Τα φωτα σας σε εναν καινουργιο στην Δορυφορικη

mour76

New member
1 October 2008
62
Kαλημερα
Θελω την βοηθεια σας.
Θελω να εγκαταστησω νεο πιατο και δεκτη σε καινουργιο σπιτι.
Εχω μια προσφορα για δεκτη Opticum και Manhatan.
Τα πραγματα που θελω να εχουν ειναι αναμονη για ενσυρματο card sharing , και να ειναι συμβατοι με Νοβα και με το Epg της Νοβα!
Συμφωνα με αυτα που διαβασα ο Manhatan φαινεται καλυτερος.
Επισης, εαν βαλω δυο LNB τι περισσοτερο θα εχω?
Περα απο τα περισσοτερα καναλια (λογω δευτερου δορυφορου) υπαρχει καποιο "μπουκετο" που εκπεμπει σε αλλο δορυφορο (πχ Sky Digital) και χρειαζεται το δευτερο LNB?
Οι τιμες που μου εχουν δωσει ειναι γυρω στα 230 ευρω με τοποθετηση για το ενα και 300 για 2 LNB. ειναι λογικες?
Εαν πρεπει να προσεξω κατι αλλο παρακαλω πεστε μου.
Ευχαριστω.

Re: Τα φωτα σας σε εναν καινουργια στην Δορυφορικη

κατ αρχην καλως ορισες στην παρεα μας

καλυτερα να πας σε 2 lnb hotbird-Astra μιας και θα καινουργια εγκατασταση

70 ευρω διαφορα σε μονο διπλο lnb ειναι λιγο τσιμπημενα ,παζαρεψε τον

ο Manhattan ειναι πολυ καλος για το ενσύρματο card sharing αλλα με δυσκολο μενου και ασχημη λειτουργια της λιστας αγαπημενων(προσθεση και αφαιρεση καναλιων)

ζητα να "παιξεις" λιγο μαζι του στο καταστημα του εγκαταστατη

για SKY Digital θελεις αλλο πιατο,δες και διαβασε με την ησυχία σου αντστοιχα θεματα στην κατηγορια μας

Απάντηση: Τα φωτα σας σε εναν καινουργια στην Δορυφορικη

Να βάλεις οπωσδήποτε δεύτερο LNB. Δεν υπάρχει λόγος να μην έχεις και δεύτερο δορυφόρο. Η διαφορά τιμής που σου δείνει είναι πράγματι μεγάλη. Τί μάρκα είναι τα LNB της προσφοράς; Εν μέρει η διαφορά δικαιολογείται από το switch και το μανταλάκι αλλά και πάλι είναι μεγάλη.

Το πιάτο τί διάσταση είναι; Τί μάρκα και τί υλικό;

Για δέκτη δες και την περίπτωση HD.

Ευχαριαστω για την απαντηση.
για τον αλλο Δεκτη (Opticum) ξερεις κατι?

δυστυχως δεν μου ειπε μαρκα για Lnb .
Για το πιατο μου ειπε 80αρι για μονο και 1 μετρο για διπλο!
To HD αξιζει τωρα? υπαρχει κανενα ελευθερο καναλι να εκπεμπει τωρα?
και εαν υπαρχει συνδρομιτηκο σε ποια τιμη?

Last edited:
Απάντηση: Τα φωτα σας σε εναν καινουργια στην Δορυφορικη

Από τί μέγεθος (διάμετρο) πιάτου και πάνω, έχει νόημα να παίξει ποιοτικά κανείς από Αθήνα με δύο LNB για hotbird & Astra;

Ας το τραβήξω λίγο ακόμα!...

Αν μιλήσουμε για τρία LNB (λέμε τώρα), ποιος θα σύμφερε να είναι ο τρίτος δορυφόρος και από τί μέγεθος πιάτου και πάλι (πάντα από Αθήνα);

Ρωτώ εδώ, μιας και μπορεί να χρησιμεύσουν και στον φίλο μας οι απαντήσεις αφού τώρα το ξεκινά...

