Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Καλα, ο καθένας με τις απόψεις του. Εγω πάντως, αν και έκανα switch σε σχετικά μεγάλη ηλικία μετά από πολλά χρονια ενασχολήσης με pc, μου φαίνεται πλέον αδιανόητο να ξαναγυρίσω σε windows, τα οποια όμως σέβομαι διότι με αυτά μπήκα στον μαγικο κόσμο των υπολογιστών. Οπως είχα γράψει και παλιότερα παραφράζοντας, "στα win οφείλω το computerικο μου ζειν, στα mac το ευ ζειν"...

χαχαααχ!!!Οκ......Δεκτόν....

Υ.Γ Μην ξεχνάς τότε ότι σου έχουν μείνει τα Linux....:7SFGSFG:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

χαχαααχ!!!Οκ......Δεκτόν....

Υ.Γ Μην ξεχνάς τότε ότι σου έχουν μείνει τα Linux....:7SFGSFG:

Με linux δεν έχω ασχοληθεί, αλλα είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσουν, μιας που και το macOSX είναι linux based...

Μοντάρω σημαίνει μια διαδικασία που ανοίγω 3,4 παράθυρα , πηδάω απο το ένα στο άλλο συνάμα δουλέυω τον κομπρέσορ απο κάτω , και κατα κανόνα μιλάω για 3ωρα 4αωρα βίντεο με χρωματικές διορθώσεις κτλ ..
στην προκειμένη έχω να κάνω με 3 κάμερο και 3 ωρές συναυλία ,, ΈΝΑ ΧΑΌΣ απο πολλά γιγα αρχεία .. δυστυχώς δεν με βολέυει για multicam ουτε το premiere ουτε το final cut ,, και αναγκάστηκα να μοντάρω το κύριο μέρος στο edius στο pc ,,,
ΕΛΕΟΣ ,,, μια διαδικασία που σημαινει 9 ωρες capture και καμια δεκαρία ώρες μοντάζ ,, κατέληξε να γίνει εφιαλτής στο δρόμο των windows ,,
ENΩΕΙΤΑΙ ότι τέλειωσα το χοντρό μερος ,, και γυρισα στο mac μπας και τελειωσω καποια στιγμη ,, η συγγριση για τις 2 πλατφόρμες για τέτοιες δουλειές είναι χαόδης ,,, εκτιμάς τόσο πολλή την σταθερότητα μιας πλατφόρμας ,,, που δεν σε νοιάζει και εάν έχεις ακόμα και την μισή ταχύτητα επεξεργασίας ,,

αυτά ,,

( ΟFF TOPIC έχεις το κατάστημα απέναντι απο την παλαβιάρα την Δέσποινα ? )

δεν ξερω τι προβλημα προεκυψε στην περιπτωση σου αλλα τετοιου τυπου κολληματα ειναι παρελθον... κατι αλλο συμβαινει...

ΟFF TOPIC οχι πια, στη Στουρναρη ειναι :)

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Με linux δεν έχω ασχοληθεί, αλλα είμαι σίγουρος ότι θα μου αρέσουν, μιας που και το macOSX είναι linux based...

Να σε δω με κονσολα!!! πρεπει να το αποθανατισουμε αυτο :flipout::flipout:

Το linux απλά δεν έχει τόσο ομογενοποιημένο και όμορφο Interface. Όλες οι προσπάθειες για desktop…είναι λειψές. Φυσικά εάν αυτό που σας ενδιαφέρει δεν είναι το Interface… τότε κατά πάσα πιθανότητα θα βρείτε την υγεία σας.
To Android λ.χ. είναι Linux μόνο στον πυρήνα… όλο το interface είναι κλειδωμένος κώδικας της google.
Όπως αντίστοιχα τα Mac είναι unix στον πυρήνα - αλλά οι χρήστες το Inferface κοιτάζουν
Ακόμα και με τους δορυφορικούς δέκτες να το παραλληλίσουμε, πάλι Linux είναι και μάλιστα πιο πλήρες (POSIX/GNU) από ότι android / iPad /iPod , απλά εκεί υπάρχει ένα Interface το Enigma το όποιο είναι εύχρηστο.
Τέλος βλέπουμε και το xbmc / Linux που δίνει εύχρηστο Interface.
Το παιχνίδι που παίζεται όλο αυτό τον καιρό είναι του Interface.
Εάν ήταν παιχνίδι σε επίπεδο services … σταθερότητας … επεκτασιμότητας … υποστήριξη από τον μικρότερο επεξεργαστή έως του πραγματικά μεγαλύτερου συστήματος… εκεί το Linux είναι απλά παντού.

