Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Πηρα μια φορα να ρωτησω για το πολυεργαλειο της Ryobi (r18mt-0), δε θυμάμαι τιμη ακριβως αλλα απο εξωτερικο με τα μεταφορικά μαζι ηταν λιγο φθηνοτερο.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

This is good news :)

Το να είναι από το εξωτερικό λίγο φτηνότερο είναι οκ. Το αγοράζεις από την αντιπροσωπεία και τελείωσες. Το να είναι πολύ φτηνότερο είναι πρόβλημα.

Επισης το οτι γραφουν Ryobi Greece δε μου λεει κατι. Αφ'ενος δεν ξερω αν ειναι επισημος εμπορος και εχει την αδεια να το γραφει ετσι, αφ'ετέρου το να μην υπάρχει ακομα eshop και να γραφεις σχολιο κατω απο αναρτησεις και να σου απαντανε με προσωπικό μήνυμα με βαζει σε λιγες σκεψεις.

Στάλθηκε από το JNY-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η ραγα οδηγος για δισκοπριονα της Bosch ειναι μια καλη λυση για ευκολες ευθειες κοπες και βλεπω οτι η τιμη για την ραγα των 800μμ εχει πεσει κατω 50 ευρω.
https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=8857

Ειδικα για οσους εχουν το μικρο 12 βολτο GKS δισκοπριονακι αυτος ο οδηγος θα ειναι μεγαλη ευκολια
6253c7e5-3fab-4728-8c5a-b63f262d45f5

Βλεπω ομως οτι χρειαζεται και δυο ειδικα σφιγκτηρακια τα οποια κοστιζουν αλλα τοσα https://www.kentrovidas.gr/showprod.php?id=13461
41BxwhouYpL._AC_SX450_.jpg

Αυτα τα σφικτηρακια πιανουν στο λουκι κατω απο τη ραγα -συρταρωτα- και σφιγγουν πανω στο υπο κοπη ξυλο. Εξυπνη λυση αλλα ακριβη.
s-l1600.gif

Σκεφτομαι μηπως γινεται να μετατρεψουμε τα μικρα σφιγκηρακια του Lidl που ξεβιδωνει το πανω μερος του σφιγκτηρα και να προσαρμοσουμε εκει καποιο ελασμα.

Η Ερωτηση:
Eχει καποιος την ραγα της Bosch?
Μπορει να χρησιμοποιηθει χωρις τα σφιγκτηρακια? Υπαρχει δυνατοτητα, οπως το βλεπετε, για μετατροπη ενος κοινου σφικτηρα σε αυτο τον ειδικο της Bosch?

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον οδηγό (ράγα) και χωρίς σφιγκτηράκια καθώς απο κάτω η "πατούρα" 'εχει ένα λάστιχο που εμποδίζει την μετακίνηση του οδηγού όταν το πιέζεις απο πάνω. Οι σφιγκτήρες είναι απαραίτητοι όταν δεν έχεις ελεύθερο χέρι ή όταν έχει ενώσει 2 οδηγούς μαζί (επεκτείνονται με το κατάλληλο κιτ).
Τον έχω εδώ (80cm) και 2 xρόνια και δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με σφιγκτήρες με εξαιρετικά αποτελέσματα!

Τον είχα ανεφέρει ξανά εδώ μέσα, πολύ πιο παλιά, αυτόν τον παραλογισμό της Bosch με τα πανάκριβα σφιχτηράκια του οδηγού.
Μπορείς να κάνεις τέλεια τη δουλειά σου και με νταβιδάκια των 2 .

Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τον είχα ανεφέρει ξανά εδώ μέσα, πολύ πιο παλιά, αυτόν τον παραλογισμό της Bosch με τα πανάκριβα σφιχτηράκια του οδηγού.
Μπορείς να κάνεις τέλεια τη δουλειά σου και με νταβιδάκια των 2 .

Δεν νομιζω οτι μπορεις.
Το ελασμα που εχουν στο πανω μερος τα σφιγκτηρακια της Bosch ειναι πολυ λεπτο για να συρταρωνει στο πολυ στενο και ρηχο λουκι του οδηγου. Τουλαχιστον οπως το βλεπω εγω απο τις φωτογραφιες.

Πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη ραγα...με ενδιαφέρει και εμένα....

