Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Δεν είναι κακή επιλογή αλλά έχεις περιορισμό στο ύψος.
Ναι, αλλά και πόσο ύψος θα χρειαστείς? Χειρός είναι...αν βάλεις κανένα "ντερέκι" θα σου "κοπεί" το χέρι από το πριόνισμα... :):):):)

• Like
Reactions: vagos08
Δίκιο εχεις αλλά το έχω επιλέξει με γνώμονα την ξυλεια που έχω και κάποιες κοπες με 8αρι ύψος. Άσε να κάνουμε και μπράτσα! Καλοκαίρι έρχεται! 🍻🍻

• Haha
Reactions: amsen
Νομιζω οτι μεχρι 8εκ υψος μπορεις να κοψεις σε αυτο που ανεβασα...
Θα το τσεκαρω και θα σου πω...

Αυτα τα νεα bosch...μηπως φτιαχνονται στην κινα και απλα κοπιαρουν το σχεδιο στο ιδιο εργοστασιο για να βγαλουν τα μπορντω-καφετι
?

Last edited:
  • Like
Reactions: enduras1
Νομιζω οτι μεχρι 8εκ υψος μπορεις να κοψεις σε αυτο που ανεβασα...
Θα το τσεκαρω και θα σου πω...

αν βαλεις τον οδηγο κοπης που εχει τωρα, να οδηγει την σεγα με μια μακρια λαμα, το αποτελεσμα πρεπει να ειναι καλο ακομα και σε παχια ξυλα 8 ή 10 ή παραπανω.
εγω που το δοκιμασα σε καδρονια 4 χιλ. μια χαρα μου φανηκε
παντως, αν καποιος εχει χοντρα ξυλα ας το δοκιμασει

Εαν εχεις κατα μηκος τοσο βαθυ κοψιμο δεν κανουν ολα αυτα...θελει αλλα εργαλεια Νικολα..οπως πριονοκορδελα...
Οσες φορες δοκιμασα με σεγα δεν εγινε σωστα..

Το φαλτσοπριονο που γινεται συζυτηση ειναι μονο για καθετες κοπες η 45' η 60' μοιρων...

Το μετρηση το φαλτσοκουτι και εχει υψος 8 ποντους ακριβως...

Αααχ, η κορδελα, ο μεγαλος μου καημος.
Και με παγκοπριονο, ή ακομα και δισκοπριονο, με πολλη προσοχη ή/και οδηγους, γινεται μακρια και ευθεια (με λογικες ανοχες) κοπη, παντως.

εγω που το δοκιμασα σε καδρονια 4 χιλ. μια χαρα μου φανηκε
4 ποντους εννουσα :)

αγγελε, ποσο την φοβαμαι την πριονοκορδελα ξυλου. λιγο λιγοτερο απο το παγκοπριονο.
τοσο κοντα τα δαχτυλα στο κοπτικο.
ενω η πριονοκορδελα μεταλλου (με βαση), ειναι απο τα πιο ασφαλη εργαλεια ακομα και σε ξυλο.
και με πιο ευθυ ισως κοψιμο

κωστη για να το λες, ετσι θα ειναι. απλα δεν ξερω το ποση διαφορα εχει το κοψιμο με κορδελα, σε σχεση με αυτο που ειπα στα παχια ξυλα.
ισως να ειναι μεγαλη στα παχια ξυλα, δεν ξερω. ειναι και θεμα του τι θελει να φτιαξει καποιος.
για εργασιες ακριβειας σιγουρα η σεγα ακομα και με οδηγο δεν θα τον καλυπτει σε τοσο βαθειες τομες

Last edited:
Και με παγκοπριονο, ή ακομα και δισκοπριονο, με πολλη προσοχη ή/και οδηγους, γινεται μακρια και ευθεια (με λογικες ανοχες) κοπη, παντως.
..για την περιπτωση του φιλου που αναφερει,τυχαιο παραδειγμα 8-10 ποντους, δεν νομιζω οτι μπορεις....

..για την περιπτωση του φιλου που αναφερει,τυχαιο παραδειγμα 8-10 ποντους, δεν νομιζω οτι μπορεις....
Εγώ παγκοπριονο έχω το γνωστό dewalt. Όταν θέλω μεγαλύτερα ύψη το περνάω 1 φορά και μετά αλλη μια τούμπα. Και. κάθετα και κατά μήκος!
Τελικά προχώρησα στην παραγγελία σήμερα από εδώ. https://www.tool-market.gr/gr/produ...SI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiJtczItdiJ9XQ
Οτανπαραλαβω άμα βρω χρόνο θα κάνω ει review επειδή μπορεί να ενδιαφέρει και άλλους.

• Like
Reactions: nickolas and KOSSTV
Θειος μου που πηρε ενα Makita παγκοπριονο, μου ειπε οτι ψαχνοντας ηταν αυτο με το μεγαλυτερο υψος κοπης. Καπου στα 9cm.
Πηγε κι ενα 500αρικο, βεβαια.

• Like
Reactions: vagos08
Σήμερα έβαλα στο μικρό μου τραπέζι του ρουτερ τα featherboard που είχα παραλάβει και εντυπωσιάστηκα από το πόσο καλής ποιότητας είναι.

Με μόνο 20€ σου έρχεται ένα σκληρό κουτί, με πολυσέλιδες οδηγίες, με δυο μεγάλα featherboard και ένα πλήθος από T-bolt βίδες (και κάποιες άλλες στρογγυλές για T-track), αποστάτες και στηρίγματα.

FeB2.jpg

Περιλαμβάνει μάλιστα και ίσιους οδηγούς που μπαίνουν σε κανονικά κανάλια τύπου "Π" και όχι T-track
Περιλαμβάνονται επίσης και οι απαραίτητες μαργαρίτες.
(εγώ μόνο για μερικές βίδες Τ-bolt που αγόρασα παλιότερα, είχα δώσει κάπου 10 ευρώ)

Το δοκίμασα στην πράξη και έμεινα απολύτως ικανοποιημένος

FeB1.jpg

Αν χρειάζεστε κάτι τέτοιο πιστεύω πως είναι από τις πιο συμφέρουσες αγορές.
Σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. 👍

Σήμερα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω την Bosch advancedvac 20 που με ενδιαφέρει να αγοράσω.
Ο Γιώργος anastasg που την έχει μου την έφερε από το εργαστήριο και τον ευχαριστώ.
Πραγματικά πολυ δυνατό εργαλείο.
Εχω εδώ και 20+ χρόνια την Karcher 201 που είναι επίσης πολυ δυνατή στα 240 mbar ενώ η Bosch φτάνει τα 260 mbar.
Στα συν η αυτόματη ενεργοποίηση της από το εργαλείο και ο φυσητηρας αλλά όχι τόσο καθώς την δουλειά αυτή την έχει αναλάβει το κομπρεσερ.
Λογικά θα την παραγγειλω άμεσα.
Δε μας κάθεται και καμια προσφορα καθώς έχει κολλήσει στα 135 ευρώ....
IMG_20210424_111227.jpg