![]()
Αν ειναι ετσι τα πραγματα πισω ,μηπως κατι δεν ειναι σωστα?
Ακριβώς αυτή είναι η συνδεσμολογία. Οι μεσαίες μπόρνες στην photo είναι και τα μεσαία.
![]()
Αν ειναι ετσι τα πραγματα πισω ,μηπως κατι δεν ειναι σωστα?
Πάρτυ με ηχεία 2700 ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
λυπάμαι που στο λέω έτσι.
Εγώ πάντως βρίσκω δίκαιο αυτό που λέει.
Με τα ταπεινά Tangent που είχα για να ροκάρω,έπαιζα κάθε,μα κάθε μέρα 6-9 το βράδυ,με την ένταση στα 3/4 και διπλοενισχυμένα.Δηλαδή,2 ενισχυτές 2χ100/8ohm,2χ200/4 ohm,σε ηχεία ονομαστικής ισχύος 150 WRMS.
Ποτέ δεν έπαθαν το παραμικρό.
Μήπως πρόκειται για αστοχία υλικού;
Έψαξες στο net να δεις αν έχουν κι άλλοι παρόμοιο πρόβλημα;
Πάρτυ με ηχεία 2700 ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ.
λυπάμαι που στο λέω έτσι.
Ετσι ακριβως,αλλα και να συμπληρωσω πως γενικα με ηχεια hi fi δεν κανουν παρτυ,περα απο την χρηματικη τους αξια. Παντως,υπαρχει περιπτωση να μην εχει καει το midrange,ισως υπαρχει καποια βατικη αντισταση υπο μορφη ασφαλειας στο κρος του ηχειου και να την βγαλεις ''αναιμακτα''. Φυσικα αυτα ειναι θεωριες,αφου μονο με ελεγχο θα διαπιστωθει. Θεμα εγγυησης στα ηχεια,πρακτικα δεν υπαρχει,παρα μονο αν εχει διαθεση η εταιρια να σε εξυπηρετησει,αφου το ηχειο δεν καιγεται,αλλα το καις... Σου ευχομαι τα καλυτερα !
Γενικά τα μεγάφωνα των μεσαίων τραβάνε το πιο πολύ ζόρι αφού η πλειονότητα της μουσικής πληροφορίας αναπαράγεται από αυτά. Μακάρι να είναι κάποια αντίσταση και να μην έχουν καεί τα μεγαφωνα.
Όσον αφορά την εγγύηση ισχύει αυτό που λέει ο audioj. Τα ηχεία έπαθαν ζημιά από υπαιτιότητα του χρήστη. Δε θα σου αντικαταστήσουν τα μεγάφωνα δωρεάν.
Χτυπα ξυλο σε περιπτωση οπου καηκε το μεγαφωνο και χρειαστει να το πληρωσεις, κοιτα και λιγο προς εξωτερικο μερια μηπως το βρεις.
Πριν λιγα χρονια μου ειχε καει το τουιτερ απο ενα ηχειο δαπεδου. Η αντιπροσωπεια μου ζητουσε 100 ευρω και εξοδα αποστολης.
Το βρηκα σε ανταλλακτικο απο Αγγλια και μου ηρθε με 23 ευρω συμπεριλαμβανομενων των εξοδων αποστολης.
Ξενοφων,με το που θα στειλεις στην Γερμανια email,αυτοματα θα σε παραπεμψουν στην εδω αντιπροσωπεια,οπου ετσι ειναι και το πρεπον δλδ. Απευθυνσου λοιπον πρωτα στην αντιπροσωπεια,πηγαινοντας τα ηχεια εκει για ελεγχο,ετσι ωστε να ξερεις ακριβως ποιο ειναι το προβλημα.Να σημειωσω δε,πως αν το προβλημα υπαρχει και στα δυο ηχεια,δεν μπορεις να υποστηριξεις αστοχια υλικου,αλλα μαλλον κακη χρηση η ανικανο ενισχυτικο. Καλυτερα λοιπον να ξεκινησεις απο εκει,να μαθεις δλδ ποιο ακριβως ειναι το θεμα των ηχειων και βλεπεις μετα τι θα κανεις...Ολα τα αλλα νομιζω πως δεν εχουν ιδιαιτερη σημασια,αλλα αποτελουν μαλλον την εναρξη αλλου νηματος. Και παλι ευχομαι τα καλυτερα![]()
Αν η προηγούμενη ερώτηση μου είναι off topic,πάσο.
Την έκανα υπό την έννοια του ότι το συγκεκριμένο mid είναι διαφημισμένο απ' την εταιρία ως πρωτοπόρο.
Αυτό,εκτός απ' τα θετικά του,στο δικό μου μυαλό σημαίνει πως ίσως να μην είναι ευρέως δοκιμασμένο.
Γι' αυτό και η επιμονή μου για το αν υπάρχουν κι άλλοι χρήστες.
Ξαναλέω,αν κάνω λάθος,πάσο,δεν είμαι ειδικός απλώς την λογική μου επιστρατεύω μήπως και βοηθήσουμε κάποιον που κάλλιστα θα μπορούσαμε να ήμασταν στην θέση του και χωρίς parties.
Και δεν νομίζω πως το πρόβλημα κάποιου φίλου εδώ,είναι τόπος για να επικεντρωνόμαστε σε νουθεσίες.Καλές κι αυτές για μελλοντική χρήση,αλλά χρησιμότερη θα ήταν κάποια λύση που θα μπορούσε να πιαστεί και -γιατί όχι-,να τον κάνει να νιώσει καλύτερα.
Αυτά από εμένα και σκάω.
Δεν την δέχομαι αυτή την άποψη. Η Boulder γιατι βγάζει μόνο μπλοκσ των 130 χιλιαδων δολλαρίων με 1200 watt ισχύ το καθένα - οξυγονοκόλληση δηλαδή - για να τα πάρεις και να τα βάλεις να παίξουν σε γκαρσονιέρα? Για να τα αγοράσει ο Αμπράμοβιτσ το κάνει, ο οποίος θα κάνει ένα πάρτυ στην βίλλα του στην Costa Brava και θα έχει 500 καλεσμένους και θα τoυς παίζει με τα Grand Utopia της Focal.
Δεν καταλαβαίνω γιατί ένα πηνίο πρέπει να καίγεται άμα τραβήξει κάμποσο ρεύμα παραπάνω - εξαιρετικά πιθανό για ένα σωρό λόγους. Αλοίμονο
αν δεν υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε μία τέτοια κατάσταση. Δηλαδή πως το επαγγελματικό ηχείο των 250 ευρώ δεν καταλαβαίνει Χριστό - δύο φορές έχω πάει σε πάρτυ που έπαιζαν όλοι νύχτα στο τέρμα τα μικρα ενεργά μόνιτορ της Yamaha και δεν έπαθαν το παραμικρό - και εδώ μας έκατσε το πρόβλημα που περιέγραψα?
Αλλά εδώ έρχομαι στο άλλο κομμάτι της απάντησής σου που εύχομαι να είναι και η δική μου περίπτωση ότι κάποια βατική αντίσταση ασφαλείας έχει καεί. Που μεταξύ μας φαίνεται και το πιό πιθανό. Αλλιώς όσο και καμένα να ήταν τα μιντρεϊντζ κάποιο θόρυβο θα έκαναν. Αυτά είναι τελείως νεκρά. Και πιέζοντάς τα με τα δάχτυλα όπως μου είπε άλλος συμφορουμίτης να κάνω, η μονάδα έχει ελαστικότητα, επανέρχεται και δεν κάνει χρουτσ χρουτσ.
έχεις ένα πολύ μεγάλο λάθος.
Τα βάτ και ιδίως τα 1200 δεν υπάρχουν για να "οξυγονοκολλήσουν" ούτε για να κάνουν πάρτυ.
Υπάρχουν για να έχεις headroom για υψηλά μεταβατικά. Πχ τα 1200 που λες θα σου έχουν ένα headroom γύρω στα 6 db πάνω από τα 300 ή 9 πάνω απ´τα 150 που είναι σχεδόν οι περισσότεροι σημερινοί ενισχυτές.
Δεν ξέρω τι πάρτυ ήταν και σε τι χώρο πόσο γεμάτος ήταν (σημαντική λεπτομέρεια διότι κάνουν τα βατ να εξαφανίζονται).
Χρησιμοποιήθηκε μήπως ισοστάθμιση?
ήταν φλατ?
τι είδος μουσική ακούσατε?
ήταν cd? wav? μήπως είχατε υλικό με μπόλικο loudness war?
Μήπως electronica ή κάτι άλλο με τονισμένα άκρα?
Το επαγγελματικό των 250 ευρώ δεν καταλαβαίνει Χριστό διότι περνάει από ενεργό κρος και παίρνει μέρος του φάσματος.
Ηχεία "σπιτικά" = "no party".
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.