Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

1 ωρα ειναι αστεια αυτονομια!

Στο νεο μου mbp κραταει 6-7 ωρες!
Ακομη και το παλιο μου mbp , μοντελο 2007, κρατουσε 2 ωρες μετα απο 4 χρονια.

Last edited:
Ας πώ και εγώ την γνώμη μου...

Αν θές πραγματικά να κάνεις το switch, θα σου πρότεινα να πάρεις ένα μτχ Μακ... Έστω και τριετίας. Δεν θα του λείπει τίποτα... θα κάνεις τις δοκιμές σου... και εάν εν τέλει σε κερδίσουν και οι απαιτήσεις σου σε χρήση είναι μεγάλες, ε, σκας κάποια χρήματα και πέρνεις ένα καινούργιο.
Για την χρήση πάντως που αναφέρεις παραπάνω:
Α) θεωρώ κρίμα να σκάσεις χιλιάρικα για καινούργιο
Β) ένα Μακ τριετίας σε καλύπτει απόλυτα, και με τα μισά λ7!!!

Το πιο σημαντικο απο ολα ειναι αυτο που ειπε ο Βασιλης Τ.

Το hardware ειναι "δεμενο" με το λειτουργικο. Πραγμα που σημαινει οτι ο κωδικας γραφεται για συγκεκριμμενο υλικο και οχι για ολο το HW του κοσμου.

Αυτο επιτρεπει την καλυτερη δυνατη συνεργασια των ¨κομματιων¨μεταξυ τους. Απο την αλλη ειναι απειρως περιοριστικο βεβαια.

Οσον αφορα το λειτουργικο τωρα, ειναι σαφως πιο σταθερο. Ο ενας λογος ειναι ο παραπανω. Ο αλλος ειναι γιατι ειναι ενα λειτουργικο λογικης *nix.
Απο μονο του αυτο το κανει καλυτερο απο το αντιστοιχο της M$.

Το φινιρισμα τωρα ενος μηλου, ειναι οντως μακρυα απο τον ανταγωνισμο, οπως και η αυτονομια τους φυσικα.

Βεβαια υπαρχει και ο τριτος δρομος... Linux.
Ειδικα οπως εχουν γινει τελευταια καποιες διανομες απλα το βαζεις και παιζει κυριολεκτικα out of the box. Και δεν θελει πια να γραφει κανεις τιποτα σελιδες κωδικα. Υπαρχουν forums που με απλα copy paste εχεις κανει τη δουλια. Οσο χρονο θα χρειαστει κανεις να γυρισει στη λογικη του OSX τον ιδιο θα χρειαστει για να γυρισει και σε Linux.

To bottom line ειναι οτι αν εξεταζουμε ενα μηχανακι χωρις να λαμβανουμε υπ'οψη το κοστος (και λιγο τη λογικη, ειδικα τωρα πια που το HW ειναι σαν PC) και αν η συγκριση ειναι μονο με M$, τοτε κερδιζει η Apple, μονοδρομος ειναι επισης αν χρειαζεσαι OSX για καποια επαγγελματικη εφαρμογη ή αν σε ενδιαφερει πρωτα το look και μετα τα "εντοσθια".

Αν ομως αναλογιστει κανεις το κοστος και βαλει και λιγο λογικη η μαλλον ενδεδειγμενη λυση ειναι PC με Linux.

Κοίτα, αν νομίζεις ότι τα mac δεν παίζουν flac τότε δεν ξέρεις το λειτουργικό, άρα είσαι σε μειονεκτικη θέση για να αλλάξεις τη γνώμη οποιουδήποτε. Στα mac δεν υπάρχει μόνο το itunes, το οποίο εγώ χρησιμοποιώ σπάνια. Υπάρχει το XBMC, amarra, songbird, play, vox, vlc και ένα σωρό άλλες εφαρμογές που παίζουν μουσικά αρχεία. Επίσης το flac δεν είναι το μόνο μη απωλεστικό φορμά που υπάρχει στη γη, υπάρχουν και τα apple lossless και aiff, τα οποία είναι συμβατά με itunes, και στα οποία μπορείς να μετατρέψεις κάθε flac (χρησιμοποιώντας δωρεάν εφαρμογές).