Νομίζα ότι τα σφηκτηρακια ήταν πακέτο στον οδηγό...Αλλά η Bosch έχει την εμπορική λογική του ξεχωρου....και μαλιστα χρυσαφι στην συγκεκριμενη περιπτωση..!!!

Εάν μπορεί να γίνει και χωρίς αυτά όπως λέει και ο Σαράντης τότε οκ...Μια δοκιμή θα μας πείσει...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

showprod.php
Δεν νομιζω οτι μπορεις.
Το ελασμα που εχουν στο πανω μερος τα σφιγκτηρακια της Bosch ειναι πολυ λεπτο για να συρταρωνει στο πολυ στενο και ρηχο λουκι του οδηγου. Τουλαχιστον οπως το βλεπω εγω απο τις φωτογραφιες.

Όλοι αυτοί οι σφιχτήρες είναι της ίδιας λογικής Μιχάλη.Εδώ της Makita.
Υπάρχουν πολύ πιο απλοί στο εμπόριο με ελάχιστα λεφτά. Η συσκευασία της ράγας της Makita που πήρα εγώ περιείχε ένα σετάκι από αυτές τις πιο απλές.

showprod.php

Attachments

• 68719DFF-56A5-45D1-8308-C90BB1E3200D.jpeg
    68719DFF-56A5-45D1-8308-C90BB1E3200D.jpeg
    41.4 KB · Views: 204

Πολύ ενδιαφέρον η συγκεκριμένη ραγα...με ενδιαφέρει και εμένα....

Νομίζα ότι τα σφηκτηρακια ήταν πακέτο στον οδηγό...Αλλά η Bosch έχει την εμπορική λογική του ξεχωρου....και μαλιστα χρυσαφι στην συγκεκριμενη περιπτωση..!!!

Εάν μπορεί να γίνει και χωρίς αυτά όπως λέει και ο Σαράντης τότε οκ...Μια δοκιμή θα μας πείσει...

Αμα θες παραγγελω δυο τεμαχιακια για να μοιραστουμε και τα λιγα μεταφορικα. Σκεψου το, εγω ουτως η αλλως θα παρω ενα σιγουρα.

Πάρτο και εμένα Μιχαλη...
Μπορεί η τιμή να είναι λίγο ακριβή αλλά προσωπικα βάζοντας διάφορους τρόπους για να κάνω ευθεία κοπή παρατήρησα ότι υπάρχει θεμα,μικρό ή μεγάλο σε καποιες περίπτωσης,που δεν την βγάζει εντελως σωστη η απόλυτα ίσια...
Οπότε θεωρω ότι πρέπει να δοκιμαστεί και αυτή η λύση...που από την μαμά Bosch ενδείκνυται.

Όσο για τα μεταφορικά πάνω από 100 ευρώ είναι δωρεάν και μόνο η αντικαταβολή θα χρεωθει...οποτε όλο και κάτι θα βρούμε να το συμπληρωσουμε..!!!

Πάρτο και εμένα Μιχαλη...
Μπορεί η τιμή να είναι λίγο ακριβή αλλά προσωπικα βάζοντας διάφορους τρόπους για να κάνω ευθεία κοπή παρατήρησα ότι υπάρχει θεμα,μικρό ή μεγάλο σε καποιες περίπτωσης,που δεν την βγάζει εντελως σωστη η απόλυτα ίσια...
Οπότε θεωρω ότι πρέπει να δοκιμαστεί και αυτή η λύση...που από την μαμά Bosch ενδείκνυται.

Όσο για τα μεταφορικά πάνω από 100 ευρώ είναι δωρεάν και μόνο η αντικαταβολή θα χρεωθει...οποτε όλο και κάτι θα βρούμε να το συμπληρωσουμε..!!!

Eγινε η παραγγελια, πηρα και λιγες καβιλιες για να παει στα 100 η παραγγελια για τα τσαμπα μεταφορικα, καλοριζικα Κωστη!!

Παντως δεν ειναι να βρισκομαστε για καφε...καθε φορα καταληγουμε και με κατι τις να αγορασουμε :)))

Ειμαι κακη επιρροη τι να κανουμε....-bye-
Ευχαριστώ....
Μακάρι να τα λέγαμε πιο συχνά για καφεδακι.!!!