Εννοητε οτι θα βαλεις 2 LNB και εγω απο την μερια μου σου πρωτεινω τον Manhattan επειδη εχει και CI για το μελλον αφου θα ασχοληθης!!

Re: Απάντηση: Τα φωτα σας σε εναν καινουργια στην Δορυφορικη

Από τί μέγεθος (διάμετρο) πιάτου και πάνω, έχει νόημα να παίξει ποιοτικά κανείς από Αθήνα με δύο LNB για hotbird & Astra;

Ας το τραβήξω λίγο ακόμα!...

Αν μιλήσουμε για τρία LNB (λέμε τώρα), ποιος θα σύμφερε να είναι ο τρίτος δορυφόρος και από τί μέγεθος πιάτου και πάλι (πάντα από Αθήνα);

Ρωτώ εδώ, μιας και μπορεί να χρησιμεύσουν και στον φίλο μας οι απαντήσεις αφού τώρα το ξεκινά...

Σαν τριτο δορυφορο βαλε τον Badr (26*E).Κατοπτρο 1,20μ. αν θες να εχεις οσο το δυνατον καλυτερη ληψη.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα φωτα σας σε εναν καινουργια στην Δορυφορικη

Σαν τριτο δορυφορο βαλε τον Badr (26*E).Κατοπτρο 1,20μ. αν θες να εχεις οσο το δυνατον καλυτερη ληψη.
1,20μ. προφανώς εννοείς για αυτούς τους τρεις δορυφόρους. Αν ναι, για μόνο δύο, πόσο;

Θα αξίζει ο Badr για Έλληνα με όχι άριστη γνώση Αγγλικών άραγε; Εννοώ όσο αφορά τα επιπλέον κόστη και φασαρία;

Για HellasSat σε ένα πιάτο με HotBird ούτε κουβένατα ε;

Για Asra 19E-Hotbird 13E με κατοπτρο 1,00μ. εισαι οκ.o Badr 26E ειναι ενας αξιολογος δορυφορος με πληθος ελευθερων καναλιων.Μονο λιγα ειναι κωδικοποιημενα.Καλες ταινιες και ποδοσφαιρο,οπως και το Discovery. σιγουρα καλυτερος δορυφορος απο τον Hotbird αν ειναι να δεις μονο ελευθερα καναλια.Αν εχεις ομως καποια καρτα οπως Νοβα τοτε ο Hotbird σου ειναι απαραιτητος.Για Hotbird και Hellasat ειναι λιγο δυσκολο γιατι η διαφορα μεταξυ δυο δορυφορων κανονικα δεν πρεπει να υπερβαινει τις 7* περιπου.Παντως αν χρησιμοποιησεις μεγαλο κατοπτρο 1,20μ. τουλαχιστον τοτε μπορει και να πραγματοποιηθει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα φωτα σας σε εναν καινουργιο στην Δορυφορικη

Για Asra 19E-Hotbird 13E με κατοπτρο 1,00μ. εισαι οκ.o Badr 26E ειναι ενας αξιολογος δορυφορος με πληθος ελευθερων καναλιων.Μονο λιγα ειναι κωδικοποιημενα.Καλες ταινιες και ποδοσφαιρο,οπως και το Discovery. σιγουρα καλυτερος δορυφορος απο τον Hotbird αν ειναι να δεις μονο ελευθερα καναλια.Αν εχεις ομως καποια καρτα οπως Νοβα τοτε ο Hotbird σου ειναι απαραιτητος.Για Hotbird και Hellasat ειναι λιγο δυσκολο γιατι η διαφορα μεταξυ δυο δορυφορων κανονικα δεν πρεπει να υπερβαινει τις 7* περιπου.Παντως αν χρησιμοποιησεις μεγαλο κατοπτρο 1,20μ. τουλαχιστον τοτε μπορει και να πραγματοποιηθει.
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Είσαι πολύ ενημερωτικός!

Αν υποθέσουμε ότι κάποιος πάει και για τους 4 δορυφόρους που προαναφέρθηκαν, γίνεται με ένα σχετικά μεγάλο πιάτο (άνω του 1,20μ).

Η ρύθμιση στο πιάτο με 4 LNB δεν θα είναι πάρα πολύ δύσκολη (οριζόντιο και κάθετο πάντρεμα για 4 δορυφόρους μαζί);

Πώς γίνεται και τα LNB μπαίνουν στις κατάλληλες κλήσεις στη θέση τους, σε σχέση με τις βέλτιστε ανακλάσεις για αυτά από το πιάτο; Υπάρχει κάτι που το παραγγέλνεις με φιξαρισμένες θέσεις στη βάση των LNB;

Ευχαριστώ και πάλι!

Συμβουλη ειναι ,διαβασε την ,ειναι προτιμοτερο να παρεις πιατο 1.1μ με 1 lnb και μοτερ diseq με δεκτη φυσικα τον optikum ,o οποιος ειναι πιο φθηνος αλλα πολυ πιο ευχρηστος οσον αφορα κινητο πιατο .Ξερω οτι το διαβαζεις παραξενο αυτο ,αλλα με κινητο πιατο εχεις παρα πολες επιλογες ,ειναι πιο ακριβο αλλα πιστευω οτι θα αξιζει τα λεφτα του .:grandpa::grandpa:

Συμβουλη ειναι ,διαβασε την ,ειναι προτιμοτερο να παρεις πιατο 1.1μ με 1 lnb και μοτερ diseq με δεκτη φυσικα τον optikum ,o οποιος ειναι πιο φθηνος αλλα πολυ πιο ευχρηστος οσον αφορα κινητο πιατο .Ξερω οτι το διαβαζεις παραξενο αυτο ,αλλα με κινητο πιατο εχεις παρα πολες επιλογες ,ειναι πιο ακριβο αλλα πιστευω οτι θα αξιζει τα λεφτα του .:grandpa::grandpa:

Θα συμφωνησω απολυτως με αυτη την αποψη.Με μεγαλυτερο κατοπτρο και εξτρα lnb το κοστος των υλικων αυξανει πιο πολυ απο ενα κινητο κατοπτρο που θα σου δωσει τις μεγιστες δυνατοτητες.Η εγκατασταση βεβαια ειναι ενα αλλο θεμα.Αν θα την κανεις μονος σου η' ποιος θα σου την κανει και ποσο καλα θα σου την κανει και ποσο θα σου κοστισει.

Μωρέ δεν είναι ότι διαφωνώ κι εγώ στη λύση κινητού πιάτου!
Ξέρω ότι έτσι κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά όσο αφορά την ποιότητα λήψης ανά δορυφόρο για το μέγεθος του πιάτου που έχεις καθώς και ότι είναι πολύ πιο απλό το να πιάσεις περισσότερους δορυφόρους από το να προσθέτεις αντίστοιχα LNB σε σταθερό πιάτο.
Και πόσα LNB μαζί να βάλεις δηλαδή;!
Και πόσο μεγάλο πρέπει να είναι πια το πιάτο για να έχεις λιγότερες απώλειες του σήματος ανά δορυφόρο λόγω μεγαλύτερης κλήσης του κάθε LNB του, προς το πιάτο;

Απ την άλλη όμως, μεγάλη η καθυστέρηση όταν αλλάζει θέση - δορυφόρο το κινητό πιάτο. Μπορεί στην αρχή να είναι υποφερτή αλλά φοβάμαι ότι στην πορεία θα κουράζει έντονα. Άλλωστε από τα λίγα που ήδη ξέρω, νομίζω ότι και το κινητό πιάτο δεν είναι δυνατόν να κουμπώσει τέλεια σε κάθε θέση - δορυφόρο που θα κοιτά. Δηλαδή έναν απ' όλους θα πιάνει τέλεια και τους υπόλοιπους με κάποιες μικρές (ανάλογα και τη θέση του δορυφόρου) αποκλείσεις.
Έπειτα, πώς θα γίνει αν θες από ένα πιάτο να εξυπηρετείς περισσότερους δορυφορικούς δέκτες μαζί; Τί θα γίνει διαφορετικά; Θα γεμίσω την ταράτσα με πιάτα και μάλιστα κινητά; Πάει πάρα πολύ αυτό!

Η καθυστερηση ειναι αμελητεα για μενα.Βεβαια αν θες να μετακινησε απο 42Ε σε 30w ναι θα περιμενεις 30 δευτερ.5 χρονια τωρα δεν εχω κουραστει ποτε με αυτο.Αν ο δεκτης σου συνεργαζεται με αυτα τα πρωτοκολα DiseqC 1.2 η' USALS.Με 1,00μ. κινητο πιατο πολυ λιγα πραγματα χανεις.Τωρα αν θες να τροφοδοτησεις πολλους δεκτες αλλαζει το πραγμα.Να ξερεις παντως οτι η διαφορα μεταξυ δορυφορων ειναι περιπου 7* οποτε κανε τους υπολογισμους σου ποιος θα ειναι κεντρο και τι μπορεις να βγαλεις ανατολικα και δυτικα.

Φίλε gianniko μπορείς να μου απαντήσεις σε μια απορία ?
Μπορώ με 2-3 δέκτες να χειριστώ ένα σύστημα με μοτέρ Diseqc 1.2 (moteck 2100).
Eρωτώ διότι το περασμένο καλοκαίρι που το δοκίμασα στο 2ο μου σύστημα ,περνώντας τι μνήμες σε 2 δέκτες ,εναλλάσοντας τους γινόταν μπάχαλο.

Φίλε gianniko μπορείς να μου απαντήσεις σε μια απορία ?
Μπορώ με 2-3 δέκτες να χειριστώ ένα σύστημα με μοτέρ Diseqc 1.2 (moteck 2100).
Eρωτώ διότι το περασμένο καλοκαίρι που το δοκίμασα στο 2ο μου σύστημα ,περνώντας τι μνήμες σε 2 δέκτες ,εναλλάσοντας τους γινόταν μπάχαλο.

Η αποθηκευση γινεται ως εξης.Μια θεση για το μοτερ αντιστοιχει σε μια θεση για τον δορυφορο απο το μενου του δεκτη.Δηλαδη αν ο ενας δεκτης εχει στο μενου του τον Hotbird π.χ. στη θεση 1 και τον Astra στη θεση 2 και τους εχεις κανει αποθηκευση οταν βαλεις τον αλλο δεκτη και αυτος εχει στο μενου του στη θεση 1 τον Astra και στη θεση 2 τον Hotbird τοτε θα σου πηγαινει αντιστροφα.

Nα το θέσω πιο απλά , και θα κλείσω το offtopic.
Είναι δυνατόν σε ένα σύστημα με 2 δέκτες σε Loopthrough, να διαχειριζόμαστε
ένα μοτέρ 1.2 ,χωρίς να έχουμε πρόβλημα στις μνήμες που έχουμε δώσει.
Οι μνήμες αποθηκεύονται στο μοτέρ , έτσι δεν είναι ?

Nα το θέσω πιο απλά , και θα κλείσω το offtopic.
Είναι δυνατόν σε ένα σύστημα με 2 δέκτες σε Loopthrough, να διαχειριζόμαστε
ένα μοτέρ 1.2 ,χωρίς να έχουμε πρόβλημα στις μνήμες που έχουμε δώσει.
Οι μνήμες αποθηκεύονται στο μοτέρ , έτσι δεν είναι ?

Στο παραπανω ποστ σου εξηγησα πως γινεται η αποθηκευση.Οποτε θα πρεπει να χρησιμοποιησεις usals.

Το πιο πρακτικό για να ελέγχεις το κινητό κάτοπτρο είναι να χρησιμοποιείς Positioner και όχι το δέκτη. Αν θέλεις δε να έχεις πολλά Tuners, τότε θα βάλεις LNB το οποίο έχει διπλή έξοδο, απλά θα κατεβαίνουν 2 καλώδια. Αλλά δε θα βλέπεις 2 δορυφόρους μαζί που βρίσκονται τροχιακά μακριά ο ένας από τον άλλο.