Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Δυστυχώς (ή ευτυχώς) τα Mac έχουν ένα μειονέκτημα σε σχέση με τα PC. Την έλλειψη εξοικείωσης και τη μηδενική ανοχή που έχουμε όλοι μας με κάτι καινούριο.

Προσωπικά χρησιμοποιώ PC ερασιτεχνικά (κι αργότερα επαγγελματικά) από το 92. Έχω περάσει από όλα τα στάδια της εξέλιξης των λειτουργικών και όσο να 'ναι έχω εξοικειωθεί με τα περισσότερα. Όσες φορές έχω καθήσει σε κάποιο Mac εκνευρίζομαι πολύ γρήγορα. Νιώθω έξω από τα νερά μου. Ειδικά όταν πρέπει να χρησιμοποιήσω αυτό το (άθλιο) ποντίκι με το 1 κουμπί.... ας το αφήσουμε καλύτερα.

Από την άλλη, με τρώει να πάρω ένα Mac και να ασχοληθώ συστηματικά μαζί του για μερικές μέρες/βδομάδες συνεχώς μαζί του κι όχι σκόρπια 10λεπτα έτσι ώστε να δω αν όλοι αυτοί που τα χρησιμοποιούν έχουν όντως δίκαιο ή αν τα παραλένε. Όπως λέμε πως 85% των χρηστών δε γίνεται να κάνουν λάθος, μπορούμε να πούμε πως και όσοι επιλέγουν να πληρώσουν 2x την τιμή ενός PC για ένα Mac δε γίνεται να το κάνουν απλά και μόνο επειδή είναι όμορφα (κάποιοι το κάνουν, αλλά πιστεύω πως αποτελούν μειοψηφία).

Ε καλα, για να τα εχουν 85% τα windows κατι θα ξερουν!!!

Τωρα παλι, γιατι σε παγκοσμια συνεδρια της Google για Android χρησιμοποιουν ΟΛΟΙ mac , αγνωστο !!!:2thumb22sup:

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

attachment.php

Mαλλον εγκαθετοι της Apple θα ειναι !!!

Attachments

• MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-001.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-001.jpg
    37.7 KB · Views: 59
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-002.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-002.jpg
    85.3 KB · Views: 57
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-003.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-003.jpg
    61.2 KB · Views: 58
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-004.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-004.jpg
    49 KB · Views: 58
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-006.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-006.jpg
    67.6 KB · Views: 59
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-007.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-007.jpg
    51.4 KB · Views: 4
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-008.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-008.jpg
    60.8 KB · Views: 58
  • MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-009.jpg
    MacBook-Pro-users-at-Google-IO-2011-image-009.jpg
    61.5 KB · Views: 57
Στα bold βρισκεται το μυστικο φιλε Γιαννη.
Ενα λειτουργικο συστημα οπως το παρουσιαζεις εσυ απευθυνεται σε λιγους.
Καλως η κακως , η microsoft με τα windows εχει την συντριπτικη πλειοψηφια χρηστών.Καλα κανει και το βλέπει μονοπωλιακά και δεν αναγνωριζει δισκους HFS.
Η apple , που καλως η κακως ανηκει στην μειοψηφια , ειναι αυτη που οφείλει να κάνει βήματα πιο φιλικά στον μέσο χρηστη των windows ωστε να περάσει στην πλατφορμα της.Η πικρη αληθεια ειναι αυτή.

Η Microsoft έχει το μεγαλύτερο μέρος της πίτας γιατί το λειτουργικό της κάθετε σε όποιο μηχάνημα κ φυσικά άφησε να αντιγράφουν το λειτουργικό της κ οι πέτρες ! :firstprize:

Καλα, οταν η συζητηση φτανει τελικα στα "σπσμενα" προγραμματα , βλεπουμε λοιπον γιατι εχουν "επικρατησει" τα WIN !!!!:SFGSFGSF::SFGSFGSF::SFGSFGSF:

Εννοείται εκεί καταλήγει ! :a0210:

Όταν υποτίθεται είναι φιλικό στον χρήστη και έψαχνα για μία ώρα να ρυθμίσω την ταχύτητα του κέρσορα του ποντικιού και δεν το βρήκα τελικά τότε με τι ψυχολογία να ασχοληθώ στα ενδότερα. Όταν οι υπότιτλοι βγαίνουν κινέζικοι και πρέπει να παιδεύεσαι και εκεί για να τους παίξεις , όταν σε απλές δουλειές κόψε ράψε χρειάζεται να φορτώνεις premiere και να περιμένεις ώρες ενώ στα win υπάρχουν freeware που τα κάνουν στο λεπτό τότε τί να πώ......
Δυστυχώς αφιέρωσα χρόνο αλλά μετάνιωσα . Το μόνο που παραδέχομαι είναι η σχετική σταθερότητα , η διαχείριση μνήμης και το design. Συγνώμη που διαφωνώ δεν είμαστε όλοι ίδιοι.
Και στα win υπάρχουν τρελά plugins που κάνεις τα πάντα και ακόμη καλύτερα και οργανωμένα από mac αλλά θέλουν τρελό ψάξιμο . Αν είναι να παιδεύομαι πάω σε linux που είναι ακόμη πιο σταθερά και όχι με κολλήματα στις αναβαθμίσεις hardware .

Συγνώμη φίλε μου, αλλά αυτό δείχνει ότι δεν έκατσες να ασχοληθείς με το λειτουργικό. Κάθε νέο πρόγραμμα απαιτεί να ασχοληθούμε με αυτό για να το μάθουμε. Αν δεν το κάνουμε, τότε απλά δεν μπορούμε να το κρίνουμε. Κ φυσικά αν δεν θελήσουμε να αλλάξουμε τις συνήθειές μας, τότε δουλειά δεν γίνεται. :BDBDG54:

Καλά φοβερό τόπικ. Δεν προλαβαίνω.
Το μόνο καλό των PC είναι ότι έχουν τσάμπα τα πάντα από προγράμματα, ακόμα και το λειτουργικό τους.

Τσάμπα όχι...αντίγραφα ναι ! :fahne90:

Φίλοι ολόκληρη η ανθρωπότητα γυρίζει με windows.
Μπορεί να κόλλαγαν κάποτε, μπορεί να είχαν κάποτε τις παραξενιές τους, αλλά κάθε άνθρωπος με αυτά μεγάλωσε.
Τα windows 7 αυτή τη στιγμή είναι το απόλυτο λειτουργικό σύστημα.
Υπάρχουν και μερικοί εκκεντρικοί που τους αρέσει να έχουν κάτι διαφορετικό, αλλά τι έγινε; Θα ανεχτούμε να κοκορεύονται πως είναι απλά διαφορετικοί.
Στο σπίτι μας με εξοπλισμό 1000 euro 2 laptop των 400 και ένα pc των 200 euro με αυθεντικά windows 7 ολόκληρη η οικογένεια επικοινωνεί, μορφώνεται, πληροφορείται. Φτιάχνουμε ταινίες φτιάχνουμε μουσικές διορθώνουμε φωτογραφίες. Στην δουλειά το pc των 500 euro με τα windows7 μας δίνει το φαγητό μας.

Όλοι οι φίλοι μας PC και notebooks με windows έχουν.
Έναν ανύπαντρο 40άρη ξέρω που δεν τα φτιάχνει με καμία γυναίκα που έχει ένα macbook πως τα λένε.

Είμαι της γνώμης ότι η γη γυρίζει αυτή τη στιγμή με pc και windows....

Το ότι πωλούν παραπάνω, αν πωλούν δλδ, γιατί το αντίγραφο πάει σύννεφο, δεν σημαίνει ότι είναι κ καλό...πχ η volkswagen πουλά σαν τρελή, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν φέρνει πολλά προβλήματα στους κατόχους της...πριν λίγα χρόνια αν είχες golf που δεν πέφτει το παράθυρο μόνο του, τότε ήσουν προνομιούχος. :worshippy:

Έχουμε το εταιρικό site γραφείο ταξιδίων 900 επισκέψεις κάθε μέρα. Ούτε 8 επισκέψεις από apple. SAFARI δεν είναι ο περιηγητής της;
Μιλάω σοβαρά τώρα 8 επισκέψεις χτες και οι έξι από Αγγλία, 2 από Ελλάδα.
Από δείγμα 890.
Ξέρω και εγώ τι να σας πω, ίσως υπάρχει κάποιο ναρκωτικό.
Ίσως η διαφορετικότητα ελκύει, δεν κάνει κάποιος moderator ένα κοίταγμα στα στατιστικά του Forum να δούμε πως στην ευχή εξηγείται αυτό;
Εγώ πάντως φίλοι θεωρώ κοροϊδία να δώσει κάποιος 1200 ευρώ ενώ μπορεί να έχει 2 απίστευτων δυνατοτήτων laptops, με Windows 7 που μπορούν να κάνουν τα πάντα. Όταν λέω τα πάντα το εννοώ.
Και δεν μπορεί τα στατιστικά θα δείξουν τι ακριβώς γίνεται.

