και το 7 ποιό είναι? τα ποτενσιόμετρα συνήθως ξεκινάνε από το 7 (η ώρα). Εσύ που το είχες γυρισμένο?
στο και 10 αν το δούμε ως ρολόϊ
και το 7 ποιό είναι? τα ποτενσιόμετρα συνήθως ξεκινάνε από το 7 (η ώρα). Εσύ που το είχες γυρισμένο?
εξαρτάται τι έχεις στην είσοδο...
αν έχεις το cd του Harry James Still Harry.....κανένα πρόβλημα
αν βάλεις πχ το cd της Amy Winehouse.....+20 db με το καλημέρα...
Αν έβγαζε DC στην έξοδο θα έκαιγε (ή έστω ταλαιπωρούσε) τα woofer. Τα mid & tweeter έχουν πυκνωτές σε σειρά οι οποίοι θα έκοβαν οποιοδήποτε DC.
Άσε που οι εμπορικοί ενισχυτές έχουν πάντα προστασίες από DC στην έξοδο.
Πρέπει να στο πουν,εκτός και δεν ξέρουν να μετράνε,κάτι που θεωρώ απίθανοΠιθανόν αλλά αυτοί θα μου το πουν?
Αυτό έχει απαντηθεί από τις πρώτες σελίδες. Το 7 του volume δεν λέει απολύτως τίποτα για την έξοδο του ενισχυτή. Μπορεί να έπαιζε στο 50% της ισχύος του, μπορεί να παραμόρφωνε. Θα το μαθαίναμε αν βάζαμε τον ενισχυτή σου στον πάγκο με την συγκεκριμένη πηγή και το συγκεκριμένο υλικό (μουσική).
Πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ενισχυτής σου πέφτει μεγάλος στα ηχεία σου.
Όπως έχουμε ξαναπεί, το ότι τα ηχεία λένε 500W δεν σημαίνει πολλά πράγματα. Μιλάνε για κορυφές ισχύος, όχι για συνεχή ισχύ σε συνθήκες πάρτι.
έχεις δίκιο για το γούφερ
classic rock/disco . Και κατα γενική ομολογία δεν ακούγονταν εκκωφαντικά.
να πω κάτι....Πέρυσι μου είχε κάψει τα woofer σε κάτι άλλα ηχεία (στο περυσινό πάρτυ), υποδεέστερα και μικρότερων προδιαγραφών....(ω ρε τι έχω να ακούσω τώρα, άντε πάρτε σειρά να μου την πέσετε...ένας ένας παιδιά!!!)
να πω κάτι....Πέρυσι μου είχε κάψει τα woofer σε κάτι άλλα ηχεία (στο περυσινό πάρτυ), υποδεέστερα και μικρότερων προδιαγραφών....(ω ρε τι έχω να ακούσω τώρα, άντε πάρτε σειρά να μου την πέσετε...ένας ένας παιδιά!!!)
δεν λέω τί άκουγες.
λέω: άλλο cd έχει διαρκή μέσο όρο στάθμης εξόδου -5db με κορυφές 0 db και άλλο -20db με κορυφές 0 db....
Ποιό θα κάψει πρώτο τα ηχεία?
Νομίζω πως θα τους καλύψω όλους για να μη λέμε και πολλά πολλά...
Βρε παιδί μου αφού το έχεις το θέμα με τα πάρτυ, πάρε κανα ζευγάρι PA που θα τα κάνεις και απόσβεση αμέσως Με το ρυθμό που καις τα woofer και τις αντιστάσεις...
ναι ναι, αυτά τα επαγγελματικά αυτοενισχυόμενα με τα δωδεκάιντσα και βάλε
edit
καλή ώρα: http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=422&category=3081
θέλω να πω ότι η διαφορά πχ 15 db σε μέση στάθμη στη μουσική που ακούμε μπορεί να μεταφράζεται ως 10πλάσια ισχύς στο ηχείο.
έτσι αν ακούμε πχ με έναν 100άρη ενισχυτή δυνατά μιά μουσική του πρώτου είδους μπορεί να τη βγάζει άνετα το ηχείο και να έχουμε πχ κορυφές 1000 βατ που οριακά τις αντέχει.
Αν αλλάξουμε cd και βάλουμε ένα του δεύτερου είδους (δηλ αυτά του loudness war) τότε δίνουμε στο ηχείο συνέχεια σχεδόν 800 με 1000 βατ.
Και όσα λέω τα λέω με ενισχυτή με ονομαστική ισχύ 100.
Εσύ είχες έναν των 500 ως αφετηρία...
θέλω να πω ότι η διαφορά πχ 15 db σε μέση στάθμη στη μουσική που ακούμε μπορεί να μεταφράζεται ως 10πλάσια ισχύς στο ηχείο.
έτσι αν ακούμε πχ με έναν 100άρη ενισχυτή δυνατά μιά μουσική του πρώτου είδους μπορεί να τη βγάζει άνετα το ηχείο και να έχουμε πχ κορυφές 1000 βατ που οριακά τις αντέχει.
Αν αλλάξουμε cd και βάλουμε ένα του δεύτερου είδους (δηλ αυτά του loudness war) τότε δίνουμε στο ηχείο συνέχεια σχεδόν 800 με 1000 βατ.
Και όσα λέω τα λέω με ενισχυτή με ονομαστική ισχύ 100.
Εσύ είχες έναν των 500 ως αφετηρία...
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.