Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windo

Να τα κατωστίσης :p

Πρεπει να εισαι βιτσιόζος όμως τελικα....Αγοράζεις 4 PC ενω χρησιμοποιείς τελικά μόνο 1 Mac.....:p

οπώς και 4 κάμερες αλλά η canon είναι η φεράρι

( κατα ακρίβεια 4 πισια δουλέυουν .. κανα 10ρι κοματια έχω ,, )

Στην αρχαια Ελλαδα, υπηρχε η αποψη (την οποια ασπαζομαι) οτι δεν μπορουν ΟΛΟΙ να ομιλουν και να κρινουν, αν ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ !

Εδω στην συγχρονη Ελλαδα, εχουμε ολοι μας γνωμη για το οτιδηποτε και τις περισσοτερες φορες χωρις να ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πραγματικα το αντικειμενο για το ποιο μιλαμε...γι αυτο και φτασαμε εδω που φτασαμε !

Ολοι το παιζουμε ξερολες (κι εγω μεσα σ αυτους πολλες φορες) , ακομη κι αν ασχοληθηκαμε περιστασιακα με κατι...

Δε μου λεει τιποτα (και δεν αναφερομαι σε σενα φυσικα) οτι καποιος εχει εναν υπολογιστη και ασχολειται λιγο ή πολυ όταν δεν ΓΝΩΡΙΖΕΙ πραγματικα για τι μιλαει .

ΥΓ. το idvd ειναι μια χαρα για το κοινο που απευθυνεται ! Αν θελεις κατι καλυτερο , τοτε το DVD STUDIO PRO ειναι το σωστο...

Last edited:
Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Λυπαμαι που στο λεω αλλά iDroid suckz :p

(πως μ αρεσει να τα χω καλα με όλους :p)

Να κανουμε και λιγο πλακα, αυτη η συγκριση με αυτοκινητα εχει καποια βαση.
Δε σας εχει τυχει ποτε να μπειτε σε αμαξι που η οδηγηση να μην ειναι ευχαριστη?
Να εχει μεν επιδοσεις κλπ, αλλα να μη σου λεει τιποτα και να θες να κατεβεις αμεσως?
καπως ετσι νιωθω στο Pc: Αβολα ολα, πως να σωσω στους δισκους, πως ανοιγουν τα παραθυρα, πως να κανω τις ρυθμισεις, πως να βρισκω τις εφαρμογες αμεσως

Οσο για τα κολληματα, δεν ξερω ρε παιδια, ειμαι ο μονος που εχω δει (πριν αρκετα χροναι εινα αληθεια) να ανοιγεις Explorer και να χορευουν αμετρητα παραθυρακια σαν τρελλα, οπως παιζουν τα φωτακια σε φωτορρυθμικο?
απελπισια, να το πιανεις και το να πετας οπως ειναι το μηχανημα.
Ειπαμε καλο το PC αλλα θελει πουδρα και προδερμ, αλλιως.....

καλά ,,, εντάξει ,, πάσο ,,

αμά λέμε για να λέμε ,,, ο φίλος του φίλου που έτσι γιουβέτσι ..

δηλαδή εγώ είμαι μαζοχιστής που δουλέυω στο 2πυρινο mac με 4 giga
και δεν δουλέυω στο 4 πυρινο super ntouper pc me 8 giga kai τσιού κάρτες

γουστάρω ρε παιδί μου να το βλέπω να σέρνετε και να κολάει ,,, τι να κάνουμε είμαι φανατικός !!

Φίλος φίλου κτλ. Ήμουν μπρόστά στα τέστ συγνώμη . Ανοίξαμε καμιά 150 raw για επεξεργασία και μετατροπή παράλληλα και έπεσε κλάμα. Όπως και με διάφορα βαριά video για μετατροπή . Τώρα αν εσύ δεν ξέρεις να αγοράσεις ακριβώς το καλύτερο για αυτήν την δουλειά ίσως να έχεις δίκιο να πηγαίνεις στο mac .

Αλλά αν παιδευτείς και ψάξεις http://www.imagescience.com.au/kb/q...+for+Photoshop+and+other+imaging+applications

Δες εδώ τι ξεφτιλισμό τρώνε τα mac σε ένα τέστ από χιλίαδες users.

http://www.hardwareheaven.com/photoshop_results.php?page=results

Όχι τίποτα άλλο αλλά τρώτε όλη την ώρα σας εδώ και δεν γράφετε στο νήμα iphone ή android. :Banane0:

Καλα, εκει ειναι που δεν υπαρχει ελπιδα..:twoguns:

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

καπως ετσι νιωθω στο Pc: Αβολα ολα, πως να σωσω στους δισκους, πως ανοιγουν τα παραθυρα, πως να κανω τις ρυθμισεις, πως να βρισκω τις εφαρμογες αμεσως

Πάντως ακριβώς έτσι νιώθω κι εγώ αλλά ........σε Mac.
Δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω την νοοτροπία των προγραμμάτων (itunes, iphoto κλπ.) με shortcuts π.χ. my Video, My pictures, my downloads, my favorites κλπ Δεν νιώθω confident. Νιώθω ότι θα κάνω κάτι delete ή amend και θα χάσω το original.

Θέλω να βλέπω απ' ευθείας τα αρχεία. Ακόμα και στα windows (που έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει αυτή την λογική) όλα αυτά τα folders τα έχω κενά. Τίποτα δεν έχω εκεί μέσα.

Υ.Γ. Πάντως έχω την αίσθηση ότι δεν είμαι ο μόνος που σκέφτεται έτσι.

Φίλος φίλου κτλ. Ήμουν μπρόστά στα τέστ συγνώμη . Ανοίξαμε καμιά 150 raw για επεξεργασία και μετατροπή παράλληλα και έπεσε κλάμα. Όπως και με διάφορα βαριά video για μετατροπή . Τώρα αν εσύ δεν ξέρεις να αγοράσεις ακριβώς το καλύτερο για αυτήν την δουλειά ίσως να έχεις δίκιο να πηγαίνεις στο mac .

Αλλά αν παιδευτείς και ψάξεις http://www.imagescience.com.au/kb/q...+for+Photoshop+and+other+imaging+applications

Δυστυχως την ιδια λογικη εχουν οσοι βλεπουν μονο τα νουμερα...

Το ειπα και παραπανω, μπορει να φτιαξεις μονος σου ενα αμαξι που πηγαινει με 300 , αλλα μπορει και να σε σκοτωσει αν τα πιασεις για πολυ ωρα!
Ασε που θα τρεμει συνεχεια το φυλακαρδι σου μηπως απογειωθει ...

Ο υπολογιστης (οπως και τα αμαξια - και δεν ειναι τυχαια η συγκριση) ειναι ΚΑΙ εμπειρια χρησης !
Οτι και να κανεις , την οδηγικη εμπειρια ενος super car , δεν μπορεις να την εχεις με ενα απλο , φτιαγμενο αμαξι (ας πιανει και τα χιλια!).

Δουλεω σαν επαγγελματιας στην εικονα και ηχο απο το '89.
Εχω αλλαξει δεκαδες ή και εκατονταδες μηχανηματα , και ΝΟΜΙΖΩ οτι μπορω να εχω γνωμη πια... και αυτη δεν αλλαζει απο τα οποιαδηποτε νουμερα!!!:2thumb22sup:

Μιλας - Δεν μιλας για μενα Γιαννη, εγω θα σου απαντησω:

Επετρεψε μου να πιστεύω εχω το Know-How για να μπορω να αποκομίσω πολύ γΛηγορότερα από εναν αδαή αίσθηση για το τι ''παίζει'' με τα Apple και το Mac OS.

Και αυτό/α είναι ότι:

1. (Μπορεί να) Είναι πιο γρήγορο / αποδοτικό σε σχέση με τα Win. Δεν εχω κατσει να κανω μετρήσεις αλλά αυτή η αισθηση μου δινεται (και από αυτα που διαβαζω - πχ από εσενα).

Αλλά πλεον, λόγω πανίσχυρου hardware, οι διαφορες ειναι αμελητέες σε normal χρηση.

Σε επαγγελματική χρηση αλλάζουν ισως τα πραγματα. Αλλα εκεί μιλαμε για αλλη ιστορια. Δεν ειναι το θεμα μας.

2. Ειναι (λίγο πλέον) πιο όμορφα / καλαίσθητα από τα Win.

3. Δεν κανουν όσα τα Win (ναι και BD θέλω και USB 3 και να συγχρονίζω τα αρχεία μου σαν άνθρωπος και όχι μεσω Λαμίας)

4. Το hardware ειναι σαφως πανέμορφο. Οι οθόνες (οταν δεν εχουν γκρι σκιες και δεν κινδυνεύεις να καταδικαστείς για ανθρωποκτονία από πρόθεση από την apppledealergreece.gr :p) καλύτερες.

5. Είναι λίγο πιο φιλικό από τα Win. Οχι τοσο όσο παλιά αλλά είναι. Για μενα όμως, με σχετική εμπειρία, αυτό το ''λίγο'' μου ειναι αδιάφορο.

Όμως ΔΕΝ είναι τοσο φιλικό όσο θα ήθελα ως εμπειρος χρήστης για να μπορεσω να κανω σοβαρά κατι σε σχέση με το οποιο δεν εχω ιδιαίτερη εμπειρία (πχ DVD Authoring).

Ειναι κι αλλα, αλλα δεν ειναι Παρασκευη και βαριέμαι :p

ΥΓ Ασπάζομαι την άποψή σου ότι τα Apple ''ειναι για τους λίγους''. Διαφωνώ με το ''και καλούς'' που προσθέτεις ενώ παραλληλα κι ο Στιβακος δεν θα θελε να συμφωνεί με εσένα :p

ΥΓ 2 Μ εχεις κουρασει με την Apple!

ΥΓ 2.1 Ακόμα να σου σπάσει το ipad;

:p

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Πάντως ακριβώς έτσι νιώθω κι εγώ αλλά ........σε Mac.
Δεν μπορώ με τίποτα να συνηθίσω την νοοτροπία των προγραμμάτων (itunes, iphoto κλπ.) με shortcuts π.χ. my Video, My pictures, my downloads, my favorites κλπ Δεν νιώθω confident. Νιώθω ότι θα κάνω κάτι delete ή amend και θα χάσω το original.

Θέλω να βλέπω απ' ευθείας τα αρχεία. Ακόμα και στα windows (που έχει εδώ και χρόνια υιοθετήσει αυτή την λογική) όλα αυτά τα folders τα έχω κενά. Τίποτα δεν έχω εκεί μέσα.

Τασο τα εχουμε ξαναπει... δεν αλλαζει κανεις συνηθειες.
Ετσι εμαθες , ετσι θα δουλευεις.
Κανεις δεν επιβαλει το τροπο που θα σκεφτεσαι.
Αλλα αν καποιος θελει να δουλεψει σωστα σε Mac , πρεπει ειτε να ξεχασει το τροπο που εμαθε ή να μην εχει μεγαλη επαφη πριν.
γι αυτο και οι Mac εχουν τεραστια απηχηση στο μεσο κοινο , που δεν ξερει απο υπολογιστες και λιγοτερο σε ψαγμενους, που θελουν να κανουν αυτα που εκαναν πριν, με το τροπο που τα εκαναν.

Αποδειξη , οι νεες συσκευες iOS που εφεραν ακομη πιο κοντα στη τεχνολογια , ανθρωπους που δεν ασχολουνται μ αυτην ή δεν εχουν το χρονο ν ασχοληθουν.

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δεν εισαι μόνος (σύντροφε :p)....

(κι εδω ειναι που ο Τακης αρχίζει τα περί ''old dogs'' και ο Γιαννης τα περί ''Βιβλιοθηκονόμων'' :p)

Πάντως πιστεύω ότι όταν τα mac έκαναν edit εικόνα και ήχο τα pcιά ήθελαν ρύθμιση των irq για να μην κολλάνε.....κακά τα ψέματα. Από τις τότε εποχές έχει επικρατήσει ο μύθος.
τώρα πλέον δεν υπάρχει τέτοιο gap. Το hardware είναι τούμπανο και στα pcιά.

To gap που εξακολουθεί να υπάρχει είναι στο software, διότι οι επαγγελματικές εφαρμογές για ήχο/εικόνα θα δώσουν προτεραιότητα σε mac και μετα σε pc μιάς και έχει επικρατήσει παγκοσμίως το Mac σαν εργαλείο εικόνας ήχου, όπου έχει επικρατήσεi το PC για gaming. Δεν νομίζω οι εταιρείες λογισμικού βαρβάτων παιχνιδιών να βγάζουν το παιχνίδι με στόχο το mac.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δυστυχως την ιδια λογικη εχουν οσοι βλεπουν μονο τα νουμερα...

Το ειπα και παραπανω, μπορει να φτιαξεις μονος σου ενα αμαξι που πηγαινει με 300 , αλλα μπορει και να σε σκοτωσει αν τα πιασεις για πολυ ωρα!
Ασε που θα τρεμει συνεχεια το φυλακαρδι σου μηπως απογειωθει ...

