Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Θέλω σαφείς απαντήσεις, όχι είναι πιο σταθερό ή είναι πιο γρήγορο, έχει έρθει κανείς απο τους χρήστες apple σε επαφή με ένα σημερινό windows laptop;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Εμ, ελληνικα δεδομενα εχω, μιας και ζω εδω...
Αλλα αν το 90% δεν εχει ακουσει για μακ, το μαρκετιγκ της χωλαινει....:laugh::laugh::laugh:

Δεν πειράζει...καλύτερα...βέβαια μάρκετινγκ έχει...δεν ξέρω αν γύρω σου βλέπεις 3 στους 4 να κρατούν ένα iPhone ή iPod ή iPad...:Banane0:

Ξερει kane;iw πόσα διαφορετικά video editing προγράμματα, πόσα music sequencers τρέχουν σε ένα win laptop;

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Εντάξει έχει γέλιο, λέμε παρατραβηγμένα πράγματα, έτσι για να πικάρουμε ο ένας τον άλλο.
Αλλά θέλω μια ειλικρινή απάντηση.
Πιστεύει αληθινά κάποιος που έχει ένα Mac Laptop, ότι είναι ανώτερο από το Toshibaki μου; ή από το Sony του φίλου με την εκπληκτική οθόνη;
Τι ακριβώς πιστεύει ότι έχει καλύτερο;
Δηλαδή τι ακριβώς κάνει καλύτερα αυτό;
Έχω φτιάξει video στο Vegas, και έχω κάνει άνθρωπους να δακρύσουν (από τα γέλια). Έχω κάνει σεισμό με το Cubase στο σπίτι και να γυρίζω τον σεισμό γύρω γύρω με το mouse. (στο 5.1) Δοκίμασα και το Pro tools.
Δεν καταλαβαίνω τι δημιουργικότητα και τι παραπάνω θα μου δώσει το apple;
Που νομίζετε ότι ακριβώς υπερτερεί;

Βασικά τι να πρωτοπούμε....πόση αυτόνομία έχει το φορητό σου ; Γιατί τα macbook pro έχουν 3+ ώρες στο χαλαρό !
Για να μην πω για τις καταπλητικές οθόνες τους, όπως επίσης κ για φωτιζόμενα πληκτρολόγια, καταπλητικό trackpad που καταλαβαίνει πάρα πολλούς συνδυασμούς των δαχτύλων μας, για την αθόρυβη λειτουργία του, την καταπληκτική ποιότητα κατασκευής κ φυσικά το λειτουργικό του που κάνει ότι θες, πιο γρήγορα κ πιο εύκολα.
Από εκεί κ πέρα, τα συμπεράσματά σου θα τα βγάλεις αν δουλέψεις με ένα τέτοιο εσύ ο ίδιος.

Θέλω σαφείς απαντήσεις, όχι είναι πιο σταθερό ή είναι πιο γρήγορο, έχει έρθει κανείς απο τους χρήστες apple σε επαφή με ένα σημερινό windows laptop;

Καθημερινά λόγω δουλειάς !
Κ με φορητό κ με σταθερό κ με server.....

Έχεις δει Toshiba;

Κ όχι μόνο...λόγω του ότι δουλεύω σε τραπεζικά συστήματα σε ΙΤ κ η δουλειά μου είναι ανάπτυξη λογισμικού, δουλεύω σε διάφορες πλατφόρμες, διάφορα μηχανήματα, διάφορα λειτουργικά, αργά, γρήγορα μηχανήματα, μεγάλα, μικρά, σε παλιά σύστήματα, σε νέα, σε server κ χειρός...:a0210:

Έχεις δει Toshiba;

Φίλε μου......έχεις δει Apple ή καλύτερα έχεις δουλέψει λίγο με ένα τέτοιο φορητό ;
Γιατί ότι κ να πούμε εμείς, δεν θα μας πιστέψεις κ φυσικά δεν έχουμε έρθει από τον πλανήτη Άρη, έχουμε δουλέψει ή δουλεύουμε καθημερινά σε PC.

Χρησιμοποιώ ένα macmini εδώ και πέντε χρόνια, και δουλεύει το ίδιο καλά μετην πρώτη μέρα. Δυστυχώς είναι powerpc και έτσι δε μπορώ να εγκαταστήσω κάποιες καινούριες εφαρμογές που θα ήθελα, αλλά τι νa κάνουμε, αυτά έχει η ζωή...Στη δουλειά μου (τράπεζα) δουλεύω σε PC με Windows XP, αν και το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς γίνεται σε λειτουργικό AS400.

Λίγο καιρό μετά από μένα αγόρασαν ένα Windowspc τα πεθερικά μου που ζουν στη Γερμανία. Λυπήθηκαν τα λεφτά, τους φάνηκε πολύ ακριβό το macmini και έτσι πήραν ένα compaq αν δεν κάνω λάθος. Μετά απο κανα χρόνο το μηχανηματάκι άρχισε να γίνεται αργό, πολύ αργό όμως, χωρίς προφανή λόγο. Τι τεχνικούς φώναξαν, τι τζιμάνια κομπιουτεράδες, το μηχάνημα σερνόταν, και για ποιά χρήση; Σερφάρισμα στο ιντερνετ, συγγραφή email, άντε και κανα word...Πέρυσι τα παράτησαν και αγόρασαν ένα Dell με Windows 7. Αυτό έχει φτάσει επιτέλους τα επίπεδα χρηστικότητας του macmini με macos 10.5.

To Πάσχα που ανέβηκα Γερμανία έπαιξα λίγο με το Windows 7, το οποίο είναι πραγματικά πολύ καλό. Για λίγο καιρό νόμισα ότι πάει, η μικρομαλακή έφτιαξε επιτέλους ένα λειτουργικό της προκοπής. Μέχρι που θέλησα να αντιγράψω 7-8 αρχεία μεγέθους 3 gb σε μιά κάρτα μνήμης μέσω της θύρας usb. :afro:Συνηθισμένος από τα mac τα έκανα όλα drag and drop στην κάρτα μνήμης και περίμενα να μεταφερθούν όλα, το ένα μετά το άλλο εκεί που τα ήθελα. Αμ δε! :motz:από ότι φαίνεται δημιουργήθηκε ένα μποτιλιάρισμα στην usb και τα αρχεία δεν αντιγράφονταν με τίποτα (χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας 8 ώρες ή κάτι τέτοιο). Αναγκάστηκα να τα αντιγράψω ένα-ένα, περιμένοντας υπομονετικά πότε θα τελειώσει η αντιγραφή του ενός για να ξεκινήσω με την άλλη.:twoguns:

Συμπέρασμα: mac rulez!:Banane0:

Να το βγάλω σε αγγελία το toshiba και να πάρω apple; Tι προτείνεις, θέλω να σερφάρω να μοντάρω clipakia όχι τρελά transitions, αλλά να δίνω ένα δικό μου χαρακτήρα στα videos να παίζω μουσική που και που (ξέρω notation) και φτιάχνω κυρίως vocal ambient.

312 posts για να ειπωθεί το αυτονόητο.....Τα Mac ειναι καλύτερα από τα windows στο ότι οι χειρηστές τους μαθαίνουν τους στους παραθυράκιδες μια καινούργια έννοια : LINUX. Και οι παραθυράκιδες μεταπηδούν στο καλύτερο ( και δωρεάν )λογισμικό ever :afro:

Ξερει kane;iw πόσα διαφορετικά video editing προγράμματα, πόσα music sequencers τρέχουν σε ένα win laptop;

Φιλε μου, το ΜΟΝΟ πραγμα που δε μπορει να συγκριθει ενα PC με ενα MAC, ουτε γι αστειο, ειναι οι εφαρμογες για Audio - Video !!!

δουλευω σε PC kai Μac , εδω και 20 χρονια, ερχομαι σ επαφη με πολλους συναδελφους απο αλλες χωρες (Ευρωπη και αμερικη) λογω δουλειας και ουτε ενας δεν ειχε ποτε PC !

Για οτιδηποτε αλλο, να το συζητησουμε ... δες αν θες και τα βιντεο που (ξανα)εβαλα σε προηγουμενο ποστ και θα καταλαβεις !

Last edited:
Δηλαδή για creative χρήση είναι μονόδρομος.

Ξέρεις τι ανησυχώ πολύ επειδή είμαι πολύ των πειραματισμών, θα νιώθω ελεύθερος;

Δηλαδή για creative χρήση είναι μονόδρομος.

Ξέρεις τι ανησυχώ πολύ επειδή είμαι πολύ των πειραματισμών, θα νιώθω ελεύθερος;

Τοσο ελευθερος που θα εχεις ταυτοχρονα και mac os και win7 στην ιδια οθονη.

Για παράδειγμα προχτές διάβασα ότι το αγαπημένο μου group φτιάχνει την μουσική σε ACID.
Κατεβάζω το trial ψάχνω τους ήχους βρίσκω ότι πιο όμοιο μπορώ στα samples από ένα τραγούδι και έχω το studio τους μπροστά μου και τα εργαλεία τους. Κάνω remix μόνος μου τέτοια πράγματα.
Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις αλλά πιστεύεις ότι αυτή τη στιγμή χάνω πολλά που έχω win laptop;

Last edited:
Φιλε cyclist δυσκολες οι ερωτησεις σου (για το αν θα κανεις πιο δημιουργικη μουσικη με Mac εννοω)!
Να σου βαλω μονο μερικες φοτος απο τον εξοπλισμο τριων απο τους δημιουργικοτερους καλλιτεχνες της συγχρονης ηλεκτρονικης μουσικης που βρηκα στα γρηγορα

http://www.flickr.com/photos/opal_krusch/4042254881/
(Christian Fennesz)
http://www.flickr.com/photos/opal_krusch/4042255713/
(Jim O'Rourk)
http://www.flickr.com/photos/opal_krusch/4042999626/in/photostream/
(Peter Rehberg)

και το τριο επι σκηνης
http://www.flickr.com/photos/opal_krusch/4042258937/in/photostream/

τα συμπερασματα δικα σου

Παρτε το χαμπαρι!!!τα windows ειναι πια ενα ξεπερασμενο λειτουργικο!!!!το μελλον ανηκει στο ανοικτο λογισμικο!!!σε λιγα χρονια να δειτε οτι τα windows θα τα δινουν τζαμπα σαν τα πατατακια και δεν θα τα βαζει κανεις.:rofl: