Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

σε μια κοντρα με μοχλο, τα βυσματα μπορει να βγουν (εστω και λιγο) απο τη θεση τους, ακομα και με χτυπηματα θα χαλαρωσουν, ενω οι περαστες βιδες δεν θα κουνηθουν ποτε

μιλαω για αυτα τα βυσματα

00110050.gif

Έχει δίκιο ο Θανάσης...
Βάζεις βιδες περαστες με παξιμάδι και και ενδιάμεσα ροδέλες για νά έχει σωστό πάτημα και συγκράτηση...
Το καλό με αυτό είναι ότι εάν χαλαρώσει το ξανασφιγκεις... Εάν και θα καθυστερησει πολύ να γίνει αυτό...

Συμφωνώ με τους προηγούμενους. σε δύο πάγκους που έχω, τις μέγγενες τις έχω στερεώσει με περαστές. τα βύσματα δεν τα εμπιστεύομαι για τον ίδιο λόγο που είπε κι ο Θανάσης.
Οι δυνάμεις που αναπτύσσονται με τις συσφίξεις και τα χτυπήματα είναι πολύ μεγάλες.

Όχι. Δεν είναι περιστρεφόμενη.Γιατί να βάλω περαστές κι όχι με βύσματα ξύλου που είναι πιο ανθεκτικά;

Πιο ανθεκτικά τα βύσματα ξύλου απ´τις περαστές;
Όπως είπαν και τα παιδιά, μέγγενη σε ξύλινη επιφάνεια, κι αν δεν θές να την πάρεις στα χέρια, μόνο με περαστές.

Επίσης έχω δει πολλές φωτογραφίες όπου κάτω από τη μέγγενη κι πάνω από ξύλο βάζουν ένα φύλο αλουμινίου. Κάνει δουλειά; Γ

Εννοείται οτι κάνει δουλειά, και πολύ μάλιστα, άν μπορείς να βάλεις.

Συγνώμη το φύλο αλουμινίου γιατί να το βάλει ; δεν θα τσακίσει με το σφίξιμο των βιδών ;
Εγώ έχω βάλει λαμαρίνα 3 χιλ. πάχος (και ροδέλες ). επίσης τα παξιμάδια κατά τη γνώμη μου να είναι ασφαλείας.

Αν και η πλάκα αλουμινίου σε σχέση με την λαμαρίνα είναι πιο δυσεύρετη εντούτοις σαν έξτρα κοντρα είναι ότι πρέπει και τα 2 για την μέγγενη...γίνεται ακόμη πιο στιβαρό...
Το κύριο μέλημα πρωτιστος είναι οι περαστες βίδες με παξιμάδια...αν υπάρχει η δυνατότητα για τα παραπάνω ακόμη καλύτερα...

Ok. Για αυτά τα βύσματα μιλούσα κι εγω. Όμως για τη σύνδεση τάβλας με τα μεταλλικά πόδια τα βύσματα δεν είναι ανθεκτικότερα;

Κανένα βύσμα δεν είναι δυνατότερο απο την περαστή βίδα, δεν καταλαβαίνω γιατί έχεις κολλήσει στα βύσματα.
Εκτός αν κάτι δεν έχω καταλάβει σωστά.

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

OK. Έχω ανοίξει ήδη τρύπες 7 mm. Να βάλω βίδες Μ6 με ροδέλα ή να τις διευρύνω λίγο με κολαούζο κι να βάλω βίδες Μ8;

Με 7 χιλιοστά τρύπα, νομίζω ότι είσαι ήδη σε Μ8....

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

OK. Έχω ανοίξει ήδη τρύπες 7 mm. Να βάλω βίδες Μ6 με ροδέλα ή να τις διευρύνω λίγο με κολαούζο κι να βάλω βίδες Μ8;

Καρόβιδες δεν κάνουν?...που είναι και 7mm!

7 mm είναι οι τρύπες για στρατζαριστό κι τάβλα. Το στρατζαριστό έχει πάχος περίπου 2 mm.
Οι βίδες για τη μέγγενη είναι 10 mm. Οπότε θα ανοίξω τρύπες 9 mm για αυτές.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Με 7 χιλιοστά τρύπα, νομίζω ότι είσαι ήδη σε Μ8....

Έτσι...θα μπει οριακά και θα σφίξει ακόμη καλύτερα..