύ μικρές αποκλίσεις μεταξύ τους), λεπτό και περισσότερο μοιάζει με gadget. To χρησιμοποιώ συχνά τώρα τελευταία και λειτουργεί και σαν ανέπαφο δοκιμαστικό (λειτουργία V-Alert) αλλά το πιο βολικό είναι που βρίσκεις την φάση με το ένα μόνο Probe (λειτουργία Live Wire). Ενώ ενα VUμετρο που έχει κάτω από την μεγάλη οθόνη σου δείχνει άμεσα την τάση από 12-230V (μόνο η έκδοση PRO).

ααα....έχει και ένα Φακό στο πίσω μέρος του :violent-smiley-030:

MUSTOOL-MT99PRO-Dual-Mode-Voltage-Detection-Intelligent-True-RMS-Multimeter-Voltage-Detect-Indicator-Fully-Auto-Range.jpg_q50.jpg

Το έχω εγώ Νίκο!.....το πήρα γιά να το έχω μόνιμα στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου, γιατί ενώ η δουλειά μου απαιτεί τέτοια όργανα και έχω επαγγελματικά, μπορεί να μην έχω τα εργαλεία στο αμάξι και κάτι να τύχει (όπως έχει τύχει στο παρελθόν) και θέλω να έχω ένα πολύμετρο γιά μιά μέτρηση!....κυρίως τάση μπαταρίας και έλεγχος αν φορτίζει το δυναμό!

H ευρωπαικη Ryobi ανακοινωσε το cordless κοφλερ που ουσιαστικά κανει ολα τα πνευματικά εργαλεια μπαταριας! Not bad!!
17e1834238c1451319c134e423cc3032.jpg

Στάλθηκε από το WAS-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Αργησε κατι χρονακια αλλα καλιο αργα παρα ποτε!

dewalt-portable-air-compressors-dcc2560t1dcb606-64_1000.jpg

Καλο ειναι να δινουν λυσεις ολες οι εταιρεις γι ανα μπορει ενας μαστορας με μια σειρα μπταραιων να εχουν ολοκληρη τη σειρα εργαλειων να τους δινει λυσεις και η RYOBI εχει πολυ μεγαλη γκαμα εργαλειων!

Eδω βλεπουμε εναν ενδιαφεροντα πινακα που δειχνει ποιος ομιλος εχει ποιες μαρκες εργαλειων. Ισως εχουν υπαρξει καποιες ανακαταταξεις καθως ειναι στοιχεια του 2017.

1506429411-pressha.jpg

Και εδω βλεπουμε τις πωλησεις των ομιλων σε ενα διαγραμμα. Τις μεγαλυτερες πωλησεις παγκοσμιως τις εχει η StanleyBlack and Decker (7δις$ η το 14% της αγορας) ακολουθουμενη απο την Bosch.
Tool-Companies-Share-of-Global-Market-Infographic.jpg

Οι παραπανω 18 εταιρειες αντιπροσωπευουν το 91% της παγκοσμιας αγορας εργαλειων. Συνολικος τζιρος 51 δις δολλαρια.

Εδω το λινκ του αρθρου https://pressurewashr.com/tool-industry-behemoths/

Είχα μείνει πολύ πίσω και διαβάζω μία μία σελίδα, γιά να ξαναβρώ τα τρέχοντα!...Μιχάλη δεν αναφέρεται πουθενά η Wurth!....είναι ανεξάρτητη?

Eiναι μια πολυ μεγαλη και ανεξαρτητη εταιρεια αλλα ο τομεας της των hand and power tools νομιζω ειναι πολυ μικρος για να συμπεριληφθει στους παραπανω πινακες.