Για το οτι παιζει φλακ, δεν αμφεβαλα(αν καταλαβες κατι τετοιο δεν με διαβασες). Το να πληρωσω το αμαρα αυτα που ζηταει δεν χωνευω. Απο τις φτωχες μου γνωσεις θεωρειται ο καλυτερος player.
Το οτι το flac δεν ειναι το μονο μη απωλεστικο επισης το γνωριζω. Γνωριζω επισης οτι ειναι και το πιο διαδεδομενο με τεραστια διαφορα και δεν βρισκω τον παραμικρο λογο να ασχοληθει καποιος με τα apple lossless & aiff.
Aν λοιπον υπαρχουν εξισου καλοι players με το αμαρα και δωρεαν, για φλακ, ειναι πολυ ευχαριστο και το χειροκροτω!!
Για Bluray υπαρχουν αντιστοιχες εφαρμογες??

Στρατο, αν υπήρχε υποστήριξη για bluray θα είχα πετάξει το πανάκριβο htpc μου προ πολλού.. Συνειδητή επιλογή της apple για να πουλάει ταινίες μέσω iTunes. Μεγάλο σπάσιμο για εμάς..

Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Kai πιο ασφαλες !!!!

ΥΓ... χτες μολις εφαγα ΠΑΛΙ 2 ωρες για να ξεφορτωθω ενα ενοχλητικο spyware που τρυπωσε σε νεο PC me win7 στη δουλεια μου (MS REMOVAL TOOL - αν και η εταιρεια μου εχει ολες τις προστασιες) και δεν με αφηνε να δουλεψω !

Beware...

Apple Orders Technicians to Feign Ignorance About Mac Malware

.....

Apple Internal Use Only - Issue/Investigation in Progress - Confidential Information - Do Not Disclose Externally

Symptoms

Customers may call AppleCare to report and issue with malware (trojan) software known as Mac Defender or Mac Security, or because they are concerned that their Mac could become infected. The name may vary as new variants are released onto the internet. This malware is installed from malicious websites.

Products Affected

Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.4

A second memo adds:

Important

Do not confirm or deny that any such software has been installed.
Do not attempt to remove or uninstall any malware software.
Do not send escalations or contact Tier 2 for support about removing the software or provide impact data.
Do not refer customers to the Apple Retail Store. The ARS does not provide any additional support for malware.

Για το οτι παιζει φλακ, δεν αμφεβαλα(αν καταλαβες κατι τετοιο δεν με διαβασες). Το να πληρωσω το αμαρα αυτα που ζηταει δεν χωνευω. Απο τις φτωχες μου γνωσεις θεωρειται ο καλυτερος player.
Το οτι το flac δεν ειναι το μονο μη απωλεστικο επισης το γνωριζω. Γνωριζω επισης οτι ειναι και το πιο διαδεδομενο με τεραστια διαφορα και δεν βρισκω τον παραμικρο λογο να ασχοληθει καποιος με τα apple lossless & aiff.
Aν λοιπον υπαρχουν εξισου καλοι players με το αμαρα και δωρεαν, για φλακ, ειναι πολυ ευχαριστο και το χειροκροτω!!
Για Bluray υπαρχουν αντιστοιχες εφαρμογες??

Όσο χρειάζεται σε Pc να πληρώσεις το Microsoft Office άλλο τόσο χρειάζεται στο Mac να πληρώσεις το Amarra.

