Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Καλησπερα,

αυτο ισως να ενδιαφερει για βοηθεια με δισκους και πριονοκορδελες η φρεζες.

51i%2BBKdPb7L._AC_SL1000_.jpg

GRR-RIPPER 3D Pushblock for Table Saws, Router Tables, Band Saws, and Jointers by MICROJIG

Το εχει εδω: https://www.amazon.com/GRR-RIPPER-P...5H1KV48CHNH&psc=1&refRID=ZRS523NKE5H1KV48CHNH

Καλημερα,

Εδω μια φωτο απο αλυσοπριονακι μπαταριας χειρος. Ισως βολευει σε κλαδεματα. Γνωμες ; Το εχει χρησιμοποιησει καποιος;

7vu4Fkk.jpg

Eχεις χασει επεισοδια μου φαινεται:)

To αλυσοπριονακι με δυο λογια ειναι απλα καταπληκτικο και σε δυναμη και σε ευκολια κοπης/χειρισμου. Aνταξιο του ονοματος της Stihl.
49746786742_3e5bc94012_b.jpg

Το ειδα απο κοντα πριν μερες στο Αρτεμισαρη στον Αγιο Δημητριο ενω ειχα παει για αλλη δουλεια εκει.......αλλο πραγμα αλλο επιπεδο...!!!
Στα 160 ευρω που το αφηνει,το μικρο διαβολακι(ετσι το ονομασε..!!!),αξιζει με το παραπανω τα λεφτα του.....

Πολύ βολικό αλλά και Ακριβό!

Όσο βολικό και να είναι δεν παύει να είναι ένα κομμάτι πλαστικό με 4 βίδες. Είπαμε, να έχεις μια καλή ιδέα, να κάνεις την ευρεσιτεχνία σου αλλά όχι και 60 ... Πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που υπάρχουν τέτοια είδη είναι η διαφήμιση που πέφτει από κάποιους γιουτιούμπερς.

Έχουν, αλλά όχι με 15ε! Κάποια στιγμή το είχε βγάλει και το banggood με κανένα 10ρικο λιγότερο, αλλά εξαφανίστηκε γρήγορα από τη σελίδα τους. Δεν ξέρω αν τους την πέσανε. Πάντως βρίσκεις οδηγίες να το φτιάξεις από κόντρα πλακέ και μόνος. Θα το επιχειρήσω κάποια στιγμή σίγουρα.

Nεο εργαλειο μπαταριας απο την Milwaukee διαθεσιμο απο τον Αυγουστο στις ΗΠΑ. Φαινεται οτι ζηλεψε απο τον πρωτοπορο του ειδους, Stihl.

M12 Fuel Hatchet 12βολτο Αλυσοπριονο Milwaukee! Brushless μαλιστα!
Milwaukee-M12-Fuel-Hatchet-Chainsaw-2527.jpg

Mπορει το αντιστοιχο αλυσοπριονακι της Stihl να μην ειναι Brushless αλλα ειναι πολυ μικροτερο, φτηνοτερο και ελαφρυτερο (1.4 vs 2.1 kg με μπαταρια). Και πολυ πιο φινετσατο :)
Η αλυσιδα ρυθμιζεται με κλειδακι (που ειναι ενσωματωμενο στη λαβη) ενω στο Stihl η δουλεια γινεται χωρις εργαλεια. Επισης υπαρχει τεποζιτο για αυτοματο λαδωμα αλυσιδας (που αυξανει τον ογκο του εργαλειου) ενω στο Stilhl βαζεις το λαδακι στην αλυσιδα με το χερι πριν αρχισεις το κοψιμο.

Milwaukee-M12-Hatchet-Chainsaw-with-Features.jpg

Εδω το αρθρο https://toolguyd.com/milwaukee-m12-hatchet-cordless-chainsaw-072020/

Ελπιζω να βγαλει και η Bosch τετοιο 12βολτο αλυσοπριονακι γιατι βλεπω οτι εχει σταματησει εδω και καιρο να βγαζει νεα 12βολτα εργαλεια.

Τι μας κάνεις ρε Μιχάλη;:drool1:
Πιάνω σήμα της προκοπής επιτελούς και ποσταρεις τέτοια;:flipout:
Το σκέφτομαι μόνο επειδή υπάρχουν 3 μπαταρίες της σειράς αν και το βάρος είναι λίγο ανασταλτικός παράγοντας για παρατεταμένη χρήση
βλέπουμε απο Σεπτέμβριο ανάλογα και σε τι διαμόρφωση θα πουλιέται

Η Milwaukee νομίζω πλεον πως ειναι ο βασιλιάς των 12v και το αλυσοπρίονακι θα εχει μεγάλη απηχηση. Η Stihl ναι μεν ειναι πρωτοπόρος (αν και η bosch πρωτη εβγαλε εκεινο το υβριδικό) αλλα απευθύνεται σε συγκεκριμενο κοινο σε σχεση με τη Milwaukee.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Eπειδη το αλυσοπριονο της Stihl πωλειται μολις ~150 ευρω με φορτιστη και μπαταρια, εχω την αποψη οτι απευθυνεται πλεον στους παντες.

Το αλυσοπριονο της Milwaukee απο την αλλη απευθυνεται κυριως στους κατεχοντες την σειρα καθως η αγορα του με φορτιστη και μπαταρια (~$250) καθισταται καπως ασυμφορη. Συμφωνω οτι η Milwaukee ειναι ο βασιλιας των 12βολτων απο πλευρας ποικιλιας. Μακαρι και η Bosch να ξεκολλησει, να ανακαμψει και να ανακαταλαβει τον τιτλο.

Γιωργο, επειδη το αλυσοπριονο ειναι brushless, ακομα και μια μπαταρια να εχει κανεις, θα πηγαινει μακρυα σε αποδοση.

Το θεμα ειναξ οτι και αλλες εταιριες ακολουθησαν την Stilh...
Ωραιο το Milwaukee...Μακαρι να βγάλει και η Βosch ανάλογω αλλά δύσκολο το βλέπω προς ώρας....!!!

Πηρα μια φορα να ρωτησω για το πολυεργαλειο της Ryobi (r18mt-0), δε θυμάμαι τιμη ακριβως αλλα απο εξωτερικο με τα μεταφορικά μαζι ηταν λιγο φθηνοτερο.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk