Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Απάντηση: Re: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Είχα μείνει πολύ πίσω και διαβάζω μία μία σελίδα, γιά να ξαναβρώ τα τρέχοντα!...Μιχάλη δεν αναφέρεται πουθενά η Wurth!....είναι ανεξάρτητη?

Eiναι μια πολυ μεγαλη και ανεξαρτητη εταιρεια αλλα ο τομεας της των hand and power tools νομιζω ειναι πολυ μικρος για να συμπεριληφθει στους παραπανω πινακες.
Καλη, χρυση η wurth, αλλα η πλειοψηφια των προιοντων αν οχι ολα, ειναι rembranded αλλων κατασκευαστων. Εμποριο κανει!

Καλη, χρυση η wurth, αλλα η πλειοψηφια των προιοντων αν οχι ολα, ειναι rembranded αλλων κατασκευαστων. Εμποριο κανει!

Και γιατί αυτό είναι κακό;
Όσα Wurth έτυχε να δοκιμάσω ήταν εργαλειάρες...
Λίγο πιο φτηνά να ήταν κι ας τα φτιάχνει κι ο Μανωλιός ο τρίκορφος...

Και γιατί αυτό είναι κακό;
Όσα Wurth έτυχε να δοκιμάσω ήταν εργαλειάρες...
Λίγο πιο φτηνά να ήταν κι ας τα φτιάχνει κι ο Μανωλιός ο τρίκορφος...

Δεν ειπα οτι ειναι κακης ποιοτητος, ισα ισα επι το πλειστον ειναι η αφροκρεμα! Απλα πληρωνεις τη «βαφη».

Overpriced ειναι.
Αυτα ηταν καποτε που τα συνεργεια δεν προλαβαιναν να πανε στο μαγαζί να διαλεξουν εργαλεια και πηγαινε το μαγαζι στο συνεργειο.
Πλεον πολυ λιγα μαγαζια δουλευουν ετσι.

Overpriced ειναι.
Αυτα ηταν καποτε που τα συνεργεια δεν προλαβαιναν να πανε στο μαγαζί να διαλεξουν εργαλεια και πηγαινε το μαγαζι στο συνεργειο.
Πλεον πολυ λιγα μαγαζια δουλευουν ετσι.

Έτσι ακριβώς, συμφωνώ και επαυξάνω.... Βέβαια δεν θα πρέπει να παραλείψουμε (...θα ήταν άδικο) να αναφέρουμε και εξαιρετικό ειδικά για τα δεδομένα της ..... Ελλάδος custom service ("τσούζει" αρκετά εάν δεν σου καλύψουν εγγύηση) που διαθέτουν, Στα + της εταιρίας, χωρίς προστριβές και χρονοκαθυστερήσεις, με άσχετες δικαιολογίες τουλάχιστον σε ότι έχει τύχει να δω εγώ μέχρι τώρα, από φίλο που έχει συνεργείο moto και έχει χρόνια συνεργασία μαζί τους. Εξαιρετική περίπτωση για αγορά εργαλείων είναι όταν ξεστοκάρουν και κάνουν bazar...

Με την wurth η μόνη σχέση που έχω είναι η τρελή γκάμα που έχει στα τεχνικα σπρευ αυτοκινήτου και μηχανης...εχοντας αγορασει κατα καιρους σπρευ σιλικονης και καθαριστικο επαφων...πολυ καλα προιοντα. .Εκεί πράγματι έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά κυρίως από επαγγελματίες του χώρου..

Στο κομμάτι των εργαλείων δεν ξέρω τι γίνεται απλώς με μια πρόχειρη αναζητη αποδεικνύεται περίτρανα πόσο υπερτιμημένη είναι..
Παραδειγμα ο μικρός 12v γωνιακος τροχος....

https://www.ledcity.gr/index.php?route=product/product&product_id=6623&ref=bestprice.gr

...οταν της bosch έχει τα μισά και βάλε.. !!!

Δυστυχώς όσο και καλό σέρβις και aftersales να υπάρχει δύσκολα θα την προτιμήσει με τέτοιες τιμές...

Eγω δε ξεχναω πριν πανω απο 10 χρονια, εκανα μια δουλιτσα στο μαγαζι μου και χρειαζομουν τρυπανακια 2.5mm οσο καλυτερα μπορουσα να βρω... περασε ενας πωλητης της Wurth και πηρα 10 τεμαχια Τιτανιου (οπως τα λεγε) zebra μαζι με κατι αλλα ψιλολογια... οταν ηρθε το τιμολιγιο εκλαψα... 10ε το ενα!! Εσκασα 100ε για 10 τρυπανακια 2.5mm!!!!
Τωρα για ποιοτητα; Τιποτα το ιδιαιτερο σε σχεση με τα καλουλια κοβαλτιου που δουλευα ως τοτε... ισα ισα που σπαγανε ποιο ευκολα..

Πιο εύκολο σπάσιμο σημαίνει μεγαλύτερο ποσοστό κοβσλτιου, αλλά ότι και να είναι 10ευρω το ένα είναι εξωπραγνατικο.

Στάλθηκε από το COR-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

στην δουλεια μου, μια φορα το 6 μηνο ας πουμε, χρειαζομαι ενα καλο τρυπανι, που να κοβει πολυ καλα, στα 2.5mm.. για μια πολυ συγκεκριμενη δουλεια... ε τα zebra αποδειχθηκαν πολυ μαπα για την συγκεκριμενη δουλεια... απο τοτε αγοραζω απο την τοπικη αγορα οτι ποιο ποιοτικο βρω σε κοβαλτιου, με 1- 1.5ε το τεμαχιο, κανω μια τρυπα, και το πεταω μετα... παλι πολυ φθηνοτερα μου βγηκε.. απο τοτε την πηρα πολυ στραβα την wurth..

Χθες εκανα αλλη μια λαθος αγορα.. ηθελα εδω και καιρο ενα σετ τρυπανακια φτερου... για μια δουλιτσα που ηθελα να κανω στο σπιτι, αυτες τις μερες που λογω κορονοιου καθομαι...
Πηρα αυτα

213608595424-o1_1.jpg

αυτο που δεν ηξερα ειναι οτι αυτα ειναι ταχυτρυπηματος λογω του κοχλια που χουν στην μυτη... ε για μασιφ ξυλο που τα θελα ειναι εντελως ακαταληλα... σκιζουν το ξυλο αερα πατερα... απο οτι φαινεται ειναι για πολυ γρηγορο τρυπημα, για ποιο χοντροδουλειες...

Θα κοιταξω καποια στιγμη να παρω και ενα σετακι με κοινη μυτη σα και αυτα

benmann_wing_cutter-800x800.png

Σιφη δε ρωταγες ρε φιλε....

Αυτα δυστυχως ειναι για τους αμερικανους μαραγκους ξυλινων σπιτιων που τρυπανε τα καδρονια εσωτερικα και δε τους νοιαζει πως θα βγει η τρυπα.

Θα σου προτειναι να διαμορφωσεις τις ακμες τους οπως στη δευτερη φωτο.

αυτο που δεν ηξερα ειναι οτι αυτα ειναι ταχυτρυπηματος λογω του κοχλια που χουν στην μυτη... ε για μασιφ ξυλο που τα θελα ειναι εντελως ακαταληλα... σκιζουν το ξυλο αερα πατερα... απο οτι φαινεται ειναι για πολυ γρηγορο τρυπημα, για ποιο χοντροδουλειες...

Θα κοιταξω καποια στιγμη να παρω και ενα σετακι με κοινη μυτη σα και αυτα

Θα σου πρότεινα της Makita. Πολύ καλά!!! Βγαίνουν και σε σετ σε περιποιημένη θήκη. Με ένα βιαστικό ψάξιμο τα βρήκα εδώ.

Πιστεύω όμως ότι και με τα Bosch θα κάνεις δουλειά, αν παίξει σε χαμηλότερες στροφές. Δεν τα έχω χρησιμοποιήσει βέβαια για να έχω άποψη.

R8483595-01.jpg

Δηλαδη υπαρχει διαφορα απο το να ειναι η μυτη με σπυρωμα η απλως ακιδα στον τροπο που τρυπαει...;
Γιατι αλλη διαφορα μεταξυ Bosch και Makita δεν βλεπω....

Τα αυτοτροφοδοτούμενα Κώστα (σπείρωμα) δεν κάνουν για δουλειές που απαιτούν φινίρισμα, είναι πολύ επιθετικά και δύσκολα ελεγχόμενα, είναι ιδανικά για περγκολάδες πχ. Εγώ όσες φορές έπρεπε να χρησιμοποιήσω αυτοτροφοδοτούμενα φτερού ή fostner προτρύπησα με τρυπάνι ελαφρώς πιο χοντρό από το σπείρωμα της μύτης..

Οποτε η διαφορα ειναι στην ταχυτητα οπως το ανεφερε και ο Κυριακος....
Να το εχω υποψιν μου αμα αγορασω ποτε καποιο καλο σετ τι να παρω...
Ευχαριστω Νικο...!!!

Τίποτα βρε Κώστα.. Πάντως αν πρέπει να χρησιμοποιήσετε φτερού σε έπιπλα ή οποιαδήποτε περιποιημένη κατασκευή φροντίστε η μεριά εξόδου του τρυπανιού να είναι κρυμμένη, 100% θα την ξεσκίσει..

Τα αυτοτροφοδοτουμενα θελουν και πολυ δυνατο δραπανο και πολυ προσοχη.

Εχω το σετ Bosch daredevil, αλλα σπανιως τα χρησιμοποιω πλεον γιατι οπως ειπε και ο Νικος ΔΕΝ ελεγχονται καθολου και ειναι για ειδικες εργασιες. Tραβανε και το ξυλο οποτε πρεπει να εισαι διπλα προσεκτικος.

Καλυτερα τα απλα, σαν τα Μακιτα παραπανω.

Γειά χαρά.
Φτιάχνω πάγκο εργασίας. Ο σκελετός είναι από στρατζαριστό 3 X 3 cm. Η τάβλα είναι από ξύλο πάχους 3 cm. Όσον αφορά τη σύνδεση τάβλας με σκελετό θα χρησιμοποιήσω 4 βύσματα ξύλου(Εξωτερικά Μ10 κι εσωτερικά Μ6) κι μετά βίδα.

Ερώτηση: Στην άκρη θα βάλω μια μέγγενη που θέλει 3 τρύπες-βιδες. Για ανθεκτικότητα, να βάλω κι εκεί βύσματα ξύλου ή περαστές βίδες; Επίσης έχω δει πολλές φωτογραφίες όπου κάτω από τη μέγγενη κι πάνω από ξύλο βάζουν ένα φύλο αλουμινίου. Κάνει δουλειά; Γ

σιγουρα πρεπει να βαλεις περαστες βιδες
δεν θα εχεις θεμα χωρις το αλουμινιο

η μεγγενη ειναι περιστρεφομενη?