Όσο χρειάζεται σε Pc να πληρώσεις το Microsoft Office άλλο τόσο χρειάζεται στο Mac να πληρώσεις το Amarra.
ε ναι, αυτη η απαντηση ειναι ολα τα λεφτα ;)

... αφού υπάρχουν τα δωρεάν OpenOffice? (τα Libre Office που πια είναι προεγκατεστημένα στο ubuntu, έχουν βγει για windows? Εαν ναι, τότε υπάρχουν πολλαπλές επιλογές)

Re: Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

όντως απαράδεκτη η συμπεριφορά, αλλά επειδή έτυχε και εγώ να συναντήσω το MacDefender (στην περίπτωσή μου αυτοαποκαλούνταν MacProtector αν δεν κάνω λάθος) ο τρόπος να το αντιμετωπίσεις είναι πολύ απλός: μόλις το κατεβάσεις από το διαδίκτυο ξεκινάει να κάνει installation και ανοίγει το παραθυράκι του installer. Ε, κλείνεις το παράθυρο και δεν το εγκαθιστάς.

Άμα βγάζει installer, δε θα ζητάει και permission;

Συνεπώς, δε θα πρέπει να είναι και λίγο υποψιασμένος κανείς;

Θα ήταν σωστό να διαχωρίσουμε hardware και software στα apple.

Στο hardware τα πράγματα είναι πλέον απλά αφού χρησιμοποιείται standard Intel τεχνολογία, οπότε δεν υπάρχει λόγος για ουσιαστική διαφορά απόδοσης από ένα απλό PC. Το ότι το hardware είναι συγκεκριμένο έχει θετικά και αρνητικά. Θετικό είναι ότι είναι ελεγμένο ότι δουλεύει άψογα με το λειτουργικό σαν παιχνιδοκονσόλα. Το αρνητικό είναι ότι οι επιλογές για αναβάθμιση και customization σε mac είναι λίγες.

Στο software τα πράγματα είναι δύσκολα... Όταν η apple αποφάσισε ότι θα βάλει Unix στα mac της, είπα από μέσα μου: "Οι Linuxάδες παλεύουν 10+ χρόνια να φτιάξουν ένα ανθρώπινο unixoειδές OS και δεν μπορούν. Αν τα καταφέρει η Apple με τη μια, τότε την παραδέχομαι..."
Τελικά το έφαγα το καπέλο μου. Πήρε το "αφιλόξενο" unix και το έκανε φιλικό σαν κινητό τηλέφωνο, με φρέσκιες ιδέες στο user interface και στη λειτουργικότητα, κλασσική apple δηλαδή.

Τώρα η σύγκριση με τα Windows όμως είναι άδικη και αυτό αντικατοπτρίζεται από το μερίδιο του κάθε λειτουργικού. Μάλιστα με τα Windows 7 η Microsoft χτύπησε jackpot, είναι σίγουρα το καλύτερο λειτουργικό μετά τα Windows 95.

Όσον αφορά την ασφάλεια, δεν θα συμφωνήσω ότι υπάρχει πρόβλημα, ακόμα και με τα Windows XP. Είμαι στους υπολογιστές 20+ χρόνια τώρα, δουλεύοντας σε περιβάλλοντα Windows με 500+ PC σε αρκετές διαφορετικές εταιρίες. Αν το PC είναι πατσαρισμένο και με ενημερωμένο antivirus δεν κολλάει τίποτα. Το δικό μου (μεγάλο) δείγμα τουλάχιστον αυτό λέει. Αν οι χαμένες ανθρωποώρες ήταν τόσες πολλές σε windows, θα είχε γυρίσει η αγορά σε άλλο λειτουργικό, σχεδόν όλες οι μεγάλες εταιρίες όμως χρησιμοποιούν windows.

Αυτο δεν ειναι ιος, ειναι ενα φλασακι που βγαινει και σου λεει οτι εχεις ιους στο συστημα σου. Μετα σε βαζει να κατεβασεις ενα προγραμμα (ή το κανει αυτοματα αν δεν προσεχεις) και μετα σε στελνει να το αγορασεις.
και ο εντρομος Mac user που δεν εχει ξαναδει τετοιο πραγμα υπακουει σαν υπνωτισμενος.
Απατη (scam) ειναι η δουλια απο τρυπα του Safari που αφηνει το φλασακι να παιξει!
Γιαυτο Firefox και τα σκυλια δεμενα. Ποτε δε βαζουμε τον αυτοματο στα downloads και πολυ περισσοτερο στο ανοιγμα. Παντα με ερωτηση!
Γενικα τα συστηματα του Mac και Linux ποτε δεν εγκαθιστουν κατι πριν να ρωτησουν αν το θες.
Βεβαια τοσα χρονια ασφαλειας καλα ειναι, αλλα χρειαζεται και κοινος νους.
Ποσα mail σας ερχονται για κληρονομιες απο τη Ροδεσια και για κερδη Λοττο απο τη Μαδαγασκαρη. ανοιγει κανεις τα λινκς? Δε νομιζω.
Αυτο δε σημαινει οτι αποκλειονται οι ιοι στο μελλον.

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Στρατο, αν υπήρχε υποστήριξη για bluray θα είχα πετάξει το πανάκριβο htpc μου προ πολλού...
Το μονο σοβαρης αξιας στο HTPC σου ειναι το case - κι αυτο το πηρες τζαμπα

(ελα πεταξε το δηλητηριο σου τωρα για το hardware μου)

:p :p :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Το μονο σοβαρης αξιας στο HTPC σου ειναι το case - κι αυτο το πηρες τζαμπα

(ελα πεταξε το δηλητηριο σου τωρα για το hardware μου)

:p :p :p

Ολο βλακειες... :p
Υπολογιζω οτι το HTPC μου εχει κοστισει κανα 2χιλιαρο μεχρι σημερα, ασχετα του οτι πλεον το hardware του δεν ειναι πλεον μοντερνο (μια χαρα ειναι φυσικα για Blurays κλπ ).
Αυτη ειναι η διαφορα ομως Συριε: Αν ηταν Mac, ακομα και παλιο να ηταν δεν θα το θεωρουσες παρωχημενο διοτι θα δουλευε και σημερα σαν καινουργιο λογω λειτουργικου...
Αν λοιπον ο Jobs ξεκολουσε με το Bluray, τωρα θα χρειαζομουν απλα ενα mac mini που κοστιζει περιπου οσο το κουτι μου (καινουργιο)... :D

Ενα HTPC που παιζει BluRay (και οτιδηποτε αλλο προφανως) κανει λιγοτερο απο τα μισα (χρηματα) σε σχεση με ενα Mac Mini.

Και προφανως ενα (HT)PC που εχει συγκεκριμενη χρηση (movies στην προκειμενη περιπτωση) δεν ''παλιωνει''.

Γενικα ενα (HT)PC δεν ''παλιωνει''.

Ο κύριος λόγος ''αναβαθμισης'' ειναι τα games και μόνο.

Τα περι ''καλυτερου'' λειτουργικου τα χουμε ξαναπει: Οταν φτασουν να κανουν τα ιδια πραγματα (και BDs) τα συγκρινουμε και τα ξαναλεμε.

Σημερα ναι, οντως. Οταν εγω ομως το εστησα αν θυμασαι, χρειαζομουν HTPC τουμπανο γιατι οι καρτες γραφικων δεν εκαναν Hardware acceleration κλπ οποτε μου πηγε ο κουκος αιδονι.
Το ποιο ειναι καλυτερο λειτουργικο ειναι ευκολα αντιληπτο σε οποιον εχει δουλεψει συστηματικα και τα δυο. Το οτι το ενα δεν εχει Bluray support δεν δυσκολευει σε τιποτα την συγκριση σε ενα καρο αλλους τομεις καθημερινης δραστηριοτητας...

Ρε Συριε , δε βαρεθηκες την ιδια καραμελα ?-bye-

Ειναι σαν να λεμε... "Τα Ferrari ειναι καλυτερα αμαξια απο τα Audi" (και πολυ λεμε τωρα) κι επειμενεις.... οτι αμα δε δω air condition sτη Ferrari δε συγκρινω αμαξια !!! Ελεος ....:grinning-smiley-043

Bd δε θα δεις σε Apple , οπως ουτε και usb3 (πιθανον), αυτο τι σημαινει οτι δε θα συγκρινουμε μηχανηματα και λειτουργικα

Last edited:
Windows 95.

stuxnetgraffiti-270x167.gif

Κλασικό εικονογραφημένο :afro: