Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Προσωπικα,συμφωνω με την επιλογη της εταιριας. Οι αγοραστες του ηχειου,δεν ειναι απαραιτητο να γνωριζουν τα περι κατασκευης του,αλλα το αγοραζουν με κριτηριο τον ηχο του,την εμφανιση του και την τιμη αγορας του.Απο εκει και περα,αφου το ηχειο βγαζει αρεστο ηχο,καλυτερα να υπαρχει η αντισταση που παρεμβαινει και γλυτωνει τις μοναδες απο δρομους χωρις επιστροφη και με μηδαμινο κοστος επαναλειτουργιας τους. Ακομα και η αντισταση να μην υπηρχε,δεν ειμαι και τοσο βεβαιος πως η ηχητικη διαφορα θα ηταν ακουστη,σε αντιθεση με το κοστος αλλαγης των καμμενων μοναδων,οπου η διαφορα στην ...τσεπη θα ηταν...εκωφαντικη:)) Προσωπικη αποψη,αφου παντα ειμαι υπερ την προληψης,παρα της...βλαβης και επισκευης επομενως...

Τείνω να συμφωνήσω...

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

50-αρικάκι τελικά....ποιο πολύ μου στοίχησαν τα κεριά που άναψα...

Ωραια. ! Τι μερα ειναι το επομενο party. ? :Banane0:

και την άλλη φορά να μας καλέσεις κι εμάς να το περιφρουρούμε από περίεργους. Και να ξέρεις πως προτιμώ μπύρα lucifer. Ά και μια εξάδα δε θα σου φτάσει. χεχεχε.

Φιλε Στέργιε σε ευχαριστω για την απάντηση. Δεν έχω διπλοκαλωδίωση. Τα ηχεία ήταν σε γωνία και τα καλώδια απολύτως προστατευμένα. Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιοσ να μπλέχτηκε. Ο ενισχυτής είναι 2x500 class D και τα οδηγεί ανετότατα. Τα ηχεία με την σειρά τους είναι 300W συνεχούςν εντάσεως και 500W peak. Οπότε από πλευράς προδιαγραφών ενισχυτής και ηχεία ταιριάζουν. Οι εντάσεις που έπαιξα ναι μεν υψηλές αλλά παραπάνω από το 7 (ο δείκτης στο 2 δηλαδή αν δούμε ως ρολόϊ το volume) δεν πήγαν. Διάολε δεν μπορώ να φανταστώ ότι γονάτισαν τα γούφερ και το midrange.

Ωστόσο το μπάσο είναι πλαδαρό - βάζω το αυτί μου στο γούφερ και νομίζω ότι δεν συμπεριφέρεται σωστά - και από midrange δεν ακούω τίποτα - η νομίζω ότι δεν ακούω.

Συνολικά ο ήχος για κάποιον που δεν είναι εξοικειωμένος με το ήχείο ίσως να μην του φανεί ότι παρουασιάζει πρόβλημα. Για μένα είναι προφανές. Δεν νομίζω ότι είναι η εντύπωσή μου. Το μόνο αισιόδοξο σενάριο που μπορώ να δώ είναι ότι μαλάκωσαν τα γούφερ από τις εντάσεις και παίζουν κανονικά πιά. Αλλά φοβάμαι ότι δεν είναι αυτή η περίπτωση. Το μπάσο για μένα είναι λασπωμένο. Έχασε το νεύρο και το σφιχτό του.

Μπλέξαμε....

Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα αλλά αν η θερμοκρασία στο πηνίο ξεπέρασε τους 300 βαθμούς, πολύ πιθανό να έχετε "χάσει" τα μεσαία.
Αναπτύχθηκε υψηλή θερμοκρασία στο πηνίο λόγω διερχόμενου ρεύματος, το tweeter άντεξε λόγω τεχνικών ψύξης, τα woofers λόγω ψύξης από την κίνηση + τις όποιες άλλες τεχνικές ψύξης έχουν, τo mid δεν άντεξε... :ο(

Last edited:
και την άλλη φορά να μας καλέσεις κι εμάς να το περιφρουρούμε από περίεργους. Και να ξέρεις πως προτιμώ μπύρα lucifer. Ά και μια εξάδα δε θα σου φτάσει. χεχεχε.

αυτή ειναι ακριβη και υψηλοβαθμη!

Δεν έχω διαβάσει όλο το νήμα αλλά αν η θερμοκρασία στο πηνίο ξεπέρασε τους 300 βαθμούς, πολύ πιθανό να έχετε "χάσει" τα μεσαία.
Αναπτύχθηκε υψηλή θερμοκρασία στο πηνίο λόγω διερχόμενου ρεύματος, το tweeter άντεξε λόγω τεχνικών ψύξης, τα woofers λόγω ψύξης από την κίνηση + τις όποιες άλλες τεχνικές ψύξης έχουν, τo mid δεν άντεξε... :ο(

Μια αντίσταση στο κροσ ειχε καει τελικα. Την αλλάξαμε και βάλαμε και καλύτερη λέει ο μάστορας και ολα επανήλθαν.

αν εβαλε καλυτερη, να εισαι πιο προσεκτικος.
την αλλη φορα μπορει να επιζησει η καλυτερη αντισταση...

Να το διασκεδάσουμε και λίγο..(λες και κάνουμε και τιποτα άλλο με τον πόνο του ανθρώπου..), φίλος μέσα απο το φόρουμ παίρνει καινούριο ζευγάρι ηχεία και ο παλαιός του ενισχυτής δεν ανταποκρίνεται στα φορτία, τότε ο xtsili προσφέρεται με τον ενισχυτή του να πάει να κάνουν δοκιμές να δουν πως παίζουν........:devil-smiley-029:

Να το διασκεδάσουμε και λίγο..(λες και κάνουμε και τιποτα άλλο με τον πόνο του ανθρώπου..), φίλος μέσα απο το φόρουμ παίρνει καινούριο ζευγάρι ηχεία και ο παλαιός του ενισχυτής δεν ανταποκρίνεται στα φορτία, τότε ο xtsili προσφέρεται με τον ενισχυτή του να πάει να κάνουν δοκιμές να δουν πως παίζουν........:devil-smiley-029:

και θα του ζητησω και κατι για τον κοπο μου :-)