Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

καταλαβαίνω το σπάσιμο.
πάντως το τελευταίο πάρτυ που θυμάμαι ήταν στα 18 μου γύρω στο 75 και ...ναι είχα ζημιές.
Από τότε....ποτέ ξανά.
Δυστυχώς το hifi είναι ...σχεδόν μοναχικό άθλημα.

Φοβάμαι πως ακόμα και ο καλύτερος μάστορας να σου τυλίξει πηνίο ο χαρακτήρας του ηχείου θα πάει περίπατο όπως επίσης και το ματσάρισμα των δυό μονάδων.

Είναι ωραίο πράγμα να χαίρεσαι την μουσική σου με το σύστημά σου και με πολύ κόσμο και με αφορμή μία επέτειο (που για να γίνει χαρούμενη μετά από κάποια ηλικία πρέπει να κάνεις πράγματα όπως ένα πάρτυ...:-) ).

Λες να αλλάξει? Γιατί? άμα έχουμε ίδιο μήκος, διατομή και ιδιότητες του σύρματος του πηνίου, γιατί να αλλάξει? Ρωτάω για να με διαφωτίσεις.

Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Εδώ 2 mid χαϊεντάδικου ηχείου μαρτύρησαν και ξεψύχησαν στους ρυθμούς του mambo και τα αυτιά σας ήταν μια χαρά, πιο επαγγελματικό θα σας έκανε μεγαλύτερη ζημιά?

Χωρίς πλάκα ακόμα και τα πιο ξεφτιλέ πλαστικά ενεργά επαγγελματικά ηχεία σήμερα παίζουν εξαιρετικά και πολύ δυνατά, νομίζω ότι πρέπει να τη δεις αυτή τη λύση.

Κανένα νέο από την αντιπροσωπεία? Μήπως αντί για ολόκληρο mid αλλάζει μόνο η κάψα και βγαίνει φθηνότερο?

Έπαιζε καλά στα αυτιά μου όσο μπορούσα να το αντιληφθώ, από τις 3 και μετά δεν μπορούσα....:-) τώρα ομολογώ ότι δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω πότε έγινε η ζημία. αλλά Για πολύ ώρα αυτό που άκουγα δυνατά μου άρεσε. Εν αντιθέσει με τον άθλιο ήχο του επαγγελματικού του 2006.

Ναι και βέβαια υπάρχουν εξαίσια επαγγελματικά. Άντε να τα βρεις να στα φέρουν και να μην τα χρυσοπληρώσεις.

Θεωρητικά περιμένω να με πάρουν τηλ να έλθουν να τα πάρουν από το σπίτι. Καθότι 90 κιλά ηχεία δεν μπορώ ούτε έχω τρόπο να τους τα παω ο ίδιος.

Εχω την αισθηση πως τα ηχεια θα θελουν και κροσοβερ... Με συνεχομενη μεγαλη ισχυ,τα πηνια του κρος στα χαμηλα,θαχουν γινει...φλαμπε και ισως αυτο να ειναι και η αιτια του διαφορετικου χαρακτηρα που παρατηρησες στα χαμηλα,αφου τα χαρακτηριστικα τους πλεον,θα ειναι αλλου για αλλου... Ηρθαν και τα πηρανε?

Είχα τον Rotel και μετά αγόρασα τα ηχεία. Τον είχα μάλιστα δοκιμάσει με τα ηχεία πέρυσι στην έκθεση της ΕΤΥΤ να δώ πως τα πάει κλπ. Και τον δοκίμασα με αρκετά ηχεία στην πορεία. Τα συγκεκριμένα με έιχαν πείσει απο πολλές απόψεις από την πρώτη στιγμή.

Αααα τον είχες παει στην ΕΤΥΤ τον ενισχυτή και με τα heco δεν σου είπαν τίποτα ότι θα έχεις πρόβλημα ή ότι είναι πολύς και δεν τον συνιστούν ας πούμε. Ε τότε θέλουνε ματσούκι...(μου έχει βγει το άγριο σε αυτό το νήμα...δε μπορώ να πω)

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Εχω την αισθηση πως τα ηχεια θα θελουν και κροσοβερ... Με συνεχομενη μεγαλη ισχυ,τα πηνια του κρος στα χαμηλα,θαχουν γινει...φλαμπε και ισως αυτο να ειναι και η αιτια του διαφορετικου χαρακτηρα που παρατηρησες στα χαμηλα,αφου τα χαρακτηριστικα τους πλεον,θα ειναι αλλου για αλλου... Ηρθαν και τα πηρανε?