Nεο σφυρι 1300gr. την Milwaukee.

Milwaukee 3lbs Drilling hammer τα λενε και Demo hammers (κατεδαφιστικα, απο το demo-lition).
Milwaukee-3lb-Drilling-Hammer-Fiberglass-Handle.jpg

H μια πλευρα εχει χαρακιες για καλυτερη προσφυση και να μην γλυστραει σε καλεμια, καρφια κλπ. Η αλλη πλευρα ειναι ομαλη και λιγο οβαλ για γκρεμισματα.
Milwaukee-3lb-Drilling-Hammer-Steel-Faces-Closeup.jpg

https://toolguyd.com/milwaukee-tool-drilling-hammer/

Εδω το αντιστοιχο νεο κατεδαφιστικο σφυρι της Dewalt
Dewalt-Drilling-Sledge-Hammer.jpg

https://toolguyd.com/dewalt-nail-pullers-engineering-hammers-blacksmith-sledge-hammers-more-2019/

Βγαζει και η Στανλεϋ
To anti vibration
61INQpmvrPL._SX569_.jpg

Kαι το κανονικο
cc12c735-6c3a-4b81-bbf6-42e3d9cbb78b.png

https://www.stanleytools.com/produc...-lb-antivibe-drilling-sledge-hammer/fmht56006

Πολύ ενδιαφέρουσα η συγκεκριμένη ραγα...με ενδιαφέρει και εμένα....

Νομίζα ότι τα σφικτηρακια ήταν πακέτο στον οδηγό...Αλλά η Bosch έχει την εμπορική λογική του ξεχωρου....και μαλιστα χρυσαφι στην συγκεκριμενη περιπτωση..!!!

Η ραγα δουλευει οντως και χωρις τα σφιγκτηρακια, αλλα για καθε περιπτωση υπαρχει πλεον πατεντα για μετατροπη του μικρου και φτηνου σφιγκτηρα σκανδαλης lidl σε σφιγκτηρα για τις ραγες FSN της Βοsch :)

50148663347_245330fbd3_b.jpg

Eδω η απλη αλλα πολυτιμη λεπτομερεια, η οποια θα αναλυθει σε ποιο καταλληλο νημα αργοτερα.
50148663142_5612ab9eaf_c.jpg

Σφιγγεις οσο θες αφοβα!
50148664117_779ebf4301_c.jpg

Αμεσως ήρθαν...!!!!
Καλά ήμουν συγουρος ότι όλο και κάποια πατέντα θα έκανες...αναμένουμε για αυτήν...
Πρέπει να περιμένω να βάλει το lidl ξανά σφηκτηρες τώρα..!!!

Το κύριος ζήτημα,το αρχικό και το ουσιώδες είναι άλλο...
Η ραγα σαν βοηθητικό εξάρτημα έκανε την δουλειά της..;..Έχουμε ευθεία,εύκολη και καθαρή κοπή...

Δεν την δοκιμασα την ραγα καθως ειμαι σιγουρος οτι θα κανει δουλεια. Αυτο που με ενδιεφερε ηταν η πατεντα για το σφιγκτηρακι, ειχε πιο πολυ ενδιαφερον για μενα :)

Δυστυχως ο Ντετσικας ειχε μονο μια ραγα και παρηγγειλε την αλλη στην Bosch. Θα μου την στειλει αμεσα οταν παραλαβει. Δεν θα υπαρχει επιπλεον χρεωση για μεταφορικα/αντικαταβολη, η τιμη θα ειναι 49 ευρω.
Αν την βιαζεσαι, ελα παρε αυτη που ηρθε σημερα. Αν μου φερεις και ενα σφιγκτηρακι Lidl, θα στο μετατρεψω σε ακομα καλυτερο απο αυτο που εκανα γιατι τωρα ξερω τις λεπτομερειες. Δωρεαν μαλιστα :)

Δεν την βιάζομαι καθόλου.. εξάλλου την αλλη εβδομάδα θα πάω νησί...οποτε ας έρθει η αλλη και βλέπουμε..
Επισεις δεν εχω μικρούς σφηκτηρες lidl οπότε η θα πρέπει να περιμένουμε ποτέ θα βγαλει η να βρω ίδιους με αυτούς...