ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

Κακοτεχνία ή τυχαίο περιστατικό αστοχίας υλικού είναι το ίδιο με την έλλειψη κάθε είδους προδιαγραφής ασφαλείας κι υγιεινής;

Νομίζω όχι.
 
fischer-price ε? :tdown:

ωραιότατα'!!!!:slapface:

έχω μια ασύρματη ενδοεπικοινωνία αυτής της εταιρίας για να ακούω τον πιτσιρικά όταν κοιμάται.........:bang:

μου κάνατε την καρδιά περιβόλι τώρα...:bigcry:
 
Ρε παιδια εγω εχω PS3 και είναι made in China. Τι να το κανω να το πεταξω???

Να το βάλεις στη συσκευασία του και να το πετάξεις ΑΜΕΣΩΣ:grandpa:





























































........έξω από την πόρτα του σπιτιού μου (μαλακά παρακαλώ ... μην πάρουμε και σπασμένο πράγμα):flipout: :flipout: :flipout: :flipout:
 
Απάντηση: Re: ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

Ρε παιδια εγω εχω PS3 και είναι made in China. Τι να το κανω να το πεταξω???

ναι ρε !!!!!! να το πεταξεις !!!!!!!!!!





















.......αμα το πεταξεις να μου πεις που θα το πεταξεις ομως .....ετσι ;;;;;;:idea:
 
Τα κινέζικα προϊόντα είναι όλα ψευτοπράγματα και σαβούρες για πέταμα.
Τα σήματα CE και TUV και άλλα τέτοια είναι απλώς αυτοκόλλητα κολημμένα.
Αυτό αφορά μόνο τα απολύτως κινεζικής σχεδίασης, κατασκευής και προέλευσης προϊόντα.

Άλλο όμως τα επώνυμα που κατασκευάζονται στην Κίνα. Εκεί ο πελάτης δίνει τις προδιαγραφές που θέλει και ο κινέζος του δίνει την ανάλογη τιμή για να το φτιάξει.
Οι κινέζοι μπορούν να φτιάξουν σήμερα τα πάντα. Φτηνά, ακριβά ή και Ηi end αν το ζητήσεις έτσι και το πληρώσεις.
Θα το πληρώσεις όμως πιο φτηνά από ότι σε άλλη χώρα κατασκευής.

Όταν κάποτε θα ανέβει το βιοτικό επίπεδο των κινέζων και δεν θα δουλεύουν όλη μέρα για 2 πιάτα ρύζι, τότε θα αλλάξουν όλα αυτά.
Όπως ήταν κάποτε π.χ. το Χονκ Κόνγκ και η Μαλαισία και τώρα έχουν ανέβει και είναι ασύμφορες κάπως έτσι θα γίνει και με την Κίνα.
Το θέμα είναι ποιος θα δουλεύει φτηνά μετά τους κινέζους. Ποιούς θα βρουν για νέους σκλάβους;

Υπ´όψιν ότι είμαι μέσα στην China town της Θεσσαλονίκης και πιο πολύ βλέπω κινέζους παρά Έλληνες.
Γι´αυτό κάποια πράγματα τα ξέρω από την πηγή τους. Και τα βλέπω κάθε μέρα όλη μέρα.
 
Last edited:
Έχω στο κατάστημά μου 3 διαφορετικής μάρκας μηχανήματα , με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες .
Το no name κοστίζει 45 ευρώ .
Ένα επώνυμο δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω μάρκα στα 90 ευρώ .
Και το τρίτο και αυτό επώνυμο αλλά απο μια εταιρία η οποία είναι αναγνωρισμένη για την ποιότητά της ανεξαρτήτως τιμής στα 230 ευρώ.
Όλα κατασκευασμένα στην κίνα .

Πιστεύετε ότι αν επιλέξετε το τρίτο θα διαφέρει ποιοτικά η κατασκευαστικά απο τον προκάτοχό του που ήταν made in Germany ?
 
Έχω στο κατάστημά μου 3 διαφορετικής μάρκας μηχανήματα , με παραπλήσια τεχνικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες .
Το no name κοστίζει 45 ευρώ .
Ένα επώνυμο δεν ξέρω αν επιτρέπεται να αναφέρω μάρκα στα 90 ευρώ .
Και το τρίτο και αυτό επώνυμο αλλά απο μια εταιρία η οποία είναι αναγνωρισμένη για την ποιότητά της ανεξαρτήτως τιμής στα 230 ευρώ.
Όλα κατασκευασμένα στην κίνα .

Πιστεύετε ότι αν επιλέξετε το τρίτο θα διαφέρει ποιοτικά η κατασκευαστικά απο τον προκάτοχό του που ήταν made in Germany ?
Ναι θα διαφέρει σίγουρα από τον προκάτοχό του που ήταν made in Germany.Το βλέπω και εγώ στα προϊόντα και στα ανταλλακτικά που δουλεύω.Όσα είναι made in China(P.R.C.)δεν είναι ίδιας ποιότητας με τα αντίστοιχα ανταλλακτικά που έρχονται από άλλες χώρες.
 
Λοιπόν η China town είναι κυρίως η οδός Αισώπου. Απέναντι από τον ΟΤΕ.
Επειδή αυτή γέμισε, έχουν απλωθεί οι κινέζοι και στις γύρω οδούς. Εγώ είμαι στην Φιντίου (το μαγαζί μου) παράλληλα με την Αισώπου. Τώρα πια είναι παντού.
Έχουν πιάσει μέχρι Αναγεννήσεως, Γιαννιτσών, Μοναστηρίου κ.λ.π

Όταν πρωτοήρθαν οι πρώτοι κινέζοι άρχισαν να δίνουν "αέρα" στους ενοικιαστές των καταστημάτων της περιοχής για να φύγουν και να πάρουν αυτοί τα μαγαζιά.
Ήρθαν και σε μένα κάποια στιγμή επειδή έχω 2 μαγαζιά και μια αποθήκη και τους βόλευε, αλλά δεν τα βρήκαμε στα χρήματα. Και είναι καλοί διαπραγματευτές.
Τα ποσά που πλήρωναν ήταν από 8 εκατομμύρια έως 25 από αυτά που γνωρίζω από τους γνωστούς μου.
Όσοι νοίκιαζαν τέτοια μαγαζιά σώθηκαν. Πήραν "πακέτο" κι έφυγαν και πήγαν αλλού.
Όσοι είναι ιδιοκτήτες είδαν τα μαγαζιά τους να παίρνουν αξία και τώρα τα ενοίκια είναι στα ύψη. Για μαγαζιά που ήταν χρόνια ανοίκιαστα και αζήτητα.
Κάθε βράδυ μετά τις 11:00 έρχονται οι νταλίκες για ξεφόρτωμα. Νταλίκες μεγάλες επικαθήμενες και φορτωμένες μέχρι επάνω.
Δεν χωράει τίποτα άλλο να μπει. Και αρχίζει το ξεφόρτωμα.
Και ξάφνου βλέπεις να γεμίζει η περιοχή ανθρωπάκια (κοντοί γαρ) με καροτσάκια να κουβαλάνε, ο ένας πίσω από τον άλλον σαν τα μυρμήγκια, τα δέματα και να τα στοιβάζουν στις αποθήκες τους οι οποίες μπορεί να είναι και 100 μέτρα μακρυά.
Οι νταλίκες δεν χωράνε στα στενά και παρκάρουν στο ελεύθερο δημοτικό πάρκινγκ. Αυτό γίνεται όλη τη νύχτα, ομαλά, αθόρυβα, χωρίς να ενοχλούν.
Υπ´όψιν ότι αυτοί που κουβαλάνε δεν είναι κινέζοι, τουλάχιστον οι περισσότεροι. Είναι Μογγόλοι ή κάτι τέτοιο. Πάντως τα χαρακτηριστικά τους είναι Μογγόλων.

Και την ημέρα αρχίζουν και πουλάνε τα προϊόντα τους. Κυρίως χονδρική σε ποσότητες και οι καλύτεροι πελάτες είναι οι γύφτοι που κι αυτοί τα πουλάνε σε λαϊκές αγορές και παζάρια.
Όλη την ημέρα γίνεται χαμός από φορτώσεις. Κλείνουν τους δρόμους, κορνάρουν, εκνευρίζονται οι οδηγοί που περνάνε από κει.
Οι τζίροι τους είναι απίστευτοι. Τα μεσημέρια αργά πηγαίνουν στην τράπεζα για την κατάθεση, με κάτι σακούλες γεμάτες με πακέτα χαρτονομίσματα.
Αν κάποιος τους ληστέψει θα κάνει την καλή του!!
Η εφορία περιέργως δεν τους αγγίζει, αν και όλοι γνωρίζουν ότι δεν κόβουν τιμολόγια και αποδείξεις.
Οι κινέζοι ζουν ήσυχα χωρίς φασαρίες. Στη γειτονιά δεν έχουμε ιδιαίτερα προβλήματα με αυτούς.
Πάντως είναι οι χειρότεροι οδηγοί. Απρόσεκτοι, χωρίς να δίνουν σημασία σε σήματα, οι περισσότεροι με δίπλωμα χωρίς ισχύ.
Έχουν μια μανία να φτύνουν όλη μέρα στο δρόμο. Συνεχώς ακούω το γνωστό γγχχχχττττ φτού.
Και πολύ κάπνισμα.
Τώρα τελευτία όμως άρχισαν κάποια μαγαζία τους να κλείνουν και να μην ξανανοικιάζονται.
Ακούγεται ότι θα πάνε στη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου όλοι μαζί σε χώρο που έχουν αγοράσει. Δεν το ξέρω σίγουρα όμως.
 
