ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ.

DIPIE

AVClub Fanatic
13 July 2007
17,261
Ε δεν μπορώ να αγιάσω,μ' αυτά που βλέπω!

Μετά τα σχόλια για τα κινέζικα audio μηχανάκια και τις (μεσαιωνικές) εργασιακές συνθήκες στην Κίνα,έπεσε στην αντίληψή μου και η παρακάτω είδηση:

Απο το in.gr. Η Mattel ανακοίνωσε την απόσυρση 1,5 εκατ. παιχνιδιών κινέζικης κατασκευής,γιατί εβάφηκαν με μολυβδούχο βαφή.
Υπολογίζεται,ότι απο το 66% των προϊόντων που αποσύρονται απο τα ράφια στις ΗΠΑ ο βασικός όγκος είναι κινέζικα.Ο οικολογικά ευαισθητοποιημένος πλανητάρχης αναμένεται να ανακοινώσει αυστηρότερες νομοθετικές ρυθμίσεις για τα εισαγόμενα απο Κίνα.

Στήν Ευρώπη δεν γίνονται απάτες και παρατυπίες;
Ρίχνουν οι εταιρίες τους δικηγόρους του και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Μεγιστοποιούμε νομίζω τα γύρω-γύρω και δεν κοιτάμε τι γίνεται έξω απ' την πόρτα μας.

Ελπίζω ότι κάποτε θα ξυπνήσουμε σαν λαός και θα δούμε ότι τα σκουπίδια είναι για...τα σκουπίδια.

Έλεος πια με αυτή τη φτήνια!

3 ευρώ μπλουζάκι, 10 ευρώ μπουφάν, 12 ευρώ ατμοσίδερο.

Σκάνε συσκευές στα μούτρα μας, πιάνει φωτιά ο κ...ος μας, αμάν πια!

Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και αυτοί που πουλούσαν καλά προϊόντα το έχουν γυρίσει στο φτηνό, χωρίς να αλλάξουν οι τιμές.

Ο κουμπάρος μου πήρε ένα ζευγάρι δερμάτινες παντόφλες και τις πλήρωσε 35 ευρώ, από "καλό" μαγαζί.

Σε μια βδομάδα έφυγε ο πάτος και από τις δυο!

$#^$&^$%$%*&%^

Ρε παιδιά , ρε παιδιά , αφού είπαμε ο κινέζος ότι του ζητηθεί θα παράγει .
Αν του ζητήσεις να σου κάνει σφυριά με 2 λεπτά το κομμάτι θα σου τα κάνει , τώρα αν στραβώσει το σφυρί και όχι το καρφί είναι άλλο θέμα , εκεί φταις εσύ σαν εισαγωγέας της αρπαχτής και ο καταναλωτής που θα το προτιμήσει απο ένα σφυρί των 2 ευρώ .
Το πρόβλημα κατ εμέ , είναι το που σταματάει η απάτη απο εισαγωγέα μεριά και που ξεκινάει η ποιότητα , μεταξύ των κινέζικων ανώνυμων προιόντων πάντα. Τα επώνυμα δεν τα φοβάμαι οπου και αν κατασκευάζονται.:chinscratch:

Άκουσα ακριβώς την ίδια είδηση το πρωϊ, αλλά για την fischer-price.

Άραγε είναι η ίδια?

Από ότι διάβασα η Mattel είναι η 'μαμά' εταιρεία της fisher-price.
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=821606&lngDtrID=244

Παρόλα αυτά, τα περισσότερα αντικείμενα που έχουμε αγοράσει είναι κινέζικα, απλά κάποια είναι 'επώνυμα' ενώ άλλα ανώνυμα....
πχ. το sony-ericsson K810 που πήρα πριν 1 μήνα είναι κινέζικο...αλλά επώνυμο κινέζικο....χαχαχαχα:grinning-smiley-043

Ρε παιδιά , ρε παιδιά , αφού είπαμε ο κινέζος ότι του ζητηθεί θα παράγει .
Αν του ζητήσεις να σου κάνει σφυριά με 2 λεπτά το κομμάτι θα σου τα κάνει , τώρα αν στραβώσει το σφυρί και όχι το καρφί είναι άλλο θέμα , εκεί φταις εσύ σαν εισαγωγέας της αρπαχτής και ο καταναλωτής που θα το προτιμήσει απο ένα σφυρί των 2 ευρώ .
Το πρόβλημα κατ εμέ , είναι το που σταματάει η απάτη απο εισαγωγέα μεριά και που ξεκινάει η ποιότητα , μεταξύ των κινέζικων ανώνυμων προιόντων πάντα. Τα επώνυμα δεν τα φοβάμαι οπου και αν κατασκευάζονται.:chinscratch:

Τα mattel δεν είναι επώνυμα;

Αυτο που βλέπω εγώ είναι μαζική πτώση τιμών που συμπαρασύρει σιγά-σιγά και τους δυτικούς κατασκευαστές (αν θέλουν ας κάνουν και αλλιώς).
Ολες οι εταιρίες τα βάζουν με τα κινέζικα και μεταφέρουν τα εργοστάσια τους στην κίνα.
Υπάρχουν και αξιοπρεπείς κινέζικες συσκευές με τα μισά λεφτά που θα κόστιζαν στην Ευρώπη.
Οταν αγοράζεις κάτι όμως σε υπερβολικά εξευτελιστική τιμή όπου και αν φτιάχτηκε πρέπει να περιμένεις οτι θα την πατήσεις.

Από ένα σημείο και μετά είναι και θέμα του καταναλωτή.
Υπάρχει και ένα λογικό όριο στις χαμηλές τιμές. Όπως ειπώθηκε, ατμοσίδερο με 12 ευρώ δεν αγοράζεις...

Μην υπεραπλουστεύουμαι το θέμα.Δεν είναι όλα συνάρτηση της τιμής.

Τα στάνταρντς ασφάλειας πρέπει να είναι αυστηρά καθωρισμένα (στην Κίνα δεν είναι)και να λειτουργούν ανεξαρτήτως τιμής.

Η χρήση τοξικών ουσιών απειλεί ανθρώπινες ζωές και δεν είναι αστείο(ούτε απ' αυτά έχουν).

Αν δεν υπάρχουν οι δυό αυτές τουλάχιστον προυποθέσεις,δεν πρέπει να παράγουν κι εμείς δεν πρέπει να αγοράζουμε.

Εκεί θέλω να καταλήξω.
Μόνο εμείς μπορούμε να προστατευτούμε απο τούς εαυτούς μας.
Πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο πριν αγοράσουμε.
Οταν πχ το σίδερο έχει 12 και made in usa να γράφει και όλα τα στάνταρ ασφαλείας να μου πουν οτι πληρεί δεν το αγοράζω.

Η λογική του "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" έχει τελειώσει από καιρό. Δε μιλάω μ' αυτό το σκεπτικό. Αλλά με λίγη κοινή λογική μπορείς να καταλάβεις πως ούτε τα (ποιοτικώς ελεγμένα) εξαρτήματα της τοστιέρας πχ δεν κοστίζουν τα 8 ευρώ που αυτή πωλείται τελικά.

Εκεί θέλω να καταλήξω.
Μόνο εμείς μπορούμε να προστατευτούμε απο τούς εαυτούς μας.
Πρέπει να σκεφτόμαστε και λίγο πριν αγοράσουμε.
Οταν πχ το σίδερο έχει 12 και made in usa να γράφει και όλα τα στάνταρ ασφαλείας να μου πουν οτι πληρεί δεν το αγοράζω.

Ακριβώς! Το ίδιο πράγμα λέμε.

Η λογική του "ό,τι πληρώνεις παίρνεις" έχει τελειώσει από καιρό. Δε μιλάω μ' αυτό το σκεπτικό. Αλλά με λίγη κοινή λογική μπορείς να καταλάβεις πως ούτε τα (ποιοτικώς ελεγμένα) εξαρτήματα της τοστιέρας πχ δεν κοστίζουν τα 8 ευρώ που αυτή πωλείται τελικά.

Συμφωνώ μαζί σου.
Σε πολλές συσκευές αισθάνεσαι ότι σε κοροϊδεύουν με την υψηλή τιμή που ζητάνε για την απόκτηση της.
Εγω αναφέρομαι στο άλλο άκρο.Οταν η τιμή δηλαδή είναι προκλητικά χαμηλή.

Τα mattel δεν είναι επώνυμα;

Επώνυμα θα είναι Διονύση αν και δεν τα ξέρω και για αυτό και αποσύρουν προιόντα απο τα ράφια .
Κάποτε και η audi ? η η opel , ανακάλεσε αυτοκίνητα για πρόβλημα στο ρεζερβουάρ , δηλαδή θα τα βγάλουμε κόκκινη κάρτα ?

Το θέμα είναι ότι τα επώνυμα και θα αποσύρουν και θα βελτιώσουν και θα προσέξουν ιδιαίτερα την επόμενη φορά , τα no name όμως ? -bye-