Τα εργαλεία κάνουν τον Μάστορα...Ιδέες, προτάσεις και άλλα

Τα αναλωσιμα των πιστολιων συγκολλησης πλαστικων βγαινουν σε δυο τυπους, ο βολικος ειναι αυτος με την εγκοπη για να κοβονται ευκολα τα σιδερακια με λυγισμα.
9js4zkDl.jpg

Οι πωλητες το αναγραφουν, δεν το ειχα προσεξει ποτε, οποτε ειναι ευκολο να τα προτιμησουμε. Εδω ενα τυχαιο λινκ.

Αν παλι εχετε προμηθευτει τα απλα σιδερακια χωρις την εγκοπη, μπορειτε να την δημιουργησετε μονοι σας, προσεκτικα, με εναν κοφτη.
Το εκανα προσφατα και δουλευει μια χαρα.

Επισης να πω οτι εχουν βγει δυο νεοι τυποι αναλωσιμων, για γωνιες, για την εσωτερικη και εξωτερικη πλευρα.

Ειναι πιο αποτελεσματικοι απο τους αντιστοιχους τυπους για εσωτερικες/εξωτερικες γωνιες που προυπηρχαν (βλεπε κατωθι φωτο).
EgQbDWGl.jpg

Τα αναλωσιμα των πιστολιων συγκολλησης πλαστικων βγαινουν σε δυο τυπους, ο βολικος ειναι αυτος με την εγκοπη για να κοβονται ευκολα τα σιδερακια με λυγισμα.
9js4zkDl.jpg

Οι πωλητες το αναγραφουν, δεν το ειχα προσεξει ποτε, οποτε ειναι ευκολο να τα προτιμησουμε. Εδω ενα τυχαιο λινκ.

Αν παλι εχετε προμηθευτει τα απλα σιδερακια χωρις την εγκοπη, μπορειτε να την δημιουργησετε μονοι σας, προσεκτικα, με εναν κοφτη.
Το εκανα προσφατα και δουλευει μια χαρα.

Επισης να πω οτι εχουν βγει δυο νεοι τυποι αναλωσιμων, για γωνιες, για την εσωτερικη και εξωτερικη πλευρα.

Ειναι πιο αποτελεσματικοι απο τους αντιστοιχους τυπους για εσωτερικες/εξωτερικες γωνιες που προυπηρχαν (βλεπε κατωθι φωτο).
EgQbDWGl.jpg
Πρόσφατα αγόρασα από ΣΚΡΟΥΤΖ αναλώσιμα σε κασετίνα 100Χ6 είδη, που ανέγραφε ότι είναι ΠΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΑ, έναντι 4,50 ευρώ περίπου. Παρέλαβα και διαπίστωσα ότι δεν ήταν ΠΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΑ και φυσικά επιστράφηκαν πίσω. ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν οι περιγραφές τους δεν ανταποκρίνονται αρκετές φορές στην πραγματικότητα. Εάν γνωρίζει κάποιος αναλώσιμο πράγματι ΠΡΟ-ΚΟΜΜΕΝΟ, στην Ελληνική αγορά, ας βάλει λινκ.

Attachments

• IMG20260825193357.jpg
    IMG20260825193357.jpg
    269.5 KB · Views: 4
  • IMG20260825193407.jpg
    IMG20260825193407.jpg
    318 KB · Views: 4
Μιχάλη, οι νέοι τύποι για γωνίες μου φαίνεται ότι δεν είναι 90 μοίρες. Οπότε ίσως είναι για άλλες περιπτώσεις γωνιών και όχι για αντικατάσταση αυτών που γράφεις ότι προϋπήρχαν.

Για αυτούς με την εγκοπή: μου φαίνεται δύσκολο να καταφέρει κάποιος να κόψει πάνω στην εγκοπή, η οποία είναι και πολύ χαμηλά.
Την μία και μοναδική φορά που χρησιμοποίησα το εργαλείο (o προφυλακτήρας στη φωτογραφά), το βάθος που έμπαινε ο συνδετήρας στο πλαστικό ήταν στο περίπου και επίσης το κοφτάκι δεν μπορούσε να κόψει πρόσωπο με την επιφάνεια (έχει κάποιο ελάχιστο βάθος η δαγκάνα). Το κόψιμο του σύρματος που εξείχε το έκανα στο περίπου (όσο πιο βαθιά μπόρεσα) και το υπόλοιπο το τρόχισα με το ντρεμελάκι.

Αν τους έχει χρησιμοποιήσει κανείς (τους γωνιακούς ή με την εγκοπή) και είχε διαφορετική εμπειρία, ας μας πει να ξέρουμε τι να παραγγείλουμε την επόμενη φορά.

x1.jpg

Έχω χρησιμοποιήσει αυτά που είχε η συσκευασία αλλά και αφτερμαρκετ. Όλα με προεγκοπη.
Είτε κοβοντουσαν πολύ δύσκολα Εείτε καθολου.
Μετά τις πρώτες δοκιμές πάντα τροχιζω λίγο την εγκοπή και όλα είναι τέλεια.

Εξάλλου δεν τα χρησιμοποιώ συνέχεια να μου είναι πρόβλημα

• Like
Reactions: newbie and dk31
Σωστα, αλλα η περιγραφη ξεκαθαρα μιλαει για χρηση σε εσωτερικες η εξωτερικες γωνιες (...use for Interior Inner Angles..).
Bεβαια μονο στην πραξη θα ξερουμε με σιγουρια, αν και περαν των ορθων γωνιων μου φαινεται δυσκολο να εννοουν αλλες γωνιες!

Για την εγκοπη, το συρματακι φευγει με το χερι κουνωντας το. Αν ειναι λιγο χωμενη η εγκοπη στο πλαστικο, παλι φευγει.
Αν ειναι πολυ βυθισμενη στο πλαστικο, τοτε κοφτακι και dremel, δεν υπαρχει κατι πιο αποτελεσματικο.
Ολα αυτα, ΑΝ η εγκοπη οντως υπαρχει και ΑΝ ειναι σωστα (προ)κομμενη απο τον κατασκευαστη.

• Like
Reactions: thdogra and newbie