Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Τα Mac εχουν συνεχως αυξανομενο μεριδιο, οπως και ολες οι Apple συσκευες.

Παντα θα υπαρχουν ανθρωποι, που για τους δικους τους λογους θα εγκαταλειπουν μια πλατφορμα για να πανε σε μια αλλη.

Και φυσικα δεν υπαρχει λογος αντιπαραθεσης ουτε και προσπαθουμε να πεισουμε καποιον για κατι.

Ειναι καλο να υπαρχουν εναλλακτικες για το καθενα...

Αν εχεις παντως την ορεξη να σου δειξω πως δουλευει το MBP μου , θ αλλαξεις σιγουρα γνωμη !-bye-

Ναι ρε Γιαννη, δειξε του δυο-τρια πραγματα μπας και σκαμπάσει τιποτα! :p
Εδω στο idvd τα βρηκε σκουρα! :D

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Αν εχεις παντως την ορεξη να σου δειξω πως δουλευει το MBP μου , θ αλλαξεις σιγουρα γνωμη !-bye-

Κατέβασε και κάνε το τέστ από το λινκ που έβαλα . Είναι καλό για να δείς αν κολλάει και τί ταχύτητα πιάνει. Μην ντραπείς να βάλεις το αποτέλεσμα όμως :ADFADF1:

Ολο λόγια είσαι Γιαννη....

Ολο λες οτι θα μου μαθεις να φωτογραφιζω, ότι θα μου πεις τα μυστικα του Mac OS και πάλι το HTPC ανάβω και φωτογραφίζω στο iAuto (btw πολυ ωραια η Olympus XZ1) :p

Αλλα προκειμενου να με παρασυρεις στην σκοτεινη πλευρα και να μη σε ταλανίζω καθε μερα, μπορεί τελικά και να το κανεις

ΥΓ Πες την αληθεια, πηρες 3 βαλιουμ για να γραψεις το τελευταιο post :p

Φυσικα και δεν αποκλειω τιποτα... θα ημουν χαζος αν το εκανα !

Απλα, εχω την ικανοτητα ν αλλαζω τροπο σκεψης αναλογα με τις αναγκες μου.

Πχ. παλια ηθελα να εχω ενα μηχανημα να τα κανει ολα, τωρα εχω ενα μηχανημα για καθε δουλεια.

Ηθελα να ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ που εχω τι (αρχεια - φακελους - κλπ), τωρα διαπιστωνω οτι ειναι καλυτερα να το κανει αυτο ο υπολογιστης (γι αυτο τον εχω αλλωστε) κι εγω απλα να χειριζομαι τα δεδομενα μου.

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Κατέβασε και κάνε το τέστ από το λινκ που έβαλα . Είναι καλό για να δείς αν κολλάει και τί ταχύτητα πιάνει. Μην ντραπείς να βάλεις το αποτέλεσμα όμως :ADFADF1:

Δεν ντρεπομαι , γιατι οπως ξαναειπα , τα νουμερα ειναι νουμερα ...

Δεν μ απασχολει αν θα κανει render ενα video , 10 λεπτα λιγοτερο ενα "τουμπανο" pc, αν πρωτα εχω γλυτωσει ωρες απο το καλυτερο Workflow και λεφτα απο τα χαπια που θα χρειαζομουν σε pc.

Στα λεω αυτα , δουλευοντας μπροστα απο 3 PC τουμπανο καθε μερα (πολλαπλασιας αξιας απο το ταπεινο μου MBP) και ενα MBP laptop διπλα τους (το δικο μου)!

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δεν ντρεπομαι , γιατι οπως ξαναειπα , τα νουμερα ειναι νουμερα ...

Δεν μ απασχολει αν θα κανει render ενα video , 10 λεπτα λιγοτερο ενα "τουμπανο" pc, αν πρωτα εχω γλυτωσει ωρες απο το καλυτερο Workflow και λεφτα απο τα χαπια που θα χρειαζομουν σε pc.

Στα λεω αυτα , δουλευοντας μπροστα απο 3 PC τουμπανο καθε μερα (πολλαπλασιας αξιας απο το ταπεινο μου MBP) και ενα MBP laptop διπλα τους (το δικο μου)!

Αμάν βρε . Τα παραλές λίγο με τα χάπια :nurse:

Εγώ πάντως σκέφτομαι να κάνω το anti-switch όταν χρειαστώ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μηχάνημα.
Και τονίζω το καινούργιο, γιατί προ ημερών (και μετρώντας τις πραγματικές μου ανάγκες) τσίμπησα ένα δεύτερο MBP μεταχειρισμένο σε δελεαστικότατη και Value for Money τιμούλα.

Όταν λοιπόν χρειαστώ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ μηχάνημα, σκέφτομαι πολύ σοβαρά να φτιάξω ένα τούμπανο PC που να μπορεί όμως να γίνει Hackintosh.
Θα χρειαστώ ψάξιμο hardwarικά λοιπόν, ώστε να στηθεί ο κατάλληλος συνδυασμός δύναμης - σταθερότητας - φόρτωμα MacOS... αλλά θεωρώ ότι θα μου βγεί σε 1/2 κόστος από ένα Mac... χωρίς τελικά να χάσω και τα οφέλη του.

Νομιζεις... εχω κανει κι εγω Hackintosh, αλλα δεν ειχε καμια σχεση .
Ειναι οκ για να δεις το λειτουργικο και να παιξεις λιγο, αλλα οχι για σοβαρη δουλεια.

Ηθελα να ξερω ΑΚΡΙΒΩΣ που εχω τι (αρχεια - φακελους - κλπ), τωρα διαπιστωνω οτι ειναι καλυτερα να το κανει αυτο ο υπολογιστης (γι αυτο τον εχω αλλωστε) κι εγω απλα να χειριζομαι τα δεδομενα μου.
Μεγαλη ''κατακτηση'' αυτο (δεν κανω πλακα)....

Νομιζεις... εχω κανει κι εγω Hackintosh, αλλα δεν ειχε καμια σχεση .
Ειναι οκ για να δεις το λειτουργικο και να παιξεις λιγο, αλλα οχι για σοβαρη δουλεια.

Hackintosh με Hackintosh μπορεί να έχει χαοτική διαφορά...

Από την άλλη θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου ότι μπορεί και να έχετε δίκιο.

"Μεγαλη ''κατακτηση'' αυτο (δεν κανω πλακα)...."

Ετσι δουλευει πχ το iphoto - Aperture , κι εχεις ολες τις φωτο σε ενα αρχειο (database) ομορφα κι ωραια.
Ειναι compact (η βαση) , τη μεταφερεις οπου και οπως θελεις, τη κανεις backup με μια κινηση, kai τη διαχειριζεσαι με οποιο τροπο θελεις.

Αν πχ θες να βρεις ποια προσωπα ειναι σε μερικες φωτο ή σε καποιο event , απλα ψαχνεις faces .

Αν θελεις να δεις σε ποιες ημερομηνιες αντιστοιχουν ποιες φωτο , απλα κανεις ημερολογιακη ταξινομηση.

Αν θελεις να δεις ποιες φωτο τραβηχτηκαν σε μια τοποθεσια , απλα ψαχνεις sta places.
Και οποιο αλλο συνδυασμο μπορεις να φανταστεις.

Το ακομη καλυτερο , οτι εχεις ανα πασα στιγμη διαθεσιμη αυτη τη βαση δεδομενων, στον Finder (explorer) , και σε οποιοδηποτε αλλο προγραμμα (iMovie, iDvd, κλπ).
Το ιδιο ισχυει και για ολα τα υπολοιπα προγραμματα, κι εδω κρυβεται η "μαγεια" του OSX , στην ενοποιηση και απλοποιηση των εφαρμογων (και οχι μονο).

Φυσικα (για να μην προτρεξουν καποιοι ν αντιδρασουν), υπαρχει η επιλογη σε ΟΛΑ τα προγραμματα , να μην δουλεουν μ αυτη τη λογικη.

Δηλ. μπορεις να επιλεξεις , να βαλεις εσυ οπου θελεις τα δεδομενα σου (μουσικη - φωτο - βιντεο κλπ) και να τα χειριστεις πιο "παραδοσιακα" .

Last edited:
Hackintosh με Hackintosh μπορεί να έχει χαοτική διαφορά...

Από την άλλη θα κρατήσω τις επιφυλάξεις μου ότι μπορεί και να έχετε δίκιο.

Μια δοκιμη δεν κανει κακο ... αρκει να ξερεις τι να θελεις.
Μη περιμενεις δηλ. να τρεξεις απροσκοπτα το Final Cut Studio !
Αλλα για πολλες απλες εργασιες , μια χαρα θα ειναι (αν επιλεξεις καταλληλο Hardware φυσικα).

Μια δοκιμη δεν κανει κακο ... αρκει να ξερεις τι να θελεις.
Μη περιμενεις δηλ. να τρεξεις απροσκοπτα το Final Cut Studio !
Αλλα για πολλες απλες εργασιες , μια χαρα θα ειναι (αν επιλεξεις καταλληλο Hardware φυσικα).

Adobe Master Collection. Εκεί "παίζω".... και γι' αυτό νομίζω ότι δεν θα έχω ιδιαίτερα προβλήματα.

Το θεμα ειναι Γιαννη να εχεις εμπιστοσυνη σε αυτο το ''αυτοματο'''....

Κι εγω, μ αυτα που βλεπω και ακουω (και από PC και από itunes κλπ) απλώς δεν έχω....

Για PC δεν ασχολουμαι πια, το iTunes μια χαρα τα παει στα Mac μου.

Το προβλημα αρχιζει οταν δε ξερεις τι κανεις ή οταν δεν εχεις αποφασισει να κανεις οριστικα το switch!

Που θα παει ... θα σε καταφερουμε και σενα Βρουτε !-bye-

Adobe Master Collection. Εκεί "παίζω".... και γι' αυτό νομίζω ότι δεν θα έχω ιδιαίτερα προβλήματα.

Δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να φτιαξεις Hackintosh μονο για Adobe Suite.

Τα adobe προγραμματα , ειτε τα τρεχεις σε mac ειτε σε pc , μικρη διαφορα εχουν.
Δεν εκμεταλευονται σε τιποτα το hardware - software των Μac.

Αυτο που αξιζει να δεις ειναι αυτα που δεν τρεχουν σε PC...

Δεν υπαρχει ιδιαιτερος λογος να φτιαξεις Hackintosh μονο για Adobe Suite.

Τα adobe προγραμματα , ειτε τα τρεχεις σε mac ειτε σε pc , μικρη διαφορα εχουν.
Δεν εκμεταλευονται σε τιποτα το hardware - software των Μac.

Αυτο που αξιζει να δεις ειναι αυτα που δεν τρεχουν σε PC...

Θέλω MacOS. Σε αυτό έμαθα, αυτό εμπιστεύομαι. :firstprize:
Γι' αυτό θα ψάξω το Hacκintosh.
Γι' αυτό εξ' αρχής σου είπα ότι δεν θα χάσω κάτι...