Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τι να ειναι αραγε αυτο το περιεργο SDS-plus εξαρτημα που φοραει περηφανα το κιτρινωπο πιστολετο? :oops:
waWaLsMh.jpg

Eιναι ενα ιδιαιτερο bit που βρηκα στο Τemu και που μετατρεπει το πιστολετο σε σφυρι!!
RntcHkhl.jpg

Ειναι κοντο, μολις 8 εκατοστα και η διαμετρος της επιφανειας της κεφαλης του σφυριου ειναι 3.5 εκατοστα.

Λεει οτι αντικαθιστα τη βαριοπουλα σε καποιες χρησεις και ανυπομονω να το δοκιμασω... :)

Καλά δεν νομίζω σε καμία περίπτωση να αντικαθιστά τη βαριοπουλα..
Ασε που μου φαίνεται και σχετικά επίπονο για το πιστολέτο..

Δεν μου φαινεται πιο επιπονο απο το σπασιμο τσιμεντου/πετρας με το εξαρτημα καλεμιου.

Σιγουρα δεν αντικαθιστα μια μεγαλη βαριοπουλα, αλλα αυτες που ειναι κατω απο ενα κιλο, γιατι οχι-για καποιες χρησεις τουλαχιστον.

Ενδιαφέρον φαίνεται. Στο youtube δείχνει την χρήση του για κάρφωμα βέργας στο έδαφος, αλλά με εξάρτημα που έχει τρύπα στην μέση για να μπαίνει η άκρη της βέργας.

Ενδιαφέρον φαίνεται. Στο youtube δείχνει την χρήση του για κάρφωμα βέργας στο έδαφος, αλλά με εξάρτημα που έχει τρύπα στην μέση για να μπαίνει η άκρη της βέργας.
Ναι αυτό το κόλπο παίζει αρκετά.. Πολύ χρήσιμο..

• Like
Reactions: vasilisp77
Το είχα δεί πρίν κάποιες μέρες και μ’έπιασαν τα γέλια.
Ποιά βαριοπούλα, ούτε για presse-papier δεν κάνει αυτό 😄

• Haha
Reactions: papakitou
Και πρέπει να έχει μεγάλη καταπόνηση το μηχάνημα.

Προφανώς μόνο για ώρα ανάγκης και για μικρή χρήση.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα όταν το είδα είναι οτι για κάποιον πχ που φτιάχνει μικρά καλούπια για χύτευση θα τον βοήθαγε να πατικώνει την άμμο.

• Like
Reactions: jim...
Καλα τα λετε παιδες, αλλα εγω που το εχω στα χερια μου και το δοκιμασα και στην πραξη ... επιτρεψτε μου να εχω μια αλλη αποψη 😬

18 ποντους μπετοβεργα, την βυθισε στο χωμα και δεν βγαινει με τιποτα.
oTc6hh3l.jpg

Μπαμπη, οταν ερθεις, αν μπορεσεις να την βγαλεις..., στο χαριζω το εξαρτημα!

Για προκες σε ξυλο, δεν το συζηταμε καθολου βεβαια....
JNqbIawl.jpg
aHdjS4gl.jpg

Ισως να βοηθαει και λιγο που το πιστολετο ειναι Dewalt :)

Ωραίος. Δεν πήδαγε καθόλου το σφυρι ; Εννοώ να χάνεις το κέντρο από το κεφάλι του καρφιού/μπετόβεργας καθώς καρφώνεις.

Οχι δεν θυμαμαι να πηδαγε, δηλαδη δεν ειχα καποιο θεμα ουτε στα καρφια ουτε στις μπετοβεργες, ισως γιατι ειναι καποιες χιλιαδες οι κρουσεις το λεπτο και μεγαλη η κεφαλη του bit.
Την αρχη στην προκα την εκανα με σφυρι, δεν δοκιμασα απ'ευθειας με το εξαρτημα. Με τα παρακατω εξαρτηματα παντως, δεν βλεπω να χρειαζεται καν σφυρι να κανεις την αρχη.

Υπαρχουν τα hollow bits, με κενο στην κεφαλη με διαμετρο12 χιλιοστα και 21 χιλιοστα και που μπορει να βολευουν πολυ περισσοτερο για καποιες δουλειες.
71UGdEK7aIL._AC_UF350,350_QL80_.jpg

Διαβασα μαλιστα οτι βγαινουν και σε μεγεθος SDS Μax:oops:

• Like
Reactions: newbie and dk31
Μπαμπη, οταν ερθεις, αν μπορεσεις να την βγαλεις..., στο χαριζω το εξαρτημα!

Να μου το χαρίσεις; Τι να το κάνω 😃

Αν θες test εσύ μ’αυτό κι εγώ με μια βαριοπούλα, να δούμε ποιός θα το μπήξει πιο γρήγορα και πιο βαθειά.

Φανταζομαι το σκεπτικο του Μιχαλη ειναι πως να κανεις την ζωη σου πιο ευκολη χωρις να κουραστεις..χρονια επενδυει σε αυτην την ιδεολογια....
Απο εκει και περα ετσι οπως το βλεπω εχει παρα πολλες χρησεις....εξαλλου μιλαμε για ενα εξαρτημα των 4-5 ευρω που θα το χρειστεις μαι στο τοσο..

Η δικη μου λογικη ειναι να μπορω να το χρησιμοποιησω σε ολες αυτες τις χρησεις αλλα και οταν κολλησω με την βαρια η το σφυρι...ετσι θα εχει μεγαλο ενδιαφερον...

Φυσικα η πραξη ειναι η καλυτερη απαντηση...

Οχι δεν θυμαμαι να πηδαγε, δηλαδη δεν ειχα καποιο θεμα ουτε στα καρφια ουτε στις μπετοβεργες, ισως γιατι ειναι καποιες χιλιαδες οι κρουσεις το λεπτο και μεγαλη η κεφαλη του bit.
Την αρχη στην προκα την εκανα με σφυρι, δεν δοκιμασα απ'ευθειας με το εξαρτημα. Με τα παρακατω εξαρτηματα παντως, δεν βλεπω να χρειαζεται καν σφυρι να κανεις την αρχη.

Υπαρχουν τα hollow bits, με κενο στην κεφαλη με διαμετρο12 χιλιοστα και 21 χιλιοστα και που μπορει να βολευουν πολυ περισσοτερο για καποιες δουλειες.
71UGdEK7aIL._AC_UF350,350_QL80_.jpg

Διαβασα μαλιστα οτι βγαινουν και σε μεγεθος SDS Μax:oops:
Τετοιο εξαρτημα εχω φτιαξει εδω και χρονια χωρις να το δω πηρα ενα παλιο καλεμι sds max το εκοψα και στην ακρη του κολλησα 2 ιντσες γαλβανιζε ταπα θυληκια υδρευσης εχω βαλει αμετρητες μπετοβεργες σε μπετο και αρκετες ραβδους γειωσεων.Τωρα βλεπω οτι πουλανε και ετοιμο εξαρτημα!!!! μαλιστα.

απο λαθος υπολογισμο, καταφερα και εχωσα ενα φεραμι σε σημειο που δεν εφτανε σχεδον τιποτα να πιασει την βιδα...

web-184651.jpg

Η επιλογη στο να την ξεβιδωσω ητανε ή καλεμι κια σφυρι, ή το παρακατω εργαλειακι

1713847359961-df6416b6581340679c3f7c395b1baa37-goods.jpg

Είναι γυαλιστερά άρα μαλλον από Ασία (ίσως Taiwan ? ποιος ξέρει) ΑΛΛΑ σε 37 περίπου ευρώ τα 8 πιο κινήσιμα νούμερα βγαίνει περίπου 4,5 ευρώ κάθε κλειδί μια τιμή οχι πολύ χαμηλή αλλά σίγουρα οχι και πολύ υψηλή... Αυτό που μου έκανε εντύπωση ομως είναι το Lifetime Warranty οπου με αυτό στο μυαλό θα έλεγα οτι η συλλογή αυτή της Ryobi γίνεται άκρως δελεαστική. Το ερώτημα ξέρετε αν όντως ισχύει το lifetime warranty ?
20240913125813_ryobi_set_germanopolygona_5132006065_8tmch.jpeg

• Like
Reactions: lazarefa
Καλορίζικα. Από Ελλάδα αγοράστηκαν τα συγκεκριμένα; Αν όχι, εκτιμώ ότι θα είναι λίγο μπέρδεμα η (αχρείαστη να είναι) τυχόν ανάγκη επίκλησης της lifetime εγγύησης για αντικατάσταση.

• Like
Reactions: rhtoras
Τα νεα εργαλεια που λανσαρισε ο εισαγωγεας της τοταλ, τα πηρατε χαμπαρι?
εγω εβαλα στο ματι αυτο

• Like
Reactions: Χιωτης
Τα νεα εργαλεια που λανσαρισε ο εισαγωγεας της τοταλ, τα πηρατε χαμπαρι?
εγω εβαλα στο ματι αυτο
Εδώ και 6 μήνες είναι...

Δεν είναι εισαγωγέας...Είναι τοπικός κατασκευαστής στην Θεσσαλονίκη...

Ότι έχει κάνει και με τα Bormann ο Nικολαου..

Δημιουργηται ένας τεράστιος Δυκτιο(κολλοσος εγω θα ελεγα)εργαλείων μπαταρίας από 4 εταιρίες πλέον..με ίδιο σύστημα μπαταριων..!!!

TOTAL,INGCO.EMTOP & WADFOL....