Οχι δεν έχουν ακόμα εμφανισθεί...ούτε για συνεννόηση...

Μαύρο ΣΚ θα κάνω με αυτά που λες. Ωστόσο ο διαφορετικός χαρακτήρας που άκουσα μπορεί να οφείλεται στην παντελή έλλειψη των μεσαίων. Μου θυμίζει τον ήχο που ακούω με ισοστάθμιση όταν χαμηλώνω τα μεσαία και τονίζς τα άκρα.

Αααα τον είχες παει στην ΕΤΥΤ τον ενισχυτή και με τα heco δεν σου είπαν τίποτα ότι θα έχεις πρόβλημα ή ότι είναι πολύς και δεν τον συνιστούν ας πούμε. Ε τότε θέλουνε ματσούκι...(μου έχει βγει το άγριο σε αυτό το νήμα...δε μπορώ να πω)

Ακριβως!....Αν θες φοβόμουν μήπως δεν μπορούσε να τα οδηγήσει αλλά προφανώς τα οδήγησε. Αλλά ναι δεν είχα κάποια σύσταση του τύπου "φίλε πρόσεχε γιατί ο ενισχυτής είναι πολύ δυνατός κλπ"

Τα ηχεία πρέπει να κάηκαν από απλή υπερθέρμανση. Προειδοποίηση δεν θα υπήρξε. Απλά το πηνίο θα ζεσταίνονταν συνεχώς μέχρι που έλιωσε. Το ταπεινό μου Vandersteen 1Β έχει έναν θερμοστάτη πάνω στο πηνίο. Άμα ζεσταίνονταν έβαζε μια βατική στο κύκλωμα και έρειχνε 10dB την ένταση. Όταν στο πάρτυ το έκανε 2-3 φορές κατέβασα την ένταση. Γλύτωσα το ηχείο, αλλά σίγουρα το κέφι έπεσε. Γιατί αυτή η απλούστατη πατέντα δεν χρησιμοποιείται από όλους τους κατασκευαστές δεν το καταλαβαίνω.

Τα ηχεία πρέπει να κάηκαν από απλή υπερθέρμανση. Προειδοποίηση δεν θα υπήρξε. Απλά το πηνίο θα ζεσταίνονταν συνεχώς μέχρι που έλιωσε. Το ταπεινό μου Vandersteen 1Β έχει έναν θερμοστάτη πάνω στο πηνίο. Άμα ζεσταίνονταν έβαζε μια βατική στο κύκλωμα και έρειχνε 10dB την ένταση. Όταν στο πάρτυ το έκανε 2-3 φορές κατέβασα την ένταση. Γλύτωσα το ηχείο, αλλά σίγουρα το κέφι έπεσε. Γιατί αυτή η απλούστατη πατέντα δεν χρησιμοποιείται από όλους τους κατασκευαστές δεν το καταλαβαίνω.

Ελα ντε άνθρωπέ μου...Μόνο οι Αμερικάνοι σκέφτονται αυτές τις πατέντες πλάκα πλάκα γιατι σέβονται το καταναλωτικό κοινό. Απλουστευτικό λίγο αυτό που λέω αλλά έτσι μου φαίνεται ότι συμβαίνει σε μεγάλη γκάμα αγαθών - και αυτοκίνητα!

Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Εδώ βέβαια κάποιος θα απαντήσει πως αυτό ίσως 'βρωμίζει' το κρος με επιπλέον κρίκους στην αλυσίδα.
Κρίκους όμως που γλιτώνουν από πίκρα θα έλεγα εγώ.

Ελα ντε άνθρωπέ μου...Μόνο οι Αμερικάνοι σκέφτονται αυτές τις πατέντες πλάκα πλάκα γιατι σέβονται το καταναλωτικό κοινό. Απλουστευτικό λίγο αυτό που λέω αλλά έτσι μου φαίνεται ότι συμβαίνει σε μεγάλη γκάμα αγαθών - και αυτοκίνητα!