Ο υπολογιστης (οπως και τα αμαξια - και δεν ειναι τυχαια η συγκριση) ειναι ΚΑΙ εμπειρια χρησης !
Οτι και να κανεις , την οδηγικη εμπειρια ενος super car , δεν μπορεις να την εχεις με ενα απλο , φτιαγμενο αμαξι (ας πιανει και τα χιλια!).

Δουλεω σαν επαγγελματιας στην εικονα και ηχο απο το '89.
Εχω αλλαξει δεκαδες ή και εκατονταδες μηχανηματα , και ΝΟΜΙΖΩ οτι μπορω να εχω γνωμη πια... και αυτη δεν αλλαζει απο τα οποιαδηποτε νουμερα!!!:2thumb22sup:

Εννοείται ισχύουν αυτά που λές. Απλώς είναι μια γνώμη η δική σου όπως και των άλλων που λένε το αντίθετο και πολύ πιθανόν να έχουν παραπάνω γνώσεις από εμάς για το αντικείμενο. Το θέμα ψυχολογίας είναι μεγάλο και σημαντικό. Όσο για τα αμάξια επειδή αλλάζουν γρήγορα τα πράγματα στον κόσμο των hardware δεν είναι έτσι όπως τα λές.
Εμένα το mac μου φαίνεται σαν rolls royce που είναι μόνο ομορφιά και σιγουριά (όταν πας με 100 km/h) .
Πάντως δεν είναι τυχαίο ότι οι power γραφίστες του εξωτερικού εγκαταλείπουν τα mac πλέον .

ξέρεις κάποια φεγγάρια η δουλειά μου ήταν να στήνω off-line montaz workstation

ουτε που με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε μπαγλαμας απο το διαδύκτιο ,,
έχω 'αποψη και εμπειρία απο τα δεκάδες που έχω δεί και δουλέψει ,,

εδώ δεν τίθεται θέμα χρημάτων και ποδοσφαιρικής αντιπαράθεσης ,,

θέλουμε αξιοπιστία και σταθερότητα !!!

Εγω παλι θελω IRQ και BluRay και USB 3 :p

Τα Mac εχουν συνεχως αυξανομενο μεριδιο, οπως και ολες οι Apple συσκευες.

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι, που για τους δικους τους λογους θα εγκαταλειπουν μια πλατφορμα για να πανε σε μια αλλη.

Και φυσικα δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης ουτε και προσπαθουμε να πεισουμε καποιον για κατι.

Ειναι καλο να υπαρχουν εναλλακτικες για το καθενα...

Αν εχεις παντως την ορεξη να σου δειξω πως δουλευει το MBP μου , θ αλλαξεις σιγουρα γνωμη !-bye-

ξέρεις κάποια φεγγάρια η δουλειά μου ήταν να στήνω off-line montaz workstation

ουτε που με ενδιαφέρει τι λέει ο κάθε μπαγλαμας απο το διαδύκτιο ,,
έχω 'αποψη και εμπειρία απο τα δεκάδες που έχω δεί και δουλέψει ,,

εδώ δεν τίθεται θέμα χρημάτων και ποδοσφαιρικής αντιπαράθεσης ,,

O κάθε μπαγλαμάς μάλλον κάνει την δουλειά αυτήν από μωρό παιδί .

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Τα Mac εχουν συνεχως αυξανομενο μεριδιο, οπως και ολες οι Apple συσκευες.

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι, που για τους δικους τους λογους θα εγκαταλειπουν μια πλατφορμα για να πανε σε μια αλλη.

Και φυσικα δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης ουτε και προσπαθουμε να πεισουμε καποιον για κατι.

Ειναι καλο να υπαρχουν εναλλακτικες για το καθενα...

Αν εχεις παντως την ορεξη να σου δειξω πως δουλευει το MBP μου , θ αλλαξεις σιγουρα γνωμη !-bye-

Ποτέ μην λες ποτέ σε αλλαγές γιατί τα πράγματα αλλάζουν συχνά. Και εγώ παλιά όταν με ρωτούσαν σε τέτοιες περιπτώσεις τους έστελνα σε mac αλλά όχι τώρα . Ίσως σε λίγο καιρό να τους ξαναστέλνω αν βγάλουν κάτι καλύτερο.