Last edited:
Ελα ρε παιδιά, συγνώμη τώρα, υπάρχει αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειοψηφία στον πλανήτη χρησιμοποιεί windows;

το συντριπτική με κεφαλαία.

Τουλάχιστον στον δικό μου τομέα (τράπεζες) που παγκοσμίως είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της πίτας, ούτε ζωγραφιστά δεν υπάρχουν mac. Και δεν μιλάω για την ελλαδίτσα.

Εντάξει, καλά είναι για όσους ασχολούνται με εικόνα/ήχο αλλά μέχρι εκεί.

Μην παραμυθιάζεστε από τις αμερικάνικες ταινίες τα τελευταία χρόνια που είναι η lifestyle γκομενίτσα ανέμελη στο κρεβατάκι της και ανοίγει το μηλαράκι της να κάνει chat. Είπαμε , από marketing η "μηλιά" σκίζει.

Last edited:
Απάντηση: Re: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Έχουμε το εταιρικό site γραφείο ταξιδίων 900 επισκέψεις κάθε μέρα. Ούτε 8 επισκέψεις από apple. SAFARI δεν είναι ο περιηγητής της;
Από δείγμα 890.
Ίσως η διαφορετικότητα ελκύει, δεν κάνει κάποιος moderator ένα κοίταγμα στα στατιστικά του Forum να δούμε πως στην ευχή εξηγείται αυτό;
Εγώ πάντως φίλοι θεωρώ κοροϊδία να δώσει κάποιος 1200 ευρώ ενώ μπορεί να έχει 2 απίστευτων δυνατοτήτων laptops, με Windows 7 που μπορούν να κάνουν τα πάντα. Όταν λέω τα πάντα το εννοώ.

Για κοίτα σε παρακαλώ πόσοι από τους 900 οδηγούν ferrari. Αν δεν υπάρχει κανένας ανάμεσα τους που είναι και το πιθανότερο, τότε μάλλον μας παραμυθιάζουν για το πόσο καλά είναι, αφού δεν τα αγοράζει κανένας. :ernaehrung004:

Μπορώ να σου φέρω και μερικά ακόμα παραδείγματα από το χόμπι μας.

Με την στατιστική φίλε μου δεν αποδεικνύονται πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα ενός προϊόντος.

Το εχω ξαναπει... λιγοι και καλοι !

Συριε μη πεταχτεις παλι σα φουτσα!!! :grinning-smiley-043

Αληθεια , αυτοι παραπανω, που εβαλα απο το Παγκοσμιο Συνεδριο, ψαραδες ειναι ? Δε νομιζω !!!

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ελα ρε παιδιά, συγνώμη τώρα, υπάρχει αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειοψηφία στον πλανήτη χρησιμοποιεί windows;

Τουλάχιστον στον δικό μου τομέα (τράπεζες) που παγκοσμίως είναι πολύ μεγάλο κομμάτι της πίτας, ούτε ζωγραφιστά δεν υπάρχουν mac. Και δεν μιλάω για την ελλαδίτσα.

Μην παραμυθιάζεστε από τις αμερικάνικες ταινίες τα τελευταία χρόνια που είναι η lifestyle γκομενίτσα ανέμελη στο κρεβατάκι της και ανοίγει το μηλαράκι της να κάνει chat. Είπαμε , από marketing η "μηλιά" σκίζει.

Και τι σημαινει αυτο ρε Τασο ?
Που κολλαει στο νημα μας ?

Ο τιτλος δεν ειναι "Ποσοι ειμαστε με Windows και ποσοι με mac " !

Αλλο ειναι το θεμα μας και για αυτο , ουτε ενα σωστο αντεπειχηρημα δεν ακουσα ...

Τυχαιο , δε νομιζω !

Νομίζω υπάρχει αναντιστοιχία στην πραγματική χρήση Apple και Windows από ότι νομίζει ο περισσότερος κόσμος.
Σε όλα τα τεχνολογικά συνέδρια η Apple δίνει δώρα στους συμμετέχοντες ipad iphone και έτσι δημιουργείται αυτή η διαφήμιση και η χαζοχαρούμενη ιδέα ότι η apple είναι κορυφαία κλπ. Δημιουργεί μόδα και προσδοκίες ότι είναι trendy και in και κάθε πικραμένος αισθάνεται ότι έχει μπροστά του το απόλυτο μηχάνημα.
Δηλαδή το Σάββατο το μεσημέρι είδα έναν 25άρη καθόταν με ύφος και είχε ένα τέτοιο ανοιχτό όπως έπινε καφέ άλλο lifestyle άλλο ευχρηστία.
Είναι όπως βλέπεις τηλεόραση στην Ελλάδα και νομίζεις ότι το ποσοστό gay είναι πολύ υψηλό. Η συνεχή παρουσία δημιουργεί αυτή την ιδέα και νομίζεις ότι γίνεται χαμός οργίων.
Σας διαβεβαιώ εμπειρικά ότι δεν υπάρχει σε κάθε πολυκατοικία και σε κάθε οικογένεια στην Ελλάδα ένας gay όπως τα βλέπετε σε κάθε εκπομπή.

Όχι δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία, αλλά η συζήτηση (όπως και ο τίτλος αναφέρει) είναι για το που πλεονεκτούν τα mac των μηχανημάτων με windows, για τον μέσο χρήση, φαντάζομαι και όχι για κάποιον που έχει ειδικές απαιτήσεις.

Συριε μη πεταχτεις παλι σα φουτσα!!! :grinning-smiley-043
Δε χρειάστηκε.

Αλλος δοκιμάζει φούτσες:

Σας διαβεβαιώ εμπειρικά ότι δεν υπάρχει σε κάθε πολυκατοικία και σε κάθε οικογένεια στην Ελλάδα ένας gay όπως τα βλέπετε σε κάθε εκπομπή.
:p :p :p

Οχι εγώ σου λέω ένα απλό. Αφού είναι τόσο κορυφαίο το Mac, γιατί δεν υιοθετήθηκε τουλάχιστον στον τομέα μου που αν μη τι άλλο παίζει μέγιστο ρόλο η ασφάλεια των δεδομένων;
Είναι όλες οι τράπεζες άσχετες;
Αν ήταν τόσο τραγικά καλύτερο το mac δεν είναι και τίποτα για τους κολλοσούς των δισ. δολλαρίων να κάνουν ένα switch. Μια χρονιά κέρδη τους είναι (και πολλά λέω). Γιατί δεν το κάνουν;

Σου ξαναλέω μπορεί στο δικό σου τομέα να θεωρείται must το Mac, στον δικό μου όμως δεν έχω δει ούτε ένα πάνω σε γραφείο εδώ και 15+ χρόνια.

Αν δεν κάνω λάθος έχουν χαθεί εκατομμύρια από τις τράπεζες. Δεν ξέρω βέβαια αν είχαν Mac τι θα γινόταν.

Θα χανόντουσαν δις αλλά θα τους εκανε δωρο η Apple από ενα ipod (Nano......4 GB) :p

Σοβαρα παντως, κι εκει παιζει ρολο η ''συνηθεια''. Εκει εχουν γραφτει οι περισσότερες εφαρμογές, το switch στοιχιζει....

Δεν λεει και πολλα δλδ αυτο το επιχειρημα από μόνο του.

Εγω πιστευω οτι το MacOS ειναι πιο καλο σαν λειτουργικο αλλα η διαφορα πλεον με τα Win δεν ειναι τεραστια.

Τεραστια διαφορα κανουν οι διαθεσιμες εφαρμογές για την καθε πλατφόρμα. Και εκει τα Mac κερδάνε πιθανόν στο A/V ενώ τα Win σχεδόν παντού αλλού.

Από δείγμα 890.

Με το είδος του περιηγητή δεν μπορείς να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα, γιατί κ εγώ μόνο google chrome χρησιμοποιώ από mac. :a0210:

Όπως ξέρεις κ εσύ Τάσο κ εγώ στον ίδιο χώρο είμαι, κ μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι όταν σχεδιάζαμε/υλοποιούσαμε το internet banking μας, δοκιμάσαμε κ σε mac πως συμπεριφέρετε με την ίδια σοβαρότητα-πληρότητα όπως κ σε windows πλατφόρμα, αλλά κ σε linux. :ernaehrung004:
K δεν χρησιμοποιούμε mac μηχανήματα γιατί πολύ απλά η σύμβαση που κάνεις είναι πχ με την ibm για μηχανήματα, τα οποία τερματικά τα δίνει σχεδόν τσάμπα, επειδή αγοράζεις από αυτήν τα mainframe της.