Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Μπαινει και σε εργαλεια που εχουν στρογγυλα battery packs?

Cordless-Drills-Bosch-Professional-GSB-12V-15-GDR-12V-105-Cordless-Combi-Drill-and-Impact-Driver-Twin-Pack~GPID_1100096017_00

Eχεις δει πουθενα Νικο ποσα χιλιοστα λαμαρινα μπορει να κοψει?

Μπαινει και σε εργαλεια που εχουν στρογγυλα battery packs?

Cordless-Drills-Bosch-Professional-GSB-12V-15-GDR-12V-105-Cordless-Combi-Drill-and-Impact-Driver-Twin-Pack~GPID_1100096017_00

Eχεις δει πουθενα Νικο ποσα χιλιοστα λαμαρινα μπορει να κοψει?

Για κινέζικα προσαρτηματα καλά είναι αυτά...

Πάντως όλα αυτά λύνουν τα χέρια.
Προχθές είχα παει σε ένα πλοιο που γίνεται μετασκευη και ο μάστορας έβαζε πριτσινια με το αντίστοιχο εξάρτημα πριτσινωτη.
Πολυ βολικό και ξεκουραστο.

οι ομορφιες που σας ελεγα ;)

δυστυχως τα συνοδα τρυπανια sds της μεταμπο δεν ειναι για σοβαρη δουλεια, ψιλοεχαναν σε ακριβεια τρυπηματος...
οπως χανουν τα συνοδα σε ολα αυτα τα εργαλεια

επιπλεον βρηκα στην αποθηκη του και ενα ξεχασμενο σετ με καρυδακια 1/2'
μου εκανε εντυπωση η ποιοτητα κατασκευης του! το ζηλεψα πολυ
εξαιρετικη ποιοτητα λειτουργιας και ακομα και τα καρυδακια δειχνουν στιβαρης βιομηχανικης αντοχης!

Attachments

• DSC_0800.JPG
    DSC_0800.JPG
    2.7 MB · Views: 47
  • DSC_0802.JPG
    DSC_0802.JPG
    781.7 KB · Views: 48
  • DSC_0804.JPG
    DSC_0804.JPG
    3.3 MB · Views: 49
  • DSC_0805.JPG
    DSC_0805.JPG
    3.2 MB · Views: 47
  • DSC_0809.JPG
    DSC_0809.JPG
    1.9 MB · Views: 41
  • DSC_0808.JPG
    DSC_0808.JPG
    3.8 MB · Views: 43
Last edited:
Νικόλα, δυνατά εργαλεία για όλα τα γούστα!

Το metabo 2860 το έχω βάλει στο μάτι εδώ και μήνες και εαν τελικά καταλήξω σε sds ρευματος μάλλον σε αυτό θα πάω.
Βέβαια για την ώρα η ζυγαριά κλείνει προς το μπαταρίας μιας και η ελευθερία κινήσεων είναι μεγάλη υπόθεση

καπετανιοοοοο ;) οπως ειπα και πριν λιγες μερες, το made in germany εχει εξαιρετικη ποιοτητα κατασκευης, αλλά δεν ξερω κατα ποσο το 2860 ειναι γερμανικο. να το δεις πρωτου το πληρωσεις.
δεν ξερω αν ειναι το ιδιο ποιοτικα το made in prc κλπ με το γερμανικο. το 2660 ειναι γερμανικο οπως βλεπεις και στη φωτο
τα μπαταριας ναι ειναι ευκολια μεγαλη αλλά ειναι πιο αδυναμα. βαλε και το βαρος της ιδιας της μπαταριας.

απο ο,τι εχω δει, αν ενα εργαλειο αξιζει να ειναι μπαταριας, τουτο ειναι το πολυμηχανημα (ειτε το περιστροφικο , ειτε το δονουμενο) λογω της ευελιξιας τους σε διαφορα σημεια που χρειαζεται να τα δουλεψει κανεις, οπως και η σπαθοσεγα για τον ιδιο λογο
ολα τα αλλα εργαλεια συμφερουν περισσοτερο να ειναι ρευματος (σχεση τιμης/δυναμης) ιδιαιτερα μαλιστα αν οι χρηστες εχουν κρουστικο δραπανοκατσαβιδο οπως εσυ.
δηλαδη αφου αν χρειαστει να κανεις καποιο τρυπημα σε καποιον τοιχο χωρις την παρουσια ρευματος, εχεις τον τροπο, καλυτερα να ριξεις τα λεφτα σου για ενα καλο sds ρευματος (για παραδειγμα στο 2660 κλπ αν σε νοιαζει περισσοτερο το βαρος ή στο 2860 κλπ αν σε νοιαζει περισσοτερο η δυναμη)

Νικόλα, δυνατά εργαλεία για όλα τα γούστα!

Το metabo 2860 το έχω βάλει στο μάτι εδώ και μήνες και εαν τελικά καταλήξω σε sds ρευματος μάλλον σε αυτό θα πάω.
Βέβαια για την ώρα η ζυγαριά κλείνει προς το μπαταρίας μιας και η ελευθερία κινήσεων είναι μεγάλη υπόθεση
Εαν θες οντως να εχεις ευελιξια κινησεων και δυναμη εως ενα σημειο θα πας στο γνωστο καναρινακι μπαταριας...!!!
Καλυτερα να καθιστερησεις να το παρεις,μαζευοντας τα χρηματα,παρα να μετανιωσεις μετα...