Υπάρχουν πάντα δυο όψεις.. Ένα ενδεχόμενο είναι οι Αμερικάνοι όντως να σέβονται το κοινό τους, ένα άλλο είναι να τους θεωρούν εν δυνάμει "κανίβαλους" και να τους αντιμετωπίζουν ως τέτοιους.. Μπορεί φυσικά να είναι συνδυασμός και των δυο..

Επίσης παίζει πολύ η μήνυση στην Αμερική.. οπότε πρέπει να φιλάς τον ποπό σου με όποιο τρόπο μπορείς.

Από την άλλη, δεν έχω ακούσει για κανένα hi end Αμερικάνικο ηχείο να έχει προστασίες. Οπότε...

Έχει αισθητήρα πάνω στο voice coil του midbass ή σε κάποιο πηνίο του cross? Μάλλον στο cross φαντάζομαι και συγκεκριμένα παλιό θερμοστάτη με έλασμα, ο οποίος σίγουρα θα είναι στην πορεία του σήματος (διαφορετικά θα απαιτούνταν ρελέδες και άρα τροφοδοσία για το κάθε ηχείο κ.ο.κ.). Χμ....

Έχει αισθητήρα πάνω στο voice coil του midbass ή σε κάποιο πηνίο του cross? Μάλλον στο cross φαντάζομαι και συγκεκριμένα παλιό θερμοστάτη με έλασμα, ο οποίος σίγουρα θα είναι στην πορεία του σήματος (διαφορετικά θα απαιτούνταν ρελέδες και άρα τροφοδοσία για το κάθε ηχείο κ.ο.κ.). Χμ....

Όπως λέει,δεν διακόπτει,παρά μόνο ρίχνει την ένταση κατα 10 db.
Οπότε θα είναι κάπως πιο περίπλοκο από ένα απλό έλασμα.

μια τέτοια λύση ίσως να μην είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστη από την άλλη και να δημιουργεί γενικότερα προβλήματα εμπλοκής ακόμα και σε περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δεν είναι απαραίτητο.

Μπα.. ένα έλασμα με μια βαττική, όπως είπε και ο ln(), η οποία μπαίνει στην πορεία του σήματος στα "δύσκολα" με αποτέλεσμα να κόβει τα 10db.

Πάσο.
Το παρήγορο σε αυτή την υπόθεση είναι πως θα μένει ανοικτό στην νορμάλ χρήση.
Γιατί τα μικροarcs που αναπόφευκτα θα κάνει κατά την λειτουργία του καλό δεν θα κάνουν...

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Οχι δεν έχουν ακόμα εμφανισθεί...ούτε για συνεννόηση...

Μαύρο ΣΚ θα κάνω με αυτά που λες. Ωστόσο ο διαφορετικός χαρακτήρας που άκουσα μπορεί να οφείλεται στην παντελή έλλειψη των μεσαίων. Μου θυμίζει τον ήχο που ακούω με ισοστάθμιση όταν χαμηλώνω τα μεσαία και τονίζς τα άκρα.

Δε νομίζω και στο παρτυ να έπαιξες με ισοστάθμιση...

Από έξοδο notebook σε προενισχυτή και από εκεί σε τελικό...
Αν μπήκε και ισοσταθμιστής στη μέση τότε δεν μιλάμε για πάρτι αλλά για gangbang... με επίκεντρο τα ηχεία.

Re: Απάντηση: Re: Τα φωτα σας για περίεργο μπουμάρισμα.

Πάσο.
Το παρήγορο σε αυτή την υπόθεση είναι πως θα μένει ανοικτό στην νορμάλ χρήση.
Γιατί τα μικροarcs που αναπόφευκτα θα κάνει κατά την λειτουργία του καλό δεν θα κάνουν...

Έλα που δεν θα μένει ανοιχτό.. Πάντα μια κλεισμένη επαφή θα βρίσκεται στην πορεία του σήματος.

Από έξοδο notebook σε προενισχυτή και από εκεί σε τελικό...
Αν μπήκε και ισοσταθμιστής στη μέση τότε δεν μιλάμε για πάρτι αλλά για gangbang... με επίκεντρο τα ηχεία.

Δηλαδή πήρε σήμα από την έξοδο ακουστικών του notebook->προ->τελικός->ηχεία? Αν είναι έτσι, no wonder που κάηκαν.