Τα καλύτερα ψυχεδελικά άλμπουμ!

Και πάνω που είχα αρχίσει αν το χαίρομαι....

Δεν μασάω συνεχίζω

όσο για τον Tim Buckley, μπορεί να έχετε δίκιο... αλλά και κάτι τέτοια σαν αυτό πχ, δεν είναι και folk τώρα...

Το Goobye and Hello είναι μια περίπτωση αφ εαυτού... προτείνω να το ξανακούσουμε όλο, όσοι το έχουμε...

http://www.youtube.com/watch?v=fXM7GSX2fak&feature=related

Last edited:
όσο για τον Tim Buckley, μπορεί να έχετε δίκιο... αλλά και κάτι τέτοια σαν αυτό πχ, δεν είναι και folk τώρα...

Το Goobye and Hello είναι μια περίπτωση αφ εαυτού... προτείνω να το ξανακούσουμε όλο, όσοι το έχουμε...

O Tim Buckley του οποιου εχω ολη την δισκογραφια και ειναι μεγαλος καλλιτεχνης ειναι η Αμερικανικη version (πιο ουσιωδης βεβαιως) του John Renbourn και του Bert Jansch. Οι δυο δευτεροι φεραν παραδοσιακα στοιχεια στην μουσικη τους και δημιουργησαν την μεγαλη british folk σκηνη. Ο Buckley εφερε avant-garde στοιχεια στην αμερικανικη folk σκηνη. Δες τι γραφει στο wikipedia:
Buckley's career began with his 1966 debut Tim Buckley, its mix of pop and folk rock drawing on popular influences of the time. His popularity peaked with second album Goodbye and Hello, a more mature record with avant-garde influences and political sentiments. In the three years that followed Buckley was at his most prolific and experimental, producing four albums of varying styles. Happy Sad and Blue Afternoon showed Buckley's Folk roots while Lorca veered to more avant-garde styles. The final album of this period, Starsailor, is a mix of jazz, funk and avant-garde styles, representing his continual evolution in genre. This period, while garnering some critical success, proved disastrous for his record sales as the disparity of his styles caused his fanbase to all but disappear.

Για να γίνω περισσότερο κατανοητός.... Ψυχεδέλεια είναι το να γράφεις μουσική που ξεπερνάει τα όρια του σουρρεαλισμού μέσα από την απόλυτη ελευθερία... εν είδει αυτόματης γραφής... ? Ή ίσως το να μεταμορφώνεις γνωστές τυπικές φόρμες με τέτοιο τρόπο ώστε να δείχνουν να χάνουν τον έλεγχο (ως αντίληψη), ενώ στην πραγματικότητα υπακούν σε ένα ιδιαίτερα περίπλοκο μεν, ακατανόητο από το ανθρώπινο αυτί, καθορισμένο δε pattern?

Εγώ θα έλεγα ότι αμφότερα αξίζουν να ορίζονται ως ψυχεδελικά.... τι λέτε?

ωραια διατυπωση ...............μαεστρικη .

Κρίμα που εκτροχιάστηκε, θα μπορούσε να είναι ένα πολύ μεστό thread.
Να βγάλουμε καμιά 15ριά άλμπουμ εκ των ών ουκ άνευ που θα δίνουν μιά απτή εικόνα του ρεύματος και να συζητήσουμε ίσως τις προεκτάσεις του μέχρι το Σήμερα. Προέκυψε αχταρμάς: Αριστουργήματα, σημαντικά, ασήμαντα, περιθώριο, όλα μαζί ανακατεμένα, μιά ατέλειωτη παρέλαση εξωφύλων...λίθοι πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμένα.
Αδυνατώ να παρακολουθήσω παίδες.

Να βγάλουμε καμιά 15ριά άλμπουμ εκ των ών ουκ άνευ που θα δίνουν μιά απτή εικόνα του ρεύματος και να συζητήσουμε ίσως τις προεκτάσεις του μέχρι το Σήμερα. Προέκυψε αχταρμάς: Αριστουργήματα, σημαντικά, ασήμαντα, περιθώριο, όλα μαζί ανακατεμένα, μιά ατέλειωτη παρέλαση εξωφύλων...λίθοι πλίνθοι κέραμοι ατάκτως ερριμένα.

Φτιάξε παιχνίδι βρε αδερφέ και ακολουθάμε...

Ζητώ συγγνώμη για το πόστ περί Haendel που'ταν τελείως οfftopic, αλλά δεν καταλαβαίνω πως αφορίζεις έτσι όλα τα υπόλοιπα.... δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει σωστό και λάθος σ'αυτή την κατηγορία.... Κι αν υπάρχει εδώ είμαστε να τα συζητάμε.

Το να παραμένουμε στεγανά αφοσιωμένοι σε δεκάδες "ορισμούς" περί ειδών μουσικής δε με βρίσκει σύμφωνο.

Last edited:
Ζητώ συγγνώμη για το πόστ περί Haendel που'ταν τελείως οfftopic, αλλά δεν καταλαβαίνω πως αφορίζεις έτσι όλα τα υπόλοιπα.... δεν πιστεύω πως πρέπει να υπάρχει σωστό και λάθος σ'αυτή την κατηγορία.... Κι αν υπάρχει εδώ είμαστε να τα συζητάμε.

Το να παραμένουμε στεγανά αφοσιωμένοι σε δεκάδες "ορισμούς" περί ειδών μουσικής δε με βρίσκει σύμφωνο.

καλά...να μπώ κι εγώ τότε στην επόμενη παρουσίαση Μπετόβεν και να πώ ότι το Sturm und Drang του σήμερα είναι ο Κολτρέην.
Οσον αφορά τον Haendel τώρα τι να σου πώ :nounder:
Εγώ, απλά, τον θεωρώ τεράστιο -bye-
Πιστεύω επίσης πως δεν έχει καμία θέση εδώ μέσα.
Αλλά το σχόλιό μου δεν στοχοποιεί εσένα: αφορά τον αχταρμά.

καλά...να μπώ κι εγώ τότε στην επόμενη παρουσίαση Μπετόβεν και να πώ ότι το Sturm und Drang του σήμερα είναι ο Κολτρέην.
Οσον αφορά τον Haendel τώρα τι να σου πώ :nounder:
Εγώ, απλά, τον θεωρώ τεράστιο -bye-
Πιστεύω επίσης πως δεν έχει καμία θέση εδώ μέσα.
Αλλά το σχόλιό μου δεν στοχοποιεί εσένα: αφορά τον αχταρμά.

Δεν θεώρησα ότι στοχοποιούμαι, απλά απολογήθηκα για το δικό μου "άκυρο".

Προσωπικά συζητήσεις του τύπου που αναφέρεις με παραλληλισμούς τις λατρεύω, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να αποφασίσω σε τι στυλ θα κινούνται οι κουβέντες.

Όσο για το Haendel, όλο και κάπου θα υπάρχει καταλληλότερο thread να το συζητήσουμε :a0210:

Προσωπικά συζητήσεις του τύπου που αναφέρεις με παραλληλισμούς τις λατρεύω, αλλά δεν είμαι αρμόδιος εγώ να αποφασίσω σε τι στυλ θα κινούνται οι κουβέντες.

υπάρχει κάποιο όριο φίλε Maestro.
αλλιώς θα σου πούν ότι τα ρεμπέτικα είναι τα ελληνικά blues ή ότι το συνθεσάϊζερ ατα "Μαύρα Μάτια" του Αγγελόπουλου είναι σκέτη ψυχεδέλεια.
είναι εύκολο να γίνει καφενές εδώ. Σε αυτή την περίπτωση, δεν μπορώ να ακολουθήσω. Και μεταξύ μας δεν θέλω κιόλας.

Τελικά κάποιοι θέλουν να έχουν την τελευταία λέξη πάντα..-bye-

Οσο για τον αχταρμά των εξωφύλλων συμφωνώ.

Και εγώ παίρνω το μερίδιό μου όσον αφορά τον εκτροχιασμό του θέματος.

υπάρχει κάποιο όριο φίλε Maestro.
αλλιώς θα σου πούν ότι τα ρεμπέτικα είναι τα ελληνικά blues ή ότι το συνθεσάϊζερ ατα "Μαύρα Μάτια" του Αγγελόπουλου είναι σκέτη ψυχεδέλεια.
είναι εύκολο να γίνει καφενές

Συμφωνώ απόλυτα!