Εαν θες οντως να εχεις ευελιξια κινησεων και δυναμη εως ενα σημειο θα πας στο γνωστο καναρινακι μπαταριας...!!!
Καλυτερα να καθιστερησεις να το παρεις,μαζευοντας τα χρηματα,παρα να μετανιωσεις μετα...
Κωστή, αυτό που αναφέρεις είναι το πιο λογικό και κατα 90% εκεί θα καταλήξω αφού είναι μια χαρά εργαλείο και με καλύπτει
Όμως το metabo με διαολίζει το άτιμο :devilish: και έχω το Νικόλα να μου το θυμίζει 😢

βρε παιδια , θα την πω την "αμαρτια μου" ;)
αλλά κατι οι κριτικες στο σκρουτζ και αυτα που λεγαμε παλιοτερα για τα φτηνα dewalt πιστολετα μπαταριας, οτι μαλλον στραβωνουν αξονα αν βαζεις μονο κρουση, κατι η ιδιοτητα μας (του γιωργου εν προκειμενω) ως ερασιτεχνες που δεν θα κανουμε καθημερινη πολυωρη εργασια με το καθε εργαλειο, (οπότε να χαρει τα πλεονεκτηματα του οπως το χαμηλο βαρος και η ισχυρη του κρουση) μηπως θα ηταν καλυτερα για πιστολετο μπαταριας να δει κανα parkside αφου θα το χρειαστει για "μια στο τοσο"?
δινει κανα πενηνταρικο, βια κατοσταρικο για το μεγαλο performance και κανει δουλεια του αν θελει κατι ευελικτο μπαταριας. γιατι ειναι κριμα να δωσει κανεις δυο κατοσταρικα και αυριο να εχει αλοιθωρο εργαλειο, ενω μπορει με τα ιδια λεφτα να εχει ενα εργαλειο-κοσμημα σε ρευματος

Νικολα στο μπαταριας το Dewalt δεν εχει παρατηρηθει προβλημα με τον αξονα οπως του ρευματος...ουτε αλλο θεμα προς ωρας...
Ημουν απο αυτους που επιχειρηματολογουσα σε τετοιο εργαλειο ρευματος αλλα με βαση οσα εχω δει και παρατηρησα εν πραξη ενα καλο μπαταριας σου λυνει τα χερια....ακομη και του ερασιτεχνη...
Το parkside performance ειναι οντως πολυ καλο αλλα σε καμια περιπτωση δεν μπορει να συγκριθει με το Dewalt...και αφου εχει μπει στο τρυπακι ο Γιωργος να μην τον αποθαρρυνουμε...

εχεις δικιο κωστη! απλα εχω τρομαξει βλεποντας τις κριτικες στο σκρουτζ για το μπαταριας dch133 της dewalt
δεν ξερω, τι να πω, ειναι τοσο σιδεροφαγοι οι ελληνες μαστοροι? γιατι σε κριτικες του εξωτερικου εχει πολυ καλα σκορ.
μπορει και να ετυχε σε καποια παρτιδα.

Σας ευχαριστώ για τα σχόλια και την βοήθεια σας.
Δεν το βλέπω στο άμεσο μέλλον το sds οπότε δεν τίθεται θέμα αποθάρρυνσης
Οι λόγοι που με ωθούν προς το κιτρινάκι είναι
  • Έχω ήδη εργαλεία μπαταρίας dewalt οπότε υπάρχει η προίκα (μπαταρίες & φορτιστής)
  • Το είδα να δουλεύει στην πράξη απο επαγγελματία που του έχω εμπιστοσύνη και συζητώντας μαζί του δεν μου ανέφερε οποιοδήποτε πρόβλημα, το αντίθετο
  • Ο Μιχάλης που επίσης του έχω εμπιστοσύνη έχει γράψει τα καλύτερα για το συγκεκριμένο εργαλείο, παρότι δεν συμπαθεί τα κιτρινάκια :cool:
  • Οι κριτικές στο amazon, ebay είναι πολλαπλάσιες απο το δικό μας σκρουτζ και έχουν βαθμολογία απο 4,7/5
  • Έχω μια αδυναμία στα κιτρινομαυρα και θα το παραδεχθώ ανοιχτά: Ναι λοιπόν είμαι ΑΕΚ και γουστάρω τα κιτρινόμαυρα! :LOL::LOL::LOL:

Βλεπω οτι το καταπληκτικο λαστιχο καθαρισμου γυαλοχαρτων της Silverline το εχει και ο εργαλειογατος (αν και δεν ειναι διαθεσιμο προσωρινα)!!

Δεν ξερω αν διατιθενται καπου αλλου στην Ελλαδα, παντως πριν λιγα χρονια τα αγοραζαμε μονο απο το Αμαζον Αγγλιας.

Κανει για ολα τα περιστρεφομενα τριβεια και οχι μονο. Καθαριζει τα γυαλοχαρτα και τους πολλαπλασιαζει κυριολεκτικα τη ζωη.

Abrasive-Cleaning-Stick-15-5-5cm-Sandpaper-Cleaning-Eraser-New-Sanding-Band-Drum-Cleaner-For-Belt.jpg_Q90.jpg_.webp

Υπάρχει και εδώ Μιχάλη, κάπου το πέτυχα σήμερα σερφάρωντας