Νομιζω ότι εκεί έγκειται η επιτυχία των λειτουργικών της apple (OSX & IOS): παντρεψαν την σταθερότητα & δυνατότητες του unix με ένα πανέμορφο και λειτουργικό interface.

“So for all modern OS X platforms (Tiger, Leopard, Snow Leopard and Lion) each user has their own shadow file (hash database) whose data is accessible only by the root user … or at least it should be,” wrote Dunstan in his post. “It appears in the redesign of OS X Lion’s authentication scheme a critical step has been overlooked. Whilst non-root users are unable to access the shadow files directly, Lion actually provides non-root users the ability to still view password hash data.”

http://delimiter.com.au/2011/09/26/aussie-researcher-cracks-os-x-lion-passwords/

Από όσο καταλαβαίνω, πήραν μια όμορφη σελίδα από το unix security (shadow password) και στη συνέχεια κατάφεραν να την αχρηστεύσουν.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τα Mac τελικά σε τι είναι καλύτερα από τα windows ;

Ακριβώς και μετά θα πας στο Android και μετά........χεχε!!!!:FSGSFGS4:

Ιους… τεσπα ζωύφια θές? και αυτά άρχισαν να εμφανίζονται:
Παράλληλα άρχισαν και οι κακόβουλοι να χρησιμοποιούν τρικ που έχουμε δει εδώ και χρόνια σε pc … τώρα και σε mac.
http://www.f-secure.com/weblog/archives/00002241.html

Σου δίνουν ένα executable που μοιάζει με pdf … ψαρεύουν δηλαδή τους χρήστες…
Αλλά τόσα χρόνια το ίδιο δε γινόταν και κάτω από win? Το ψάρεμα – κοινονική μηχανική - πάντα πιάνει σε ένα ποσοστό χρηστών.
Δε φταίνε δηλαδή εάν θέλετε απαραίτητα οι μηχανές πάντα
Απλά πολλαπλασιάζονται οι τρόποι επίθεσης

Κλασικό είναι αυτό και όσα antivirus και να είσαι δε πρόκειται να το πιάσουν. Το θέμα είναι να μάθει ο χρήστης τι ανοίγει, από ποιόν και πότε.

Κλασικό είναι αυτό και όσα antivirus και να είσαι δε πρόκειται να το πιάσουν. Το θέμα είναι να μάθει ο χρήστης τι ανοίγει, από ποιόν και πότε.

χμμμ ναι δε φταίει η M$ ή Apple
Από την άλλη…
What is an icon?
It’s a method of cognitive transfer…
Αυτού του τύπου τα γραφικά Interface θα έχουν μόνιμα αντίστοιχα προβλήματα.

Και το λειτουργικό να σου παρέχει δικλείδες ασφαλείας έτσι ώστε και λάθος να κάνεις να μην κολλήσεις κάτι.... Για ποιό λειτουργικό αναφέρομαι άραγε??

Προφανώς το macosx που είναι το πιο ασφαλές λειτουργικό στον κόσμο, όχι μονο λόγω της αρχιτεκτονικής του, αλλα και του διαρκούς support με τα τακτικά software updates της apple... ;)
Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσα να δουλεύω απροβλημάτιστα χωρίς antivirus κλπ.. Εδώ και τρία χρονια, έχω ξεχασει τι σημαίνουν ιοί, malware κλπ..