Last edited:
Ναι θα διαφέρει σίγουρα από τον προκάτοχό του που ήταν made in Germany.Το βλέπω και εγώ στα προϊόντα και στα ανταλλακτικά που δουλεύω.Όσα είναι made in China(P.R.C.)δεν είναι ίδιας ποιότητας με τα αντίστοιχα ανταλλακτικά που έρχονται από άλλες χώρες.


Nίκο μιλάς για ανταλλακτικό που το αγόραζες σαν ευρωπαικό 1,3 ευρώ π.χ. και τώρα σαν κινέζικο στα 0,7 ?

Γιατί όταν η διαφορά τιμής είναι μεγάλη τότε ναι υπάρχει διαφορά.

Αλλά τουλάχιστον στα μηχανήματα που προανέφερα και επειδή είμαι και τεχνικός και τα ανοίγω ,πίστεψέ με είναι αντίστοιχης ποιότητος. -bye-
 
OT:

Οι Κινέζοι θεωρούν το φτύσιμο αποδεκτό τρόπο απελευθέρωσης της βλέννας. Αντίθετα, θεωρούν αγένεια το φύσημα της μύτης. Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008, οι Αρχές άρχισαν να ασχολούνται με τις υγειονομικές και κοινωνικές προεκτάσεις του φτυσίματος. Το Κομμουνιστικό Κόμμα διένειμε εκπαιδευτικούς φακέλους με τον τίτλο «Το φτύσιμο στη γη είναι επικίνδυνο για την υγεία σου και μεταδίδει μολυσματικές ασθένειες». Σημαντική εξέλιξη, αν ληφθεί υπόψη ότι πολλοί πολιτικοί ηγέτες δεν έχαναν την ευκαιρία να επιδεικνύουν την τόσο κοινή, επομένως «προλεταριακή» συνήθειά τους να φτύνουν. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ηγέτη Ντενγκ Ξιάο Πινγκ, ο οποίος, για να υπογραμμίσει ότι ανήκε στο λαό του, σε αντίθεση με τη δυτική αριστοκρατία, τοποθέτησε ένα πτυελοδοχείο μπροστά στη βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους το 1986.

Πρόσφατα το θέμα του μολυσμένου πτυέλου επανεμφανίστηκε στην Κίνα κατά τη διάρκεια του συναγερμού για τον ιό SARS. Όποιος έφτυνε τιμωρούνταν με πρόστιμο 200 γουάν, δηλαδή είκοσι ευρώ.



Focus
 
Ανταλλακτικά αγοράζω από τις εταιρίες με τους ενιαίους κωδικούς.Η τιμές είναι ίδιες αλλά φαίνεται η ποιότητα από που είναι,πολλές φορες το γράφουν και επάνω.
 
Re: Απάντηση: ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

Υπάρζει και το άλλο άκρο. Διάβαζα πρόσφατα σε ένα άρθρο του ΤΙΜΕ ότι η τιμή κάθε αυτοκινήτου που βγάζει η Chrysler επιβαρύνεται συνολικά με 1600 δολάρια για το πρόγραμμα υγείας των εργαζομένων και συνταξιούχων της. Της GM με 1500 δολάρια. Η πρώτη για κάθε εργαζόμενο έχει 3 εν ζωή συνταξιούχους. Οι δυτικές οικονομίες απλώς δεν είναι πλέον ανταγωνιστικές, και σε αυτό δεν ευθύνεται μόνο το καθαρό ωρομίσθιο των εργαζομένων τους. Το μοντέλο τους έρχεται να ανατραπεί από εξωγενείς παράγοντες, και είναι αβέβαιο για πόσο ακόμη θα εξακολουθήσουν να ισχύουν τα "κεκτημένα". Οι δυτικές οικονομίες και οι καταναλωτές τους βεβαίως, χρειάζονται βαθύτατες τομές και ανατροπές εδώ και τώρα.
 
Ε δεν μπορώ να αγιάσω,
Ο οικολογικά ευαισθητοποιημένος πλανητάρχης αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εισαγόμενα απο Κίνα.

Αυτό είναι το ανέκδοτο της ημέρας???????

:angel: