Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Μέχρι που θέλησα να αντιγράψω 7-8 αρχεία μεγέθους 3 gb σε μιά κάρτα μνήμης μέσω της θύρας usb. :afro:Συνηθισμένος από τα mac τα έκανα όλα drag and drop στην κάρτα μνήμης και περίμενα να μεταφερθούν όλα, το ένα μετά το άλλο εκεί που τα ήθελα. Αμ δε! :motz:από ότι φαίνεται δημιουργήθηκε ένα μποτιλιάρισμα στην usb και τα αρχεία δεν αντιγράφονταν με τίποτα (χρόνος ολοκλήρωσης της εργασίας 8 ώρες ή κάτι τέτοιο). Αναγκάστηκα να τα αντιγράψω ένα-ένα, περιμένοντας υπομονετικά πότε θα τελειώσει η αντιγραφή του ενός για να ξεκινήσω με την άλλη.:twoguns:

Συμπέρασμα: mac rulez!:Banane0:

έχω ένα imac και ένα αρχαίο mac mini G1.42 με 1 γίγα ραμ.

μετατρέπω αρχεία ήχου στον imac και τα στέλνω μέσω wifi στο δίσκο που είναι καρφωμένος στο mac mini.

Όσα αρχεία και να στείλω, όσο μεγάλα και να είναι ποτέ δε κολλάει τίποτα και η αντιγραφή πάει σφαίρα.

Με τις shared itunes libraries έχω και στους δυο χώρους όλη μου τη δισκοθήκη η οποία παίζει ασύρματα χωρίς διακοπές και κομπιάσματα...

Άλλο συναίσθημα...

Φίλοι άκουσα όλους με προσοχή.
Έκανα αστεία, με τους μανιακούς με τα Αpple, κλπ.
Αλλά το σκέφτηκα και αποφάσισα.
Το αγαπάω πολύ το Toshibaki.
Δεν κόλλησε ποτέ, η μπαταρία κρατάει, θόρυβο δεν έχει, όλα τα drivers τα έχει μόνο του αναγνώρισε και τους 2 εκτυπωτές, συνδέθηκε στο wifi μόνο του, το HDMI παίζει τέλεια μόλις βάλω το βύσμα το έχουμε σαν player με το vlc.

Παίζω με videos και μουσική, δεν μου χάλασε χατήρι ποτέ.
Το έχω αγαπήσει.
Εσείς λέτε ότι θα αγαπήσω πιο πολύ το Apple επειδή έχετε δοκιμάσει και τα 2.

Έχω ακόμα 1 χρόνo εγγύηση.
Όταν χαλάσει το Τoshiba θα πάρω Apple.

Εμεις δε λεμε τιποτα, συζητηση κανουμε!

Σε κανενα δε προτεινουμε να πουλησει ενα μηχανημα που κανει καλα τη δουλεια του, μονο ισως για δοκιμη.

YΓ... Και η γυναικα μου toshiba εχει, και το αγαπαει... Παρολο που σερνεται καιρο τωρα , και θελει format !

Όταν λες σέρνεται δεν καταλαβαίνω ειλικρινά. Τι κάνει επιτέλους η γυναίκα σου στον υπολογιστή;
Αφού τα win7 εμένα έχουν εδώ και ένα χρόνο ακριβώς τον ίδιο χρόνο εκκίνησης. Μόνο όταν γίνονται ενημερώσεις μπορεί να αργήσει να κλείσει μια φορά τον μήνα.
Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω όταν λέτε σέρνεται τι εννοείτε.
Μήπως θυμάστε τα win 95 ή τα XP που σιγά σιγά αργούσαν όσο πέρναγε ο καιρός; Έχετε πιάσει στα χέρια τα win7;

Κατα αρχην τα win7 αυτοκαθαρίζουν registry δεν χρειάζονται antivirus από την πρώτη μέρα έβαλα της Microsoft και δεν ξαναείδα flag για τίποτα εδώ και ένα χρόνο. Δεν έχω κάνει ούτε καν defrag, και ο χρόνος εκκίνησης είναι ακριβώς ο ίδιος εδώ και ένα χρόνο.
Όταν λες σέρνεται τι windows έχει και τι προδιαγραφές ο υπολογιστής;
Σαν κάτι να μη μου το λέτε καλά εδώ.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δεν πειράζει...καλύτερα...βέβαια μάρκετινγκ έχει...δεν ξέρω αν γύρω σου βλέπεις 3 στους 4 να κρατούν ένα iPhone ή iPod ή iPad...:Banane0:

Συμφωνοι. Για κινητα καλη ειναι. Αλλα τι μου θυμισες...
Προχθες ειμουνα στο μαγαζι με δυο φιλους, ενας με αιφον3 κι ενας με 4.
Χτυπαει το ταπεινο μου αντροιντ με ενα πολυ ωραιο ρινγκτον που του εχω βαλει, ενθουσιαζονται και οι δυο τους. Αντε λεω, ανοιξτε το μπλουτουθ να σας το στειλω...
Α, μου λεει ο 4, το μπλουτουθ του 4 δεν βλεπει αλλα κινητα!!!
Λεωμ, αντε, θα το στειλω στον αλλον...
Α, μου λεει ο αλλος, ουτε εμενα.
Επισης εμαθα οτι ουτε του 4 το μπλουτουθ βλεπει του 3 !!!
Αει σιχτιρ λοιπον για απλ!!!
Εγω πια βλεπω 3 στους 4 να εχουν android...
Ενα κινητο εσωσε την απλ, τελειωνει κι αυτο...:angel:

Στo δικο μου 4αρι παντως, μου στελνουν μεσω bluetooth :D
(ενα πμ περιμενω απο εσενα οστωσο ;-) )

Έχω και ένα δεύτερο laptop HP για τα παιδιά γύρω στους 8 μήνες (το ένα μικρό είναι 6 χρονών και το άλλο 8 χρονών) με win7.

Tα μικρά (που ξέρετε πόσο διαβολάκια είναι) δεν με έχουν ενοχλήσει ούτε μια φορά, πως γίνεται κάτι. Πάω και βλέπω αλλάζουν επιφάνειες εργασίας, το βλέπεις ότι δεν αναρωτιούνται πως γίνεται κάτι.

Μόνο έχω γυρίσει το google στην πιο αυστηρή αναζήτηση να μην φέρνει "ακατάλληλα αποτελέσματα". (Όσοι έχουν παιδιά να το κάνουν οπωσδήποτε και να παρακολουθούν το ιστορικό του περιηγητή τους).

Στo δικο μου 4αρι παντως, μου στελνουν μεσω bluetooth :D
(ενα πμ περιμενω απο εσενα οστωσο ;-) )

Αρα δεν το ξερει η ισχυει σε καποια??? Και το 3?? επικοινωνει με το 4??
Πολλα και καυτα τα ερωτηματα :afro:

(Πμ εφτασεεεεεε)

Οπως ειπα, συμφωνω ότι το ποσοστό διάδοσης δεν εχει να κανει απαραίτητα με την ''ποιότητα''.

Ωστόσο, δεν πήρα απάντηση στο ερωτημα μου για το θεμα που τεθηκε νωριτερα για επαγγελματική χρηση (server / τραπεζες κλπ) :

Η Apple προσφέρει ισάξιες δυνατότητες σε περιβάλλον server όπως η MS;

Οπως ειπα, συμφωνω ότι το ποσοστό διάδοσης δεν εχει να κανει απαραίτητα με την ''ποιότητα''.

Ωστόσο, δεν πήρα απάντηση στο ερωτημα μου για το θεμα που τεθηκε νωριτερα για επαγγελματική χρηση (server / τραπεζες κλπ) :

Η Apple προσφέρει ισάξιες δυνατότητες σε περιβάλλον server όπως η MS;

Το μηλο έχει παρατήσει αρκετές φορές τις σειρές σερβερ που είχαν κατά καιρούς.

Γενικά δεν έχει τη συνέχεια που έχουν άλλες εταιρίες.

Όπως και να έχει δε μπορούμε να τη συγκρίνουμε με τις IBM, HP, Dell ουτε στο server HW, Ουτε στην υποστίριξη, ουτε στις πλατφόρμες και ειδικές λύσεις που προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Όσο για το server software της MS … εξαρτάτε το τι ψάχνει ο καθένας. Σε πολλές περιπτώσεις μια οποιαδήποτε εγκατάσταση Linux μπορεί να καλύψει τις όποιες απαιτήσεις (αν και όχι πάντα). Ενώ και μια supported εγκατάσταση RHEL για παράδειγμα είναι εγγύηση όπως και να το κάνουμε.

Δηλαδή και σοβαρό HW να έβγαζε η apple φαντάζομαι κάποιου τύπου λειτουργικό όπως το RHEL θα επέλεγαν οι περισσότεροι.

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Αρα δεν το ξερει η ισχυει σε καποια??? Και το 3?? επικοινωνει με το 4??
Πολλα και καυτα τα ερωτηματα :afro:

(Πμ εφτασεεεεεε)

Με jailbreak μπορείς να περάσεις εφαρμογή για ανταλλαγή αρχείων μέσω blue.

Καλα εχουμε ξεφυγει τελειως!!!

Απο τις ιδιαιτεροτητες του mac osx και των win ,περασαμε στο iphone 3 -4 , στα server κλπ.

ΥΓ... φανταζομαι το ξερετε οτι οι iOS συσκευες δεν εχουν FLASH !!!
Να μη το αναλυσουμε κι αυτο εδω .....

Στους servers γιατί να μην περάσουμε βρε Γιάννη;

Εκεί δεν θα αναδεικνυόταν η ανωτερότητα του λειτουργικού;

Αυτο δεν καταργει το επιχειρημα ομως του Τασου (''αν ηταν τοσο ανωτερο, θα χε περασει και στους servers'').

Anyway...

Τι σχεση εχουν ρε Συριε, τα serverοειδη λειτουργικα με αυτο που συζηταμε ?
Εκει υπαρχουν πολυ διαφορετικες αναγκες και προδιαγραφες.
Επισης, εκει τα πραγματα ειναι τοσο δυσκινητα και δυσκοιλια , οσο το Ελληνικο Δημοσιο.
Τελος, αν ηταν οντως τοσο ασφαλη και σταθερα , δε θα ειχαμε αυτη τη συνεχη πανωλεθρια μεγαλων εταιρειων , πχ Sony με τα προσφατα ρεζιλικια της στο δικτυο του PS3 !!!
Ενα μηνα τωρα και δε μπορουν να συνεφερουν με τιποτα τους server τους... Εχασαν τ αυγα και τα πασχαλια.

Και μη μου πεις οτι οι μεγαλες εταιρειες εχουν Windows server λειτουργικο !!!

Αναγκες server υπαρχουν και σε μικρομεσαίες εταιρίες Γιαννη (όπου τα πραγματα δεν ειναι καθόλου χαοτικά και δυσκίνητα).

Μεγάλη κουβέντα πιάσατε.. η Sony φαίνεται να έκανε μνημειώδεις μ@λ@κιες με τα συστήματά της.. το λιγότερο από τα προβλήματά της ήταν το τι server OS έτρεχε. Οπότε, αφήστε το.

Όσο για τους servers της Apple, όντως υπάρχουν, και σύμφωνα με το marketing dept. της Apple είναι πάρα μα πάρα πολύ φιλικά προς τον admin..

Μόνο και μόνο για αυτό, δεν έχουν καμία τύχη στην αγορά των servers. ;)

Αλλο market παντως οι servers. Πιθανον η apple να ειναι ακριβη ή να μην εχει προωθησει τα προιοντα δυναμικα.. Το οτι θα ειναι φιλικα σε χρηση, ειναι το μονο σιγουρο...