Τα καλυτερα Soundtracks!

Re: Απάντηση: Τα καλυτερα Soundtracks!

marvin gaye - trouble man

james brown - black ceasar

the mack - willie hutch

ολα blaxploitation
και επισης

the big boss - lalo schiffrin

dirty harry - lalo schiffrin

the italian job - quincy jones

Να συμπληρωσω τα:
Dollars-Quincy Jones
Enter the Dragon- Lalo Schiffrin

Δηλωνω φανατικος του blaxploitation και προσπαθω να συγκεντρωσω σε βινυλιο οσα περισσοτερα μπορω. Απαριθμω περι τα 50 blaxploitation albums μεχρις στιγμης.

Last edited:

strawberry-statement-original-soundtrack-cd-cover-art.jpg

πλίνθοι και κέραμοι..... (με το συμπάθειο...)

το μόνο που μπορώ να συνεισφέρω είναι αυτό...

10cc-The-Original-Soun-402984.jpg

:grinning-smiley-043

(είναι και γιαπωνέζικο...)

1967: Εν ψυχρώ, σκηνοθεσία: Richard Brooks, μουσική: Quincy Jones. Ταινιάρα και φοβερό soundtrack
1988: Ο καιρός των τσιγγάνων, σκηνοθεσία: Emir Kusturica μουσική: Goran Bregovic. Δεν είμαι ιδιαίτερος φαν της balkan music αλλά τουλάχιστον αυτό έδενε πολύ ωραία με την ταινία

Attachments

• in cold blood.jpg
    in cold blood.jpg
    3.5 KB · Views: 40
  • time of the gypsies.jpg
    time of the gypsies.jpg
    3.9 KB · Views: 40
Επί τη ευκαιρία να δηλώσω οτι εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό των blaxploitation δίσκων που έχει ο stavrosz. Πολύ θα ήθελα να δω μια λίστα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Τα καλά μου έρχονται ένα-ένα!
1955: The man with the golden arm, σκηνοθεσία: Otto Preminger, μουσική: Elmer Bernstein, πολύ καλή ταινία, πολύ καλό παίξιμο από τον Frankie και μουσική έναρξης καταπληκτική (ενδιαφέρουσα και η διασκευή του main theme και από τον Barry Adamson πολλά χρόνια αργότερα)

Attachments

• man_with_the_golden_arm.jpg
    man_with_the_golden_arm.jpg
    61 KB · Views: 5
Επί τη ευκαιρία να δηλώσω οτι εντυπωσιάστηκα από τον αριθμό των blaxploitation δίσκων που έχει ο stavrosz. Πολύ θα ήθελα να δω μια λίστα. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Γεια σου Πανο. Εχω την τυχη να εχω βρει σε βινυλιο τα εξης:
Across 110th street
Melinda
They call me mr Tibbs
Blacula
Foxy Brown
Brother on the run
Savage!
Trouble Man
"Coffy"
Black Caesar
Black Shampoo
Mean Johnny Barrows
Black Belt Jones
Mannix
The Spook who sat by the door
Petey Wheatstraw (the devil's son in law)
Dolemite
Willie Dynamite
Gordon's War
Bare Knuckles
Shaft
Shaft in Africa
The final comedown
The tower of death
The Mack
Short Eyes
Hell up in Harlem
Cleopatra Jones
Slaughter's big Rip-off
Superfly
Dollars
Black Emmanuelle
Naked Angels
Τα πολυ γνωστα post 70's blaxploitation:
Kill Bill 1 &2
Jackie Brown
Death Proof

Σιγουρα θα εχω και καποια αλλα που δεν βλεπω τωρα να σημειωσω. Προσπαθω να μεγαλωσω την συλλογη αλλα ειναι δυσκολο να βρω πια αλλα γιατι ολα αυτα ειναι καινουρια και οχι μεταχειρισμενα αν και τα κυνηγαω οσο μπορω.

Σταύρο, respect!!!
Και συνεχίζοντας
1994, ταινία: WOYZECK, σκηνοθεσία Janos Szasz , ουγγρική παραγωγή βασισμένη στο ομωνυμο θεατρικό έργο του Georg Buchner, έχει γυριστεί και το 1979 σε σκηνοθεσία Werner Herzog με τον Klaus Kinski. Κάποια στιγμή μέσα στην ταινία ακούγεται μια θεϊκή μελωδία με μια καταπληκτική φωνή τενόρου. Ευτυχώς στα credits τέλους, μια που η γνώση μου στα ουγγρικά βρίσκεται στα επίπεδα "Lajos Detari" (όντας Ολυμπιακός) το συγκεκριμένο κομμάτι αναγραφόταν στα αγγλικά. Έτσι έμαθα οτι το κομμάτι αυτό ήταν το "ο solituded, my sweetest choice" και έτσι ανακάλυψα έναν από τους σπουδαιότερους συνθέτες κλασικής μουσικής της Αγγλίας, τον Henry Purcell.

1999, ταινία Ghost dog, the way of the samurai, σκηνοθεσία Jim Jarmusch, μουσική αναλαμβάνει ο μεγάλος hip-hopper RZA. Κομματάρα του δίσκου το walking through the darkness με sample από το Across 110th Street του Bobby Womack
http://www.youtube.com/watch?v=QU9HnOgwhOo

Attachments

• MV5BMTkxMzEyOTQwNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjAxNjUyMQ@@__V1__SX97_SY140_.jpg
    MV5BMTkxMzEyOTQwNF5BMl5BanBnXkFtZTcwNjAxNjUyMQ@@__V1__SX97_SY140_.jpg
    3.9 KB · Views: 5