Τα φωτα σας για επιλογη ηχειων

bougas13

New member
28 August 2010
33
Καλησπερα και καλως σας βρηκα μιας και ειμαι εντλως ανιδεος ειπα να ζητησω την αποψη σας για το προβλημα μου. Θελω να στησω ενα απλο hi fi αποτελουμενο απο ενα ραδιοενισχυτη και 2 ηχεια για το σαλονι μου με εμβαδο περιπου 30τμ με κοστος γυρω στο 500 αρικο.. Απευθυνθηκα σε 2 μαγαζια οπου μου προτεινα και οι 2 για ενισχυτη τον Yamha Rx497 αφου ακουσα αρκετα ηχεια που ειχαν εκει εντυπωσιαστικα απο τα Chario silverette 100 και Magnat Supreme 800. Τα ακουσα και τα δυο στον ιδιο χωρο με ενα rock κομματι με κιθαρες πανω στον ιδιο ενισχυτη και σε ενα δωματιο σχεδον οσο το σαλονι μου. Αν και σε σχεση με αλλα ηχεια που ειχα ακουσει τα Chario μου ειχαν φανει ετη φωτος μπροστα απο πλευρας διαυγεια και καθαροτητας σε σχεση με τα magnat δεν απειχαν και πολυ με τα magnat να εχουν απλα περισοοτερο μπασο. Με δεδομενο οτι η μουσικη που ακουω ειναι dance/house σε λογικες εντασεις μιας και μενω σε πολυκατοικια θα ηθελα την γνωμη σας γιατι εγω κλεινω περισσοτερο προς τα chario μονο και μονο επειδη ειναι μικρα αν και δεν εχω προβλημα χωρου. Ευχαριστω εκ των προτερων

Καλωσόρισες και καλή συνέχεια στην παρέα μας!

Τα Chario είναι όντως καλά ηχεία.Αφού σου αρέσουν και σένα,προχώρα.

Επανερχομαι και παλι αγορασα τον ενισχυτη τον 497 τον οποιο προς τον παρον χρησιμοποιω με κατι παλια Technics sbcs 95 που ηταν στην αποθηκη. Στο καταστημα που ειδα τα chario μου ειπαν οτι αν θελω να ακουω δυνατα πρεπει να παρω κατι σε κολωνα γιατι τα chario θα ταλαιπωρουνται πολυ στις ηψηλες εντασεις ισχυει αυτο? Αν ειναι να πληρωσω τοσα χρηματα και να μην μπορω να ακουω δυνατα μου φαινεται καπως τραβηγμενο.

Επανερχομαι και παλι αγορασα τον ενισχυτη τον 497 τον οποιο προς τον παρον χρησιμοποιω με κατι παλια Technics sbcs 95 που ηταν στην αποθηκη. Στο καταστημα που ειδα τα chario μου ειπαν οτι αν θελω να ακουω δυνατα πρεπει να παρω κατι σε κολωνα γιατι τα chario θα ταλαιπωρουνται πολυ στις ηψηλες εντασεις ισχυει αυτο? Αν ειναι να πληρωσω τοσα χρηματα και να μην μπορω να ακουω δυνατα μου φαινεται καπως τραβηγμενο.

Το θέμα "παίζω δυνατά'' εξαρτάται κατά πολύ από τον ενισχυτή και ο 497
δυστυχώς δεν έχει δυνατότητες οδήγησης των chario που το θέλουν
το ρευματάκι τους.
Αυτό εννούσαν όταν σου μίλησαν στο κατάστημα για ταλαιπωρία των ηχείων και όχι μόνο..Σε υψηλές εντάσεις θα υπάρξουν
παραμορφώσεις λόγω ελλειπούς οδήγησης με μεγάλη πιθανότητα
να κάψεις κάνα τουήτερ..Θέλει λίγο ψαξιματάκι το ταίριασμα του Yamaha με
αξιοπρεπή ηχεία..

Ta silverette 100 που σκεφτομαι να παρω γραφουν στα στοιχεια τους οτι χρειαζονται ενισχυτη 30-80 wrms αν δεν κανω λαθος ο 497 εχει 75 σιγουρα δεν ειναι κανενα τερας αλλα μου φαινοταν απο τα χαρακτηριστικα οτι καλυπτει τα ηχεια που θελω να παρω. Εκανα λαθος?

Ψαχνωντας λιγο ακομη πολυ καλη εντυπωση μου εκαναν και τα Klipsch RB51 ξερει κανεις που μπορω να τα ακουσω?

Ψαχνωντας λιγο ακομη πολυ καλη εντυπωση μου εκαναν και τα Klipsch RB51 ξερει κανεις που μπορω να τα ακουσω?

www.audioshow.gr Μαγαζί στον πειραιά που εμπορεύεται Klipsch και έχει αρκετά κομμάτια εκ των οποίων και αυτά και σε καλές τιμές. Κάνε τους ένα τηλέφωνο....

Σημερα ακουσα στον Πειραια τα Klipsch rb51.rb81, synergy b3. Αν και τα 51 επαιζαν πολυ καλα για το μεγεθος τους νομιζες οτι ακουγες μεγαλυτερου μεγεθους ηχειο, τα RB81 επαιζαν εξησου καθαρα με παρισσοτερο μπασο εμενα με γοητευσαν πραγματικα τα Synergy b3 και αποφασισα οτι αυτα θα αγορασω για τα δικα μου μετρα και σταθμα ηταν αυτα που ταιριαξαν στον τροπο που θελω να ακουω μουσικη. Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

Δεν τα εχω αγορασει ακομη μιας και την ψαχνω ακομη θελω να καταληξω σε κατι που ξερω οτι θα μου αρεσει και δεν θα μετανιωσω γι αυτο περιμενω λιγο να μου φυγει ο ενθουσιαμσος και θα ξαναπαω να τα ακουσω.